Trafo chopper

ionut_bab2007

Salutare baieti.
O intrebare scurta.Am incercat sa desfac un trafo chopper si pana la urma am reusit sa-i rup o bucata din ferita.Intrebarea mea este daca se mai poate folosi miezul acesta de ferita.O sa aive pierderi? rolleyes.gif
Va multumesc
XAN
cel mai bine sa nu-l mai folosesti, dar, de la ce anume e acel traf, adica ce fel de traf este ?
eu am desfacut un traf de sursa de PC si lam pus inapoi prinzand "E" de "I" cu scoci, deci teoretic nu vad de ce nu ar merge si daca ar fi un segment rupt dar bine fixat mecanic .

ionut_bab2007
QUOTE (XAN @ Nov 29 2008, 10:59) *
cel mai bine sa nu-l mai folosesti, dar, de la ce anume e acel traf, adica ce fel de traf este ?
eu am desfacut un traf de sursa de PC si lam pus inapoi prinzand "E" de "I" cu scoci, deci teoretic nu vad de ce nu ar merge si daca ar fi un segment rupt dar bine fixat mecanic .

Este un chopper luat de la un tv,m-am gandit sa-l rebobinez in speranta ca o sa scot niste tensiuni mai mari decat un trafo dintr-o sursa.M-am gandit sa-l lipesc cu lac de bobinaj.
mister_rf
Depinde si cat de mare este aceasta bucata. Ca improvizatie se poate lipi cu un adeziv de tip epoxi, iar pana la intarirea acestuia se tine cat mai strans (de exemplu intr-o menghina) pentru minimizarea spatiului creat...
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.