Serviciu MOBILSI

vladut_v

A folosit cineva serviciile MOBILSI ?

E vorba de un pachet cu cartela SIM preplatita, cu numar de Anglia MOBIL. Numarul iti permite sa primesti apeluri gratuite in roaming, in vreo 70 de tari. Se pot primi si SMS gratuit.

Am luat o astfel de cartela, am activat-o si o voi testa in zilele urmatoare cand voi fi plecat din tara. In tara sta in Roaming pe oricare din cele 3 retele GSM. Nu am avut un telefon 3G sa vad daca intra si in DigiMobil dar e foarte posibil.

SIM-ul vine cu credit initial, o perioada de valabilitate de 6 luni, mesagerie vocala activata, un numar de Anglia si cateva instructiuni de utilizare. Nu stiu daca numarul de SIM are o retea de rezidenta sau e un serviciu strict de Roaming.

Pana acum,

Plusuri:

- primesti apeluri gratuite in roaming
- serviciu relatii clenti (numar de fix de Bucuresti) cu operator si departament tehnic
- magazin on-line din Romania
- se poate solicita dezactivarea mesageriei vocale
- se poate activa apel in asteptare
- se poate verifica creditul prin apel gratuit la numar scurt

Minusuri:

- procedura de apelare de pe numar este mai greoaie. se formeaza numarul dorit, apoi se asteapta ca centrala sa te sune. se raspunde si se face legatura cu directia apelata
- prin reincarcari, valabilitatea nu creste mai mult de 6 luni, nu se cumuleaza valabilitate
- in functie de reteaua pe care stai in Roaming, de cele mai multe ori nu se afiseaza identitatea celui care te apeleaza
- nu exista alte servicii: MMS, transfer de date, video call. nu stiu inca devieri si barari de apeluri
- exista numar scurt de aple de pe mobil pentru serviciu clienti, dar costa

jafpefata
Ce tarife ai pentru apelurile efectuate? Treaba era interesantă dacă primeai număr de România, așa e cu dus-întors.

LunaCrystal
Si ce are daca e numar de Anglia ?
vladut_v
QUOTE (jafpefata @ Dec 25 2008, 16:13) *
Ce tarife ai pentru apelurile efectuate? Treaba era interesantă dacă primeai număr de România, așa e cu dus-întors.

Tarifele sunt prezentate AICI. Difera in functie de reteaua pe care stai in Roaming, in tara in care esti ... si difera in functie de destinatia apelului.

Se poate "atasa" SIM-ului un numar de Romania fix, sau cred ca de orice alta destinatie pentru tarife preferentiale. In cazul nr. de Romania, taxa de atasare e de 3 EURO si apoi 1 EURO administrarea lunara. In cazul asta cine te suna va fi taxat ca pentru un apel spre un fix de Romania, iar tu vei achita 12 centi minutul oriunde ai fi in Roaming. Practic vei avea 2 numere de telefon pe acelasi SIM, cel de Anglia si cel atasat la cerere de tine. Pe cel atasat nu poti primi SMS. Mai multe detalii despre atasarea unui nr. de fix de RO, AICI

Personal nu-mi trebuie nu nr. de RO, mi-e de mai mare folos sa stiu ca nu achit nimic in Roaming. Cei care ma suna din RO, platesc echivalentul unui apel in Anglia pe Mobil ... de exemplu 30 de centi din RTC, fara alte optiunui suplimentare. Din retelele mobile, undeva la 50 centi minutul.
jafpefata
Singurul care oferă tarif pe mobil, internațional egal cu tariful național este Zapp, prin serviciul nopay. Apelul costă 16 cenți pe minut. Dar dacă punem deoparte apelurile primite și ne concentrăm dtrict pe cele efectuate, aflăm că, din Germania, minutul spre România mobil costă 32 de cenți. dar, mai avem o taxă de apel de 20 de cenți. Iar la un operator clasic, apelul efectualt este 44 de cenți, dar la operatorul clasic, dacă alegem prepay, primim cam 15% (+/-) bonus, deci ne iasă cam 38 de cenți. Una peste alta, ca să ieșim mai bine, trebuie să efectuăm apeluri mai lungi de 4 minute.

