Conectare microfon dinamic supercardiod la PC
Pagini: 1, 2, 3

ionut_buzescu

Am un mic Beyerdynamic Opus 29 pe care îl conectez la placa audio Creative X-Fi 5.1 a PC-ului dar nu aud nimic cu nicio aplicație de voce. Care ar fi cea mai ieftină cale de a face combinația asta să meargă ? în caz că e posibil, desigur; iar dacă nu, ce ar trebui să fac pentru a avea o combinație microfon + placă audio așa încât să pot face karaoke sau înregistrări live decente ? huh.gif
Mulțumesc anticipat respondeților !
buncar
QUOTE (ionut_buzescu @ Dec 22 2008, 22:51) *
Am un mic Beyerdynamic Opus 29 pe care îl conectez la placa audio Creative X-Fi 5.1 a PC-ului dar nu aud nimic cu nicio aplicație de voce. Care ar fi cea mai ieftină cale de a face combinația asta să meargă ? în caz că e posibil, desigur; iar dacă nu, ce ar trebui să fac pentru a avea o combinație microfon + placă audio așa încât să pot face karaoke sau înregistrări live decente ? huh.gif
Mulțumesc anticipat respondeților !

O varianta ieftina ar fi sa-ti cumperi un preamplificator behringer mic100, iar conectarea e cat se poate de simpla, microfon-preamplificator-placa de sunet(line in) iar pentru caraoke sau inregistrari live calitatea este excelenta la pretul asta.

SuperDuper
QUOTE (ionut_buzescu @ Dec 22 2008, 15:51) *
Am un mic Beyerdynamic Opus 29 pe care îl conectez la placa audio Creative X-Fi 5.1 a PC-ului dar nu aud nimic cu nicio aplicație de voce.

Pai cum il conectezi? Ai adaptor pentru jack-ul de calculator? Jackurile de PC sunt mai diferite fata de alea pro, microfonul trebuie sa fie conectat cu un jack de 3.5mm stereo, firul cald la inel si masa la masa jackului. Varful ramane neconectat - este folosit pentru alimentarea eventualelor microfoane condensator care necesita 5V (are pe placa o rezistenta serie).
ionut_buzescu
@SuperDuper: jack-ul 6,3 al microfonului l-am conectat printr-un adaptor 6,3/3,5 și pe acesta, la rândul lui, la intrarea Mic/Line in a plăcii audio.

@buncar: Așa dedusesem și eu din ce am citit pe net, anume că un preamplificator gen Behringer MIC 100/200/800 ar rezolva cu brio treaba dar, stupoare, când am sunat ieri la (firma ESON) un domn de acolo mi-a retezat-o categoric că nu va fi nicio diferență cu un preamplif de acest fel și în continuare nu voi auzi nimic. Prin urmare, sunt cu adevărat confused confusedsmiley.png
mister_rf
Da, dar vezi ca SuperDuper a mentionat ca nu se poate conecta direct microfonul la PC. Adaptorul nu schimba conexiunile. Tu trebuie sa faci un adaptor dedicat, preferabil de la o mufa 6.3mm-mama la una de 3.5mm-tata, la care sa nu folosesti pinul central...
In principiu:
de la mufa mama de 6.3mm se conecteaza masa plus inelul central la masa mufei de 3.5 mm-tata
varful mufei de 6.3mm se conecteaza la inelul de mijloc al mufei de 3.5mm-tata
Ramane neconectat varful mufei de 3.5mm-tata
ionut_buzescu
iau de bun ce spui mister_rf, problema e cum pot să fac acest adaptor dedicat ? mă apuc pur și simplu și dezintegrez adaptorul pe care-l am și refac lipiturile conform cu ce-ai spus ? nu există unul gata făcut ? sau poate nu am înțeles eu bine...sugerai să cumpăr două mufe separate 6,3 și 3,5 și să le conectez apoi printr-un cablu ?
miron1947
Dar este legat corect?Cu 3 la masa si pe 2 semnalul,sau simetric?

ionut_buzescu
QUOTE (miron1947 @ Dec 23 2008, 12:53) *
Dar este legat corect?Cu 3 la masa si pe 2 semnalul,sau simetric?

