ady_chesnoiu
9th November 2008, 22:50
Specificatii tehnice:
Companie: Asus
Cod Produs: AH3650-SILENT/HTDI/512M
Procesor video: RADEON HD 3650
Slot: AGP 8X
Memorie: 512 MB DDR 3
Frecventa procesor: 725 MHz
Frecventa memorie: 1000 MHz
Latime banda memorie: 128 biti
Conectori: HDTV
2 DVI-I (1HDCP)
DVI-HDMI adapter
Altele: Passive V-Cool silent heatsink
G / C - PU-Z :

Ma gandesc eu ce ma gandesc si ma pun sa testez placa mea AGP :
Platforma de testare:
Intel Pentium E2140 2.13 GHz
2 GB RAM DDR
WD 3200 AAKS
Poze la cutie / placa video nu am facut deoarece sunt cam obosit acum si nu am chef sa stau sa caut / demontez , dar voi reveni si cu poze .
Ambalare / Protectie / Prima vedere
Ce mi-a placut :
* ambalaj gros
* cutie mare si rezistenta
* placa pusa in 2 pungi speciale
* manual , adaptor VGA , adaptor HDMI , drivere si tot ce trebuie
Ce nu mi-a placut :
* m-am "speriat" cand am vazut cat este de mare - ea nu este mare dar mare este radiatorul
* am stat 1 ora sa o montez doarece nu incapea 
* se incalzeste repede (cooler nu pun pentru ca nu suport deloc galagia)
Instalare / Configurare
* drivere merg numai cele venite pe CD si atat - am incercat unul mai nou dar nu vrea
* se instaleaza fara erori , instalare rapida
Impresii / Specificatii Tehnice
*nu-mi place temperatura
*totul ce va fi vazut este facut fara OC sau vreo setare in driver . Totul este Stock .
*SS la temperatura in idle (temp camerei in jur de 20 grade C ) :

*Specificatiile tehnice sunt acestea (cu mici erori idioate ale Everest-ului):

Teste 
Nu am facut in toate jocurile , dar voi reveni , cu altele , deocamdata acestea :
Primul JOC : Call of Duty: World At War
1024 X 768 , NO AA , ALL HIGH ( 37 FPS maxim in scene cu foc , explozii )

Al doilea JOC : Call of Duty 4
1024 X 768 , AA 4X , ALL HIGH si 3 pe MEDIUM ( 20 FPS maxim scene cu apa )

Al treilea JOC: Far CRY 2
800 x 600 , NO AA , ALL MEDIUM , 4 PE HIGH (34 FPS MAXIM , 30 MINIM )

Al patrulea JOC: Test Drive Unlimited
1024 x 768 , FULL AA , HIGH (32 FPS MAXIM)

Al cincilea JOC : Windows Vista Home Premium
Am scos 5.3 la Graphics si 5.5 la Gaming Performance
Impresii
*pana acum , in general mi-a dat numai pareri bune , ma joc orice , nu ma intereseaza detliile .
*singurul lucru care m-a enervat cam la culme: In NFS UNDER GROUND 2 ii dau 1280 X 1024 si FULL DETALIES si mi se vad decat farurile la masini
Cam atat am avut de spus acum , revin maine , cand sunt mai odihnit , si voi arata mai multe jocuri ...
Pareri / Impresii / Nelamuriri . Acept orice lucru
mario_bros
9th November 2008, 22:54
sa pui niste teste din 3d mark
ilie predator
9th November 2008, 23:09
50 de grade in idle nu te speria este o temeperatura foarte normala !!!
ady_chesnoiu
10th November 2008, 10:25
Temperaturi dupa 10 min de COD 5 :
ilie predator
10th November 2008, 10:28
QUOTE (ady_chesnoiu @ Nov 10 2008, 11:25)

