vdnick
25th November 2008, 21:03
Salut,
Am achizitionat si eu un TV Orion K2110 si am inaginea nitel curbata in partea de jos. Se observa numai cand am o subtitrare.
Cum as putea intra in meniul de service?
Multumesc
jadcomp
27th November 2008, 11:38
QUOTE (vdnick @ Nov 25 2008, 21:03)

Salut,
Am achizitionat si eu un TV Orion K2110 si am inaginea nitel curbata in partea de jos. Se observa numai cand am o subtitrare.
Cum as putea intra in meniul de service?
Multumesc
Lasa-l asa. E normal. Nu exista asemenea reglaje in meniul service.
vdnick
27th November 2008, 19:28
Daca ar fi al tau si l-ai avea de doar 24 de ore asa ai face?
Sa te ia de fraier oricine vine la tine si vede ca ti-ai luat televizor nou?
Ai niste sfaturi care mai bine le-ai tine pentru tine...
Intre timp l-am dus inapoi si mi l-au schimbat...
jadcomp
28th November 2008, 09:25
Tuburile cu unghi de deflexie de 90 grade (adica cele cu diagonale sub 55 cm) nu au niciun fel de sistem de corectie a distorsiunilor geometrice; de asemenea nu au un sistem de reglaj al dimensiunii orizontale. Distorsiunile de tip NS (nord-sud adica in partea de sus si jos a imaginii) nu se corecteaza nici macar la tuburile de diagonala mare aici exista doar corectie EV (est-vest adica in partile laterale ale imaginii).
Problema este ca multe tuburi sunt de proasta calitate si au distorsiuni geometrice destul de mari. Singurul defect posibil este rotirea accidentala a bobinei de deflexie dar in acest caz imaginea este putin inclinata.
Rezolvarea pe care ai ales-o e corecta. Eu ti-am dat o explicatie tehnica. Calitatea produselor noi e proasta. Astept sa vad cum vor merge LCD-urile actuale peste 5 ani.
Oricum esti un caz singular. Am vandut multe televizoare, maxim 10% din clienti observa asemenea fineturi si 5% nu cumpara un tv cu asemenea probleme. Daca functioneaza si se vede OK marfa se vinde. Oricum la cat costa acum un televizor nimeni nu se asteapta la minuni.