makaveli_2peu
24th November 2008, 12:53
salut!am o statie cu 2 iesiri de 8 ohm si 2 boxe de 4ohm...mi-a explicat cineva acu ceva timp dar am uitat si nu prea am cunostinte in fizica:e vre-o problema daca pun boxele pe statie sau se ard(si in cazul asta le leg in serie pe un canal si merg la cumparaturi pt boxe sa pun pe celalalt canal)
mcmihai003
24th November 2008, 13:02
QUOTE (makaveli_2peu @ Nov 24 2008, 12:53)

salut!am o statie cu 2 iesiri de 8 ohm si 2 boxe de 4ohm...mi-a explicat cineva acu ceva timp dar am uitat si nu prea am cunostinte in fizica:e vre-o problema daca pun boxele pe statie sau se ard(si in cazul asta le leg in serie pe un canal si merg la cumparaturi pt boxe sa pun pe celalalt canal)
Daca pe amplificator scrie ca suporta numai de 8 ohmi, nu pune boxe de 4 ohmi pentru ca va merge fortat, si probabil la un moment dat se va arde.
Pentru solutia cu boxa de un tip pe un canal si de alt tip pe altul: daca merg, in mod sigur se vor auzi diferit si nu o sa iti placa....
Cel mai bine cumperi 2 boxe de 8 ohmi identice.
Mihai
makaveli_2peu
24th November 2008, 14:34
cele 2 boxe le-am facut eu(cu putin ajutor de la niste prieteni si contin(1inalta+1dif pt joase+filtru).ambele boxe sunt exact la fel(dimensiuni,tipul difuzoarelor).eu m-am referit sa imi cumpar inca 2 inalte,2 difuzoare pt joase si 2 filtre si sa imi mai fac 2 boxe la fel ca cele care le am.
pana atunci statia are de suferit daca leg boxele in serie(aia ar insemna sa aiba 8 ohm,nu?)si sa folosesc doar un canal?
ionioni2000
24th November 2008, 14:39
QUOTE (makaveli_2peu @ Nov 24 2008, 14:34)

cele 2 boxe le-am facut eu(cu putin ajutor de la niste prieteni si contin(1inalta+1dif pt joase+filtru).ambele boxe sunt exact la fel(dimensiuni,tipul difuzoarelor).eu m-am referit sa imi cumpar inca 2 inalte,2 difuzoare pt joase si 2 filtre si sa imi mai fac 2 boxe la fel ca cele care le am.
pana atunci statia are de suferit daca leg boxele in serie(aia ar insemna sa aiba 8 ohm,nu?)si sa folosesc doar un canal?
Nu, le poti folosi linistit.
makaveli_2peu
25th November 2008, 08:16
le-am legat in serie si sun foarte dezamagit!!!se aude f incet!!!am un 2.1 cu sateliti de 15w care se aude mai tare ce Dumnezeu!!!care e problema?in carte spune ca are 100+100w rms la 8ohm
mcmihai003
25th November 2008, 12:03
QUOTE (makaveli_2peu @ Nov 25 2008, 08:16)

le-am legat in serie si sun foarte dezamagit!!!se aude f incet!!!am un 2.1 cu sateliti de 15w care se aude mai tare ce Dumnezeu!!!care e problema?in carte spune ca are 100+100w rms la 8ohm
eu as face astfel (daca tot ai difuzoarele): as face un singur filtru cu doua iesiri: una pentru joase si una pentru inalte pe 8 ohmi.
apoi, in aceeasi cutie (boxa) as pune cele 4 difuzoare (2 basi + 2 inalte) inseriate (bassii intre ei si inaltele intre ele)
si apoi le-as lega la filtru. inseriarea la difuzoare o faci tinind cont de + si - de la fiecare difuzor
bine, asta presupune sa modifici cutia...mai multa munca....
nu sunt un mare cunoscator in domeniu, da gindeste-te: tu ai deja niste filtre in boxe, deci cum le ai acum nu sunt inseriate direct difuzoarele.......
mihai
makaveli_2peu
29th November 2008, 14:20
si totusi nu stie nimeni sa-mi spuna de ce se aude asa incet cand leg boxele in serie?de legat le leg bine...
XAN
29th November 2008, 14:39
probabil boxele tale nu au chiar 4 ohmi, or fi mai multi...
mister_rf
29th November 2008, 14:53
Si ce anume se poate spune despre ''o statie'' cand tu nu ai precizat modelul acesteia?
miron1947
29th November 2008, 15:08
Pe sarcina mai mica creste curentul prin finali, peste ce a fost proiectat.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.