Display LCD

kikifast4u

Imprimanta HP cp1700 are o problema de model, lcd-ul este conectat la placa printr-un cablu care se dezlipeste dupa un timp (lipirea este fie termica, fie facuta cu un adeziv conductor, in orice caz nu prin lipire cu cositor sau ceva de genul). Am incercat sa lipesc cablul folosind un foen, a tinut putin timp.
M-am gandit sa inlocuiesc tot display-ul, fiind singura solutie fiabila. Problema e ca nu stiu ce tip de display mi-ar trebui, nu am gasit nicaieri detalii despre aceasta imprimanta. Atasez cateva poze cu display-ul si cu placa respectiva, in speranta ca poate imi puteti oferi niste informatii.
Multumesc anticipat!

mister_rf
In opinia mea sansa sa gasesti unul echivalent este mica. Cel mai simplu este sa incerci o blocare, prin presarea cablului la cablaj intre doua barete de metal.
In schita am figurat cu albastru o bareta si cu verde a doua. Strangerea se face la capete cu suruburi sau cu un sistem de cleme. Ideal se mai introduce un material intre barete si folie pentru a compensa presiunea pe toata suprafata...
Click pentru a vizualiza atașamentul

mister_rf
Codul panoului ce include si afisajul:
PCA Key panel C8108-67007
kikifast4u
Multumesc pentru raspuns.
Problema e ca peste display vin niste piese de plastic, si nu cred ca voi reusi sa pun in aplicare solutia data. Astept si alte pareri.
Apropo, nu imi trebuie un display de aceleasi dimensiuni (latime, grosime si lungime), ci doar unul care sa mearga pe acelasi controller.
Display-ul este grafic, imprimanta afiseaza 16 caractere pe 2 randuri (pe al doilea rand apar si simboluri gen cupa cu lichid in ea, pentru nivelul de cerneala; deci nu este un display alfanumeric)
mister_rf
Cunosc imprimanta, uite ca am facut un test... Curiosity killed the cat laugh.gif
Se poate folosi sistemul de prindere pentru a presa folia flexibila de cablaj.
Este necesara totusi ranforsarea cu o bareta metalica, taiata dintr-o tabla, aplicarea unui material (folie de plastic)in spatiul liber si strangerea suruburilor.
In fotografii se poate vedea spatiul liber dintre suport si folie/cablaj.

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.