pizzaman18
9th November 2008, 14:28
Situatia mea sta in felul urmator...nu prea am bani si trebuie sa ajung in Ucraina..mai exact in vestul Ucrainei..la L'VOV. Cu avionul este exclus pentru ca nu am cursa Low cost spre ucrainieni...S vrea cu trenul...si aici am gasit 2 variante:
1. Stiu ca este un tren international..Sofia-Moskova..partea proasta la el e ca o ia prin moldova si spre kiev cred..pe cand eu trebuie sa ajung in vestul ucrainei.. a 2a parte proasta este ca nu stiu daca am reducere de student..sau macar pt tanar<26 ani sau orice reducere...si cred ca biletul e scump.
2.varianta 2 ar fi sa iau trenul de unde sunt eu..adica Sinaia,acceleratul pana la Sighetul marmatiei face 12 ore..si costa cam 27 ron cu reducerea de student de 50% ...de acolo as vrea sa iau un microbuz..sau ceva..sa pot trece granita( stiu ca numi mai trebuie viza,iar pasaport si asigurare medicala am) si din primul oras ucrainian mai de doamne ajuta sa iau un tren sau o masina spre livov..ar fi cam 300km...ideea este ca nu-s sigur daca merge ce zic eu...eu stiu engleza perfect si franceza bine..mai leg niste germana si spaniola,dar nu stiu daca reusesc sa ma inteleg cu cineva pe acolo,plus ca mai este alfabetul diferit.
Exista in Sighetul marmatiei microbuze sau ceva cu care sa pot trece granita?
As putea avea probleme? Voi ce pareri aveti...cum sa fac?
La ce lucruri trebuie sa am grija cand trec cortina de fier, ca sunt constient ca plec dintr-o lume in alta lume...Astept raspunsuri..
ANDOX
9th November 2008, 15:54
Din ianuarie s-ar putea sa ai noroc cu Wizzair care se pare vor avea zboruri spre Lviv din Dortmund si Londra.
Iar la Dortmund si Londra poti ajunge usor tot cu Wizzair din Bucuresti sau Cluj .(si ieftin daca rezervi de acum)
Pana atunci........BAFTA
Imperator
9th November 2008, 16:12
QUOTE (pizzaman18 @ Nov 9 2008, 14:28)

Situatia mea sta in felul urmator...nu prea am bani si trebuie sa ajung in Ucraina..mai exact in vestul Ucrainei..la L'VOV. Cu avionul este exclus pentru ca nu am cursa Low cost spre ucrainieni...S vrea cu trenul...si aici am gasit 2 variante:
1. Stiu ca este un tren international..Sofia-Moskova..partea proasta la el e ca o ia prin moldova si spre kiev cred..pe cand eu trebuie sa ajung in vestul ucrainei.. a 2a parte proasta este ca nu stiu daca am reducere de student..sau macar pt tanar<26 ani sau orice reducere...si cred ca biletul e scump.
2.varianta 2 ar fi sa iau trenul de unde sunt eu..adica Sinaia,acceleratul pana la Sighetul marmatiei face 12 ore..si costa cam 27 ron cu reducerea de student de 50% ...de acolo as vrea sa iau un microbuz..sau ceva..sa pot trece granita( stiu ca numi mai trebuie viza,iar pasaport si asigurare medicala am) si din primul oras ucrainian mai de doamne ajuta sa iau un tren sau o masina spre livov..ar fi cam 300km...ideea este ca nu-s sigur daca merge ce zic eu...eu stiu engleza perfect si franceza bine..mai leg niste germana si spaniola,dar nu stiu daca reusesc sa ma inteleg cu cineva pe acolo,plus ca mai este alfabetul diferit.
La ce lucruri trebuie sa am grija cand trec cortina de fier, ca sunt constient ca plec dintr-o lume in alta lume...Astept raspunsuri..
