mihilc
30th October 2008, 09:28
Chiar daca mai am o gramada pana la finisaje de genul asta, se pot vopsi baghetele acelea de polistiren de colt cu o vopsea/lac alb astfel incat finisajul sa fie unul lucios care sa imite lemnul sau mdf-ul lucios?
Multumesc. Mutulica_41, m-as bucura sa-mi raspunzi si tu.
MirelaLucia
30th October 2008, 11:03
QUOTE (mihilc @ Oct 30 2008, 09:28)

Chiar daca mai am o gramada pana la finisaje de genul asta, se pot vopsi baghetele acelea de polistiren de colt cu o vopsea/lac alb astfel incat finisajul sa fie unul lucios care sa imite lemnul sau mdf-ul lucios?
Multumesc. Mutulica_41, m-as bucura sa-mi raspunzi si tu.
mai bine ti le faci din lemn. La un atelier de tamplarie te duci cu modelul si apoi le vopsesti tu alb lucios daca vrei. Ce vrei tu sa faci din cele de polistiren se cheama tiganeala
.
mihilc
30th October 2008, 11:38
De ce Mirela?
Tu le faci la atelier? Cat costa?
MirelaLucia
30th October 2008, 12:11
QUOTE (mihilc @ Oct 30 2008, 11:38)

De ce Mirela?
Tu le faci la atelier? Cat costa?
eu o sa le fac la atelier. Am n baiat care o sa imi faca tot ce este lemn in casa: usi, usa intrare triplustratificat, baghetele astea, tocuri, mobila etc... Nu stiu cat costa, dar decat sa pun din astea de polistiren care sunt foarte subtiri si la montat nu se monteaza asa perfect, drept... mai bine astept si pun din cele de lemn direct.
mihilc
30th October 2008, 14:55
Mie mi se par ok astea din polistiren. Bine nu alea cele mai subtiri, exista si unele destul de groase. Ramane sa fac un mic diy sa imi dau seama cum ar iesi, iar daca nu imi place, trec pe lemn. Dar eu zic ca o sa arate ok. Te tin la curent oricum.
mutulica_41
30th October 2008, 20:28
Ca sa iasa baghetele lucioase si sa nu te complici, dai direct cu email baza apa ecologic ; pui 2 scaune cu spatar spate in spate departate cat lungimea baghetelor, cu ziare sub scaune, si diluezi putin vopseaua din ochi cu apa (cu conditia sa fie cum am spus). Ar merge si cu solvent dar nu orice iar alchidica e puturoasa rau si usuca la fel de greu, mai bine iei d-aia ecologica mai scumpa, si cu un litru iti dai toate baghetele pt toata casa. Atentie: baghetele se vopsesc inainte de montare, iar montarea la cel putin o zi dupa zugravire; iar la capete tai la 45 gr, faci niste taieturi de proba pana le imbini cum trebuie, mai greu e prima data, apoi itit dai seama cum sa le tai. Pontul meu: nu lua adeziv ' special' pt baghete, pt ca o sa faci scurta la maini pana ancoreaza cu ala, foloseste silicon sanitar transparent si nu o sa ma injuri, il aplici in zig-zag cu grija sa nu ajungi pana la margine cu el, ca sa nu dea pe alaturi cand il presezi pe olnita, oricum tre sa ai la indemana o carpa umeda, sa stergi imediat daca e cazul. