Ed Malley
12th December 2008, 12:01
Salut
Tocmai mi-am cumparat un LCD Philips 37PFL3403D. Teoretic este de generatie destul de noua. Practic dupa ce mi-am cautat canalele TV pe cablu am ramas surprins de imaginea neclara si de multitudinea de punctulete aparute si de care nu reusesc sa scap deloc.
Mai am un Sony de 81 care a fost in urma cu ceva timp conectat la acelasi cablu TV si care mergea superb. O fi Philips asa de jenant sau exista ceva setari pe care eu nu le-am gasit si care mi-ar putea imbunatati imaginea afisata?
Va rog sa ma ajutati cu cateva indicatii.
Va multumesc.
mister_rf
12th December 2008, 12:29
Verifica daca setarile de ''sharpness'' sunt la maxim.
''Multimea de punctulete'' poate fi cauzata de influenta sursei in comutatie printr-un cablu coaxial de calitate scazuta sau cablarea necorespunzatoare a mufei de antena.
In general perturbatiile sunt mai evidente daca semnalul de intrare scade sub un anumit nivel fata de cel standard.
Ed Malley
12th December 2008, 12:59
Setarile sunt la nivel destul de mare. Ideea este ca intradevar nu am avut timp sa schimb TV-urile intre ele sa vad diferenta, dar am citit undeva ca sunt si niste setari de tara, sau nu stiu ce care ar putea influenta calitatea semnalului din cauza sistemelor de transmisie diferite, si cum nu ma pricep prea bine doream sa stiu daca cineva a mai intalnit aceasta problema.
O sa incerc sa fac schimbul sa vad daca se rezolva problema...
mister_rf
12th December 2008, 16:58
''Setari de tara''? Nu cred.
Cum sistemul de transmisie abordat de majoritatea Europei, este PAL BG, daca-l setezi pentru Germania sau o sa fie setat pentru Romania, rezultatul trebuie sa fie identic.
Ed Malley
13th December 2008, 15:23
QUOTE (mister_rf @ Dec 12 2008, 16:58)

''Setari de tara''? Nu cred.
Cum sistemul de transmisie abordat de majoritatea Europei, este PAL BG, daca-l setezi pentru Germania sau o sa fie setat pentru Romania, rezultatul trebuie sa fie identic.
Ai dreptate. Am schimbat cablul de la priza tv si parca s-a imbunatatit un pic. In rest nu-mi place de nici o culoare, asta cica e un Philips cu un contrast de 24000 dar am un si un Sony de 8000 si pe semnalul de cablu merge perfect. Asta e mi-a trebuit Philips......