"Plangeti" aici, oameni buni;apoi, la LUPTA!EXCLUSIV!

SONYVAION31M

Buna seara!

Sper din tot sufletul sa ma intelegeti, cei care ati trecut prin ceea ce am trecut si eu.M-am decis sa fac acest topic, dupa mai bine de 30 de ore de "tensiune".Vreau sa fie un topic activ, un indemn "la lupta";pentru ca politia e depasita, pentru ca multi dintre oameni se tem sa reactioneze, pentru a justitia e ocupata de alte "probleme serioase", vreau sa ne aparam singuri; sa fim ca o "legiune" permanent vigilenta, cu "garda sus" in orice moment.
Despre ce este vorba? Imi doresc ca in acest topic sa posteze toti cei carora, intr-un mod meschin, nemeritat, barbar si las, li s-au vandalizat masinile, sub o forma sau alta.Imi dau seama ca ideea mea este... usor utopica dar aici as vrea sa postam toti cei care am avut cel putin o "patania" "de genu'" cu iubita noastra masina...
As vrea sa postam despre:
- situatiile in care ati gasit masina zgariata, cu rea intentie ;
- "victoriile" repurtate asupra retardatilor (cazuri in care ati fost martori la situatii in care astfel de indivizi, cu apucaturi de barbari, au "platit" sub o forma sau alta - corectie fizica, dosar penal, etc; cazurile de articole citite, emisiune vizionate, etc);
- "motivatiile" ascunse ale indivizilor;
- maniera in care ati "retusat" masina;
- "pandele(monitorizarile)" pe care le-ati facut;
- reactia alarmei - daca aveati;
- sistemele de supraveghere implementate, si multe altele.

Daca reactia voastra va fi pozitiva, va multumesc si am sa ravin cu mai multe detalii...
Daca topicul nu va va suscita interesul, am sa ma resemnez - dar doar pe forum ; altfel, voi continua "lupta" in "reallife"...

Numai ganduri bune si fara evenimente neplacute.
cucu007
Dupa parerea mea numai cele mai jalnice specimene recurg la vandalism asupra unei masini.Sincer nu asi vrea sa prind pe cineva vandalizandu-mi masina deoarece cred ca nu asi mai fi raspunzator de faptele mele si asi ajunge cu siguranta la puscarie biggrin.gif . Am avut parte de doua intamplari nefericite:

1. La 2-3 saptamani dupa ce am cumparat masina (de noua) am gasit un stergator rupt.Nu cred ca a fost o intentie de furt deoarece si un copil de 5 ani se pricepea sa scoata un stergator fara sa il rupa.

2. Niste hoti s-au hotarat sa imi fure intr-o noapte casetofonul dar nu spargand geamul asa cum ar face orice raufacator normal (cred dry.gif ) ci bagand o ranga in usa (coltul dreapta sus-usa soferului) destul cat sa scoata o particica afara si apoi tragand de usa si deformand-o intr-un hal pe care nici nu puteti sa vi-l imaginati.Va spun cu toata sinceritatea ca mi s-au taiat picioarele cand am vazut masina. Paguba a fost pricinuita mai mult de un act de vandalism zic eu deoarece pentru un radio-CD de 350RON au pricinuit o paguba de 1700RON (usa nu s-a mai putut indrepta si a trebuit inlocuita cu totul).

Cum am zis si la inceputul postului prefer sa nu il prind pe vandal si sa dau banul decat sa il dau cu capul de vreo bordura si sa ajungem el la morga si eu dupa gratii.

P.S. Alarma nu am.

