Despre contoare electrice, sigurante, etc (apartament)

Alice

In apartament am un contor clasic, cu tablou cu 6 sigurante clasice. Au fost schimbate cu sigurante automate, dar cam atat.
Peste ele vine un capac (din plastic cred) negru, si arata ca o chestie 'unitara' relativ OK, nu deranjeaza.

Vreau sa pun sigurante modulare, si asta pt. ca vreau protectie diferentiala, altfel probleme cu astea nu am avut.
Problema mea este ca nu am vazut pe nicaieri un sistem (o cutie/masca/etc) care sa contina si contorul si tabloul pentru sigurante si sa arate decent.

Cei care au montat asa ceva in apartament (sigurante langa contor) - cum ati facut?

Merci!
E_manuel1
Chemi un electrician autorizat,dar sa umble numai la firele care ies din contor,demonteaza scheletu la vechiul tablou,si montezi un tablou cu sigurante automate,si mai adaugi la ele protectie pentru supratensiune,acesta la o suprasarcina forteaza sigurantele sa se "arda".
In ceea ce priveste contorul montat la tine in apartament,acesta la anu pe vremea asta o sa fie montat afara.

Si daca tot te apuci de deranj,poti face cerere inainte de toate pana una alta catre cei de la electrica sa monteze contoru inafara locuintei,ori daca nu este posibil,pentru ca nu au planu realizat,sa-ti inlocuiasca contoru cu unu tip nou,arata mai estetic.

Alice
QUOTE (E_manuel1 @ Nov 1 2008, 00:49) *
In ceea ce priveste contorul montat la tine in apartament,acesta la anu pe vremea asta o sa fie montat afara.

Asta de unde si pana unde? Nu am auzit de asa ceva, si mi se pare o prostie. Ai un link? Ca in cazul asta prefer sa nu mai umblu pana la schimbare.

Teoria o stiu, e vorba de design. Contorul este schimbat de curand, dar nu vreau ceva ca in poza atasata, mi se pare o tiganie.
E_manuel1
O stiu de la o cunostinta care lucreaza la Electrica,in toata tara se vor schimba pentru a evita furtul de energie electrica,si citirea acestora fara sa mai fie nevoie de acces in locuinta proprietarului.
Se vor monta tablouri in casa scarii,ori per etaj.
Poti face cerere sa-ti puna contor digital tip nou,schimbarea este gratis.
1835
QUOTE (E_manuel1 @ Nov 1 2008, 02:03) *
O stiu de la o cunostinta care lucreaza la Electrica,in toata tara se vor schimba pentru a evita furtul de energie electrica,si citirea acestora fara sa mai fie nevoie de acces in locuinta proprietarului.
Se vor monta tablouri in casa scarii,ori per etaj.
Poti face cerere sa-ti puna contor digital tip nou,schimbarea este gratis.

Pai nu stiu daca e asa smile.gif
Ca am facut cerere anul trecut , au venit si mi-a schimbat tot cu unu clasic mi-au pus...
cspot
Montarea contorului in afara apartamentului la gradul nostru de civilizatie este destul de riscanta . Oricand poate sa treaca un cetatean nervos cu o bata pe-acolo si sa le modifice metoda de taxare . Ce sa mai vorbim de cei care cara mobila , frigidere si alte utilaje voluminoase necesare la casa omului .

Am vazut asa ceva la un bloc cu 6 nivele . Toate contoarele sunt montate la parterul blocului , fiecare in cutia lui impreuna cu sigurantele aferente . Initial toate cutiile au fost dotate cu lacatzele , dar cutiile fiind de plastic , acestea au inceput sa dispara treptat , usile sa stea intredeschise sau complet deschise , daca nu au fost deja imprumutate de diversi cetateni
care au considerat ca le sunt necesare . Dupa ce ca ocupa o jumatate de palier , accesul fiind ingreunat , aspectul este foarte urat .
Apoi , cablurile care urca de la parter la etajul 6 sunt foarte lungi .Dupa ce ca au costat o gramada de bani , pierde si curent , pierderi pe care de data asta le plateste locatarul . He-he !!

P.S. Mie nu-mi convine sa mi se citeasca contorul fara sa fiu de fata !
istratei
blocul in care locuiesc a fost construit in 94-95. toate contoarele sunt amplasate pe scara din doua in doua etaje. pana acum nu am auzit pe nimeni sa se planga de vandalisme sau alte bucurii.

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.