Sapa denivelata

xplozia

La o casa noua, peste placa de beton meseriasii au pus o sapa, facuta la fata locului din nisip si ciment. La prima vederea aceats sapa parea dreapta, nu era foarte fina, dar parea dreapta. La momentul la care s-a inceput montarea parchetului au inceput sa iasa in evidenta denivelarile, ce este drept, nu foarte mari, dar sunt. Mentionez ca sub poarchetul click de 8 mm am pus foi de polistiren extrudat de 6 mm. Acolo unde am intalnit denivelari, am mai bagat ceva ziar pentru a aduce cat de cat la nivel. Problema apare pe hol. Holul este lung de 6m si lat de 1m. Undeva la mijlocul holului este o suprafata de aproximativ 60-70 cmp denivelata, cu aproximativ 1-1.5 cm peste nivelul normal. Va dati seama ca denivelarea nu apare direct, ci graduat.
Cum as putea rezolva aceasta denivelare? Se exclude turnarea unei sape autonivelante, intrucat timpul de asteptare pana la montarea parchetului este mult prea mare iar timpul nu mai permite acest lucru.
Ma gandeam la o solutie de slefuire, prin care sa reduc acea denivelare. Se poate face cu vreo scula acest lucru? Se poate face acest lucru?
adi_master
Te complici prea mult cu slefuire de sapa(este o noutate pt mine in 11 ani de santier)
Toarna o autonivelanta,e mai sigur.Acum,nu mai poti astepta 2-3 zila pana se usuca sapa autonivelanta?

xplozia
QUOTE (adi_master @ Nov 7 2008, 21:59) *
Te complici prea mult cu slefuire de sapa(este o noutate pt mine in 11 ani de santier)
Toarna o autonivelanta,e mai sigur.Acum,nu mai poti astepta 2-3 zila pana se usuca sapa autonivelanta?

Ba da, pot astepta 2-3 zile, numai ca din cate am citit nu este indicat sa montez parchetul mai repede de 28 zile.
Acum, judecand putin situatia, este o suprafata mult prea mica pentru o sapa noua, cred eu.
>ficus
sapa autonivelanta e scumpa si te mai ridici 1.5 cm fara rost
spargi local zona si o repari la cota
xplozia
QUOTE (>ficus @ Nov 7 2008, 22:17) *
sapa autonivelanta e scumpa si te mai ridici 1.5 cm fara rost
spargi local zona si o repari la cota

Foarte bine spus, inca un inconvenient este inaltarea fara rost.
adi_master
sa montez parchetul mai repede de 28 zile.

Este vb de sapa clasica!!!!ciment+nisip.
Sapa autonivelanta se usuca in 5 zile max.

Se pare ca am citit aiurea primul post.Am crezut ca e vb de o groapa cu cotele inscrise.
Poti rade aceea burta si nivela.
xplozia
QUOTE (adi_master @ Nov 7 2008, 22:39) *
Este vb de sapa clasica!!!!ciment+nisip.
Sapa autonivelanta se usuca in 5 zile max.

Se pare ca am citit aiurea primul post.Am crezut ca e vb de o groapa cu cotele inscrise.
Poti rade aceea burta si nivela.

Si cum pot rade acea denivelare, fara a fi nevoit sa o sparg si apoi reumple pana la nivel?

adi_master
cat timp a trecut de la turnare?
xplozia
QUOTE (adi_master @ Nov 8 2008, 10:08) *
cat timp a trecut de la turnare?

Aproximativ 2 luni.
Am mai cautat pe net si am mai gasit cate ceva:
- elicopterul poate fi folosit pentru slefuire la 2 luni dupa turnarea sapei?
- am mai gasit un slefuitor pentru beton aici http://www.integradistributie.ro/bosch/masini-slefuit.html (ultimul de jos) Stiti cumva daca se gaseste de inchiriat pe undeva?
xplozia

Pana la urma am cumparat o piatra abraziva care se fixeaza la polidisc, va cea atasata. Este pentru diferite tipuri de materiale, printre care si beton. Fiind duminica, nu o pot folosi dar am incercat-o si se pare ca isi va face treaba, pentru foarte scurt timp cat am folosit-o,6-7 secunde, a razuit destul de bine. Inconvenientul este praful, dupa cele 6-7 seunde cat am folosit-o deja nu te mai puteai vedea de praf, dar voi incerca sa o folosesc pe cimentul umed.
>ficus
ai idee cati draci iti vei face cu oala aia pana vei scoate o suprafata plana? smile.gif
xplozia
Poate, dar alta solutie nu prea vad in afara celei cu dalta si ciocanul care in mod sigur imi va face si mai multi draci. Oricum merita incercat, neffind o suprafata mare sper sa termin repede. Iar daca nu iese chiar perfect, cel putin poate pot monta parchetul pe portiunea respectiva.
xplozia
Pana la urma piatra adeziva nu m-a ajutat, pentru ca, ciment, in combinatie cu apa forma un ciment foarte fin care intra intre porii, pietricelele de pe piatra abraziva si nu mai dadea nici un rezultat, pur si simplu aluneca. Pana la urma am folosit dalta si ciocanul. dry.gif
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.