Autorider2
18th December 2008, 18:47
Salut am si eu o problema cu o masina pe care am cumparato dar nu am mai transcriso si acuma vreau sa o radiez dar fostul proprietar nu mai are cartea de identitate a masinii si fara ea nu se poate radia. Oare exista vreo modalitate prin care sa pot radia masina?
radurin
18th December 2008, 20:04
Salut,
Daca nu ai apucat sa inmatriculezi masina pe numele tau de ce vrei sa o radiezi din circulatie ?
Pentru radiere (doar daca vrei sa o scoti din circulatie,dar asta ar trebui sa fie interesul vechiului proprietar din moment ce masina e inca inmatriculata pe numele lui) ai nevoie de cartea masinii obligatoriu,poti obtine un duplicat la Registrul Auto Roman fara a fi nevoie de prezentarea masinii,fizic.
Duplicatul poate fi solicitat doar de vechiul proprietar (cel care apare pe cartea de identitate a masinii) sau de catre tine,cu ajutorul unei imputerniciri notariale date de el.
Trebuie declarata pierderea la Monitorul Oficial,apoi obtinuta o viza de la DRPCIV (cei de la inmatriculari/radieri auto),apoi cu prezentarea acestora se elibereaza duplicatul de catre RAR.
Tine cont insa (chiar daca ma repet) ca masinile se radiaza acum doar daca au fost scoase din circulatie,cu prezentarea la Politie a unor dovezi,de genul chitanta de predare a masinii la Remat sau la un centru specializat in distrugerea ei,dovada furtului eliberata de catre Politie sau dovada ca masina este dauna totala.
Cu stima,
Autorider2
18th December 2008, 20:34
ms radurin pt sfat abia astept sa scap o data de problema asta
fezo
19th December 2008, 17:29
Hai sa intreb si eu ceva legat tot de radiere:
Am o masina veche, cu numere si talon vechi, cumparata acum mai bine de 8 ani. Cum o pot radia pina o repar. Acte n-am facut cu vechiul proprietar. As vrea sa-o radiez ca sa nu mai platesc impozit degeaba, apoi voi inmatricula din nou cind va fi reparata.
radurin
19th December 2008, 20:18
QUOTE (fezo @ Dec 19 2008, 17:29)

Hai sa intreb si eu ceva legat tot de radiere:
Am o masina veche, cu numere si talon vechi, cumparata acum mai bine de 8 ani. Cum o pot radia pina o repar. Acte n-am facut cu vechiul proprietar. As vrea sa-o radiez ca sa nu mai platesc impozit degeaba, apoi voi inmatricula din nou cind va fi reparata.
Salut,
Detaliaza te rog,vrei sa scapi de masina sau vrei sa o repari si apoi sa o inmatriculezi pe numele tau ?
fezo
20th December 2008, 11:59
Pai am scris ca, vreau sa-o repar apoi sa inmatriculez pe numele meu. In nici un caz nu vreau sa scap de masina.
mihaiC1
20th December 2008, 13:16
Acum se radiaza definitiv din oficiu daca nu platesti cele cuvenite la stat de catre proprietar ! Daca ai Cartea de indentitate a masinii si un Contract de vanzare-cumparare intre proprietar si tine te duci frumusel la Administratia finantelor si o inscrii apoi la Evidenta populatiei sa-ti dea NUMERE NOI.
fezo
22nd December 2008, 13:34
Tocmai asta este, n-am carte nici contract (masina e cu talon si numere vechi). Ma gindesc sa fac un contract, ma duc la politie predau talonul si numerele vechi, apoi vechiul proprietar poate sa se duca sa-l scoata din evidenta daca nu a fost deja scos.
mihaiC1
22nd December 2008, 14:44
Fara Cartea de Indentitate a masinii nu ai sanse.. !
Posibil sa fie radiata definitiv de proprietar la Finante si te-ai ales cu fier vechi care nu mai valoreaza nimic!
Ultimul proprietar al masinii o poate face fara ai trebui Cartea de indentitate a masinii!! La Fisc apare ca platitor de impozit si printr-o cerere (in care specifica pe propria raspundere ca nu mai are Carte, Contract de vanzare etc. radiaza masina , implicit politia asteapta ca masina sa fie reimatriculata.. daca nu apare reinscrisa in in termenul specificat, conducatorul masinii in aceasta situatie risca dosar penal!)
De la RAR, Proprietarul din certificat, poate obtine un duplicat la Cartea de indentitate.. daca sta bine cu nervii!!
fezo
23rd December 2008, 21:10
Bun. Si atunci cum duc masina la RAR sa faca carte (nu are fiindca daca avea atunci aveam si numere noi) daca masina este in bucati? Ce a facut fostul proprietar, daca a platit sau nu impozitul o sa aflu in ianuarie. Nu vreau sa pierd aceasta masina fiindca este un VW 1200 din 1967. Daca s-a radiat definitv atunci voi cumpara una coapta de tot dar inmatriculata si voi schimba numerele, serii etc.
