Sibiu, decembrie 1989

Marius1989

În decembrie 1989 la TVR s-a anunțat că la Sibiu are loc un război între securitate și armată. Au fost peste 20 de securiști și milițieni omorîți acolo în urma tirurilor armatei, un număr mare răniți, iar cîteva sute de milițieni și securiști au fost ținuți prizonieri o lungă perioadă de timp în unitatea militară condusă de Aurel Dragomir. Comparativ cu ce-au pățit milițienii și securiștii din Sibiu, ce au făcut revoluționarii prin Cugir sau Harghita e floare la ureche. A existat deasemeni una bucată ofițer de armată împușcat în picior de un milițian, respectivul milițian fiind condamnat pentru asta și fiind singurul caz de terorist identificat în decembrie 1989.

Persoana care a anunțat națiunea că la Sibiu are loc un război între Securitate și armată se numește Ion Iliescu. Dacă urmărim discursul său televizat, vom observa că acesta a primit informația de la Victor Stănculescu.

După Ion Iliescu, s-a repetat de mai multe ori la TVR că la Sibiu au loc lupte intense, cel mai fervent răspîndac al acestor vești fiind Teodor Brateș, care a condus emisiunea TVR în decembrie 1989, omul care de altfel l-a introdus în fața telespectatorilor în 22 decembrie 1989 pe Ion Iliescu cu nemuritoarele cuvinte: “Stimați telespectatori, avem marea bucurie de a găzdui aici în studio pe Ion Iliescu. Domnul Iliescu este fiul unui revoluționar, al unui patriot, el însuși patriot”.

Pentru ceea ce s-a întîmplat la Sibiu în decembrie 1989 urmăriți următoarele înregistrări de la TVR din 22 decembrie 1989:
- Ion Iliescu, primul discurs la TVR în 22 decembrie 1989: Am vorbit cu generalul Victor Stănculescu. La Sibiu unitățile securității au atacat unitatea militară. În jur de ora 5 la sediul Comitetului Central să vină toți cei responsabili
- Teodor Brateș: la Sibiu armata nu mai are muniție. Trupele de securitate atacă unitățile militare
- Marinescu: Securiștii trag asupra salvărilor. Brateș: La Sibiu armata cere ajutor, aviația să intervină, să nu continue măcelul
- Brateș: Elementele dușmănoase, securiștii, au otrăvit apa la Sibiu și Timișoara
benedettofane
QUOTE (Marius1989 @ Dec 5 2008, 18:19) *
Comparativ cu ce-au pățit milițienii și securiștii din Sibiu, ce au făcut revoluționarii prin Cugir sau Harghita e floare la ureche. A existat deasemeni una bucată ofițer de armată împușcat în picior de un milițian, respectivul milițian fiind condamnat pentru asta și fiind singurul caz de terorist identificat în decembrie 1989.

Persoana care a anunțat națiunea că la Sibiu are loc un război între Securitate și armată se numește Ion Iliescu. Dacă urmărim discursul său televizat, vom observa că acesta a primit informația de la Victor Stănculescu.

nu ti-ai spus concluzia:

"revolutionarii" din Cugir sau Harghita (de fapt tg. secuiesc este in Covasna) au fost adevarati martiri, in schimb armata lui Stanculescu (ala care n-a facut nici o lovitura de stat, ala care nu a predat puterea lui Iliescu) a fost criminala.

Mai spui ca victimele au fost securistii si militienii (lichidati de armata lui Stanculescu la instigarile lui Iliescu).
Tovarase Marius, te rog mai spune, e interesant ce spui.

Marius1989
QUOTE (benedettofane @ Dec 5 2008, 19:11) *
nu ti-ai spus concluzia:

Ce nevoie am să spun concluzia, cînd am slugi care spun concluziile mele în locul meu?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.