Multe din comentariile de aici sunt facute fara sa citim cate ceva din link-ul prezentat mai sus...
Asta deoarece daca noi nu am facut acest tip de experiment: de a inlocui la un acumulator SONY elementii de Li-Ion cu altii, gasim acolo multe din intrebarile puse...
Deci, eu nu am facut acesta inlocuire si cred ca toate afirmatile de acolo sunt reale, dar personal nu recomand acest lucru deoarece sunt si ceva sanse de a gresi si uneori acumulatoarele se pot si distruge ...
Experimentul demonstreaza posibilitatea inlocuirii elementilor cu altii de alta capacitate cu pastrarea circuitului electronic, pe toata durata incarcarii sau a folosirii pentru a nu reseta datele memorate in circuit. Si da, este posibila incarcarea unei capacitati mai mari deoarece controlul curentului se face de catre circuit. Singura problema este transformarea dpdv mecanic, deoarece fizic trebuie ca circuitul de incarcare sa fie lipit de noul acumulator sau sa folosesti acumulatorul extern si circuitul in cutia originala (vezi fotografia cu adaptarea respectiva).
Tu nu ai precizat ce tip de acumulator Sony ai ca sa comparam capacitatile. Daca esti dispus sa-l sacrifici este o actiune la care pot doar sa presupun ca sunt sanse reale de succes...