Exista CarpatAir care zboara din Timisoara la Lvov dar cred ca e peste 300 euro. Cel mai ieftin este probabil: tren Bucuresti - Suceava (sau microbuz). Din Suceava, microbuz pana la Cernauti. Si de acolo mai departe tren (e tren direct de la Cernauti la Lvov via Grigore Ghica Voda - punctul de frontiera romano - polonez 
QUOTE (pizzaman18 @ Nov 9 2008, 14:28)

In plus, la Cernauti, cu ceva bafta, gasesti vorbitori de limba romana. Despre Sighet, e greu sa treci granita, mai ales ca podul a fost bombardat de sovietici in 1944 si de atunci nu s-a construit unul. Cel mai sigur e prin Cernauti,.
Acum vad ca esti din Sinaia - trenul de Suceava trece prin Ploiesti.
Depsre limbi... hmmm... foarte putini vorbesc altceva decat rusa sau ucraineana, iar acolo totul e scris cu litere chirilice. Invata rapid literele chirilice - nu e foarte greu
, iar la Cernauti te poti descurca cu romana.
ansdana
9th November 2008, 20:20
Solutia cea mai buna este sa mergi la Sighet.
Poti trece podul(a fost reconstruit si dat in folosinta anul asta a 2-a oara). Practic podul este in Sighet iar de partea cealalta ajungi in Solotvino unde poti intreba pe oricine unde-i gara de unde ai tren direct spre Livov.
Solotvino se cheama de fapt Slatina si este un sat de vreo 10 000 locuit preponderent de romani(face parte din Maramuresul istoric). Gara este cam la 10-15 minute de mers pe jos.
Am inteles ca trenul pleaca seara.
alexxxxx
9th November 2008, 20:38
cu trenul e in felul urmator: te costa 44 euro dus-intors pana la Cernauti. Daca vrei sa mai si dormi, mai e 11 euro/pat/segment. Din Cernauti poti lua un tren spre Lvov, nu cred sa fie scump, deobicei trenul in statele ex-sovietice e ieftin. In total, cred ca cu 2 milioane o rezolvi, ceea ce mi se pare decent. Tarifele le vezi pe www.cfrcalatori.ro la sectiunea trafic international. Bilet spre Lvov poti sa iei direct de la agentia cfr, nu trebuie sa-l iei din Cernauti.
pizzaman18
15th November 2008, 01:20
Deci sa inteleg ca pot merge si prin sighet cat si prin suceava...oricum prin suceava merg cu acceleratul normal..e mai ieftin decat trenul international( am si reducere) si de acolo pana la cernauti sunt 100km..deci daca am masini ceva e ok..deci sigur sunt masini nu?
Cristisor
26th November 2008, 13:52
eu am calatorit din suceava pana in moscova cu internationalul. din cate am inteles s-ar putea sa fie un vagon de lvov atasat o data pe saptamana la trenul sofia-moscova si care se desparte in cernauti si pleaca spre lvov, dar nu sunt sigur. oricum in cartea cu mersul trenurilor este o specificatie legata de un tren spre lvov la vreo 40 min dupa ce ajungi in cernauti cu internationalul, asa ca pune o intrebare la cfr si sigur o sa ai noroc
SERGIU POP
2nd December 2008, 19:55
Cu Carpatair pana la L'viv din Timisoara este 80 de euro biletul de avion
SERGIU POP
9th December 2008, 17:02
Pana la urma cu ce ai mers?
GaiusBaltar
9th December 2008, 17:05
cred ca a murit saracul inghetat la vama,haituit de 3 caini vagabonzi in incercarea de a ajunge in primul sat ucrainean!
