dual
1st December 2008, 21:00
Oare de ce conditia obligatorie a oricarei aliante a peneleului cu oricine este ca alaturi de ei sa intre si udemeristi la guvernare ?
ar fi prima oara dupa revolutie cand udemereul ar putea sta in opozitite.
Dar surpriza, nu ei se afiseaza ca ar vrea la guvern, ci peneleul ii doreste acolo cu disperare, ba chiar as zice ca daca udemereul e la guvernare, atunci visul electoratului penelist a fost realizat, ei, politicieni penelisti nici nu mai au nevoie sa sa fie la guvernare, si-au indeplinit visul.
VISUL ELECTORATULUI PENELIST ESTE SA-I VADA PROPULSEZE PE UDEMERISTI LA GUVERNARE.
arcond
1st December 2008, 21:14
QUOTE (dual @ Dec 1 2008, 21:00)

VISUL ELECTORATULUI PENELIST ESTE SA-I VADA PROPULSEZE PE UDEMERISTI LA GUVERNARE.
Poate a conducerii PNL .
Cand a fost consultat electoratul penelist , ai ceva detalii ?
m3th0dman
1st December 2008, 21:23
UDMR-ul n-are ce căuta la guvernare. Oricum s-ar combina partidele de pe primele 3 locuri, fac peste 50%, iar UDMR-ul combinat cu unul din acestea nu ajunge la 50%.
Deci n-au ce căuta la Victoria.
dual
1st December 2008, 21:32
QUOTE (m3th0dman @ Dec 1 2008, 21:23)

UDMR-ul n-are ce căuta la guvernare. Oricum s-ar combina partidele de pe primele 3 locuri, fac peste 50%, iar UDMR-ul combinat cu unul din acestea nu ajunge la 50%.
Deci n-au ce căuta la Victoria.
cred ca n-ai inteles: nu udemereul spune ca vrea la guvernare ci peneleul ii vrea alaturi de ei in viitorul guvern.
E PRIMA CONDITIE PUSA DE PENELE.
Eu cred toata treaba tine de domeniile Gojdu. Peneleul nu a putut prosti poporul roman, spre a da domeniile Gojdu pe sub masa statului maghiar, si acum simt intrun fel datori udemereului.
QUOTE (arcond @ Dec 1 2008, 21:14)

Poate a conducerii PNL .
cum cand ?
ieri bre.
votand cu ei n-ai votat liberalismul ci manariile de pe sub masa.
Basele, in cazu asta, romani vor o alianta cu pesedeul bai.
Stii tu la nevoie romanu cu roman se are.
data
1st December 2008, 22:12
QUOTE (arcond @ Dec 1 2008, 21:14)

Poate a conducerii PNL .
am vazut o analiza interesanta
oamenii au votat PNL-ul, ideea de liberalism
dar multi lideri PNL actuali nu au primit 50% din voturi
concluzia era ca in Romania exista un electorat liberal, dar nu se regasesc in actualul PNL, cel putin in liderii de acum
bog4u
1st December 2008, 22:17
QUOTE (dual @ Dec 1 2008, 21:32)

cred ca n-ai inteles: nu udemereul spune ca vrea la guvernare ci peneleul ii vrea alaturi de ei in viitorul guvern.
E PRIMA CONDITIE PUSA DE PENELE.
Eu cred toata treaba tine de domeniile Gojdu. Peneleul nu a putut prosti poporul roman, spre a da domeniile Gojdu pe sub masa statului maghiar, si acum simt intrun fel datori udemereului.
cum cand ?
ieri bre.
votand cu ei n-ai votat liberalismul ci manariile de pe sub masa.
Basele, in cazu asta, romani vor o alianta cu pesedeul bai.
Stii tu la nevoie romanu cu roman se are.
Nu a fost nicio declaratie oficiala a PNL care sa includa UDMR in viitorul guvern ! A fost o simpla declaratie a unui membru pnl si ATAT !
Cat de repede trageti voi un milion de concluzii de 2 bani e ceva de poveste !
dual
1st December 2008, 22:20
QUOTE (bog4u @ Dec 1 2008, 22:17)

