DESPRE PREPELITE!

kos_funny

Vreau sa ma apuc sa cresc cateva prepelite,care sa asigure pt inceput necesarul de oua si carne al familiei!
As dori sfaturi practice despre cresterea si ingrijirea lor din partea altor crescatori, ca de documentatii si planuri de afaceri pt ferme de prepelite e netul plin.
alxuca
QUOTE (kos_funny @ Nov 16 2008, 10:24) *
Vreau sa ma apuc sa cresc cateva prepelite,care sa asigure pt inceput necesarul de oua si carne al familiei!
As dori sfaturi practice despre cresterea si ingrijirea lor din partea altor crescatori, ca de documentatii si planuri de afaceri pt ferme de prepelite e netul plin.

Bunicul meu a avut la viata lui si prepelite.In primul rand trebuie sa cumperi multe ca sa te asiguri in caz de ceva ca ramai macar cu jumatate;necesarul de carne nu cred ca il vei asigura din prepelite,la noi nu se manacau-nici nu ai ce,ar trebui sa le tai pe toate-;trebuiesc tinute la caldura,pe jos rumegus,cuibare speciale si multe.Bunicul meu le-a tinut pentru ca fratele meu era bolnav de bronsita si s-a tratat cu aceste oua.daca vrei sa le inmultesti trebuie sa apelezi la un incubator.cam atat mai tin minte!

kos_funny
QUOTE (alxuca @ Nov 17 2008, 09:04) *
Bunicul meu a avut la viata lui si prepelite.In primul rand trebuie sa cumperi multe ca sa te asiguri in caz de ceva ca ramai macar cu jumatate;necesarul de carne nu cred ca il vei asigura din prepelite,la noi nu se manacau-nici nu ai ce,ar trebui sa le tai pe toate-;trebuiesc tinute la caldura,pe jos rumegus,cuibare speciale si multe.Bunicul meu le-a tinut pentru ca fratele meu era bolnav de bronsita si s-a tratat cu aceste oua.daca vrei sa le inmultesti trebuie sa apelezi la un incubator.cam atat mai tin minte!

Mai putin vreau sa le cresc pt carne.Vreau ca apropiatii mei care vor sa faca tratamente cu oua de prepelita sa aiba de unde sa se aprovizioneze.Poate ca dupa un timp voi transforma aceasta ocupatie intr-o afacere.
Ce efect a avut cura asupra fratelui tau?
alxuca
Fratele meu a facut tratament cam un an in felul urmator:incepea cu 2 oua pe zi(crude-bininteles)pana ajungea la 7,apoiscadea pana la 2,deci 2,3,4,5,6,7,6,5,4,3,2,1.dupa o tura facea pauza 2 saptamani si dupa aceea incepea din nou.Ca efecte:de la un amarat de copil care ajungea sa nu mai poata respira,trebuia sa stea doar in fund in timpul crizelor-bronsita urata de tot-s-a vinecat total si fumeaza ca turcul de 10 ani.Faza cu prepelitele,din cate imi aduc aminte e ca iarna nu prea se oua decat daca stau la caldura mare.
kos_funny
QUOTE (alxuca @ Nov 17 2008, 16:45) *
Fratele meu a facut tratament cam un an in felul urmator:incepea cu 2 oua pe zi(crude-bininteles)pana ajungea la 7,apoiscadea pana la 2,deci 2,3,4,5,6,7,6,5,4,3,2,1.dupa o tura facea pauza 2 saptamani si dupa aceea incepea din nou.Ca efecte:de la un amarat de copil care ajungea sa nu mai poata respira,trebuia sa stea doar in fund in timpul crizelor-bronsita urata de tot-s-a vinecat total si fumeaza ca turcul de 10 ani.Faza cu prepelitele,din cate imi aduc aminte e ca iarna nu prea se oua decat daca stau la caldura mare.

Iti multumesc mult de raspuns!
Ma bucur pt fratele tau! O dovada ca renteaza investitia!
kos_funny
La inceputul lui mai am achizitionat dintr-un targ din Teleorman 96 oua de oua de prepelita. Le-am incubat si de ziua mea, pe 19 mai au eclozat. Au iesit 72 de puisori . Din pacate nu m-am putut ocupa cu atentie de ei, si din unele neglijente am avut mortalitate ridicata in prima saptamana. Am ramas cu 45 de prepelitoase care mai au putin si se apropie de maturitate.
Deabia astept sa ma apuc de aceasta multlaudata cura cu oua produse de prepelitele mele!
alxuca
CITAT (kos_funny @ 9th June 2009, 18:49) *
La inceputul lui mai am achizitionat dintr-un targ din Teleorman 96 oua de oua de prepelita. Le-am incubat si de ziua mea, pe 19 mai au eclozat. Au iesit 72 de puisori . Din pacate nu m-am putut ocupa cu atentie de ei, si din unele neglijente am avut mortalitate ridicata in prima saptamana. Am ramas cu 45 de prepelitoase care mai au putin si se apropie de maturitate.
Deabia astept sa ma apuc de aceasta multlaudata cura cu oua produse de prepelitele mele!

Ma bucur ca ai reusit.De acum trebuie sa ai rabdare si multa grija de ele.Succes!

kos_funny
Gata, s-au pus pe ouat dupa 6 saptamani, asa cum scrie la carte! biggrin.gif
ioana_ok
CITAT (kos_funny @ 8th July 2009, 11:31) *
Gata, s-au pus pe ouat dupa 6 saptamani, asa cum scrie la carte! biggrin.gif

Sora mea si cumnatul meu au o crescatorie de prepelite(in ro).A durat ceva pana sa mearga totul ca la carte.Ce pot sa ti spun e ca e foarte dificil, ca se streseaza f repede.Stiu ca e f importanta temperatura si si calitatea mancarii....
kos_funny

Pentru cine e interesat de o afacere in domeniu e util proiectul ANCA pe care il donez mai jos !
pycola
buna ziua, pentru cine este interesat sa cumpere prepelite sa ma sune la nr de tel 0757 578 018.
alinbrn

- VAND PREPELITE OUTOARE SI PUI
- VAND OUA DE CONSUM SI INCUBAT
- VAND CUSTI PROFESIONALE ECHIPATE CU JGHEAB DE APA SI HRANA, COLECTOR SEMIAUTOMAT PENTRU OUA SI TAVA PENTRU DEJECTII.

* livrare in BUCURESTI si ILFOV gratuita!!!
* raspund promt si la mail.

Alin Neacsu
0724.964.432
alinneacsu2006@yahoo.com

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.