Dacă e să trag o linie, aș putea zice ca , da, serviciul poate să ne scutească de niște costuri, dar asta la limită. Cea mai aberantă chestie mi se pare taxa de apel.
Plus că e nasol să nu se afișeze identitatea apelantului. Una peste alta, la cum merge roamingul (mă refer la stabilitate), mă gândesc mai degrabă la un operator prin satelit. La un moment dat, aveam 3 telefoane de la 3 operatori diferiți și pe niciunul nu puteam sunaa, pe orice rețea mă băgam. O fi fost picat linkul cu România, dracu știe.
vladut_v
Ai dreptate cu taxa de apel. Nu e un serviciu prea avantajos daca ai de sunat. In schimb, ideea de a primi telefoane gratuite mi se pare ajantajoasa.
Identitatea apelului nu tine neaparat de serviciul asta in sine, tine mai mult de routarea apelului intre retele. Se pare ca identitatea se pierde sau se restrictioneaza pe parcurs. Nu e ceva nou, e o problema comuna si in cazul roaming-ului prin operatorii consacrati.

Daca stau cu Mobilsi in Roaming pe COSMOTE RO si ma sun de pe un Orange RO imi apare identitatea. Pentru nici o alta combinatie in tara, intre RTC, VODAFONE, ORANGE si MOBILSI, nu mi se afiseaza cine ma suna. Sunt curios ce se va intampla in alte tari.

Dificultatea MARE ramane la apelare pentru ca atunci cand apelezi, apelul iti este taiat si esti resunat de centrala pentru a-ti face legatura cu destinatia apelata. Durata pana cand esti resunat poate sa fie destul de MARE, spre 15-20 de secunde in cele mai nefericite cazuri.

Pentru a fi resunat cat de cat mai repede de centrala, scrie si in instructiuni, poti apela destinatia prin combinatia: *126*102*00 si numarul cu prefix de tara#. Este de fapt o comanda USSD, care habar n-am ce face, prin care primesti raspuns USSD ca "Please wait" si esti resunat imediat (1-2 secunde).

Se intampla ca atunci cand apelezi sa nu mai fi resunat inapoi nici dupa cele 20 de secunde. Numarul de centrala care te apeleaza este unul vizibil, de forma +4440722098067.

Satelitul inca e un lux sau o necesitate drastica si probabil va ramane asa multa vreme de acum incolo.
jafpefata
Ce număr de telefon primești din Ro? Ar trebui să îți poți porta numărul la ei.

vladut_v
Primesti numar de fix de Bucuresti, din cate am citit pe site. De portat in nici un caz pentru ca sunt numere generate aleator de o platforma de VoIP, asa tin sa cred. Deocamdata nu prea imi dau seama de principiul de functionare a intregului serviciu, sa vedem ...
vladut_v
Ma mir ca nu a incercat nimeni serviciul. Este promovat si pe unele site-uri turistice, ca alternativa la Roamingul clasic al operatorului care derseveste turistul. Abia astept sa-l testez la treaba. Momentul ales, de revelion, nu va fi unul extrem de bun pentru ca stim cu totii ca in perioada asta retelele sunt "inrosite" la maxim.
vladut_v

Incercat serviciul afara. Merge excelent, la fel si calitatea conexiunii, nu s-a intamplat sa se intrerupa sau sa sacadeze.

Aceleasi dezavantaje constatate:

1. numai in anumite cazuri primesti identitatea celui care te apeleaza
2. in functie de modelul de telefon, poti fi constrans sa suni numai cu *126*102*00-numar# ceea ce poate dura ceva mai mult daca n-ai toate nr. salvate asa

In rest, BOIERIE, apeluri primite in roaming - GRATUITE !

Taxa de conectare pentru apelurile efectuate se amortizeaza cu cat durata convorbirilor este mai mare si este cam jumatate din pretul taxei de conectare pentru un Vodafone Passport, spre exemplu, nimic exagerat.
absolutul
OFFTOPIC

Nu stiu cat e de avantajoasa chestia asta, dar eu folosesc cartele prepay din retelele tarilor unde am nevoie de roaming si asa nu platesc apelurile primite iar apelurile efectuate sunt taxate conform retelelor respective fara taxe de apel.
vladut_v
Exact chestia asta o scutesti, sa-ti cumperi SIM-uri Prepay din fiecare tara pe unde mergi. Pentru apeluri locale e OK dar daca suni oriunde altundeva, inclusiv acasa in RO, vei fi taxat international. Ar fi prea multe date de retinut si de luat in calcul la aflarea unui cost final. Mi s-ar parea foarte incomod sa folosesti cate un SIM al fiecarei tari daca de exemplu pleci intr-un tur al Europei cu vizitarea a 10 - 12 tari, nu ti se pare ?
nuckulpulii
Mda, numai dacă îți iei im din ăla în care poți trece datele de pe 16 sim-uri w00t.gif
vladut_v
QUOTE (vladut_v @ Dec 25 2008, 15:25) *
- primesti apeluri gratuite in roaming