Nu a fost nicio declaratie oficiala a PNL care sa includa UDMR in viitorul guvern ! A fost o simpla declaratie a unui membru pnl si ATAT !
Cat de repede trageti voi un milion de concluzii de 2 bani e ceva de poveste !
n-a spuso femeia de serviciu de la penele.
au spus-o vreo 3 persoane de la varful peneleului.
shobi
1st December 2008, 22:22
ma, avand in vedere ca pe busola politica mie mi-a iesit udmr ca si doctrina si dup-aia pnl-ul, dar cam la acelasi punctaj, as zice ca, idealistic vorbind, au aproximativ aceleasi viziuni/teluri
xdaniel
1st December 2008, 22:25
QUOTE (dual @ Dec 1 2008, 21:00)

Oare de ce conditia obligatorie a oricarei aliante a peneleului cu oricine este ca alaturi de ei sa intre si udemeristi la guvernare ?
ar fi prima oara dupa revolutie cand udemereul ar putea sta in opozitite.
Dar surpriza, nu ei se afiseaza ca ar vrea la guvern, ci peneleul ii doreste acolo cu disperare, ba chiar as zice ca daca udemereul e la guvernare, atunci visul electoratului penelist a fost realizat, ei, politicieni penelisti nici nu mai au nevoie sa sa fie la guvernare, si-au indeplinit visul.
Nu e vorba de nici un vis si nici de o "conditie obligatorie". Pentru cine a uitat, UDMR a inclinat balanta in 2004, anuntand ca o "majoritate calificata" (exact astea au fost vorbele unui lider UDMR) in interiorul conducerii UDMR doreste sa intre la guvernare cu DA si nu concepe alianta cu PSD-ul. Asta e tot.
dual
1st December 2008, 22:28
QUOTE (shobi @ Dec 1 2008, 22:22)

ma, avand in vedere ca pe busola politica mie mi-a iesit udmr ca si doctrina si dup-aia pnl-ul, dar cam la acelasi punctaj, as zice ca, idealistic vorbind, au aproximativ aceleasi viziuni/teluri

ma, stai ca ma speri, si peneleul vrea autonomie teritoriala si invatarea obligatorie a limbii maghiare ?
QUOTE (xdaniel @ Dec 1 2008, 22:25)

Nu e vorba de nici un vis si nici de o "conditie obligatorie". Pentru cine a uitat, UDMR a inclinat balanta in 2004, anuntand ca o "majoritate calificata" (exact astea au fost vorbele unui lider UDMR) in interiorul conducerii UDMR doreste sa intre la guvernare cu DA si nu concepe alianta cu PSD-ul. Asta e tot.
da mai dar pnl+pdl are pe la 60% dupa redistribuirea de voturi.
ce alianta cu udmereul le mai trebuie ?
bog4u
1st December 2008, 22:30
QUOTE (dual @ Dec 1 2008, 22:20)

n-a spuso femeia de serviciu de la penele.
au spus-o vreo 3 persoane de la varful peneleului.
Sa vedem ce spune si Baselul !
Parerea mea mai bine pnl ar sta in opozitie---sa vedem ce fac si ceilalti !
xdaniel
1st December 2008, 22:32
QUOTE (dual @ Dec 1 2008, 22:28)

Si eu m-am gandit la fel la inceput, ca nu ne mai trebuie nimic. Dar e bine sa-i includem in Guvern, totusi, cu ceva simbolic. Da bine la imaginea in fata Europei. FOARTE bine. "I-am inclus pe maghiari chiar daca n-avem nevoie de ei. Suntem niste super-democrati, va dam lectii tuturor!". Bineinteles, trebuie sa lase gura mai mica cu autonomia aia, daca vor o felie din tortul guvernarii.
dual
1st December 2008, 22:50
QUOTE (xdaniel @ Dec 1 2008, 22:32)

Si eu m-am gandit la fel la inceput, ca nu ne mai trebuie nimic. Dar e bine sa-i includem in Guvern, totusi, cu ceva simbolic. Da bine la imaginea in fata Europei. FOARTE bine. "I-am inclus pe maghiari chiar daca n-avem nevoie de ei. Suntem niste super-democrati, va dam lectii tuturor!". Bineinteles, trebuie sa lase gura mai mica cu autonomia aia, daca vor o felie din tortul guvernarii.
sincer, chetia cu autonomia e un rahat cat udemereul de mare.
daca maghiarul de rand vroia autonomie, venea cu mic, cu mare la votare. Dar nu a fost asa, electoratul maghiar este la fel de scarbit de politicienii lor la fel ca electoratul romanesc. Exista fanatici, muuuuult mai multi ca la romani dar procentul dintre ei este mic.
Asa ca tot nu vad rostul pentru care peneleul ii ia sub aripa pe cei ce urlau in gura marela bruxeles ca ei nici nu au auzit de romania, ca ei ii reprezinta pe ungurii din ardeal.
data
1st December 2008, 22:56
QUOTE (xdaniel @ Dec 1 2008, 22:32)

