eddie91tm
2nd December 2008, 21:49
The New York Times ne scutește de topuri făcute după criterii stupide și face o banală listă, care, după umila mea părere, este mai bună decât orice am văzut eu până acum în alte topuri notorii sau culegeri de „must see”.
The Best 1,000 Movies Ever Made
Păreri?
duculeana
3rd December 2008, 00:01
Destul de bun topul, numai ca baga si filme de categoria B gen Robocop, si omite Superman sau Spiderman (macar unul din serie!). Lipseste Gladiatorul, in schimb e bagat Total Recall. Filmele lui Kusturica lipsesc de asemenea, ca si Partea a III-a a Nasului. Si Dark Knight lipseste.
Un film bun se apreciaza dupa mai multe criterii: in primul rand dupa numarul premiilor castigate, apoi dupa scenariu, jocul actorilor si nu in ultimul rand incasarile la nivel mondial si numarul de spectatori.
eddie91tm
3rd December 2008, 12:59
RoboCop (1987) nu prea este un film de categorie B, ci este un film chiar reușit. Acum, pentru a te convinge nu vreau să-ți bag pe gât recenzia notoriului Ebert, cele patru din cinci stele cu care a fost cotat de insignifiantul ghid TVmania sau nota de pe IMDb, care, într-adevăr, de multe ori nu relevă nimic, dar până la urmă este și destul de greu să trasezi o delimitare între categoria A și categoria B. Iar seria „Spider-Man” este și ea una reușită și deloc de neglijat, dar nici eu n-aș băga-o în această listă. Ai mai adus vorba și de „Gladiatorul” și da, păcat că lipsește, dar nicio astfel de listă nu poate fi perfectă.
În definitiv, chiar dacă lipsește și memorabilul „Fight Club”, pentru mine, este mai bună această listă decât ceea ce am văzut eu până acum în topuri care ...
softpedic
3rd December 2008, 17:11
QUOTE (eddie91tm @ Dec 2 2008, 21:49)

The New York Times ne scutește de topuri făcute după criterii stupide și face o banală listă, care, după umila mea părere, este mai bună decât orice am văzut eu până acum în alte topuri notorii sau culegeri de „must see”.
The Best 1,000 Movies Ever MadePăreri?
Bine ca n-au facut top 10.000.
StGermain
4th December 2008, 00:35
This list is drawn from the second edition of "The New York Times Guide to the Best 1,000 Movies Ever Made" (St. Martin's Griffin, $24.95), edited by Peter M. Nichols and published in 2004. For additional information about the list, read Peter M. Nichols's preface, or A. O. Scott's introduction.
Si mie imi pare rau, dupa Dark Knight doar ca exemplu. Dar dat fiind 2004, n-are cum sa fie. Asta daca am inteles eu bine.
juNk
4th December 2008, 11:57
Un top total nereusit, prea multe filme "oldschool", nu zic ca nu merita, dar sunt multe alte filme dupa 70' mult mai bune decat cele din top... un top facut dupa ochi batrani
eddie91tm
4th December 2008, 12:31
QUOTE (juNk @ Dec 4 2008, 11:57)

Un top total nereusit, prea multe filme "oldschool", nu zic ca nu merita, dar sunt multe alte filme dupa 70' mult mai bune decat cele din top... un top facut dupa ochi batrani
La naiba cu Fellini, nu? Despre Fritz Lang nici nu mai are rost să vorbim, așa-i? Billy Wilder, la fel, un afon al comediei, după tine. Iar Odiseea 2001 o fi și ea depășită.
Mă, eu cred că tu încă nu ai observat declinul cinematografiei sau nu ai realizat că acei „ochi bătrâni” au făcut un top cu opere preponderent ieșite atunci când cinematografia era la apogeu.
the-oscar
4th December 2008, 14:34
QUOTE (StGermain @ Dec 4 2008, 00:35)

Si mie imi pare rau, dupa Dark Knight doar ca exemplu. Dar dat fiind 2004, n-are cum sa fie. Asta daca am inteles eu bine.
nu, nu trebuie sa iti para rau. o sa vezi ca intra Dark Night in toate topurile. o sa ia macar 3 Oscaruri, iti garantez. ar fi altele dupa care ar trebui sa ne para rau, dar dupa Dark Night, inca nu.
juNk
4th December 2008, 15:16
eddie te rog nu interpreta gresit, nu am spus ca nu sunt filme bune (chiar filmu meu preferat este Zbor deasupra unui cuib de cuci desi nu este chiar atat de vechi 1975) doar ca asta nu inseamna sa nu dai o sansa filmelor din ultimii 10 15 ani gen star wars care e absolut fantastic din toate punctele de vedere si multe altele care nu imi vin acum in minte !
softpedic
5th December 2008, 18:37
Tin sa va anunt ca nu s-a nascut inca topul perfect. Gusturile difera mult. Un film excelent pentru cineva, e execrabil poate, pentru altcineva.
m3th0dman
5th December 2008, 20:37
Lipsesc: Cidade de Deus, American Beauty, Fight Club, Scarface, Forrest Gump s.a.
Îmi place că are filmele lui Kubrick.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.