Gata ! Atat a tinut distractia ! Apelurile primite au inceput sa fie tarifate ... n-am mai facut nimic !
Trecem cu pasi grabiti la alt operator. Faceti si voi la fel. In momentul de fata serviciul oferit de Wizz este o alternativa.
LunaCrystal
Pe site nu am vazut nimic de tarifarea apelurilor primite pe nr de Anglia.
vladut_v
Se pare ca a fost vorba de o eroare PROBABIL, in bazxa de date a tarifelor in seara de 22.Ianuarie.2008, si sper ca asa sa fi fost. Apelurile primite sunt iar FREE. In astfel de situatii credibilitatea fata de serviciu este pusa la grea incercare !

QUOTE (LunaCrystal @ Jan 23 2009, 03:45) *
Pe site nu am vazut nimic de tarifarea apelurilor primite pe nr de Anglia.

http://mobilsi.ro/tarife.htm
greenlab
Smecheria e ca nu e nr de Anglia, chiar daca incepe cu +44 asa cum vor ei sa te induca in eroare.

Este un numar de Jersey, Isle of Man sau una din celelalte insule aflate sub coordonarea "Angliei"...asta inseamna ca apelurile catre acest numar costa f scump ..zeci de centi, si de fapt nu faci decat sa transferi costul de roaming asupra celui care te suna...daca te suna familia e aiurea, daca te suna altii sa zicem ca e ok...smile.gif

Mai sunt unii care fac cu nr de Lichtenstein ...+423....si unii cu nr de Estonia smile.gif
vladut_v
Nu cred sa aiba nici o treaba prefixele cu zonele geografice administrative. Ba mai mult prefixul este primul determinant a pretului in cazul unei convorbiri. Durata e al doilea. Asadar daca prefixul este de Anglia +44, orice operator ma va tarifa in functie de un aple catre +44, indiferent de locatia geografica.

Ca exemplu, am verificat AICI daca numarul meu se incadreaza într-una din zonele de tarifare ale opțiunii Vodafone Europa si se incadreaza.

Astfel, tarifele Vodafone RO - Mobilsi sunt:

Abonamente + (Extraoptiunea Vodafone Europa 1.5 EURO): 0.17 EURO/minut
Cartela Vodafone + (Extraoptiunea Vodafone Europa 1.5 EURO): 0.18 EURO/minut

Abonament (apel International Standard): 0.35 EURO
Cartela Vodafone (apel Inetrnational Standard): 0.40 EURO

*Tarifele exprimate sunt valabile la data publicarii lor.
*Pot exista oferte promotionale active pentru apeluri internationale, la Vodafone.

Revin cu detalii despre un apel Romtelecom - Mobilsi, de indata ce am desfasuratorul pe luna trecuta.
LunaCrystal
Si in plus chiar si sa fie asa, si sa ii ia multi bani apelantului, ce e problema noasta ? Odata ce noi suntem apelati.
vladut_v
Banii si-i scot pana la urma din taxa de apel. UE reglementeaza un tarif maxim pentru apel efectuat in UE de maxim 0.46 EURO. Ca sa ocoleasca treaba asta, au o taxa de apel. Primul minut va costa taxa de apel + tarif /minut = minim 0.47 EURO (deci o idee mai mare decat reglementarea dar sunt perfect legali prin treaba cu taxa) ...
vladut_v
QUOTE (vladut_v @ Jan 26 2009, 13:46) *
Revin cu detalii despre un apel Romtelecom - Mobilsi, de indata ce am desfasuratorul pe luna trecuta.

Numarul e recunoscut si de RTC ca fiind un mobil UK !
greenlab
probabil ca RTL nu are toate codurile importate in aplicatia de billing.

Nu toate prefixele sunt din 2 cifre...ex Andora +376, Belarus +375, Cipru +357

QUOTE (vladut_v @ Jan 26 2009, 18:12) *
Numarul e recunoscut si de RTC ca fiind un mobil UK !

vladut_v
eheyebrow.gif de unde ai scos-o ? E doar o presupunere ?
vladut_v
Incarcarea on-line direct de pe site-ul lor, prin card bancar, merge excelent ! In 5-6 minute am primit SMS-ul de confirmare a reincarcarii !
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.