StGermain
SonyVaio, povesteste-ne ce cruzime i s-a intamplat.
RealThing
pai clar si pe fata...eu stau un buc, am o masina (a mea) cu numar de BC ...pe care am parcat-o in loc public, in spatele blocului, nerzervat, neplatit, etc. Cat am facut din parcare pana sus si inapoi, au fost maxim 5 minute, am gasit masina cu stergatoarele ridicate (desi repet, nu era loc rezervat, platit, etc). si o flegma pe geamul lateral. era bonus pt ca eram cu numere de bc (la clio, cu numere de buc, nu mi se intampla, pot sa o las unde ma trazneste, am testat). si in acelasi timp, un domn plimba catelul langa masina mea in parcare. m-am inverzit, la fel si tovarasul meu, am zis clar, si f tare: pe care il prind, il bat de il lesin, ii bag capul in portiera si il acuz ca nu se inchide bine pana nu si-l subtiaza. mii de draci. concluzie: nu mi se mai ridica stergatoarele daca parchez acolo, si ma intreaba lumea daca cunosc masina x care a parcat neregulamentar. se pare ca la noi domina regula ciobanului. din pacate. eu nu am indraznit, in onesti (unde locuiam inainte) sa ridic stergatoarele omului care statea in locul meu (platit). nu a stiut, de ce sa fiu magar...este doar parerea mea. aici(desi stau de 9 ani, nu m-am obisnuit cu regula nesimtirii, ma distreza inca fetele celor care vad numar de bc care le da prioritate sa intre unde "nu e loc si prioritate".
Campers
acum vreo 3-4 zile am gasit portiera indoita grav , in 5 minute cat am intrat intr-o agentie stanley bets si am pus un pariu sad.gif(
da' la mine cred k a fost un accident, pare lovita de un scuter
sper ca a dat si cu , capul (fara casca)
Sima2k
dupa 3 luni de stat in Bucuresti am avut si eu cateva probleme..

1. exista o doamna cu un matiz, care nu prea le are cu parcarea laterala... am vazut-o intr-o seara cum a zgariat doua masini ca sa-si faca loc, insa intr-un final s-a gandit ca mai bine s-o puna in spatele masinii mele... asa ca.. de dimineata am gasit bara spate zgariata in partea stanga. Cred ca i-a fost lene sa dea putin inapoi ca sa-si faca loc sa iasa... (nu sunt sigur ca ea e de vina, pot doar sa banui )

2. am gasit un loc care e mai mereu liber.. am parcat acolo 2-3 zile pana cand am vazut un domn ca-mi ridica stergatoarele... mi-am cerut scuze, i-am explicat ca nu am stiut ca e ocupat pentru ca era mai mereu liber. Il intreb pe domn "dar cine parcheaza aici?" si el.. "fii-mea, vine o data pe saptamana la mine si m-a rugat sa-i tin locul liber" ! Decat sa mi-o zgarie... am preferat s-o mut.

3. am gasit bara din fata zgariata... nu-mi explic cum, unde , si de ce.....

FOARTE NASPA E IN BUCURESTI !
StGermain
Ce ma amuza intr-un fel este ca voi va pastrati doza de civilizatie - ii numiti pe forum doamne si domni pe nevertebratele alea retardate - auzi - "vine o data pe saptamana si....."

O singura data am patit-o (DIN FERICIRE, MULTUMESC CELUI DE SUS!) la Constanta, eram pret de 500 - 1000 m peste 50 de masini parcate pe trotuar paralel cu drumul... de la unele masini mai ramanea spatiu de trecere 40cm pana la gardul viu de alaturi, de la altele 1 metru, etc. Am coborat dimineata si aveam o portiera zgariata foarte adanc... de cheie sau asemanator. Cand am trecut pe jos mai departe, din cele ~50 de masini nu scapasera 10 de cheia frustratului si complexatului ca noi avem masini si el merge pe jos. Eu am avut noroc cu o un singur reper afectat, dar erau altii cu doua portiere, sau portiera si aripa, sau chiar ambele portiere si aripi... M-a costat 450 lei sa vopsesc portiera, si vreo 8 ore de lasat masina in service.

Sa-i stea cheia pe piept, impreuna cu mainile sale buclucase.

(Threadul asta e un fel de grupare precum in USA unde se intalnesc suferinzii de aceeasi problema si isi povestesc sincer intamplarile, si dupa fiecare care povesteste, restul aplauda si il incurajeaza)

kraMMer
sa se aleaga prafu' de aia care se razbuna pe masini si isi elibereaza frustrarile in felul asta... nici eu nu stiu cum as reactiona daca as vedea "live" cum mi se vandalizeaza masina... (locuiesc in Roma, un oras in care nimeni nu stie sa conduca si mai ales sa parcheze) madanimated.gif bicycle.gif
RamboX
QUOTE (StGermain @ Dec 13 2008, 09:31) *
Ce ma amuza intr-un fel este ca voi va pastrati doza de civilizatie - ii numiti pe forum doamne si domni pe nevertebratele alea retardate - auzi - "vine o data pe saptamana si....."

