Cum ar fi fost posibila o alianta PNL-PDL?

xdaniel

Ce schimbare a Constitutiei? Ce aliante pre/post-electorale? Eu am votat cu PNL la o camera si cu PDL la cealalta. Daca toata populatia Romaniei ar fi votat la fel (un vot absurd din multe puncte de vedere, aproape toate, recunosc asta!), am fi avut in Senat MAJORITATE liberala si in Camera Deputatilor MAJORITATE pedelista. Deci n-ar fi fost posibila o guvernare PSD-PDL!
Comentarii? w00t.gif
Sunt un GENIU! proud.gif
bogdanar
Ai gresit.. nimic din felul in care votam ( adica, cu cine ) nu poate opri un partid ( mare ) sa intre la guvernare. Totul depinde ce au chef cei alesi sa decida, ce ofera, cat cedeaza.

xdaniel
QUOTE (bogdanar @ Dec 9 2008, 13:41) *
Ai gresit.. nimic din felul in care votam ( adica, cu cine ) nu poate opri un partid ( mare ) sa intre la guvernare. Totul depinde ce au chef cei alesi sa decida, ce ofera, cat cedeaza.

Ba da, bre! N-au cum sa voteze legile, daca trec printr-o camera si pica invariabil in cealalta.
brigazile_martirilor
QUOTE (xdaniel @ Dec 9 2008, 13:34) *
Ce schimbare a Constitutiei? Ce aliante pre/post-electorale? Eu am votat cu PNL la o camera si cu PDL la cealalta. Daca toata populatia Romaniei ar fi votat la fel (un vot absurd din multe puncte de vedere, aproape toate, recunosc asta!), am fi avut in Senat MAJORITATE liberala si in Camera Deputatilor MAJORITATE pedelista. Deci n-ar fi fost posibila o guvernare PSD-PDL!
Comentarii? w00t.gif
Sunt un GENIU! proud.gif

Neinteles sleep.gif ..si cu bloc in Pantelimon laugh.gif
xdaniel
QUOTE (brigazile_martirilor @ Dec 9 2008, 13:43) *
Neinteles sleep.gif ..si cu bloc in Pantelimon laugh.gif

Lasa, ca primeste Ontanu bani de la Guvern acum sa vopseasca toata blocurile ca pe alea de pe Stefan cel Mare! Le-ai vazut cat de bine arata? Sa vezi ce bine cotata va fi zona mea cand vor fi toate blocurile vopsite!
brigazile_martirilor
QUOTE (xdaniel @ Dec 9 2008, 13:46) *
Lasa, ca primeste Ontanu bani de la Guvern acum sa vopseasca toata blocurile ca pe alea de pe Stefan cel Mare! Le-ai vazut cat de bine arata? Sa vezi ce bine cotata va fi zona mea cand vor fi toate blocurile vopsite!

La ce vremuri vor veni, Ontanu va zice saru-mana daca primeste bani pentru salariile angajatilor de la primarie, vopsitul blocurilor il lasa pe seama pasarilor rolleyes.gif
sexterminator
Man, mai mananci mult reziduuri pe-aici ?
Pe bune, n-ai niste blocuri de ridicat si niste muncitori de supravegheat ?... laugh.gif

bogdanar
QUOTE (xdaniel @ Dec 9 2008, 13:43) *
Ba da, bre! N-au cum sa voteze legile, daca trec printr-o camera si pica invariabil in cealalta.

Pai atata timp ca zilele astea sunt posibile aliante PD-L - PSD, PSD - PNL, PD-L - PNL, calculul tau este gresit. Daca se inteleg acum s-ar intelege si atunci. Eu abia astept momentul in care vor intra doar 2 partide in parlament. Atunci nu vor mai exista negocieri, aliante, certuri despre cine poate fi propus premier, etc.
xdaniel
QUOTE (sexterminator @ Dec 9 2008, 13:50) *
Pe bune, n-ai niste blocuri de ridicat si niste muncitori de supravegheat ?... laugh.gif

Liberalii sunt progresisti, remember? Ii vad prin asta:
Sistem Stand Alone DVR cu 16 canale video, un canal audio, telecomanda, conexiune LAN (Internet), port USB, iesire XGA. Sistem Linux incorporat, posibilitate update firmware, posibilitate montare 2 hard disk-uri (max. 800 Gb). Compresie Advanced MJPEG.