.... Bineinteles, trebuie sa lase gura mai mica cu autonomia aia, daca vor o felie din tortul guvernarii.
asa cam 100 de Hectare de padure rase in Harghita si Covasna? de cand se face tortul cu copaci?
alalaltu
1st December 2008, 22:58
Am impresia ca unii aici confunda campania electorala cu "Realpolitik". Liderii UDMR vor lansa din cand in cand cate un speech adresat propriului public si in rest vor colabora de minune cu guvernul, asigurandu-i o majoritate convenabila. That`s business.
shobi
1st December 2008, 23:01

ma, stai ca ma speri, si peneleul vrea autonomie teritoriala si invatarea obligatorie a limbii maghiare ?
udmr-ul nu are doar astea 2 chestii in cap... mai au si alte teluri declarate.
data
1st December 2008, 23:04
QUOTE (shobi @ Dec 1 2008, 23:01)

udmr-ul nu are doar astea 2 chestii in cap... mai au si alte teluri declarate.
daca le au pe acestea ... restul nu mai conteaza
xdaniel
1st December 2008, 23:09
QUOTE (data @ Dec 1 2008, 22:56)

asa cam 100 de Hectare de padure rase in Harghita si Covasna? de cand se face tortul cu copaci?
Hai sa fim seriosi, hectare de padure se rad peste tot, nu numai in Harcov! In Moldova s-au taiat mai multe... din nefericire.
data
1st December 2008, 23:17
QUOTE (xdaniel @ Dec 1 2008, 23:09)

Hai sa fim seriosi, hectare de padure se rad peste tot, nu numai in Harcov! In Moldova s-au taiat mai multe... din nefericire.
pardon ... era vorba de 100.000 de hectare
xdaniel
1st December 2008, 23:30
QUOTE (data @ Dec 1 2008, 23:17)

pardon ... era vorba de 100.000 de hectare
Tot Moldova e deasupra.
Run4YourLife
2nd December 2008, 04:04

Diferenta dintre PDL si PNL este destul de mare , asa ca Tariceanu ca sa poata pune conditii trebuie sa aiba mai multe procente. Nu va ezita sa sustina politica udemerista daca asta ii va aduce avantaje. Te poti astepta la orice din partea lui, dar daca face greseala sa ii aduca din nou pe astia in guvern sunt convins ca PNL se duce naibii la urmatoarele alegeri.
gtk
2nd December 2008, 04:35
udmr-ul e necesar pt. o majoritate cat de cat confortabila, idiferent ca e vorba de o alianta pnl-pdl sau pnl-psd-pc... in ambele cazuri s-ar atinge vreo 51-52% fara udmr, adica la fir de par si nu s-ar putea guverna cum trebuie, pt. ca mereu se gasesc unii din interiorul partidelor care sa fie contra diverse initiative... din doua partide, doar psd+pd-l are avea majoritate ok, insa e cam sci-fi... cat despre temerile cu autonomia si alte prostii, sunteti de rasul curcilor! udmr nici nu poate visa la asa ceva! dar trebuie sa tot apara niste nationalisti crestini, sa agite spiritele...
Dihorul Razboinic
2nd December 2008, 07:40
Da' ce ziceti de o alianta PNL-PDL-PSD? Si UDMR in opozitie.
dual
2nd December 2008, 08:26
QUOTE (gtk @ Dec 2 2008, 04:35)