O singura data am patit-o (DIN FERICIRE, MULTUMESC CELUI DE SUS!) la Constanta, eram pret de 500 - 1000 m peste 50 de masini parcate pe trotuar paralel cu drumul... de la unele masini mai ramanea spatiu de trecere 40cm pana la gardul viu de alaturi, de la altele 1 metru, etc. Am coborat dimineata si aveam o portiera zgariata foarte adanc... de cheie sau asemanator. Cand am trecut pe jos mai departe, din cele ~50 de masini nu scapasera 10 de cheia frustratului si complexatului ca noi avem masini si el merge pe jos. Eu am avut noroc cu o un singur reper afectat, dar erau altii cu doua portiere, sau portiera si aripa, sau chiar ambele portiere si aripi... M-a costat 450 lei sa vopsesc portiera, si vreo 8 ore de lasat masina in service.

(Threadul asta e un fel de grupare precum in USA unde se intalnesc suferinzii de aceeasi problema si isi povestesc sincer intamplarile, si dupa fiecare care povesteste, restul aplauda si il incurajeaza)

Retardul respectiv actiona in zona Parc Tabacarie,spre Satul de Vacanta,oricum si-a luat-o rau de tot de la unii ce l-au pandit intr-o seara,era un mosulet de vreo 65-.....70 ani ce actiona si ziua si noaptea,am inteles ca l-au lasat 2 barbati in balta de sange lat iar apoi au disparut atacurile,eu am un prieten ce si-a luat-o de la asta si el mi-a povestit ca eu stau in alta zona.
StGermain

Nu stiu exact dar am sa iti explic unde venea ca sa imi confirmi ca asta era strada sau nu. Ar fi interesant pentru mine sa aflu ca ala intr-adevar a actionat in noaptea aia sau nu.

Ei bine, de la OMV-ul din zona Penny Market, cum se urca pe strada cu OMV ma refer, faci la un moment dat stanga, apoi iar stanga si intri pe strada respectiva dupa blocuri cumva, doar ca aceasta curbeaza la dreapta la un moment dat.
EI, aici dupa ce curbeaza strada asta la dreapta e problema, se continua strada, si de-a lungul ei pe trotuarul din stanga erau parcate toate masinile astea, paralele cu trotuarul si partea carosabila. Stiu ca la un moment dat pe dreapta era o biserica.

AICI ESTE???
Crash
eu zic sa va mutati la casa smile.gif .......eu o singura data am patit-o cu fosta masina pe care am gasit-o cu o semnatura de cheie din far in stop smile.gif ....culmea nu era parcata pe locul nimanui dar probabil ii mergea unuia cheia mai greu si a zis sa o polizeze un pic

oricum ma astept ca pe strada la mine sa se inceapa cu vandalizari mai ales ca sunt vecini tampiti fara masina dar pe care ii deranjeaza masinile la poarta .....in dreptul casei mele din 3 locuri posibile deja doua sunt ocupate de vecini si nu ma deranjeaza.....bine ca au si invatat unde parchez eu si nu se apropie nimeni de locul meu biggrin.gif
bani002
Stergator rupt, cheie pe hayon si aripa spate stanga, bara gasita pe jos in parcare, flegme pe oglinzi si geamuri, capacelele de la roti furate, capacelele de la bratele stergatoarelor furate. Macar nu mi-a spart nimeni masina pana acum peacefingers.gif .
gio_bari
Eu nu as fii raspunzator de faptele mele daca mi-ar lovi cineva masina ! I-as aplica constitutia pe loc fara sa ma mai gandesc la politie! death.gif
angelz
@bani002 cred ca ai ghinion ca mine.
Capacele mi-au fost furate.Numarul din fata a fost indoit serios de cineva care n-a avut loc.Bara din fata este stearsa mai usor pe dreapta , foarte mult pe stanga unde mi-au lovit-o de 3 ori pana acum.Aripa si usa din fata pe partea soferului sunt zgariate dupa ce mi-a intrat o tipa cu bicicleta in ea.Aripa pe spate e zgariata de un binevoitor de la un cap la altul.Pe partea cealalta am mai multe zgarieturi si cateva stersaturi mai fine.Bara din spate e stearsa pe partea stanga.Tot asa...n-a avut loc de ea.
akajohn
QUOTE (bani002 @ Dec 23 2008, 12:31) *
Stergator rupt, cheie pe hayon si aripa spate stanga, bara gasita pe jos in parcare, flegme pe oglinzi si geamuri, capacelele de la roti furate, capacelele de la bratele stergatoarelor furate. Macar nu mi-a spart nimeni masina pana acum peacefingers.gif .

