xplozia
14th December 2008, 14:13
Dupa montarea cazii, am constat ca unghiul de colt al baii nu este perfect la 90 grade. Asa ca pe o latuta cada este perfect paralele cu peretele iat pe cealalta laterala apare un unghi intre coltul baii si coltul exterior al cazii. Diferenta este de aproximativ 3 cm, asa cum se poate observa si in pozele atasate. Cum pot acoperi aceasta imperfectiune? Idei?
matzu_2003
14th December 2008, 14:26
QUOTE (xplozia @ Dec 14 2008, 15:13)

Dupa montarea cazii, am constat ca unghiul de colt al baii nu este perfect la 90 grade. Asa ca pe o latuta cada este perfect paralele cu peretele iat pe cealalta laterala apare un unghi intre coltul baii si coltul exterior al cazii. Diferenta este de aproximativ 3 cm, asa cum se poate observa si in pozele atasate. Cum pot acoperi aceasta imperfectiune? Idei?
aceasta se datoreaza mesterilor pe care i-ai contractat.....pentru ca se stia de la bun inceput ca vei folosi o cada pe colt si trebuia acel colt unde vine cada sa fie in vinclu..........dupa ce ai facut o investitie de cateva zeci de mlioane tot problema ta este sa remediezi cu cada.....ar fi bine chemati si sa remedieze ei problema nu tu.....
xplozia
14th December 2008, 14:51
De acord, dar ce meserias crezi ca va baga mana in buzunar sa refaca totul? Vise taica, vise. Poate de acum cu criza asta, se mai intorc si meseriasii adevarati in tara, ca ce este peaici, tenchini. Nu generalizez, dar sunt foarte multi care mai bine...
Solutii de remediere?
Mig VWFan
14th December 2008, 17:52
Vad ca ai folosit bagheta de colt interior la faianta, parerea mea e sa pui identice si pe langa cada, s-ar putea sa astupe golul.
matzu_2003
14th December 2008, 18:48
uite o solutie ca sa astupi acel gol de 3 cm dar asta cred ca o sa te coste ceva cam multi bani....
este vorba de o bucata de marmura sau granit cu o terminatie care se va aseza pe cada si astfel va masca acel gol acum depinzand cum se inchide si partea din fata a cazii....oricum treaba este destul de complicata nu este usor de realizat datorita mastii din fata cazii pentru ca si akolo poti avea asemenea situatie adica lipsa cei 3 cm....si cred ca aceea bucata care vine in fata cazii nu este perfect plana ci are o curbura care acolo va trebui luata o templeta(o bucata de carton desenata exact cum vine curba pe masca si taiata acea bucata de marmura sau granit dupa forma mastii)
si in cazul asta va trebui sa departezi cada de pe fiecare perete cate 1.5cm si acel spatiu de jur imprejurul cazii si lateralele sa le faci cu niste bucati de marmura sau granit.....latimea lor depinzand de cat iti permite sa mergi pe fata cazii adica in jur de 2.5cm
ti-am atasat 2 poze ca sa iti dai seama despre ceea ce vorbesc
eu am mai spus si ma repet si te rog nu mi-o lua in nume de rau tot timpul cand lucrati in constructii nu conteaza de ce natura sunt acestea cereti garantie pe lucrare.....pentru ca daca ceva nu este facut cum trebuie dupa aceea vin din ce in ce mai multi bani din bugetul alocat lucrarii ca sa se repare din spate ceea ce s-a gresit..........
toate cele bune
LED
14th December 2008, 23:13
Pentru probleme de genul asta exista niste baghete speciale din pvc, se gasesc prin supermagazinele de bricolaj. Daca nu ma insel poti sa acoperi undeva pana pe la 3m, iar etansarea o faci cu silicon.
xplozia
15th December 2008, 14:22
QUOTE (LED @ Dec 14 2008, 23:13)

Pentru probleme de genul asta exista niste baghete speciale din pvc, se gasesc prin supermagazinele de bricolaj. Daca nu ma insel poti sa acoperi undeva pana pe la 3m, iar etansarea o faci cu silicon.
Merci Led. Dar totusi nu sti cum se numesc? Te referi cumva la chestiile alea care se pun pe margine blatului de la bucatarie, langa perete?
abancor
16th December 2008, 12:28
Mi-am luat si eu asa ceva, nu stiam cum se numesc, am cerut pur si simplu coltar de pus intre cada si perete. Nu sint din alea ca la bucatarie, sint concave si foarte flexibile, pentru rosturi mai mari, care nu se preteaza la simplul silicon. Poti cere etansant pentru cada. Uite ca si google a gasit asa ceva http://www.solidstate.bizoo.ro/vanzare/68467/Etansant-cada desi prin etansant s-ar intelege mai degraba silicon.
Daca as fi in situatia ta cred ca nu as alinia cada la un perete, as potrivi-o sa ramina rosturi egale stinga dreapta, nu ar mai fi asa vizibil.
Edit: hai ca m-am desteptat. Etansator tre sa cauti, sau bordura etansatoare, si gasesti exact ce vrei. Uite prima pagina gasita de google http://www.efinisaje.ro/amenajari-interioa...tansatoare--i33 Gaseste multe altele, te las sa studiezi.
cristeamax
16th December 2008, 16:56
Sincer nu imi dau seama de ce se mai vand cazile astea pe picioare. Mi-am luat si eu aceiasi teapa... destul de scumpa. Cada odata "fixata" nu avea niciun fel de stabilitate iar banda izolatoare speciala pentru cada nu avea cum sa stea prinsa din moment ce marginea cazii e flexibila si se misca fata de perete.
Solutii:
Am aruncat masca frontala(am cada format clasic) si am pus o placa de rigips verde pe profile metalice prinse in pereti si gresie, placat cu faianta alba.
Pentru a rigidiza laturile cazii de la pereti am facut putin mortar si am pus caramizi in colturi, de fapt unde era acces mai bun... 2-3 stalpi de caramiza pe care se sprijina cada.
Apoi intre cada si perete am bagat silicon alb fasonat cu o scula speciala din hornbach.
E buna ideea de mai sus cu pozitionarea cazii astfel incat sa ai spatii egale pe ambele laturi.
Acum cada e tzapana precum cele "comuniste" cu care ne-am obisnuit....
Daca la tine spatiile sunt totusi prea mari poti zidi de jur imprejur unde ai perete, pui cada cu marginile pe zid si in gol un mortar ca sa umpli golul iar apoi strat de silicon.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.