Bucuresti Strabsourg

silviana85

S-ar putea la inceputul lui 2009 sa plec in Strabsourg.
Poate sa imi spuna si mie cineva.....o ruta sigura, comoda si ieftina?
Ordinea preferintelor ar fi:
1. Avion (stiu ca trebuie cu escala pentru ca direct nu este- si imi e cam frica sa nu pierd bagajele)
2. Tren (nu am gasit nicio ruta pe internet si nici nu am putut sa estimez un pret sau un timp)
3. Autocar (m-am interesat si la Atlassib si la Eurolines....dar ar fi o solutie ultima cand ma gandesc cat trebuie sa stau jos
....si nici nu stiu pe care dintre ei sa aleg )
Voi ce ma sfatuiti?
tim
QUOTE (silviana85 @ Nov 28 2008, 15:34) *
1. Avion (stiu ca trebuie cu escala pentru ca direct nu este- si imi e cam frica sa nu pierd bagajele)

Asta cu pierdutul de bagaje este mai mult de bulan.. eu am zburat cel mai mult cu 4 conexiuni (Riga - Frankfurt - Singapore - Sydney - Christchurch NZ) si nu mi s-au pierdut bagajele, dar in acelasi timp matusa mea care a venit de la Christchurch - Singapore - Roma a avut bagajele in Roma, iar pe ruta directa Roma - Bucuresti i s-au pierdut sau au fost facute pierdute.

Iti recomand Bucuresti - Paris - Strasbourg cu AirFrance pentru confort si timp (bileteul dus-intors este in jur de 350 EUR). Cu trenul faci multe zile si e complex ca trebuie sa schimbi (poti cel mult sa faci combinatii avion + tren, dar la bani iesi mult mai prost si nu faci nici o smecherie), iar autocarul este groznic daca mergi mai mult de 4-5h si pina la Strasbourg sa tot faci 20+ ore.

alexxxxx
Poti ori sa gasesti un low-cost pana la Bruxelles sau prin zona (de ex. la Paris, parca acolo zboara Blueair, Myair, Wizz) si de-acolo tren pana la Strasbourg, ori variant cu AirFrance, care are un pret corect. Mai poti incerca cu trenul (daca ai bagaje mai multe, etc), e tren direct pana in Munchen (aprox. 250 E dus-intors la vag. de dormit) si apoi imediat legatura catre Strasbourg. Pleci pe la 7 dimineata din Bucuresti si ajungi cam pe la 10 a doua zi in Strasbourg. Cum doresti...
silviana85
QUOTE (alexxxxx @ Nov 28 2008, 15:41) *
Poti ori sa gasesti un low-cost pana la Bruxelles sau prin zona (de ex. la Paris, parca acolo zboara Blueair, Myair, Wizz) si de-acolo tren pana la Strasbourg, ori variant cu AirFrance, care are un pret corect. Mai poti incerca cu trenul (daca ai bagaje mai multe, etc), e tren direct pana in Munchen (aprox. 250 E dus-intors la vag. de dormit) si apoi imediat legatura catre Strasbourg. Pleci pe la 7 dimineata din Bucuresti si ajungi cam pe la 10 a doua zi in Strasbourg. Cum doresti...

Ideea e ca nu gasesc calumea o ruta pana in Paris si din Paris spre Strasbourg - cu schimbare in acelasi aeroport, sa nu trebuiasca sa traversez Parisul. Nu am gasit nici un site al unui tour operator cu detalii calumea.
Asta cu trenul chiar ma intereseaza.... oare unde pot sa aflu mai multe detalii?.... exista vre-un site ceva?
Sa vad si ora la care pleaca din Munchen trenul spre Strabsourg....pentru ca trenul asta romanesc de Munchen cam are probleme la intarziere.
QUOTE (tim @ Nov 28 2008, 14:59) *
Iti recomand Bucuresti - Paris - Strasbourg cu AirFrance pentru confort si timp (bileteul dus-intors este in jur de 350 EUR). Cu trenul faci multe zile si e complex ca trebuie sa schimbi (poti cel mult sa faci combinatii avion + tren, dar la bani iesi mult mai prost si nu faci nici o smecherie), iar autocarul este groznic daca mergi mai mult de 4-5h si pina la Strasbourg sa tot faci 20+ ore.