Specificatii:

Tip compresie: MJPEG
Sistem operare incorporat : Linux
Sistem video: PAL/NTSC
Intrari video: 16 canale (BNC)
Intrare audio: 1 canal (BNC)
Iesire audio: 1 canal (BNC)
Rezolutie afisare: 720x480 (NTSC), 720x576 (PAL)
Rezolutie inregistrare: 720x240 (NTSC), 720x288 (PAL)
Viteza inregistrare: 120 fps (NTSC), 100 fps (PAL)
Telecomanda cu functii multiple
Conexiune LAN - ofera posibilitatea de a vizualiza camerele conectate la DVR prin intermediul conexiunii Internet
Port USB - pentru transferul inregistrarilor de pe hard disk-uri
Moduri de inregistrare: continuu, manual, programat, la detectia miscarii
Functie Zoom
Functie Freeze
Conexiune alarma
PLayback (redare inregistrari) inainte - inapoi la viteze multiple : 1x, 2x, 4x, 8x, x16
Protocol retea: TCP/IP (IP fix si IP dinamic)
Tip HDD: SATA HDD 3.5" / 7200 rpm
Control PTZ
Posibilitate update firmware
Alimentare: 12 V, 4A
Dimensiuni: 43 x 31 x 4.8 cm
Greutate:~3.5 kg
brigazile_martirilor

QUOTE (sexterminator @ Dec 9 2008, 13:50) *

mah, pentru asta trebuie macar 8 clase terminate, nu primesc repetenti ca Fanariotul "Vin-o" si "Depinzan-d"
xdaniel
QUOTE (brigazile_martirilor @ Dec 9 2008, 13:49) *
La ce vremuri vor veni, Ontanu va zice saru-mana daca primeste bani pentru salariile angajatilor de la primarie, vopsitul blocurilor il lasa pe seama pasarilor rolleyes.gif

E Capitala, da-o-n mortii ma-sii!... huh.gif
sexterminator
QUOTE (xdaniel @ Dec 9 2008, 13:54) *
Ii vad prin camerele web instalate pe santier prin asta:

laugh.gif

Man, cauta niste asistenta specializata, nu doar drogruile distrug vieti, ci si mitomania laugh.gif
xdaniel
QUOTE (sexterminator @ Dec 9 2008, 14:01) *
laugh.gif

Man, cauta niste asistenta specializata, nu doar drogruile distrug vieti, ci si mitomania laugh.gif

Man, daca Bt inseamna Botosani, te inteleg... console.gif Chiar daca ii simpatizez pe moldoveni, ca si eu am doi bunici care vin din fundu' Moldovei, unii dintre ei sunt niste idioooooooooooooooooti... photo.gif
G_Eugen
Toti sunt niste imputiti care put de la mare distanta.

Ma refer la politicieni in general.
Asta e parerea mea si a amicilor mei si a majoritatii populatiei care cat de cat gandeste despre politicieni
s3ction31
QUOTE (G_Eugen @ Dec 9 2008, 14:16) *
Toti sunt niste imputiti care put de la mare distanta.

Ma refer la politicieni in general.
Asta e parerea mea si a amicilor mei si a majoritatii populatiei care cat de cat gandeste despre politicieni

Eu nu gandestem despre politicieni, da' nasu' meu iti poate spune ca de aproape ei nu pute, ci miroase frumos, a parfumuri scumpe. dry.gif
G_Eugen
da.
ca are bani.
da la fraieri.
laugh.gif
antinari
QUOTE (xdaniel @ Dec 9 2008, 13:34) *
Comentarii? w00t.gif
Sunt un GENIU! proud.gif

NU ești un geniu peacefingers.gif
Dacă am fi votat toți ca tine, PD-L ar fi avut o majoritate superconfortabilă în camera deputaților, deci ar fi putut guverna singur.
QUOTE (xdaniel @ Dec 9 2008, 13:43) *

Ce se întâmplă după ce o lege respinsă de senat este aprobată în camera deputaților? naughty.gif Dacă ai majoritate în plenul camerelor reunite treci și guvernul prin parlament, și apoi adopți orice lege...

xdaniel
QUOTE (antinari @ Dec 9 2008, 18:24) *
NU ești un geniu peacefingers.gif
Dacă am fi votat toți ca tine, PD-L ar fi avut o majoritate superconfortabilă în camera deputaților, deci ar fi putut guverna singur.