Temperaturi dupa 10 min de COD 5 :
Da temeperatura este chiar normala , nu ai de ce sa te ingrijorezi !!!!!
Merdiso
10th November 2008, 14:17
Temperaturile sunt foarte bune, o placa pasiva poate ajunge usor la 85 grade, nu e nicio problema.Frumoase rezultate, mai putin cele din COD4 si FarCry 2, se vede ca placa are 1000mhz la memorii si nu 1600mhz cat are un HD3650 autentic, de aceea nu duce far cry 2 all high 1024&768 cu macar 25-30fps si cod 4 la all high 1280&1024 fluent.
Edit: Nice review, asteptam pozele cu placa, asta cand ai timp
.
ady_chesnoiu
10th November 2008, 19:30
In seara asta pun si poze cand am timp . Dar in curand vreo s-o schimb ... Upgrade major la PC ...
blueyed
4th December 2008, 08:20
Cu ce versiune de driveri a mers fara probleme? Suntem FOARTE multi care nu reusim sa-i dam de cap. Fie nu merg toate jocurile, fie TV-ul se vede alb/negru, fie nu pot clona desktop-ul = no TV, ma DISPERA!
Sa inteleg ca numai driverii de pe CD sunt complet functionali? Am incercat si catalyst 8.10 agp hotfix si nimic = acuma zace in cutie, aproape nefolosita
ady_chesnoiu
6th December 2008, 18:32
QUOTE (blueyed @ Dec 4 2008, 08:20)

Cu ce versiune de driveri a mers fara probleme? Suntem FOARTE multi care nu reusim sa-i dam de cap. Fie nu merg toate jocurile, fie TV-ul se vede alb/negru, fie nu pot clona desktop-ul = no TV, ma DISPERA!
Sa inteleg ca numai driverii de pe CD sunt complet functionali? Am incercat si catalyst 8.10 agp hotfix si nimic = acuma zace in cutie, aproape nefolosita
Ai cumparat-o sa n-o folosesti ? Instaleaza driverii cd pe CD si o sa mearga tot , mie imi merge
blueyed
7th December 2008, 20:29
QUOTE (ady_chesnoiu @ Dec 6 2008, 18:32)

Ai cumparat-o sa n-o folosesti ? Instaleaza driverii cd pe CD si o sa mearga tot , mie imi merge

Intrebare retorica..
Am cumparat-o s-o folosesc, evident! Driverii de pe CD sunt de prin luna ianuarie.. Oricum la multe jocuri imi baga VPU recover sa ma linisteasca de tot. I-am oferit a 2-a sansa ieri, nimic. Nu ma asteptam sa-mi dea atatea batai de cap dar tot raul spre bine. O vand si fac un upgrade major la PC, trec si pe PCI-E sa scap de AGP.
ady_chesnoiu
18th December 2008, 22:12
QUOTE (blueyed @ Dec 7 2008, 20:29)

Intrebare retorica..
Am cumparat-o s-o folosesc, evident! Driverii de pe CD sunt de prin luna ianuarie.. Oricum la multe jocuri imi baga VPU recover sa ma linisteasca de tot. I-am oferit a 2-a sansa ieri, nimic. Nu ma asteptam sa-mi dea atatea batai de cap dar tot raul spre bine. O vand si fac un upgrade major la PC, trec si pe PCI-E sa scap de AGP.
VPU recover e de la temperatura .
ady_chesnoiu
20th December 2008, 18:15
Văd că s-a pus praful pe topic , așa că mai adaug niște teste
Crysis
1024 X 768 , ALL MEDIUM , ultimele 3 pe HIGH

GTA IV nu pun că mă fac de râs , nu trece de 20 FPS ...
PS: Acum sunt pe Windows XP SP3 , nu mai este Vista .
GTA SNOW ANDREAS - un mod cu zăpadă
1280 X 1024 , ALL MAXIMUM , DRAW DISTANCE MAXIMUM , AA2

Zăpadă , fum , viteză , se menține 25 ...