Schema pe care ai văzut-o tu este pentru varianta cu conector XLR, eu însă îl am pe cel cu jack TSR (6,3mm).
Iar de legat nu știu cum se leagă în adaptorul 6,3/3,5 pe care l-am cumpărat dar probabil nu se leagă bine de vreme ce nu se aude nimic
SuperDuper
Pentru ca ai cumparat ceva ce nu trebuie nu trebuie sa fii suparat pe noi. Adaptorul ala NU este bun pentru intrari de PC (nu numai Creative, dar toate placile si microfoanele PC sunt la fel).
Roaga eventual pe un prieten electronist de pe aici sa iti faca un adaptor corespunzator, nu este mare branza (se pot eventual chiar modifica legaturile de la mufa de iesire la cel existent).
Trebuie doar mutata conexiunea de pe varful jackului de 3.5 mm pe inel. Atata tot.
ionut_buzescu

QUOTE (SuperDuper @ Dec 23 2008, 13:40) *
Pentru ca ai cumparat ceva ce nu trebuie nu trebuie sa fii suparat pe noi. Adaptorul ala NU este bun pentru intrari de PC (nu numai Creative, dar toate placile si microfoanele PC sunt la fel).
Roaga eventual pe un prieten electronist de pe aici sa iti faca un adaptor corespunzator, nu este mare branza (se pot eventual chiar modifica legaturile de la mufa de iesire la cel existent).
Trebuie doar mutata conexiunea de pe varful jackului de 3.5 mm pe inel. Atata tot.

Concluzie:
1) trebuie să refac în primul adaptorul conform instrucțiunilor
2) mai este nevoie de preamplificator ? și dacă da, trebuie să apăs butonul phantom power sau nu ? (în specificațiile microfonului nu scrie dacă necesită alimentare phantom power sau nu)
antinari
QUOTE (ionut_buzescu @ Dec 23 2008, 14:06) *
2) mai este nevoie de preamplificator ? și dacă da, trebuie să apăs butonul phantom power sau nu ? (în specificațiile microfonului nu scrie dacă necesită alimentare phantom power sau nu)

Microfonul respectiv nu necesită phantom power. Cât despre preamplificator, pe intrarea de microfon a plăcii de sunet există, în situația folosirii unui preamplificator extern ar trebui să intri cu el pe intrarea de linie. Singurul avantaj (în afara calității preampului în sine, aici nu mă pronunț) ar fi că nu ai mai avea nevoie de adaptor, dat fiind că vii cu semnalul pe line in.
ionut_buzescu
QUOTE (antinari @ Dec 23 2008, 15:21) *
Microfonul respectiv nu necesită phantom power. Cât despre preamplificator, pe intrarea de microfon a plăcii de sunet există, în situația folosirii unui preamplificator extern ar trebui să intri cu el pe intrarea de linie. Singurul avantaj (în afara calității preampului în sine, aici nu mă pronunț) ar fi că nu ai mai avea nevoie de adaptor, dat fiind că vii cu semnalul pe line in.

Așadar pot concluziona că cu un Behringer MIC100 pot conecta microfonul pe TSR-ul acestuia, iar preamplificatorul are ieșire compatibilă cu intrarea Line-in a plăcii de sunet a PC-ului și deci nu mai e necesar niciun alt adaptor ?
SuperDuper
Find dinamic, nu ai nevoie de phantom power.
Daca preferi sa cumperi un MIC100 in loc de a modifica o mufa, este ok, il poti lega la intrarea de linie a placii si acolo ai o intrare stereo "normala".
Dezavantajul este ca ai nevoie si de alimentare pentru MIC100. Si pretul, evident... Avantajul MIC100 este ca poti folosi un cablu mai lung pana la PC.
ionut_buzescu
QUOTE (SuperDuper @ Dec 23 2008, 15:49) *
Daca preferi sa cumperi un MIC100 in loc de a modifica o mufa, este ok, il poti lega la intrarea de linie a placii si acolo ai o intrare stereo "normala".
Dezavantajul este ca ai nevoie si de alimentare pentru MIC100. Si pretul, evident... Avantajul MIC100 este ca poti folosi un cablu mai lung pana la PC.