SERGIU POP
9th December 2008, 22:00
QUOTE (GaiusBaltar @ Dec 9 2008, 17:05)

cred ca a murit saracul inghetat la vama,haituit de 3 caini vagabonzi in incercarea de a ajunge in primul sat ucrainean!
sau o fi cautat calauza care i-o dat tzapa si l-o lasat in no man's land si or pus rusnacii ak47 pe el. da l-o salvat chuck norris.
floraur
10th December 2008, 20:37
QUOTE (GaiusBaltar @ Dec 9 2008, 17:05)

Saraca iubita a lui... vai vai vai cui ramnane saracuta?!!!
O fi vreo blonda voluptoasa cu ochi albastri!!!
totate sansele de s-a incumetat el sa plece intr-acolo...
bossake
11th December 2008, 04:19
eu nu inteleg care e smecheria cu faptul ca esti indragostit? te-ai vrajit cu vreuna pe net si te-a prostit sa mergi acolo? ai grija ca e nasoala treaba cu rusoaicele astea....nu as avea incredere sa merg pana acolo dupa vreo gagica 
ma mir ca nu te-a avertizat nimeni pana acum pe aici. sper ca nu ai plecat inca sau daca ai plecat..sper ca te-ai si intors..intreg si cu toate hainele pe tine, nu in fundul gol
)
pizzaman18
21st January 2009, 10:34
Da..m-am intors..si cu hainele si cu toti banii la mine
) ..Ce pot sa va spun decat:MULTUMESC tuturor care si-au dat o parere aici pe forum. M-am intors de 3 zile,am stat 3 saptamani acolo. M-am dus cu internationalul de moscova..total ma costat 100E dus-intors pana la liviv
Daca aveti intrebari despre ce am vazut acolo si cum a fost cu trenul etc. astept un post din partea voastra
GaiusBaltar
21st January 2009, 10:35
QUOTE (pizzaman18 @ Jan 21 2009, 10:34)

Da..m-am intors..si cu hainele si cu toti banii la mine

) ..Ce pot sa va spun decat:MULTUMESC tuturor care si-au dat o parere aici pe forum. M-am intors de 3 zile,am stat 3 saptamani acolo. M-am dus cu internationalul de moscova..total ma costat 100E dus-intors pana la liviv
Daca aveti intrebari despre ce am vazut acolo si cum a fost cu trenul etc. astept un post din partea voastra
No pai daca esti bine,si te-ai intors cu bine acum da-ne detalii cum e cu rusoaica aia?Ceva interesant?Poze?
alexxxxx
21st January 2009, 10:40
zi si de ukraineanca (daca consideri necesar), zi si de kum fu calatoria, ce si cum, etc. Pentru posteritate...
mihail1986
30th January 2009, 14:07
poate ne spui si nou ce ai facut pana la urma...cum a fost..
pizzaman18
8th February 2009, 18:56
eh..scuze de intarzieri dar sesiune mi-a mancat timpul si am uitat de forum.
Capitolul 1: Pregatirea de plecare
Am cumparat biletul din Sinaia..la trenul international sofia-moscova cu destinatia liviv. Biletul a fost dus-intors 250ron. Ideea e ca trenul acesta are 1 vagon de liviv atasat care se desparte la cernauti si il ia un tren ucrainian pana la liviv. Imbecila de la casa de bilete mi-a zis ca numai vara este acel vagon..desi pe internet..la caile ferate bulgaresti(pt ca trenul e bulgar) aparea..in fine..mi-am luat rezervare pana la cernauti..de acolo gandindu-ma ca voi face eu ceva.Ce mi sa parut totala porcarie este ca aveam bilet international Bucuresti-Liviv