Conectare calculator la televizor

catalin90vl

Va salut smile.gif
Am si eu o problema ..Nu reusesc sa fac sa mi se vada imaginea de la laptop pe televizor.
Intai cateva detalii: televizorul e "Tech Line" ( o marca germana de televizoare "cica" ), este LCD etc etc. Placa mea video este ATI RADEON XPRESS 200 M Series de 128 mb, ar trebui sa se potriveasca cele doua .
Inainte sa postez acest topic am cautat pe google, yahoo ajutor. Am gasit 1000 de posibilitati, dar niciuna nu a mers. Am observat ca trebuie un program al placii video, pentru "CLONE". Ei bine ..eu nu-l am.
Am conectat cablurile dintre cele 2 cum trebuie, dar imaginea tot nu se vede, doar sunetul se aude. Am folosit un cablu de monitor ( dar dinala mai bun, nu orice cablu ) si pentru sunet am folosit un cablu de intra in casti la laptop ( are 2 iesiri in televizor: Audio L si Audio R si 1 intrare in laptop , nu ma prea pricep eu asa bine la ele, dar stiu ca asa trebuie ).
Care ma puteti ajuta, va rog faceti-o ! Multumesc anticipat !
A..si am incercat sa instalez ATI Catalyst ca am auzit ca pe acolo e "CLONE" ala ..dar mi-a dar urmatoarea eroare: "Setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system. Setup will now close" .
E_manuel1
La placa video care o ai,ai driver Nvidia ?
Tv-ul are o mufa euroscart ?
Ai un cablu (s-video) o mufa cu multe picioruse,si doua ori trei RCA-uri ?
Ai cd-ul placii cu drivere primit la achizitionarea acesteia ?

catalin90vl
Daca e ATI,de ce-mi trebuie driver Nvidia ?
Da, TVul are mufa scart
Da, am CDul primit
Nu am cablu s-video
mister_rf
Nu ai specificat: tipul de laptop si sistemul de operare.
Am inteles ca televizorul se conecteaza pe un cablu VGA. Placa video trebuie setata pe rezolutia maxima acceptata de televizor. Afisarea se poate face in mod ''clone'' sau extins in functie de posibilitatile placii.
Activarea se face de exemplu in XP din meniul pentru Display, tabul Settings
catalin90vl
Laptopul e ASUS, si merge pe Windows XP SP 2. Asa am gasit si pe alte forumuri .. ca din Display, tabul Settings , dar eu nu am gasit tot ce zice acolo .. am citit prin carte ca rezolutia maxima la televizor e 800 x 600
catalin90vl
QUOTE (mister_rf @ Dec 21 2008, 01:17) *

Am folosit versiunea 6.11

mister_rf
Asus, asus... dar nu o fi asta singurul tip de Asus nu-i asa? Mai are el si alt cod de identificare... rolleyes.gif
Spun asta ca nu ai dat nici o informatie utila de la inceput. Ce rezolutie ai pe monitor, ce versiune de drivere? etcaetera...
Mr_Devil83
si .net ai instalat? Driverul de ati (de fapt toate) sunt facute in framework. Nu stiu cat de idiot trebuie sa fii sa concepi asa ceva.
mister_rf

Observi ca am dat link la versiunea 7.3? Spune acolo ca suporta placa ''ATI Xpress 200 series''/Win XP ...
catalin90vl
QUOTE (mister_rf @ Dec 21 2008, 01:21) *
Asus, asus... dar nu o fi asta singurul tip de Asus nu-i asa? Mai are el si alt cod de identificare... rolleyes.gif
Spun asta ca nu ai dat nici o informatie utila de la inceput. Ce rezolutie ai pe monitor, ce versiune de drivere? etcaetera...