da ce a avut cu tine frate? smile.gif
aeon
declaratie:
- una capota indoita de vecin un pic beat, un pic nebun (s-a urcat cu picioarele pe ea)
- una aripa spate indoita de un imbecil care a uitat sa traga frana de mana in varful dealului
in concluzie baba de serviciu era sa moara de inima cand a vazut ca o masina fara sofer pleaca incetisor de pe loc si se propteste 50m mai incolo in primul obstacol (aripa cu pricina); se subintelege ca fantoma s-a evaporat
- clasicul numar indoit de un carlig al unuia cu permis de pitesti probabil, incapabil sa se bage intr-un loc de parcare
- tigari aprinse si oua aruncate pe plafon
- alte pete albastre, negre sau visinii aparute subit pe colturi de bara sau pe usi

reactia alarmei..habar nu am, nu eram prin apropiere
crista-up
Crash nici statul la casa nu e un avantaj. In vara sa dat in folosinta, un bloc aflat la 3 case de mine. Cum blocul nu era prevazut cu locuri de parcare, iti dai seama cum s-a umplut strada de masini ai noilor proprietari. Cum si eu si sotul meu avem masini, se intampla foarte des, ca prietenii veniti in vizita sa parcheze la 4 case distanta. La inceput lasam biletele celor care parcau in fata casei, si imi ocupau locul, sau imi blocau poarta si nu puteam iesii din curte.( in biletele ii rugam frumos, sa nu mai parcheze in fata portii)Am renuntat cand m-am trezit cu masina zgariata, sau stergatoare ridicate, ca daca trec pe acasa 10 minute, nu o bag in curte, asa numai peste noapte. Ne-am gandit sa punem niste camere de supraveghere, sa vedem atunci distractie.
SONYVAION31M
Imi cer scuze ca, desi am initiat acest topic, inca nu mi-am spus "of-ul" pana acum.
Am o masina pe care am cumparat-o de noua, pe 21.05.2008 - Renault Laguna III - 23.600 euro - in rate.
"Bucurii" produse de retarzi/psihopati:
-zgariata, pe partea dreapta, de la un capat la altul, cu o cheie - in decembrie 2008, de Sf.Nicolae;
-zgariata, in completare, tot cu cheia - probabil aceeasi - pe capota si usa sofer - 1 februarie 2009 - parcata in alt loc.
In nici una din situatii masina nu deranja pe nimeni si nu ocupasem locul nimanui de parcare.Pana acum mi-a mai trecut dar eram destul de necajit la vremea aceea.A doua oara, la zgarietura, am deschis dosar penal cu autor necunoscut - este procedura standard pentru a obtine dovada de la poltia judiciara, pentru firma de asigirari;
-in vara lui 2008 am gasit-o in parcare un pic "julita" la spate...

Ideea era de a lua atitudine fata de cei care fac intentionat asemenea fapte;acum, ca tot se dezbate Codul Penal - as mari pedepsele la infractiunea de "distrugere"...
cengherc
Esti mic copil, in 4 ani eu am schimbat de 2 aripa stanga fata, porbagajul o data si acu' ma pregatesc sa schimb si aripa dreapta fata. De zgarieturi nu mai vorbesc. Aripa stanga fata mi-a fost indoita la 2 saptamani dupa ce am inlocuit-o. In afara de 2 chei am tone de julituri de usa deschisa in mine, de minge etc... Acu' nici nu ma mai grabesc cu ele, le fac daca am timp sau drum prin service. Doar de prin parcari. In rest am facut un singur accident cu unu' care a facut stanga cand il depaseam, viteza mica => numa' indoituri si julituri, nimic serios, si de 2 ori m-au busit in spate, da' subtire, doar vopsea ramasa pe bara.
Inainte de masina asta am avut 2 de peste 10 ani fiecare si nu am avut absolut nici o problema de genu' asta. Cu asta de acu', ceva mai noua, am avut o gramada de probleme cu zgarieturi prin parcare.
apollo_expert
Sa incep si eu. Sigla VW desenata pe capota, zgarieturi pe bara din spate si fata, buza toba de esapament indoita + zgarieturi bara, bandouri de pe usi furate (mi-a ramas adezivul pe usi de am frecat trei ore si ceva cu diluant sa dau jos), urme de pietre pe capota, acid de baterie pe plafon si capota, suport oglinda spart (reparat cu super glue), ornament maner usa spate furat, aripa stanga putin indoita pe margine + stersaturi pe bara, roti desumflate partea dreapta. Reactiile alarmei, stiu doar ca imi semnala ca a "urlat" pentru ca nu o aud din cauza ca geamul in am in spatele blocului si ea este in fata. Ce pot sa zic, vecini binevoitori, asa zisi stapani pe locuri de parcare nemarcate, nerezervate la primarie, ba ca sa nu mai parchez in fata blocului ca nu isi vede masina noaptea, ba ca acolo parcheaza nu stiu cine. Toate astea in trei ani in care pana nu m-am porcait cu ei nu s-a linistit treaba. Acum am locul meu de parcare si este ok. Deja m-am obisnuit cu zgarieturi si tot felul de semne pe masina. Cam la trei ani deja am decis s-o vopsesc lucru care deja s-a si intamplat. Din experienta mea, cu cat arata mai bine masina, cu cat vopseaua straluceste mai bine, cu cat masina e mai noua, cu atat creste invidia si... mellow.gif
tfmercedez
QUOTE (StGermain @ Dec 13 2008, 10:31) *