dar..ca nu puteam sa ajung la liviv pt ca cei de la cfr mi-au zis ca nu-i vagonul ala..in fine..desi aveam bilet a trebuit sa fac si rezervare( 50 ron pana la cernauti). Dupa ce am luat biletul mam gandit sa merg si la Bucuresti sa vad ce naiba e..e vagon sau nu-i vagon...si am fost la, teoreic cea mai buna casa cfr din romania..casa internationala Bucuresti Nord..unde am primit un raspuns..tampit dar de la o damna ce parea de treaba (dar cam proasta se pare). am aflat de la dansa..ca vagonul acela este doar sambata..iar eu..intreband civilizat ce fac din cernauti daca eu am bilet la liviv..mi-a raspuns politicos...NU STIU.."cumparati un bilet la un tren de acolo "...binenteles cum nu aveam grivne..am intrebat-o si cum...la care ea..pai..luati niste euro si va descurcati cu nasu..bun...binenteles ca aveam de gand sa-mi iau si euro dar nu a fost deloc raspunsul pe care il asteptam dela bucuresti. in fine..ajung acasa...imi fac bagajul..primesc sfaturi de la prieteni cum ca ,sa nu merg ca vin in 4 scanduri ))) si etc...imi iau rucsacul si laptopul (desi ma gandeam ca ajung fara el de acolo) si ma pregatesc moral de plecare (fiind prima data cand plec in fosta urss si venind din franta de cateva zile am crezut ca voi fi traumatizat mental) Totul parea ok..am vrut sa fiu sigur ca am totul la mana in caz de urgenta..asa ca am plecat cu pasaport,card visa electron euro 26 inlei..mastercard direct in euro ..mastercard in lei..asigurare medicala de la BT numerele la toate institutiile care m-ar putea ajuta sau mi-ar putea transporta corpul neinsufletit acasa..niste euro..niste lei..de pistol sau spray-uri lacrimogene am uitat ca un dobitoc...totul am rezolvat pana la data de 27 seara. Trenul il aveam pe 28 decembrie la 6,29 din Bucuresti... to be continued
.
portocaLeu
10th February 2009, 18:36
Capitolul 1: Pregatirea de plecare euro..niste lei..de pistol sau spray-uri lacrimogene am uitat ca un dobitoc...totul am rezolvat pana la data de 27 seara. Trenul il aveam pe 28 decembrie la 6,29 din Bucuresti... to be continued
.
[/quote]
asaaa...capitolul 2:
pizzaman18
15th February 2009, 17:24
Capitotlul 2: in drum spre URSS 
Plec noaptea pe la 3 din Sinaia.Aveam un accelerat spre Bucuresti (parca de la Sighet)..totul pare ok,eu ajungand la gara si trenul sosind aproape la timp..cu 20 minute intarziere (trenul trebuia sa fie la 5.30 in bucuresti) in fine..era o intarziere rezonabila care s-a facut 30 minute pana in bucuresti...partea buna e ca am mai avut 30 de minute pana la plecarea trenului de moscova. (am avut putin noroc pt ca,cu o zi inainte am plecat la bucuresti cu acelasi tren care a avut 4 ore intarziere si a fost tinut in Sinaia pt ca s-a rupt lina pe timis undeva...iar in ziua in care am plecat eu..acela a fost ultinmul tren care a trecut..(pana la 10-11) apoi iar s-a intamplat ceva. Ajung eu la bucuresti..gasesc peron la care stationa trenul de moscova...ajung la peron..si ma loveste o atmosfera sovietica..
