dimipc
30th November 2008, 15:01
Salut. Am si eu o problema. Azi am zgariat masina in parcarea de la mall. Mai exact doar am luat putin vopseaua de pe usa spate si indoit putin partea de deasupra rotii spate. Problema este ca mai am o autorizatie de reparatie din februarie pe casco-u meu si inca nu am fost sa o repar. Exista vreo posibilitate sa primesc ceva amenda sau puncte de la politie pentru ca nu am reparat-o inca dupa prima constare ? sau cei de la casco sa nu mi-o accepte acum ?
Multumesc.
negociator
1st December 2008, 12:27
QUOTE (dimipc @ Nov 30 2008, 15:01)

Salut. Am si eu o problema. Azi am zgariat masina in parcarea de la mall. Mai exact doar am luat putin vopseaua de pe usa spate si indoit putin partea de deasupra rotii spate. Problema este ca mai am o autorizatie de reparatie din februarie pe casco-u meu si inca nu am fost sa o repar. Exista vreo posibilitate sa primesc ceva amenda sau puncte de la politie pentru ca nu am reparat-o inca dupa prima constare ? sau cei de la casco sa nu mi-o accepte acum ?
Multumesc.
Obligatia legala a proprietarului de masina este sa declare la poliitie ca a lovit masina - sau ca a gasit-o lovita sau avariata in parcare. Mi se pare ca termenul in care trebuie facuta declaratia asta este de 24 de ore de la producerea evenimentului. De la politie ti se da autorizatia de reparatie. Cu autorizatia asta, poti merge la firma de asigurari cand vrei tu - poti sa mergi si peste cateva luni. La firma de asigurari ti se deschide un dosar de reparatie. Pe baza acestui dosar, te programezi la un service auto.
StGermain
1st December 2008, 13:14
Iti recomand sa spui ca ai gasit-o in parcare, si NU ca ai "rezolvat-o" tu pentru ca vei primi puncte/amenda indiferent de conjunctura in care s-a produs evenimentul. Chiar si daca iti zgarii masina in garajul personal politia iti da puncte/amenda (stiu un caz, nu din experienta proprie pentru ca eu din principiu as declara-o ca gasita).
cosmin_miu
1st December 2008, 13:56
QUOTE (dimipc @ Nov 30 2008, 15:01)

Multumesc.
cum adica mai ai o autorizatie de reparatie pe casco ? ai fost si ai deschis dosar ptr lovitura din feb. la casco ? sau e pur si simplu autorizatia de la politie ?.....lovitura din februarie unde se afla ?....fii putin mai explicit
Amenda (si suspendare talon) iti da daca te prinde in trafic din cate stiu....acolo la politie poti sa zici ca ai adus-o pe platforma pentru constatarea noi avarii.(deci nu prea are importanta vechea avarie). Cum zice si STgermain nu declara ca ai atins-o tu ......in plus poti spune ca masina a fost atinsa in ambele locuri , politia nu are o evidenta concreta.(si noua autorizatie eliberata pt vechea avarie o tii pt tine nu o prezinti la casco
, asta daca ai deschis dosar in februarie, ca nu am inteles exact....)
dimipc
2nd December 2008, 14:55
QUOTE (cosmin_miu @ Dec 1 2008, 13:56)

cum adica mai ai o autorizatie de reparatie pe casco ? ai fost si ai deschis dosar ptr lovitura din feb. la casco ? sau e pur si simplu autorizatia de la politie ?.....lovitura din februarie unde se afla ?....fii putin mai explicit
Amenda (si suspendare talon) iti da daca te prinde in trafic din cate stiu....acolo la politie poti sa zici ca ai adus-o pe platforma pentru constatarea noi avarii.(deci nu prea are importanta vechea avarie). Cum zice si STgermain nu declara ca ai atins-o tu ......in plus poti spune ca masina a fost atinsa in ambele locuri , politia nu are o evidenta concreta.(si noua autorizatie eliberata pt vechea avarie o tii pt tine nu o prezinti la casco

, asta daca ai deschis dosar in februarie, ca nu am inteles exact....)
merci de raspunsuri.
am un dosar deschis pe lovitura din februarie dar inca nu am fost la service sa o repar fiindca a tot duratat pana mi-au aprobat reparatia si deabea acum 2 sapt am primit acceptul. Lovitura din februarie e pe capota in partea dreapta iar acum am zgariat-o pe partea stanga.
negociator
2nd December 2008, 15:26
QUOTE (dimipc @ Dec 2 2008, 14:55)