udmr-ul e necesar pt. o majoritate cat de cat confortabila, idiferent ca e vorba de o alianta pnl-pdl sau pnl-psd-pc... in ambele cazuri s-ar atinge vreo 51-52% fara udmr, adica la fir de par si nu s-ar putea guverna cum trebuie, pt. ca mereu se gasesc unii din interiorul partidelor care sa fie contra diverse initiative... din doua partide, doar psd+pd-l are avea majoritate ok, insa e cam sci-fi... cat despre temerile cu autonomia si alte prostii, sunteti de rasul curcilor! udmr nici nu poate visa la asa ceva! dar trebuie sa tot apara niste nationalisti crestini, sa agite spiritele...
ce 51-52 ?
dupa redistribuire de voturi vor avea undeva la 60%
suficient
astia, udmrul, sunt din 90 prezenti in fiecare guvern.
si ce au facut pana acum pentru aceasta tara ?
nimic, nimic, nimic. au desfiintat-o, pe romania cea care le da de toate, cum au putut ei mai bine peste tot in lume. stiu ca asta-i pretul pentru a mai exista romania, dar deja mi-e scarba de acesti politicieni. a venit timpul sa mai stea si ei in opozitie.
gtk, pun pariu pe ce vrei tu ca daca pdl+pnl aveau 99% (noua zeci si noua la suta) iar udmrul 0,5% tot ereau luati la guvernare si li se dadea un post de vicepremier.
Eu nici nu inteleg de ce udmr-ul mai participa la vot. Sa li se dea din start 7% locuri in senat, post permanent de vicepremier in orice guver si cateva posturi de ministri pe viata si cu asta basta.
Vedeaias eu pe unguri ca la fel ii vor respecata pe romani din viitorul tinut secuiesc - era sa uita, asta daca va mai ramane picior de roman pe acolo.
In fine, zarurile sunt aruncate: va fi guvern pdl+pnl+udmr - adica acelasi cacat ce l-am avut timp de 4 ani de zile.
Felicitari: ATI VOTAT SCHIMBAREA 
Si cand te gandesti cat s-au mai mardit unii degeaba pentru ca sa vina aceeasi oameni.
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.
Misto tara, misto guvern, misto marinar conducator.
Nimic nu se va schimba nici pe plan intern, nici pe plan extern, nici udmreul nu-si va schimba lozincile (autonomie si alte rahaturi) stai ca poate poate la ei se schimba ceva acum cu primu negru de la casa alba.
Imi e lehamiteeeeeeee.
Run4YourLife
2nd December 2008, 08:55
QUOTE (gtk @ Dec 2 2008, 04:35)

cat despre temerile cu autonomia si alte prostii, sunteti de rasul curcilor! udmr nici nu poate visa la asa ceva! dar trebuie sa tot apara niste nationalisti crestini, sa agite spiritele...
Nationalist este cel care isi iubeste tara, care apreciaza mostenirea culturala lasata de inaintasii sai. Oamenii ca tine sustin sus si tare ca e o rusine/prostie sa fii nationalist. Nu stiu daca o fac din reavointa sau doar din nestiinta, dar daca o tinem in ritmul asta maine-poimaine o sa spui ca e o rusine sa fii patriot,sa vorbesti limba romana, ca ti-e rusine de Eminescu, Eliade, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, etc. In Covasna-Harghita romanii traiesc intr-o atmosfera imputita unde copiii lor sunt dati afara din scoli. Desigur acest lucru nu te ingrijoreaza, tu esti european si ca european ce esti singura ta grija este sa ai stomacul plin. Nu iti pasa ce se intampla cu ceilalti romani, ca doar nu te afecteaza pe tine.
Sunt atatea popoare care ar vrea sa aiba geniile pe care le-a avut poporul roman dealungul timpului, dar nu le au si mi se rupe sufletul cand vad ca exista oameni care in loc sa fie mandri de faptul acesta si de faptul ca sunt romani, fac ei pe iluminatii, cand de fapt sunt doar niste naivi care cred intr-o Europa Roz in care toata lumea este prieten cu toata lumea, nimeni nu te lucreaza pe la spate si-n care porcii zboara. Poate daca acesti oameni ar fi dat mai des pe la scoala si daca ar fi citit o carte in loc sa asculte manele si sa se uite la Pro(sti) TV, am fi avut mai multi nationalisti pe forum.
In timp ce politicienii ii considera pe romani "electorat", noi patriotii si nationalistii ii consideram fratii nostri, iar asta este inacceptabil pentru politicieni. Ei nu vor sa fim patrioti si nationalisti pentru ca asta ar insemna sa fim toti uniti, iar daca suntem uniti pe cine mai manipuleaza ei?
Sper totusi ca politicienii nu vor repeta din nou porcariile din 1992,1996,2000,2004 si nu ii vor lua la guvernare, ca doar de aia am votat pentru schimbare.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.