Și uite așa, mai luminat un pic, constat că pot să aleg. Care va să zică nu e musai preamplificatorul acela și aș putea doar să refac adaptorul 6,3/3,5 cumva.
Pe de altă parte, cablul microfonului e suficient de lung pentru mine. Întrebarea ar fi acum dacă totuși acest preamp MIC100 ar îmbunătăți net calitatea sunetului ?
miron1947
QUOTE (ionut_buzescu @ Dec 23 2008, 13:04) *
eu însă îl am pe cel cu jack TSR (6,3mm).

Daca este jack stereo,are tot trei conectori,verificati cu ohmetru intre care conectori ai jack-ului aveti continuitate.
SuperDuper
QUOTE (ionut_buzescu @ Dec 23 2008, 08:54) *
Pe de altă parte, cablul microfonului e suficient de lung pentru mine. Întrebarea ar fi acum dacă totuși acest preamp MIC100 ar îmbunătăți net calitatea sunetului ?

Numai daca vrei distante mai mari decat cablul microfonului sau ai microfon XLR balanced... Altfel, nu.
buncar
QUOTE (SuperDuper @ Dec 23 2008, 15:49) *

cum poti sa compari un preamplificator cu un adaptor ?...cum poti crede ca poti obtine o calitate mai buna decat jalnica de la un microfon dinamic infipt in mufa de microfon a placii de sunet care de fapt, pentru a avea si un raport semnal zgomot mai mic(dar tot imens) este proiectata pentru microfoane tip condensator(adica cele de calculator)...cat o fi de prost mic100 e de 20 de ori mai superior decat ce poti obtine cu un microfon dinamic infipt in mufa mic a placii de sunet si mai ales in mufa unei placi de sunet integrate pe placa de baza.Cand un microfon dinamic este preamplificat iar apoi semnalul se duce in line-in-ul placii de sunet se obtine o calitate mult mai buna decat ceea ce-ti da preamplificatorul placii de sunet dinaintea mufei mic. care are un raport semnal/zgomot de cel mul -35dB ceea ce inseamna execrabil(zgomot de fond urias).Pentru caraoke sau inragistrari live nici nu poate fi vorba de calitate daca nu exista un preamplificator intre placa de sunet si microfon.mufa aia de mic din placile de sunet sunt pentru messenger skype si alte astfel de programe de comunicare vocala pe internet
SuperDuper
Tu vorbesti din cartile de povesti nemuritoare? Ai testat tu intrarea de microfon a placilor de sunet Creative X-Fi ai ai ajuns la concluzia ca au 35dB semnal/zgomot?
ionut_buzescu
Devine de-a dreptul pasionant subiectul happy.gif dar dintotdeauna, progresul a fost rezultatul contradictiilor.
Nu ar fi un mare efort 200RON dar daca placa asta Creative X-Fi face treaba si singura mi se par niste bani aruncati in vant si nu sunt adeptul banilor aruncati aiurea.
buncar
QUOTE (SuperDuper @ Dec 25 2008, 19:03) *
Tu vorbesti din cartile de povesti nemuritoare? Ai testat tu intrarea de microfon a placilor de sunet Creative X-Fi ai ai ajuns la concluzia ca au 35dB semnal/zgomot?

SuperDuper te superi degeaba fiindca ceea ce spui tu sunt presupuneri de-ale tale, nu ma refeream la placa de sunet X-Fi in postul meu anterior ci mai mult la cele onboard insa nici X-Fi-ul pe linia de microfon nu poate sa stea atat de bine incat sa se imprime voci pe aceasta cale(decat daca destinatia lor este pur amatoreasca).pe linia de microfon exista anumite filtre care micsoreaza latimea de banda si care fac vocile inregistrate sa fie mult mai sarace dar sa ocupe mai putin ca sa poata fi transmise mai usor pe internet, din acelasi motiv nu s-au fabricat microfoane scumpe care sa fie introduse in linia de microfon a placilor de larg consum.cel care a deschis topicul a spus ca vrea sa faca imprimari Live si karaoke, presupun ca are un minim de pretentie totusi, altfel se poate inregistra pe telefonul mobil.
mister_rf
De cele mai multe ori se ajunge sa ignoram problema initiala:
Am un mic Beyerdynamic Opus 29 pe care îl conectez la placa audio Creative X-Fi 5.1 a PC-ului

iar teoretic:
Playback: Up to 24-Bit/96kHz 5.1
Signal-to-Noise Ratio: >100dB
Total Harmonic Distortion + Noise at 1kHz: 0.01%
Recording: Up to 24-bit/96kHz