merci de raspunsuri.
am un dosar deschis pe lovitura din februarie dar inca nu am fost la service sa o repar fiindca a tot duratat pana mi-au aprobat reparatia si deabea acum 2 sapt am primit acceptul. Lovitura din februarie e pe capota in partea dreapta iar acum am zgariat-o pe partea stanga.
Nu cred ca ai nici o problema. Mergi la politie ca sa-ti dea autorizatia de reparatie pentru noua zgarietura, apoi mergi la firma de asigurari. Nu stiu daca firma iti deschide un nou dosar de reparatie sau doar ti-l completeaza pe cel vechi, dar oricum tu esti in regula. Nu cred ca exista un termen limita pana la care esti obligat sa-ti faci o reparatie la service. Esential este sa anunti politia (teoretic - in 24 de ore de la constatarea avariei).
melmel
4th December 2008, 18:47
nu stiu cum e acum, dar din cate imi amintesc, acum vreo 2 ani cand am lovit masina autorizatia de reparatie eliberata a avut termen de valabilitate ( 30 de zile parca ). Uita-te pe autorizatie si vezi ce scrie. Daca nu ai reparat-o in termenul legal, banuiesc ca e ca si cand mergi cu masina lovita fara sa-ti fi eliberat aut. de reparatie. Din punctul lor de vedere pot sa fie lovituri noi nedeclarate.
l.e. iti dau un copy paste din ce am gasit scris pe alt topic:
1.
"Termenul de valabilitate al constatarii de la Politie este 30 zile (dar incearca si cu aia veche, romanian story...)
Termenul de reparatie dupa inregistrarea avariei de catre asigurator: 6 luni/12 luni/24 luni (functie de asigurator)."
2 "Vezi ca declaratia de la politie are o rubrica (sau paragraf) unde declari ca incidentul / accidentul nu a mai fost raportat la alta data / sectie depolitie. Nu ai voie sa-l declari de mai multe ori, deci atentie ce spui. "
flo_02
13th December 2008, 09:03
Sal.
Am patit-o si eu mi-am lasat masina langa un bloc si mi-a zgariat-o un idiot care crede ca acolo ii locu lui, de parca el plateste la primarie dupa el sau el crede ca ii pamantu lui acolo desi ii domeniu public. Desi ma feresc si is atent pe unde las masina chiar din motivele astea, ca de obicei nu o las acolo, 1 data las si eu masina acolo si mi-o zgarie un dobitoc. Masina noua, eu incerc sa am grija de ea, sa nu dea careva in mine si uite vine asta si mi-a zgarie.
I-am vazut masina la ala care parcheaza acolo si crede ca ii 'locu lui', numa el poate fi ca de 1 saptamana aceeasi masina este parcata pe locu ala.
Acuma n-am ce-i face nik ca nu am dovezi degeaba ma duc la politie, faza ii ca trebe sa il prinzi u. Acuma ma gandesc sa iau o camera si sa il filmez si mai aduc vreo 2 pe langa mine sa am si martori, las masina acolo, ca daca mi-a zgariat-o 1 data o sa o faca si a 2-a oara. Idiotu putea sa lase un bilet sau sa imi desumfle cauciucurile desi nu are nici un drept asupra locului ala dar el ce a facut, mi-a zgariat-o. Tare as vrea sa il vad pe el in locul meu sa aiba masina noua si sa i-o zgarie careva. Cer nervi am.
Mai sunt faze din astea merge cineva la un prieten in vizita care sta la bloc si unde sa lase masina, pe langa bloc, pe cand vine, masina zgariata sau cine stie ce facut la ea, apoi cum se simte ala ca asta o venit la el si uite ce i se intampla ii zgarie masina, ce cap sa ai sa faci asa ceva. Da asa ii in romania oamenii is rai, nu au un pic de bun simt ca doar nu a ramas de la ma-sa locu ala.
La ce nervi am daca il vad pe ala imi vine sa il rup in bataie, da cu asta din pacate nu rezolv nik
.
Astept si alte sfaturi.
Ciubex
3rd January 2009, 04:27
Am tot cautat in seara asta raspunsuri pe net daca se poate prelungi o autorizatie de reparatii, dupa cele 30 de zile de la eliberare.
Pe 6 dec 2008 am gasit aripa dreapta deformata la dacia veche care-o am. De atunci nu am gasit pe nimeni dispus din cauza programarilor si sarbatorilor pe la service-uri sa-mi indrepte aripa si sa o de-a cu o culoare 
Se mai poate prelungi cu o alta autorizatie de reparatie?
radu84
3rd January 2009, 15:08
Eu cred ca iti accepta autorizatia veche, chiar daca este "expirata".
fieldy
3rd January 2009, 15:14
QUOTE (radu84 @ Jan 3 2009, 15:08)

Eu cred ca iti accepta autorizatia veche, chiar daca este "expirata".
mie mi-au acceptat-o.. era expirata de 3zile.. am intrebat si la politie inainte..daca patesc ceva daca sunt oprit in drum spre service..si mi-au explicat ca voi avea parte de ingaduinta daca am ocazia sa fiu oprit..(ca o paranteza aveam si un act doveditor de la service..un fel de programare..in care se vedea clar ca am fost la service in perioada de valabilitate si am primit acceptul sa o aduc in afara perioadei de valabilitate)
mst
3rd January 2009, 20:38
asta nu o mai stiu exact, dar am senzatia ca nu inseamna ca esti obligat sa o repari in 30 de zile, ci doar 30 de zile ai voie sa circuli fara sa o repari. dupa aia o duci pe platforma sau pe risc sau cum stii tu. deci nu esti obligat sa repari in 30 de zile (poate nu ai bani), doar ca nu mai ai voie sa circuli dupa expirarea termenului (teoretic)
Ciubex
4th January 2009, 15:27
Adineauri m-am intors de la daune si am si raspunsul oficial:
1. prelungire pentru autorizatia de reparatie nu se face, dupa perioada de 30 de zile se risca amenda pentru cazul in care este masina oprita in trafic, in acest caz ar fi utila prezentare unui act care sa ateste programarea la service, cu indulgenta agentului si in functie de avaria prezentata se poate evita amenda.
2. la service se poate face reparatie chiar daca expira autorizatia.
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.