Oricum in ianuarie voi da o fuga si la politie sa ma lamureasca acolo cineva ce am de facut.
bozo85
23rd December 2008, 21:38
am cumparat si eu o masina anul trecut si nu am inmatriculat-o pe numele meu, masina nefiind radiata de fostul proprietar
am contract de vanzare-cumparare, talon, carte
imi explica cineva ce trebuie sa fac(fara a merge in Iasi de unde a fost masina, sa o radieze fostul proprietar)
mihaiC1
28th December 2008, 12:21
Fostul proprietar trebuie sa radieze masina doar de la Taxe si impozite, dar ii trebuie Cartea de Identitate si Contractul de Vanzare-Cumparare apoi le trimite ( prin curier, posta) noului proprietar impreuna cu dovada de la Taxe.
fezo : pt. masini de colectie e alta mancare de peste.. si nu cred ca mai gasesti una inmatriculata!
Liviu72
9th January 2009, 22:31
Eu am vandut o motocicleta Minsk in 1995 unui tip de care nu am mai auzit nimic de ani buni. Nu am apucat sa o trec pe numele lui, sau sa o radiez macar de pe numele meu (eram tanar si naiv : "facem actele luna viitoare, bla, bla, bla"). Nu mai am nici un act, doar o copie xerox dupa talon. Si de atunci tot platesc impozit pe ea. De tip nu mai reusesc sa dau, iar de impozit as vrea sa scap. Aveti o solutie si pt mine? Multumesc.
gebar
17th January 2009, 15:30
QUOTE (Liviu72 @ Jan 9 2009, 22:31)

Eu am vandut o motocicleta Minsk in 1995 unui tip de care nu am mai auzit nimic de ani buni. Nu am apucat sa o trec pe numele lui, sau sa o radiez macar de pe numele meu (eram tanar si naiv : "facem actele luna viitoare, bla, bla, bla"). Nu mai am nici un act, doar o copie xerox dupa talon. Si de atunci tot platesc impozit pe ea. De tip nu mai reusesc sa dau, iar de impozit as vrea sa scap. Aveti o solutie si pt mine? Multumesc.
si eu sunt in aceeas situatie am vandut o masina proprietate personala ,am dato cu certificatul de inmatriculare ,carte de identitate si nu mai am nici un act nici numerele de inmatriculare iar de respectivul nu mai dau .problema este ca impozitul tot vine si nu stiu ce sa fac,,,
mihaiC1
18th January 2009, 10:20
Se face o "Declaratie pe proprie raspundere" la notar, de catre titular, precum ca e instrainat vehiculul si nu mai ai nici un act, se mentioneaza tipul, marca, nr. de inmatriculare si data aproximativa instranarii, apoi se merge la taxe si impozite cu aceasta, e bine de intrebat si pe la inmatriculari auto!
fezo
24th January 2009, 22:09
Am radiat masina definitiv. Iata cum am facut (masina cu numere vechi, talon vechi, fara CI):
- m-am dus cu proprietarul la notar si acolo omul a dat o declaratie ca masina s-a dezmembrat. Daca predai la Remat nu este nevoie de declaratie, fiindca primesti o dovada ca ai predat la fier vechi masina. Eu am vrut sa pastrez sasiul, asa ca am procedat la varianta cu declaratia, dar atentie, daca din acel sasiu se face alta masina si acest lucru este descoperit vorbim de caz penal.
- formulare de la politie: cerere de inmatriculare, cerere de radiere si dovada (sau certificat nu mai tin minte) de radiere
- impozite si taxe platesti daca mai ai datorii apoi pe cererea de inmatriculare primesti o stampila ca proprietarul masinii este la zi cu platile
- completezi hirtiile, te duci la politie predai talonul si numerele, primesti o dovada de radiere cu care te duci inapoi la Taxe si impozite sa te scoata din evidenta.
Acum masina facuta bucati este de vinzare. Detalii aici.
Liviu72
25th January 2009, 23:09
QUOTE (mihaiC1 @ Jan 18 2009, 10:20)

Se face o "Declaratie pe proprie raspundere" la notar, de catre titular, precum ca e instrainat vehiculul si nu mai ai nici un act, se mentioneaza tipul, marca, nr. de inmatriculare si data aproximativa instranarii, apoi se merge la taxe si impozite cu aceasta, e bine de intrebat si pe la inmatriculari auto!
Multumesc. Sper sa mearga. Daca da, dau o bere...
tm86edy
29th January 2009, 10:52
salut.as avea si eu o problema.poate puteti sa ma ajutati.de fapt sunt 2 problema:(
PRIMA:am cumparat o masina acum 3 ani dar nu am facut actele pe mine,am facut doar un contract de vanzare cumparare de mana cu proprietarul.Dupa vre-o 8 luni in care am circulat cu masina politia mi-a retinut talonul deoarece imi expirase verificarea tehnica.Dupa aceasta eu am dat masina mai departe fara a face un contract de vanzare cumparare.Acum ma suna proprietarul si imi zice ca lui ii vine impozitul si ca va trebui sa ma dea in judecata.Ce se poate face in asemenea caz?Cum ar putea proprietarul sa radieze masina?speciffic ca omul care are acum masina are si numerele si cartea,talonul nu pentru ca e luat de politie.
