casilio
9th December 2008, 17:21
Am o placa wireless de 108 MB/s Atheros
in jur de 600 M .. sau macar 500 m..
dni
10th December 2008, 18:44
QUOTE (casilio @ Dec 9 2008, 13:51)

ms mult pt scheme si pentru sfaturi

sa vad de unde iau piesele, apoi ma inchid in "atelierul" improvizat pe birou
va anunt cand am facut vre-un progres

...inainte de booster poti incerca cu o antena....are cistigul mai mare decit un booster....
http://bloggedopinions.blogspot.com/2005/1...d-cantenna.html
Mr_Devil83
10th December 2008, 18:54
Pt 500 de metri merge cu o antena improvizata dintr-un cd si o bucata de sarma. Nici pentru distante de 5 6 km nu ai nevoie de boostere.
casilio
10th December 2008, 20:45
Mr_Devil83
10th December 2008, 21:35
ma omule crede-ma ca stiu ce vorbesc. Cu aia 30 de mw ai unui punct de acces faci legatura la 15km dar conditia e sa ai VIZIBILITATE intre cele 2 antene.
Pentru distanta aia de 500m pt care sustii tu ca vrei un amplificator merge si cu antenutele alea cu care vin jucariile astea din dotare.
Stateam in cluj cu un biquad improvizat dintr-un cd si o sarma de cupru de aia pt instalatiile electrice si "imprumutam" net de la unu cu un ruter de peste drum.
Fa 2 de astea, foloseste cablu de calitate, nu rg58 de ala penal si o sa ramai uimit.
http://martybugs.net/wireless/biquad/
casilio
10th December 2008, 21:49
QUOTE (Mr_Devil83 @ Dec 10 2008, 21:35)

ma omule crede-ma ca stiu ce vorbesc. Cu aia 30 de mw ai unui punct de acces faci legatura la 15km dar conditia e sa ai VIZIBILITATE intre cele 2 antene.
Pentru distanta aia de 500m pt care sustii tu ca vrei un amplificator merge si cu antenutele alea cu care vin jucariile astea din dotare.
Fa 2 de astea, foloseste cablu de calitate, nu rg58 de ala penal si o sa ramai uimit.
Merci mult pt link -- chiar vreau sa fiu uimit... intradevar antena asta nu am mai vazut-o pana acum
, eu stau pe Calea Victoriei si am un prieten la cateva blocuri distanta cu care vreau sa impart conexiunea lui de internet printr-un ap. wireless... ideea e ca nu am "vizibilitate" intre cele 2 antene... si am incercat .. am imprumutat chiar si o antena de la trendnet pentru exteriorCLICK AICI dar semnalul e foarte slab... 21%
mister_rf
10th December 2008, 22:27
QUOTE (Mr_Devil83 @ Dec 10 2008, 21:35)

Cu aia 30 de mw ai unui punct de acces faci legatura la 15km dar conditia e sa ai VIZIBILITATE intre cele 2 antene.
OFF TOPIC
Sa nu exageram. Conteaza castigul antenelor, tipul de cablu si cel mai important sensibilitatea echipamentelor.
A, si sa nu uitam... ca una este in oras si alta este in camp liber fara alte perturbatii electromagnetice.
Daca nu ai vizibilitate intre antene te straduiesti inutil. In plus exista sansa sa receptionezi de fapt alt semnal.
Mr_Devil83
10th December 2008, 23:21
mr_rf intre deva si simeria sunt 15 kilometri. Aveam un punct de acces pe blocul turn in mizeria si unul in deva pe un bloc cu 4 etaje. Unul dintre ele era DWL-2100AP si celalalt era un DWL-910AP+. DWL-2100 by default are cam 30mw puterea de emisie din care poate 20% o pierde pe traseul pana la antena. Antena sa era un soi de parabolica chinezeasca de la RAL.
DWL-900AP+ e unul dintre cele mai slabe puncte de acces la capitolul sensibilitate pe care le-am avut in mana, dar era mai ieftin, (aprox 2mil la vremea aia). Antena lui DWL-900AP+ era california amplifier.
Am facut link intre ele in 5,5Mbps si cam 200KB transfer.
Momentan postez pe softpedia prin intermediul unui bridge wireless compus din 2 ruterboarduri 112, 2 mini pci-uri cm9 care duce cam 15 - 20mbps udp sustinut. Pingul e 2-4ms prin el iar distanta 7km. A da, Tx power 17db in 5,4ghz.
mister_rf
10th December 2008, 23:48
Incearca sa faci acest lucru in Bucuresti.
PS: folosesc link-uri wireless din '99. (cand ma gandesc cat au costat atunci si cat costa unul acum...
)
Am schimbat o multime de echipamente si am confectionat multe antene. (Antenele mai mult din curiozitate, acum am antene ''de firma''.
)
casilio
20th December 2008, 20:39
Pana la urma am rezolvat cu 2 tevi de 3.2m in varful carora am "infipt" antenele astfel sa se "vada" una cu cealalta 
Ms pentru ajutor 
un mic offtopic... (ca sa nu deschid altul..)
am un prieten care are o casa "bantuita" energetic.. si o sa vedeti de ce...
am scos din priza toti consumatorii si toate becurile.. m-am asigurat ca sunt ABSOLUT toti consumatorii scosi...
Acum vine problema... daca leg decat faza dupa contoar (adica scot nulul)...... la prize si becuri... am faza si pe faza(cum era normal) si pe nul.... dar... nu este de aceeasi intensitate... si nici nu mi se aprind becurile...
tin sa precizez ca atunci cand pun decat faza face scantei micute .... chiar daca e nullul scos.. X(
cam ce e de facut? o idee asa? ca eu am ramas fara...
mister_rf
20th December 2008, 20:43
Izolatia slabita intre fire sau in dozele de conexiuni. Necesita interventia urgenta a unui electrician, respectiv identificarea problemei si refacerea zonelor afectate, pana nu apare la stirile de la ora 5...