alexcs
30th October 2008, 09:40
Va intreb pentru ca la momentul cand am cumparat tv-ul exista un model identic cu al meu dar si cu hdmi, mai scump cu vreo 3-400 de lei. Am considerat ca daca tv-ul meu are deja component nu imi mai trebuie si hdmi, diferenta de bani nefiind chiar una mica doar pentru o mufa in plus. Acum vreau sa imi iau un laptop cu iesire hdmi si nu am unde sa il conectez la tv. Deci, se poate?
http://www.emag.ro/televizoare/televizor-s...18t--pWS32Z318T
aeon
30th October 2008, 10:09
cu siguranta nu doar cu 300-400 lei
mister_rf
30th October 2008, 10:13
Cred ca nu se poate. De multe ori lipsa unor conectoare implica si lipsa circuitului de prelucrare pentru acest tip de semnal. Cum placile vin gata montate si nu se grabeste nimeni sa livreze in service piesele lipsa, operatia respectiva de modificare este una cu probleme.
cosminprund
30th October 2008, 10:27
QUOTE (alexcs @ Oct 30 2008, 10:40)

Va intreb pentru ca la momentul cand am cumparat tv-ul exista un model identic cu al meu dar si cu hdmi, mai scump cu vreo 3-400 de lei. Am considerat ca daca tv-ul meu are deja component nu imi mai trebuie si hdmi, diferenta de bani nefiind chiar una mica doar pentru o mufa in plus. Acum vreau sa imi iau un laptop cu iesire hdmi si nu am unde sa il conectez la tv. Deci, se poate?
http://www.emag.ro/televizoare/televizor-s...18t--pWS32Z318T
HDMI nu e doar un alt fel de mufa, e un alt standard pentru trnasmis video. HDMI, ca si DVI-ul de la calculator, sunt semnale digitale. Semnalul pe componente, semnalul pe euro-scart si rca-uri, este un semnal analog. Nu-i vorba numai de adaptarea unei mufe. E ca si cum ai vrea sa asculti CD-uri pe un casetofon, ca doar ambele sunt cu muzica si cu motor sa le invarta. E fortat exemplul, dar e vorba de aceeasi diferenta.
Si daca teoretic placa din tv ar suporta hdmi, te vei lovi de problema enuntata de mister_f - sigur nu-i rentabil.
mister_rf
30th October 2008, 10:37
El stie acest lucru, deoarece compara situatia a doua televizoare din aceeasi generatie,dintre care unul are mufa si altul nu are.
alexcs
30th October 2008, 13:58
@cosminprund credeam ca stii ca nu exista diferente de calitate intre component si hdmi. component nu este un rca. in fine am mai discutat acest aspect acum 1 an dar lumea vad ca inca nu stie cu ce se mananca HD. raspunsul tau nu ma ajuta cu nimic. mai astept si alte comentarii.
mister_rf
30th October 2008, 14:01
''lumea '' mai stie, ca a vazut multe...
Daca ma intrebi pe mine personal care este sansa de modificare, eu pariez pe un 0.1%...
alexcs
30th October 2008, 14:23
o sa merg la un service tv, mai precis chiar la service-ul care asigura garantia la tv, poate gasesc un raspuns. pe langa curiozitatea pe care o am, inclin sa cred ca se poate, dar si cu ce costuri trebuie vazut, cum spunea un coleg forumist.
daca playerele hd nu erau asa de scumpe imi cumparam unul si foloseam component, dar pentru ca sunt prea piperate, ma costa mai putin sa imi schimb laptopul cu unu cu unul care are iesire hdmi. practic cu imi trebuie acea iesire decat pentru filme caci HD vad pe component de pe satelit.
revin.
cosminprund
30th October 2008, 14:27
QUOTE (alexcs @ Oct 30 2008, 14:58)

@cosminprund credeam ca stii ca nu exista diferente de calitate intre component si hdmi. component nu este un rca. in fine am mai discutat acest aspect acum 1 an dar lumea vad ca inca nu stie cu ce se mananca HD. raspunsul tau nu ma ajuta cu nimic. mai astept si alte comentarii.
Cu siguranta nu cu mine ai discutat asta in urma cu un an de zile, si n-am facut nici un fel de afirmatie cu privire la calitatea imaginii prin HDMI vs Component. Si daca tot veni vorba, ai dreptate, nu stiu nimic (practic) despre HD pentru ca nu am nici o sursa de semnal HD. Am televizor LCD cu intrare HDMI, pe care NU o folosesc - in schimb folosesc intrarea pe componente sa ma joc pe consola Wii. Consola Nintendo Wii nu scoate HD.
Si cu toate astea afirmatia mea ramane perfect valabila, nu-i vorba de o diferenta de mufa, e o diferenta mult mai profunda. Daca ar fi vorba numai de o diferenta de mufa, ar exista adaptoare simple si ieftine. Mai departe e treaba ta ce faci cu informatia asta, daca te ajuta sau nu.
alexcs
30th October 2008, 14:46
ok, multumesc. apreciez faptul ca scrii foarte calm si ca incerci sa ma ajuti.
uite, am gasit apropo de adaptor, component to hdmi la pretul de 170 $. daca reusesc sa nu schimb placa (hardware)din tv si sa fie ceva destul de simplu la un pret mai mic decat acest adaptor voi fi foarte multumit.
http://www.nextag.com/Gefen-EXTCOMPAUD2HDM...30621FC7959600E
aeon
30th October 2008, 14:56
si crezi ca adaptorul acela va schimba ceva la calitatea imaginii?
treci prin component, calitatea va fi component, nu hdmi
un_el
30th October 2008, 17:28
uite aici un filmulet care poate te va ajuta. eu unul inclin sa cred ca nu se poate, sau dupa cum au mai spus si altii sansele ca sa realizezi acest lucru sunt minime. intr-adevar ai dreptate, diferenta intre un tv care are intrare hdmi si unul fara este de 300-400 roni.
SuperDuper
30th October 2008, 18:24
Chiar daca placa de baza a TV are locul pentru montarea pieselor aferente circuitului HDMI (foarte probabil sa aiba aceeasi placa) nu ai de unde sa cumperi cipul (CI) receiver HDMI pentru ca livrarea lui este strict controlata din motive de content protection, HDCP and co...
Service-ul AUTORIZAT este posibil sa il aiba, nu stiu cat de restrictiva este politica.
Nu mai zic ca mai mult ca sigur este in tehnologie SMD si montarea pieselor lipsa in acest mod este peste nivelul multor amatori si chiar centre service. De obicei aia schimba toata placa.
astrixz
2nd November 2008, 02:00
exista diferente foarte mari intre component si HDMI. Practic, tu nu ai cum sa vizualizezi ceva in HD pe TV-ul acela pentru ca nu are decodor HD, stie numai semnal analog si ATAT !
HDMI = DVI + SUNET, cu alte cuvinte HDMI este un cablu prin care transmiti si sunetul, aceeasi calitate o obtii si daca folosesti DVI , dar dezavantajul ca iti trebuie alt cablu pentru sunet.
Nu te complica cu adaptoare si alte chestii...vinde TV-ul ala la cineva si ia-ti unul HD
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.