A DOUA:
Am avut o masina trecuta pe numele meu si am vandut-o facand doar un contract de vanzare cumparare la firma de inmatriculari.Dupa aceasta tipul nu a mai inmatriculat masina pe numele lui.Are toate actele masinii insa acum 2 zile i-am luat numerele si acum a ramas fara numere dar are cartea si talonul pe numele meu + contractul.Ce poate face acum?Este nevoit sa o treaca pe numele lui sau nu?
Multumesc
tm86edy
29th January 2009, 11:32
Si mai ceva....daca ma da in judecata ca nu am trecut masina pe numele meu si eu nu ma prezint ii da hotararea judecatoareasca de radiere si pe mine ma lasa in pace?sau cum?
ms
buls
1st February 2009, 03:30
salut ...am si eu o problema (pentru mine destul de mare) ...am vandut masina (un Oltcit amarat) acum 8 ani, cu toate actele ...si nu mai dau de persoana respectiva ...am ascultat de sfatul unei cunostinte ca se radiaza din oficiu daca nu platesc impozitul ...vine de la circa financiara in continuare impozitul ...cum fac sa o radiez ...sa scap de corvoada asta ...am citit mai sus ca merge printr-un act notarial ...poate sa-mi confirme cineva ...sa nu ma duc ca ``desteptul`` la notar ...multumesc mult
misculae
27th February 2009, 15:46
sal am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva,am luat o masina de la cineva si am dato unui prieten asta a dato lu altu si ala nu mai este de gasit,acte nu sa facut deloc deci masina este pe numele a lu ala de la care am luato eu si ma intreaba unde e masina .Poate sa o radieze doar cu carte care e la mine?
mihaiC1
2nd March 2009, 15:41
Normal atat timp cat ai CARTE treaba e simpla! Mai ai contractul de vanzare -cumparare? daca nu faceti altul si omu' poate linistit sa o radieze de la fisc ( la politie nu mai e nevoie)! mai interesant e ce pateste cel care conduce masina dupa asta!!
tm86edy: 1 fara talon nu poate circula (basca ITP lipsa!) Am explicat mai sus cum o radiaza de la Fisc! nu e nevoie sa te dea in judecata timp si bani pierduti!!
2 ceri cartea inapoi si cu contractul, o radiezi de la fisc, apoi poate sa se spele pe cap cu masina! tre' sa-i dai toate actele care le mai ai! nu e necesar TALONUL.
buls : "uite asa ca desteptul te duci la notar" am spus mai sus!!
ioancea
31st August 2009, 08:31
Buna,
Am si eu o problema.Tatal meu a decedat si dupa ce am facut succesiunea am aflat ca mai avea o masina-Dacia 1300,veche de 17 ani.Masina nu este in stare de functionare,nu are ITP valabil si este la tara in curtea unui var.De la ea a ramas numai talonul (si evident numerele).Nimeni nu stie unde ar fi Cartea de identitate.
Ce pot sa fac?Singura mea problema este ca a ramas pe rol fiscal,dar pe numele tatalui meu.
Trebuie sa o radiez sau ma fac ca ploua?Si daca nu o trec deloc in succesiune ce se poate intimpla numai din punct de vedere fiscal?
bitiuscal
14th November 2009, 21:07
CITAT (ioancea @ 31st August 2009, 08:31)

Buna,
Am si eu o problema.Tatal meu a decedat si dupa ce am facut succesiunea am aflat ca mai avea o masina-Dacia 1300,veche de 17 ani.Masina nu este in stare de functionare,nu are ITP valabil si este la tara in curtea unui var.De la ea a ramas numai talonul (si evident numerele).Nimeni nu stie unde ar fi Cartea de identitate.
Ce pot sa fac?Singura mea problema este ca a ramas pe rol fiscal,dar pe numele tatalui meu.
Trebuie sa o radiez sau ma fac ca ploua?Si daca nu o trec deloc in succesiune ce se poate intimpla numai din punct de vedere fiscal?
salve!
tatal meu a decedat si cand am facut succesiunea am trecut si masina. pana sa fac succesiunea am dat masina unui prieten cu scopul de a o vinde si de a face actele dupa ce fac succesiunea. intre timp prietenul a vandut masina persoanei_1, care la randul ei a vandut masina persoanei_2. cand am dat masina am dat toate actele si acuma nici acte nu am si nici de persoana_2 nu am cum sa dau.
din ce s-a scris in acest topic, as avea vreo 2 posibilitati pe care am sa le incerc cat de curand. daca mai aveti si alte sugestii, va rog, caci platesc impozit de prea multi ani pentru o masina care nu o mai am.
merci!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.