Fum roți , tot se menține ...
Toate acestea au fost făcute cu setările stock. Azi îi fac OC să vad noile FPS ...
ady_chesnoiu
20th December 2008, 19:07
Sorry , dar nu merge EDIT .
Am OC placa la aceste setări :

Temperaturile au crescut cu 4-5 grade , 50 grade temperatură din timpul jocului . Să nu uităm că este o placă video cu răcire pasivă !
CRYSIS
1024 X 768 , ALL MEDIUM , ultimele 3 pe HIGH

FPS crescut cu 10 , performanță notabilă
GTA SNOW ANDREAS
1280 X 1024 , ALL MAXIMUM , DRAW DISTANCE MAXIMUM , AA2
Fără poză , tot 25 FPS peste tot , probabil MOD-ul snow strică tot
Call of Duty 5: World At War
1024 X 768 , NO AA (iese din joc dacă las mai mic
), ALL HIGH

Nu știu de ce nu arată în poză FPS , oricum era 46 FPS , deci o creștere de ~ 10 FPS
Și în toate jocurile în care am mai făcut , jocuri originale , în fiecare era o creștere de 10 - 15 FPS după OC .
O placă video foarte bună , poate cea mai bună disponibilă pe slot AGP
mario_bros
20th December 2008, 19:35
wow merge chiar super
so stapanesti sanatos
yo_cristi
23rd December 2008, 19:51
mi-am luat si eu un HD3650 pe agp 8x si in everest imi indica caci coolerul de la placa video nu se invarte deloc.. care o fii problema?? nu o indica bine??
ady_chesnoiu
23rd December 2008, 20:14
QUOTE (yo_cristi @ Dec 23 2008, 19:51)

mi-am luat si eu un HD3650 pe agp 8x si in everest imi indica caci coolerul de la placa video nu se invarte deloc.. care o fii problema?? nu o indica bine??
Are cooler ? Dacă da , este cooler-ul prost , încearcă să pui altul .
ilie predator
23rd December 2008, 20:16
QUOTE (yo_cristi @ Dec 23 2008, 19:51)

Foloseste speedfan : http://www.softpedia.com/progDownload/Spee...nload-4103.html .
L.E: n-are cum sa nu se invarta ca daca nu se invartea cipul grafic se incingea prea mult si se ardea , in plus ce cand tii carcasa deschica coolerul nu se invarte ? Se invarte fara probleme foloseste speed ca sa-i verifici turatia , sau riva tuner ( http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163 ) !Si poti s-o si maresti sau s-o scazi in caz ca temepratura e prea mare sau face zgomot prea mult
.
yo_cristi
23rd December 2008, 20:34
Cred ca se invarte deoarece temp nu este chiar asa de mare si poza asta e facut dupa ce am iesit din cod 5...
ady_chesnoiu
23rd December 2008, 20:43
QUOTE (yo_cristi @ Dec 23 2008, 20:34)

Cred ca se invarte deoarece temp nu este chiar asa de mare si poza asta e facut dupa ce am iesit din cod 5...
Senzorul este în plop , posibil să nu poți să-l controlezi , dar încercă .
ilie predator
23rd December 2008, 20:46
QUOTE (yo_cristi @ Dec 23 2008, 21:34)

Cel mai bine desfa carcasa in timp ce e calculatorul deschis ca nu se intampla nimic si vezi daca coolerul de pe placa video se invarte , verfica temepratura si cu gpu-z sau rivat tuner !
yo_cristi
23rd December 2008, 20:49
Ok! asa am sa fac...
dark_soul06
24th December 2008, 13:54
in gta:san la meniu dai la video\advance si dezactivezi frame limiter
ady_chesnoiu
24th December 2008, 22:09
QUOTE (dark_soul06 @ Dec 24 2008, 13:54)

in gta:san la meniu dai la video\advance si dezactivezi frame limiter
Mersi , acum stă constat la 50 FPS
ady_chesnoiu
26th February 2009, 21:10
Am terminat "sistemul" de răcire after-market la HD3650 AGP cu radiator V-COOL . I-am pus un vent de 120 mm + unul de 80 mm alimentate cu încărcătoare de telefon
. Temperatura după 15 minute de COD 5 (cu OC din poza 2) , cu setări foarte pretențioase :
Click pentru a vizualiza atașamentul
Și OC până la 950 MHz GPU + 585 MHz (1170 MHz) memoria . Se simte tare OC-ul :
Click pentru a vizualiza atașamentul
Nu regret nici un bănuț dat pe această placă , joc orice , am terminat chiar și GTA IV cu setări bunicele . Ador sistemul de răcire V-COOL la care dacă se adaugă 2 venturi , este foarte rece (nici nu se simte că funcționează dacă pun mâna pe radiator) . O recomand !
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.