QUOTE (cesiodones @ Nov 2 2008, 19:54)

...
Bag seama ca iti este dor de paine pe cartela. Iti este dor sa stai iarna in viscol cate 4 ore la coada pt un kil de lapte. Sau poate ca nu ai dus lipsuri daca tu sau ai tai ati fost mari si tari in partidul comuist. Dar in mod clar iti este un dor nebun de bucile conducatorului iubit din care cei asemenea tie lingeau vartos in perpetuul festival Cantarea Romaniei.
QUOTE (cesiodones @ Nov 2 2008, 20:17)

...
Cu frigul m-am confruntat prin 1996-2000 cind a trebuit sa stau 4 ierni fara incalzire, blocul unde locuiam fiind deconectat din cauza vecinilor care fusesera disponibilizati de prin fabrici si nu mai aveau cu ce plati intretinerea. Da, in perioada 1996-2000 m-am spalat cu apa rece sau incalzita pe aragaz iar timpul mi-l petreceam mai mult pe la servici deoarece acolo era cald.
Muncitorii aia disponibilizati au primit zeci de salarii compensatorii...
QUOTE (cesiodones @ Nov 2 2008, 20:17)

Dupa revolutie mincarea a fost intotdeauna scumpa pentru mine. Mereu nu-mi permiteam sa cumpar decit ce era mai ieftin si prost. Mincam numai parizer din cel mai ieftin, cu piine.
Acum dupa 2007 situatia a inceput sa se deterioreze din nou pt mine. Iar fac economie la mincare si la tot. M-am saturat de parizer!
Mancarea-i scumpa, dar internetul este ieftin, nu? Sa-i spui lu' mutu ca faci foamea, dar iti permiti calculator si internet.
QUOTE (cesiodones @ Nov 2 2008, 20:28)

Masina? Azi masina nu mai are nici o valoare si de utilitate prea mare nu iti este. Nu compara posesia unui automobil in 1980 cu a unuia in 2008. In 1960 romanii care aveau televizor erau cineva. In 1980 majoritatea posedau asa ceva.
Masina este mult mai importanta acum, cand multi au cate 2-3 job-uri. Dar, deh, strugurii sunt acrii...
QUOTE (cesiodones @ Nov 2 2008, 20:28)

Vacanta? - care sunt aia asa multi care isi permit acum o vacanta. Vacanta iti permiteai inainte de 1989 toata lumea se ducea pe la mare la munte, era regula. Acum? mult mai rar.
Atat de rar se duc oamenii in vacate incat vara nu mai ai loc pe litoralul romanesc (cel mai scump din Europa), iar locurile pt Revelion la munte sunt ocupate din septembrie. Nu mai vorbesc de miloanele de romani care fac vacante in strainatate.
QUOTE (cesiodones @ Nov 2 2008, 23:06)

...
O instalatie chimica de marimea unui frigider care foloseste acidul azotic (impreuna cu alte substante chimice ieftine) ar putea extrage din deseurile radioactive cite 15 Kg plutoniu pe luna, suficient la fabricarea a 4 bombe atomice puternice.
4 bombe pe care le lansezi cu... prastia probabil.