Super ce spui tu aici! De unde/ site , agentie ceva/ ai info astea? Si se schimba pe acelasi aeroprot nu (de Gaulle sau Orly)?
Basti
Mai poti incerca Germanwings pana la Stuttgart si de acolo Deutsche Bahn pana la Strassbourg. Faci cam 2 ore cu trenul si te costa intre 35 si 40 de euro calatoria.
tim
QUOTE (silviana85 @ Nov 28 2008, 17:18) *
Super ce spui tu aici! De unde/ site , agentie ceva/ ai info astea? Si se schimba pe acelasi aeroprot nu (de Gaulle sau Orly)?

Toate cursele de la Bucuresti ajung pe CDG si avionul de Strasbourg tot de acolo se ia. Cauta pe www.airfrance.ro.
codruta
Eu am fost vara asta la Strasbourg (ales in final trenul, ca m-am intors din alta parte si preturi mici la bilete de avion nu am mai gasit).
Variantele gasite la vreme aceea au fost: zbor Tarom pana la Frankfurt si de acolo este bus direct aeroport Frankfurt - Strasbourg (www.lufthansa-airportbus.com - aici gasesti orarul de transferuri)
Poate prinzi un zbor direct si ieftin Bucuresti - Paris si de acolo tren pana la Strasbourg (cam 2 ore jumate).
Daca preferi trenul, solutia este (tren Bucuresti - Viena la cuseta - ajungi dimineata) si apoi tren Viena - Strasbourg (pleaca la 20:35 si ajunge dimineata la ora 7:00 - tot cuseta).
Ziua o pierzi prin Viena. Legat de costuri, rezervarea pentru Viena - Strasbourg o faci la call centerul oebb (http://www.oebb.at/pv/en/Travel_within_Europe/SparSchiene/SparSchiene_France/index.jsp). Daca te hotarasti sa mergi cu trenul, rezerva-ti inainte de orice biletul dus - intors pe ruta aceasta si cand suni, intreaba-l pe nenea de acolo (eu m-am descurcat in engleza) in ce zile are locuri disponibile la tariful SparSchiene, care inseamna ca platesti 29 euro pe sens la clasa a 2-a, 39 euro la cuseta de 6 locuri si 49 euro la cuseta de 4 locuri. Iti rezervi biletele dus intors la tarifele astea mici si de-abia apoi rezervi biletul Bucuresti - Viena sau te poti uita si dupa un zbor low cost (eu m-am intalnit in Viena cu cativa prieteni din Bucuresti care au venit cu SkyEurope, la preturi comparabile cu trenul).

nic_biso
Mama, ce de solutii complicate...

Eu zic asa, 2 variante:

1.
Buc.-Roma (Ciampino) cu Wizz Air
Roma (Ciampino) - Karlsruhe cu Ryanair
Tren Karlsruhe - Strasbourg

2. Buc.-Roma (Ciampino) cu Wizz Air
Roma (Ciampino) - Basel cu easyJet
Tren Basel - Strasbourg

Dusul poate fi facut printr-o varianta, iar intoarcerea prin cealalta, in functie de date, orarul curselor si evident pret.
Oricum pretul final va fi cu mult mai mic decat cu Air France, tren sau autocar (apropo, nu uita ca la tren sau autocar se adauga disconfortul si banii dati pe mancare in cele aproape 2 zile de drum).
silviana85
QUOTE (codruta @ Nov 28 2008, 16:35) *
Eu am fost vara asta la Strasbourg (ales in final trenul, ca m-am intors din alta parte si preturi mici la bilete de avion nu am mai gasit).
Variantele gasite la vreme aceea au fost: zbor Tarom pana la Frankfurt si de acolo este bus direct aeroport Frankfurt - Strasbourg (www.lufthansa-airportbus.com - aici gasesti orarul de transferuri)
Poate prinzi un zbor direct si ieftin Bucuresti - Paris si de acolo tren pana la Strasbourg (cam 2 ore jumate).
Daca preferi trenul, solutia este (tren Bucuresti - Viena la cuseta - ajungi dimineata) si apoi tren Viena - Strasbourg (pleaca la 20:35 si ajunge dimineata la ora 7:00 - tot cuseta).
Ziua o pierzi prin Viena. Legat de costuri, rezervarea pentru Viena - Strasbourg o faci la call centerul oebb (http://www.oebb.at/pv/en/Travel_within_Europe/SparSchiene/SparSchiene_France/index.jsp). Daca te hotarasti sa mergi cu trenul, rezerva-ti inainte de orice biletul dus - intors pe ruta aceasta si cand suni, intreaba-l pe nenea de acolo (eu m-am descurcat in engleza) in ce zile are locuri disponibile la tariful SparSchiene, care inseamna ca platesti 29 euro pe sens la clasa a 2-a, 39 euro la cuseta de 6 locuri si 49 euro la cuseta de 4 locuri. Iti rezervi biletele dus intors la tarifele astea mici si de-abia apoi rezervi biletul Bucuresti - Viena sau te poti uita si dupa un zbor low cost (eu m-am intalnit in Viena cu cativa prieteni din Bucuresti care au venit cu SkyEurope, la preturi comparabile cu trenul).

Foarte utile informatiile tale! Merci mult de tot! kisstogether.gif Poate o sa te mai stresez cu intrebari daca plec pana la urma !
codruta

QUOTE (silviana85 @ Nov 28 2008, 16:49) *
Foarte utile informatiile tale! Merci mult de tot! kisstogether.gif Poate o sa te mai stresez cu intrebari daca plec pana la urma !

Iti raspund cu mare placere. Merita sa mergi, eu am petrecut o saptamana de exceptie acolo. Mai arunca un ochi si aici http://www.otstrasbourg.fr/?lang=en
silviana85
Eu plec pentru 3 luni la studii.
Problema e ca atunci cand ajung acolo vreau sa fiu cat de cat odihinita , in forma, ca nu stiu exact unde e caminul, daca au camera pregatita ...daca nu....
Am vb cu cineva care a fost cu autocarul pana in Germania (distanta apropiata de Strasbourg) si mi-a spus ca se merge incomod, ca trebuie sa cam fii cu ochii pe bagaje, ca popasurile de multe ori nu se fac cum si cat trebuie....
Acum totul depinde ff mult si de tour operator.
Pe altii i-am auzit ca si-au pierdut bagajele printr-o escala dinasta cu avionul....si cu avioane chiar ff civilizate....
As vrea daca cineva a fost cu trenul de Bucuresti Nord - Wiena West sa-mi spuna daca e sigur.....adica bagajele stiu ca le tii langa tine.....dar in sensul ca ,se urca mutre dubioase in tren?....sau este controlor pe fiecare vagon si usile la vagoane sunt inchise/deschise automat?.... ma gandesc sa nu avem parte de surprize.
Asa ca sigurnata la drum....tot trenul imi surade.....ca la cate accidente am auzit cu autocare ...Doamne fereste!
dadi272
Sa nu te puna Dumnezeu sa mergi cu autocarul ca ti-ai stricat toata excursia. Eu am mers pina la Degendorf si mi-a iesit pe nas.
Cauta un avion pina la Frankfurt si dupa aceia cu trenul. Trenurile merg foarte bine.
nic_biso
Se pare ca nu prea ai calatorit deloc si nu stii sa apreciezi diferenta, ca si pret si confort, intre o calatorie cu avionul si cea cu trenul / autocarul...
Daca erai setata inca de la inceput pe tren de ce ai mai pus pe altii sa vina cu sfaturi legate de avion?

Pacat ca nu esti mai deschisa spre nou si, de fapt, normalitate, si sa accepti ca o calatorie cu avionul e cu mult mai ieftina, confortabila si lipsita de griji...
Cat despre transferul bagajelor si asa-zisul risc de pierdere... Daca sunt curse low-cost, probabilitatea este foarte mica tocmai pentru ca dupa fiecare cursa iti recuperezi bagajul si-l duci tu personal pentru cursa urmatoare. Bagajele se pierd in 95% din cazuri in timpul transferurilor de la o cursa pe alta (la companiile mari). La low-cost nu e cazul.