Stiu ca e interesant sa discutam teoretic sa facem comparatii la modul general... dar pierdem subiectul. Pana la urma, a fost confectionat un adaptor sau nu?
antinari
Din câte am înțeles eu încă nu s-a confecționat adaptorul, se studiază utilitatea sau inutilitatea unui preamplificator smile.gif

În opinia mea ar fi mai indicată înregistrarea pe intrarea de microfon a plăcii de sunet existente, și în funcție de rezultat se poate considera dacă este util un preamplificator. În ce privește înregistratul de voce pe X-Fi, și oarecum off topic, îmi aduc aminte că în trecutul nu prea îndepărtat am ajuns printr-un studio unde se trăgeau voci pe un microfon dinamic, sennheiser cred, conectat la un soundlaster live 16 bit. Pe bani, cu certificat de producător de fonograme și tot tacâmul, nu amatoricește tongue.gif și avea și clienți biggrin.gif
În funcție de ce anume dorește inițiatorul topicului, e foarte posibil ca vocea trasă pe placa de sunet actuală să îl mulțumească. Dacă nu, se poate dezbate mai departe smile.gif
ionut_buzescu
QUOTE (mister_rf @ Dec 26 2008, 09:16) *
De cele mai multe ori se ajunge sa ignoram problema initiala:

iar teoretic:

Stiu ca e interesant sa discutam teoretic sa facem comparatii la modul general... dar pierdem subiectul. Pana la urma, a fost confectionat un adaptor sau nu?

Am disecat adaptorul 6.3/3.5 si am constatat ca nu il pot modifica pe acesta ci voi avea nevoie de doua mufe distincte la care sa fac legaturile mentionate.
Pe de alta parte, din ce spune buncar deduc ca preampul acela ar mari latimea de banda printre altele, asa e ?

QUOTE (antinari @ Dec 26 2008, 12:22) *
Din câte am înțeles eu încă nu s-a confecționat adaptorul, se studiază utilitatea sau inutilitatea unui preamplificator smile.gif

În opinia mea ar fi mai indicată înregistrarea pe intrarea de microfon a plăcii de sunet existente, și în funcție de rezultat se poate considera dacă este util un preamplificator. În ce privește înregistratul de voce pe X-Fi, și oarecum off topic, îmi aduc aminte că în trecutul nu prea îndepărtat am ajuns printr-un studio unde se trăgeau voci pe un microfon dinamic, sennheiser cred, conectat la un soundlaster live 16 bit. Pe bani, cu certificat de producător de fonograme și tot tacâmul, nu amatoricește tongue.gif și avea și clienți biggrin.gif
În funcție de ce anume dorește inițiatorul topicului, e foarte posibil ca vocea trasă pe placa de sunet actuală să îl mulțumească. Dacă nu, se poate dezbate mai departe smile.gif

Asa si cred ca voi proceda, anume voi incepe prin a confectiona adaptorul si apoi voi evalua calitatea inregistrarii. Nivelul pretentiilor este de amatorie dar desigur, ar fi tare frumos sa aud doar vocea clara fara zgomote de fond si distorsiuni. Cred ca doar experimentand ma voi lamuri daca este de dorit un MIC100 sau nu.
Totul a plecat de la pasiunea fiicei mele pentru cantat live si e prima oara cand o iau in serios si am zis sa-i iau un microfon "ca lumea" sa experimenteze.
Si apropo, Craciun fericit tuturor ! smile.gif
SuperDuper
QUOTE (ionut_buzescu @ Dec 26 2008, 17:19) *
Pe de alta parte, din ce spune buncar deduc ca preampul acela ar mari latimea de banda printre altele, asa e ?

El sustine asta. Nu insemna ca este si neaparat adevarat... smile.gif
ionut_buzescu
QUOTE (SuperDuper @ Dec 27 2008, 00:20) *
El sustine asta. Nu insemna ca este si neaparat adevarat... smile.gif

biggrin.gif
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.