..Nici un roman pe acolo...numai fete de oameni dubiosi..si un nash tanar si rus..(dar ce mutra de rus) .Mi-am zis "sa vezi ce-am dat de dracu'" ...In fine..imi scot biletul si rezervarea si le dau controlorului...la care el imi spune ceva in rusa..eu il intreb: "english? el: niet ...francais? niet...deutche ? niet ..eh... mai bine de atat nici ca se putea..nici restul de acolo nu stiau alta limba. Stau eu pe acolo..imi spune un ucrainean in limbajul international al mainii ca vine ,vagonul meu imediat..in fine..astept si vad un cuplu ca soseste..eu fericit ca poate stiu si ei alta limba...am uitat ca sunt in romania...m-am dus la ei si i-am intrebat "vorbiti romaneste?" si am auzit atunci ce-mi doream, "da romana si rusa ". Perfect..am nimerit cu ei in compartiment..ceea ce pot spune ca m-a scutit de multe lucruri neplacute..ei mergeau la Cernauti (Martha si Viorel..ea cetatean ucrainean el roman). Am primit tot ajutorul care il puteam primi de la ei..au vorbit la vama si pentru mine,mi-au completat foaia pt vama ucraineana, si cel mai important lucru...in cernauti am coborat si acolo ne-au asteptat fratii Marthei care mi-au schimbat niste euro in grivne..mi-au luat bilet spre Lviv si mi-au aratat peronul,ora si tot ce trebuia de stiut..nu mai zic ca,in tren Martha mi-a tradus niste cuvinte uzuale pt cazuri de urgenta. Totul a decurs perfect datorita lor.Viorel a facut ceea ce am facut eu, acum 3 ani...a fost in aceeasi situatie si a realizat cat de mult a contat ajutorul oferit de ei. Bun..am stat ceva in gara din Cernauti..asteptand trenul (cam 2 ore) am fost surprins de contraste...LCD-uri pe sus..dar caini vagabonzi in gara si in sala de asteptare..pisici...si niste femei batrane care vezi la noi la tara..spalau pe jos u carpa efectiv sala...
A sosit trenul meu...am plecat la peron...am ajuns la un vagon..am intampinat aceeasi problema a limbii...iar am folosit internationala mainii...am ajuns in compartimentul meu (in fiecare vagon erau 2 nasi..unde am nimerit eu erau extrem de primitori cand m-au vazut strain...cred ca m-au intrebat daca vreau ceai de vreo 5 ori..bine ca..eu le-am zis ca sunt englez
si in felul asta am fost privit altfel) Interesant este ca in Ucraina..toate trenurile care merg mai mult de 100Km se numesc trenuri de lunga distanta si sunt 100% formate numai din cusete..si sunt foarte lungi...in fine..trenuri proaste...vechi..merg incet..dar curate..In compartiment am nimerit cu o femeie ( nu vorbea decat ucraineana) si un barbat..care zicea ca era om de afaceri..adevarul e ca stia ceva engleza si am mai vorbit cu el) in tren am intampinat nistre probleme cu semnalul ,ca atunci cand a venit cosmote-ul la noi...cred ca 50% din drum n-am avut semnal..Am plecat seara din cernauti si am ajuns dinineata la 8.05 in Lviv..oras mare ..in contrast...si industrial si centru cultural..Ucrainieanul de la mine din cuseta ma dus la intrarea principala in gara (gara era mare si bine organizata..dar nu am vrut sa risc sa ma ratacesc) unde am asteptat-o pe ea..Natasha..(trenul ei ajungea la 8.20) ... To be continued...
Vreau sa multumesc cu aceasta ocazie acelui cuplu..Viorel si Martha..<<<Daca ve-ti citi asta sa stiti ca fara voi nu as fi reusit..Un MARE multumesc.>>>
Cristisor
15th February 2009, 23:22
trenul este rusesc, nu bulgaresc.. atat in ucraina cat si in rusia trenurile sunt formate in mare parte din vagoane cuseta pt ca distantele sunt foarte mari
peterbald
8th March 2009, 17:21
Pe viitor mai ai și următoare opțiune: Din Sighetu Marmației poți trece pe jos granița în Ucraina. Primul orășel pe partea cealaltă este Solotvino (Slatina). Din Solotvino ai tren la 15:40 care ajunge la Lvov a doua zi dimineața la 06:39.
alexxxxx
8th March 2009, 21:07
trenul ala cu care a mers el are vagon direct catre Lvov, in weekend. Verificat personal, plecam cu un tren tras paralel si insotitorul de vagon m-a cinstit cu o sticla de bere lvovskaya
paulmarius
23rd April 2009, 18:30
esti cumva scriitor? mi-a placut povestea:D
am trecut si eu printr-o peripetie asemanatoare:).
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.