Scuze. Sincer nu pot sa-ti zic modelul sigur , dar iti zic configuratia: Placa video: ATI RADEON XPRESS 200M ( 128mb ) , hdd 80 gb, procesor Intel Core Duo 1.66GHz . Lucrez pe o rezolutie de 1280 x 800 , 1 GB DDR2, ecran 15,4 inchi. Nu stiu sa-ti zic sigur codul de la producator pentru ca nu mai am manualul la indemana.
Vesiunea driverului placii video este: 8.233.0.0

QUOTE (Mr_Devil83 @ Dec 21 2008, 01:22) *
si .net ai instalat? Driverul de ati (de fapt toate) sunt facute in framework. Nu stiu cat de idiot trebuie sa fii sa concepi asa ceva.

Am instalat framework 2.0 instalat. Cred ca e ultimul
mister_rf
Atunci incearca o varianta mai noua
http://ati.amd.com/support/drivers/xp/rade...revious-xp.html

sau de ce nu 8.11 biggrin.gif
http://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeonx-xp.html
catalin90vl
QUOTE (mister_rf @ Dec 21 2008, 01:23) *
Observi ca am dat link la versiunea 7.3? Spune acolo ca suporta placa ''ATI Xpress 200 series''/Win XP ...

Imi da aceeasi eroare si la versiunea asta .. nu stiu ce sa zic .. am luat ce mi-ai zis tu

Hai ca am reusit sa instalez pana la urma Catalyst Control Center, era o problema pe la mine prin calculator. De acum incolo cred ca ma descurc, in caz ca mai e ceva o sa postez iar pe acest topic. Mersi mult toturor
mister_rf
Posibil sa incerci aici
http://www.driverheaven.net/modtool.php
catalin90vl
QUOTE (mister_rf @ Dec 21 2008, 01:54) *

Am reusit, am facut sa mearga pe televizor .. pana la urma. Multumesc mult de ajutor .
mister_rf
Am inteles, dar am pus si link-ul respectiv pentru ca se pare ca sunt probleme la placile cu ''Mobility''.
catalin90vl
Se pare ca nu se vad filmele pe televizor .. se vede totul, in afara de filme .. care sa fie problema?

Hai ca am rezolvat si cu asta smile.gif Scuze ca am postat din nou
mister_rf
Banuiesc ca pentru cineva care va avea o problema similara, ar fi interesant de stiut si greselile facute pe parcurs si modul cum au fost acestea rezolvate... notangel.gif
catalin90vl
Ai dreptate. O sa scriu aici cum se fac tot pasii si o sa mai deschid si un topic nou .
Tutorialul acesta e pentru cei care au placi video ATI:
Sunt necesare: un cablu de la monitor ( de calitate mai buna ) si un cablu Audio ( 2 intrari in televizor: Audio R(ight) si Audio L(eft) si o intrare de casti in laptop/calculator ) si desigur, un televizor mai bun ( LCD daca se poate ). Mai aveti nevoie de Programul ATI Catalyst Control Center pe care-l puteti lua de aici: https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2...lang1_55813.exe ( Aici e versiunea 7.12, dar puteti folosi si o versiune mai noua ). Dupa ce downloadati ATI Catalyst Control Center instalati-l, urmand a intra in el.
[b]Setari necesare pentru a va configura legatura dintre calculator - televizor:[/b]
Dupa ce intrati in program alegeti setarea Advanced ( poate la unii va va aparea, la altii nu ) si dupa va aparea un screen cu welcome . Din tabul Graphic Settings alegeti Display Manager, urmanad a da Detect Display . Inainte de a apasa pe butonul acela trebuie sa conectati cablurile intre cele 2. Dupa aceea selectati modul PC la televizor si veti vedea ca va aparea campul de lucru din laptop/calculator.
PENTRU A VEDEA FILME e necesara inca o setare:
Selectati VIDEO din acelasi tab, dupa aceea dati pe THEATHER MODE. La OVERLAY DISPLAY MODE , unde scrie Clone mode shows overlay alegeti "the same on all displays", iar la Extended desktop shows overlay alegeti "in Standard Mode" si ati rezolva problema .

Pentru cei cu placi video nVidia nu stiu sa va zis sigur, dar se poate sa fie aceleasi setari, dar in programul nVIEW.

Sper sa fie de ajutor .
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.