Stroboscop din blitz

copil_Cuminte19

Buna! As vrea sa stiu daca este posibil sa fac din blitzul unui aparat foto un stroboscop:D poate suna cam aiurea dar na...eu vreau sa incerc:D
EK90
QUOTE (copil_Cuminte19 @ Dec 22 2008, 19:32) *
Buna! As vrea sa stiu daca este posibil sa fac din blitzul unui aparat foto un stroboscop:D poate suna cam aiurea dar na...eu vreau sa incerc:D

Cumperi un aparat foto de unica folosinta (e cam 8 lei), il demontezi, ii legi contactele declansatorului pe direct si el va da flash continuu (sau pana se duce bateria).

copil_Cuminte19
multumesc. atasez si o poza ,eu nu imi dau seama unde este legat declansatorul...
mister_rf
Cum un stroboscop produce impulsuri cu o frecventa mai mare, folosirea directa a unui blitz nu este posibila deoarece energia data de o lampa de blitz este mare, de aici se intampla ca dupa un numar de descarcari lampa se va distruge si o alta problema este data de incarcarea prea lenta a condensatorului.
Practic se modifica blitzul prin inlocuirea capacitatii cu o alta de 10-50 de ori mai mica si se adapteaza sistemul de declansare pentru a raspunde la comenzi externe cu o frecventa variabila.
copil_Cuminte19
QUOTE (mister_rf @ Dec 22 2008, 22:36) *
Cum un stroboscop produce impulsuri cu o frecventa mai mare, folosirea directa a unui blitz nu este posibila deoarece energia data de o lampa de blitz este mare, de aici se intampla ca dupa un numar de descarcari lampa se va distruge si o alta problema este data de incarcarea prea lenta a condensatorului.
Practic se modifica blitzul prin inlocuirea capacitatii cu o alta de 10-50 de ori mai mica si se adapteaza sistemul de declansare pentru a raspunde la comenzi externe cu o frecventa variabila.

multumesc

QUOTE (copil_Cuminte19 @ Dec 22 2008, 22:49) *
multumesc

nelutzu57

Mai bine lasă aparatul așa....La (....căte și cât.........) în piață găsești stroboscooaapppppeaape.......și se poate să-l modulezi un semnal audio.. ) ce vrei tu...??? ( Prețuri modice....)

Na???? Încearcă...
Baftă..

DeeJay
se poate, faceam din astea prin '95 smile.gif

probleme la care sa fii atent: condensatorul de 33-40uF max (altfel se incarca greu si incingi lampa ff tare)

rezistenta de incarcare nu mai stiu ce valori foloseam, insa musai ceramice de 20W sau mai mari (stiu ca puneam din tv-urile cu lampi 470 ohm, parca)

lampa trebuia racita fortat (ventilatoare, acum se gasesc gramada smile.gif )

vazusem sisteme strobo cu 3-4 lampi declansate secvential - avantaj racire lampa si se distruge mai greu, oricum, dupa o perioada scurta o sa se innegreasca

sa pui o rez. mare (500k) paralel cu condensatorul, sa-l descarca automat (nu vrei sa afli senzatia unui 47uF/300V luat in mana)

in rest, poate mai completeaza colegii smile.gif

LE: instructiunile sunt pt. strobo alimentate la 220V
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.