Dar intr-un fel e bine, ca daca mergi cu trenul, sigur o sa-ti doresti dupa aceea sa mergi cu avionul...
silviana85
Poate la mine este o diferenta intre un bilet de 400-500 ? + drumul pana la otopeni de vreo 50? si un bilet de 120 ?, la autocar, respectiv unul de 160? la tren. (din orasul in care stau eu).
Nu prea sunt lowcost-uri spre Strabsourg.... de genul Bucuresti-Milano. Poate pentru ca in Strasbourg nu sunt romani multi plecati la munca si rutele nu sunt avantajoase.
nic_biso
QUOTE (silviana85 @ Nov 29 2008, 08:12) *
Poate la mine este o diferenta intre un bilet de 400-500 ? + drumul pana la otopeni de vreo 50? si un bilet de 120 ?, la autocar, respectiv unul de 160? la tren. (din orasul in care stau eu).
Nu prea sunt lowcost-uri spre Strabsourg.... de genul Bucuresti-Milano. Poate pentru ca in Strasbourg nu sunt romani multi plecati la munca si rutele nu sunt avantajoase.

huh.gif Eu nu inteleg nimic din ce spui... Ce diferenta de 400-500? Ce, euro? Si ce 50 pana la Otopeni? Tot euro?
Si low-cost-uri spre Strasbourg nu sunt, insa poti ajunge langa Strasbourg cu 2 curse low-cost si apoi cu trenul mai e foarte putin.

Pana la urma ce vrei, sa cumperi doar dus sau dus-intors?
Cam pana in ce pret?
Pe ce date aproximative?

In functie de raspunsurile tale, eu si / sau altii o sa-ti oferim cele mai convenabile oferte, cu orar si pret.
silviana85
QUOTE (nic_biso @ Nov 29 2008, 11:35) *
huh.gif Eu nu inteleg nimic din ce spui... Ce diferenta de 400-500? Ce, euro? Si ce 50 pana la Otopeni? Tot euro?
Si low-cost-uri spre Strasbourg nu sunt, insa poti ajunge langa Strasbourg cu 2 curse low-cost si apoi cu trenul mai e foarte putin.

Pana la urma ce vrei, sa cumperi doar dus sau dus-intors?
Cam pana in ce pret?
Pe ce date aproximative?

In functie de raspunsurile tale, eu si / sau altii o sa-ti oferim cele mai convenabile oferte, cu orar si pret.

Preturile erau in Euro.
Porbabil tot varianta cu autocarul imi ramane mai plauzibila. As fi ales trenul daca nu citeam niste chestii nasoale despre Dacia Express- trenul de Viena. (in special jafuri)
Macar nu ma costa asa de mult.
Biletele de avion ajung toate pe la vreo 400, 500 de euro cu tot cu taxele de aeroport incluse, ceea ce mie mi se pare mult.
Mai ales ca imi trebuie bani pentru alte investitii inainte de calatoria asta.
Daca as fi gasit un Low cost cu totul pana in 300 de euro l-as fi luat.
Oricum, multumesc tuturor pentru ajutor.
Mi-am notat cam toate ideile date si o sa le am in vedere la intoarcere, asta daca nu iau bilet dus-intors.
Si poate intre timp apare o cursa directa Bucuresti-Strasbourg....ar fi perfect!
nic_biso
Ma exasperezi... De unde ideilea astea ca un bilet de avion 400-500 euro?
Un bilet de avion dus-intors la o companie clasica costa pana in 300-350 euro dus-intors, cu cele 10.000 de taxe incluse...
Iar la companiile low-cost, poate sa coste si pana in 70-100-150 dus-intors in functie de date, bagaj etc.

Deci un drum doar dus catre Strasbourg, cu 2 zboruri low-cost + tren, nu te-ar costa mai mult de 70-100 euro, sigur!
Si-atunci ce tot pomenesti de preturile alea aberante...???

Ti-am mai zis, iei la autocar cu 150 euro, dar mai dai bani si pe mancare, plus confort varza...
Phx'
Eu as alege Bucuresti-Stuttgart cu GermanWings (companie de obicei f punctuala si ieftina) si apoi Stuttgart-Strasbourg tren (1.5-2 ore cu tren direct).
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.