Tamplarie exterioara de lemn

IRV

La vechea tamplarie exterioara de lemn,a apartamentului am schimbat ramele din afara deoarece erau ,,terminate'' ,cu unele noi tot din lemn la care am montat geamuri colorate normale.De cand a venit frigul a inceput sa apara condens pe geamurile colorate intre cele doua rame ale geamului(cea noua si cea veche).Mentionez ca pana acum,cu tamplaria veche nu aparea aceasta problema.Orice sugestie este binevenita.
Florin2003
QUOTE (IRV @ Nov 27 2008, 19:27) *
La vechea tamplarie exterioara de lemn,a apartamentului am schimbat ramele din afara deoarece erau ,,terminate'' ,cu unele noi tot din lemn la care am montat geamuri colorate normale.De cand a venit frigul a inceput sa apara condens pe geamurile colorate intre cele doua rame ale geamului(cea noua si cea veche).Mentionez ca pana acum,cu tamplaria veche nu aparea aceasta problema.Orice sugestie este binevenita.

Pentru a nu mai face condens , fa o revizie a inchiderii primului rand de geam, interior adica ( se face prin reglarea balamalelor si prin reglarea tijei cremonului- manerului de deschidere )

adris1919
Condensul apare acolo unde zici tu pt ca partea din interior nu sigura suficienta etanseitate. Aerul umed si cald din interior se intalneste cu o suprafata rece si condenseaza pe aceasta in momentul atingerii punctului de roua. Asta ar fi explicatia.
Daca etanseizezi bine geamurile dinspre interior (cele vechi), aplicand polifix sau alt cheder autoadeziv intre cercevele si toc, in primele zile nu se va mai forma condens pe geamul exterior, eventual, daca e foarte frig, s-ar putea sa ai ceva condens pe geamul interior (mai putin probabil daca aerisesti zilnic cateva minute bune.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.