Cel mai bun avion de pasageri din lume

SERGIU POP

Mie mi se par Saab2000 cele mai bune.
- 50 sau 53 pasageri, in functie de versiune
- consum relativ mic
- motoare Rolls Royce fiabile, usor de intretinut si de reparat, cu 4250 cai putere unul (total 8500 c.p.)
- viteza de 665 km/h
- "one of the fastest turboprop airplanes in existence"

Noi le folosim la compania noastra, si sunt excelente. (nu fac publicitate)

Scuze de edit, dar e mai bine asa :-).
zuppy
am mai mers eu la klm cu avioane cu elice si nu mi-au placut deloc. din cauza ca sunt mai mici simti mult mai puternic golurile de aer din timpul aterizarii (depinde de vreme totusi).

softpedic
QUOTE (SERGIU POP @ Dec 2 2008, 19:44) *
Mie mi se par Saab2000 cele mai bune.
- 50 sau 53 pasageri, in functie de versiune
- consum relativ mic
- motoare Rolls Royce fiabile, usor de intretinut si de reparat, cu 4250 cai putere unul (total 8500 c.p.)
- viteza de 665 km/h
- "one of the fastest turboprop airplanes in existence"

Noi le folosim la Carpatair, si sunte excelente. (nu fac publicitate)

Nu faci publicitate, faci reclama biggrin.gif
paullie
Eu as vota Airbus 320, dar evident e vorba de alta clasa, plus ca sunt doar un chibitz amator.
Cat despre Saab2000 e funny ca tocmai Carpatair are cele mai multe bucati, nu ?
SERGIU POP
Doamne...calmati-va..nu vroiam sa fac publicitate nici reclama nici adevrtising nici nimic. Si ce daca are "compania noastra" cele mai multe?
nic_biso
QUOTE (softpedic @ Dec 3 2008, 17:30) *
Nu faci publicitate, faci reclama biggrin.gif

Sa fim seriosi...
Daca ar face reclama, ar face unui avion... Cati de pe forum o sa doreasca sa cumpere un avion, influentati de asa-zisa reclama? Si cate companii aeriene se uita la acest forum si o sa hotareasca ca acel avion e numai bun de achizitionat pentru flota lor? Deci asta cu reclama pica din start.

Acum, legat de topic.
Clar cel mai bun, eficient, vandut, cel mai cel mai... din toate timpurile, este Boeing 737. Si asta nu o spun eu, ci statisticile. Este utilizat extensiv si de companii aeriene clasice cat mai ales de cele low-cost, tocmai pentru eficienta in utilizare, costurile mici de operare, consum scazut si multe altele.
Deci topicul e denumit gresit, pentru ca e clar cine e "cel mai bun avion de pasageri din lume".
Trebuia poate denumit "avionul preferat de pasageri" si atunci curgeau replicile in care fiecare isi expunea preferatul.
SERGIU POP
ai dreptate nic. Insa A 320 mi se pare total aiurea, daca nu il umpli macar pe jumatate e degeaba..iesi pe minus. Si daca se mai si strica ala esti. Un Saab de la 10-12 pasageri pe o ruta pana la Frankfurt de exemplu e profitabil.

Hey23
Pai sa compari avioane mici cu avioane medii si mari e ca si cum ai compara mere cu pere.
MiG29
Da probabil ca 737-le e cel mai bun avion de pasageri all-time. E cel mai vandut, asta e clar, si daca nu era bun (acuma bun insemnand o gramada de lucruri) in mod sigur nu era pe primul loc. Dar e la fel de adevarat, ca la ora actuala, se poate spune ca familia A320 (318, 319, 320 si 321)estet ceva mai moderna decat 737-urile NG, mai ales la avionics. Cat despre turbo-prop-uri, stiu ca multi pasageri nu prea le prefera. Exista chiar si site-uri de booking care avertizeaza cand unele zboruri sunt operate cu turbopropuri (SAAB, ATR, Dash8, Fokker 50 etc). Pe mine nu ma deranjeaza, chiar mi-as dori sa zbor cu un turboprop.

Tre sa mentionez ca nu imi place de nicio culoare nici737-le nici 320-ul, pentru ca sunt extrem de comune si au devenit banale pe mai toate aeroporturile, dar ce e al lor e al lor biggrin.gif
SERGIU POP

Dar pentru Romania turboprops sunt ideale, ca altfel iesi cam pe minus sau in profit mic. Mie imi plac foarte mult.
adb9000
Cel mai bun avion?!?!?

Cel care zboara!
SERGIU POP
QUOTE (adb9000 @ Dec 11 2008, 11:31) *
Cel mai bun avion?!?!?

Cel care zboara!

Uite ca a contat si ala care poate sa aterizeze fara tren fata smile.gif v-am zis eu ca Saab2000 rulz! laugh.gif
jumborom
QUOTE (SERGIU POP @ Mar 5 2009, 21:59) *
Uite ca a contat si ala care poate sa aterizeze fara tren fata smile.gif v-am zis eu ca Saab2000 rulz! laugh.gif

Sergiule, ne-ai convins, conteaza nu doar sa zboare ci sa si aterizeze. biggrin.gif

Io zic sa nu mai reduceti costurile atata, dati-i bani pilotului sa ia o roata si pe fata, se poate ?! tongue.gif

PS. Jos palaria si pentru piloti ! thumbsup.gif
ANDOX
Ia chiar asa , SERGIU POP tu parca ziceai ca esti de la Carpatair , spune-ne si noua niste culise de la aterizarea aia de sambata.
Freddie
Cel mai vindut avion nu e neaparat cel mai bun, piinea e de exemplu cel mai vindut aliment ... este oare insa cea mai buna mincare? Sigur, 737, in toate versiunile, a facut istorie si inca mai face. Si asta spun, fiind a Boeing guy ... cred ca m-as indrepta spre 747 in a-l califica printre cele mai bune avioane ale timpului. Inca mai zboara, dupa 45 de ani de cind a intrat in functiune, la timpul lui fiind ceva cel putin extraordinar. Si inca este ... pe mine inca ma ia cu tremurici cind stau linga unul, impune respect. Are fara discutie mai multa personalitate ca un A380. Parerea mea personala, domne' smile.gif

Sergiu, lucrezi la carpatair sa inteleg din posturile tale? Drop me a message at your earliest convinience, on PM. Voiam sa vorbesc demult cu cineva de la carpat, legatura cu subiectul o vezi in semnatura mea.
Svastica e noul logo al carpatair? smile.gif
Costel35
Cel mai bun avion trebuie sa respecte criteriile fundamentale ale aterizarii :

- O aterizare reusita e o aterizare în care toti pasagerii sunt întregi si nevatamati
- O aterizare excelenta e o aterizare dupa care avionul mai poate fi refolosit
softpedic
QUOTE (SERGIU POP @ Mar 5 2009, 21:59) *

Daca ar reusi sa aterizeze si pe trenul fata ( cica asa e recomandat ), chiar ar fi un avion bunicel biggrin.gif
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.