Bre si eu am masina , si ma enervez cand o spal si gasesc zgarieturi pe ea. Dar can merg prin oras si la sediu firmei multinationale lu peste, trotuaru e parcare pt nesimtiti, cand la 200 este parcare cu plata, turbez.
Adica nu loc sa treci pe trotuar, desi e zona centrala , si ca sa poti trece cobori printre masini si sincer au fost cazuri in care i-a lovit masina pe pietonii care nu aveau loc pe trotuar de masinile parcate. Imi vine sa le tai cauciucuile nu alta.
Am vecini care parcheaza pe trotuar si lasa 2 palme spatiu intre zid si bara masinii, in diagonala , si fundu masinii este pe sosea.
Daca vine nevastata cu copilu in carucior la plimbare , ce zici cand trebuie sa ocoleasca si sa-ti puna copilu in pericol? Nu-ti vine sa lasi niste urme de talpi pe capota, ca Gigi Becali? La astia o sa le lipesc usa cu super glue ca am gasit unu ieftin, sau le bag cartofi in esapament.
filipxxx
Am un prieten care si-a gasit stegatorul din spate rupt atarnand pe portbagaj din cauza ca a parcat pe o bucata de trotuar... asta dupa ce cu cateva sapatamani in urma i se aruncase cu vopsea albastra pe masina alba, tot asa ca a parcat pe alta bucata de trotuar, nesemnalizata si nemarcata. La intamplarea cu stergatorul s-a dus omul si a vanat "posesorul" peticului de trotuar si i-a lasat o bordura de-a lui Videanu in parbriz, care apoi a cazut si a ramas pe capota. Posesorul de BMW de prin 2001-2002 sigur nu avea CASCO, asa ca data viitoare cred ca se va gandi de 2 ori inainte sa-si mai apere bucata de asfalt cu atata inversunare.
tfmercedez
QUOTE (filipxxx @ May 15 2009, 14:07) *
Am un prieten care si-a gasit stegatorul din spate rupt atarnand pe portbagaj din cauza ca a parcat pe o bucata de trotuar... asta dupa ce cu cateva sapatamani in urma i se aruncase cu vopsea albastra pe masina alba, tot asa ca a parcat pe alta bucata de trotuar, nesemnalizata si nemarcata. La intamplarea cu stergatorul s-a dus omul si a vanat "posesorul" peticului de trotuar si i-a lasat o bordura de-a lui Videanu in parbriz, care apoi a cazut si a ramas pe capota. Posesorul de BMW de prin 2001-2002 sigur nu avea CASCO, asa ca data viitoare cred ca se va gandi de 2 ori inainte sa-si mai apere bucata de asfalt cu atata inversunare.

Uite d'aia's bune camerele video care sa le lasi in masina, pe plafoniera cumva , sa ai dovezi...Stergatoare ridicate am gasit si eu , fiind in vizita la un bloc nou nout cu parcare in subteran cu 7500euro/locu, alea-s neocupate, si restu parcheaza afara, si e bataie pe ele.
rapttor
Zgarieturi, stergatoare ridicate sau rupte, oglinda rupta.....mizilicuri. Ganditi`va ca ultima distractie in Italia, prin 2008, a fost nici mai mult nici mai putin incendierea masinilor la nimereala ; se toarna un pic de benzina pe rotile din fatza si se aprine. 2 3 masini pe noapte timp de cateva luni. Ma asteptam sa o patesc si eu dar am avut noroc ...au reusit sa`mi fure capacele de la roti. Daca sa`r fi apucat sa`i dea foc sareau in aer cu tot cu masina (instalatie gpl cu butelie de 32 de litri). Sa speram ca nu ajunge si aici....
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.