Ce se întâmplă după ce o lege respinsă de senat este aprobată în camera deputaților? naughty.gif Dacă ai majoritate în plenul camerelor reunite treci și guvernul prin parlament, și apoi adopți orice lege...

Teoretic, e cum zici tu. Practic, e imposibil sa treci o lege daca iti lipsesc cu desavarsire parghiile in Senat. Cu desavarsire, repet! Nici un om! Zero!
edit:
Fii atenta:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Parlamentul_romaniei
În comparație cu alte țări cu parlamente bicamerale, diferența dintre atributele celor două camere este mică, o lege trebuind să fie votată de ambele camere pentru a fi promulgată. În articolul 75, Constituția României definește situațiile în care Camera Deputaților este prima cameră sesizată, și astfel cea care are decizia finală în caz de divergențe. Senatul este prima cameră sesizată în toate celelalte situații. Proiectele de legi și propunerile legislative se supun spre dezbatere primei camere sesizate,
antinari
Sunt atent wink.gif
Bugetul se votează în ședință comună. Moțiunile de cenzură tot în ședință comună, la fel ca și legile care se adoptă prin asumarea răspunderii guvernului. Dacă ai majoritate confortabilă în plenul reunit (și dacă ai 0 senat și 100% camera deputatilor ai o majoritate foarte confortabilă) și mai ai și președinția poți guverna în voie smile.gif
Oricum, modelul propus de tine e pur teoretic
xdaniel
QUOTE (antinari @ Dec 10 2008, 09:19) *
Sunt atent wink.gif
Bugetul se votează în ședință comună. Moțiunile de cenzură tot în ședință comună, la fel ca și legile care se adoptă prin asumarea răspunderii guvernului. Dacă ai majoritate confortabilă în plenul reunit (și dacă ai 0 senat și 100% camera deputatilor ai o majoritate foarte confortabilă) și mai ai și președinția poți guverna în voie smile.gif
Oricum, modelul propus de tine e pur teoretic

Sunt matematician, deci teoretician. smile.gif
Nu poti guverna in voie, daca esti faultat in permanenta la proceduri. Pana la urma, totul se reduce la procesarea actelor.
antinari
QUOTE (xdaniel @ Dec 11 2008, 03:31) *
Sunt matematician, deci teoretician. smile.gif
Nu poti guverna in voie, daca esti faultat in permanenta la proceduri. Pana la urma, totul se reduce la procesarea actelor.

Eu știam că ești traducător, deci practician tongue.gif
Pentru toate legile ordinare Camera Deputaților e cameră decizională. Legea de abilitare a guvernului de a emite ordonanțe poate fi adoptată ori în cameră ori în plenul reunit (am stabilit că dacă ai 100% în cameră ai majoritate și în camerele reunite, mi-e lene să calculez cât, da confortabil oricum), deci se poate adopta în orice formă (constitutia spune ca ordonantele se supun aprobarii parlamentului doar daca legea de abilitare o cere smile.gif ). Pentru legile organice se poate folosi procedura de asumare a răspunderii guvernului, o eventuala moțiune de cenzură discutându-se în ședință comună. Teoretic poți guverna dacă ai 100% la camera deputaților, și mai ai și președinte ju(de)cător, dacă faci un efort poți modifica și constituția laugh.gif
Dă un exemplu în care te-ar faulta senatul în așa fel încât să nu ieși din corzi smile.gif
anton_marcel
Ar fi fost posibila daca PNL-ul isi vede lungul nasului.
antinari
amice, ești offtopic smile.gif aici se discută despre o situație ipotetică, nu de lungimea nasului penelist.
Ca să nu mai spun că nu poți spune "Ar fi fost posibil(ă) dacă [substantiv + verb la prezent]", n-ai nici o credibilitate ca analist tongue.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.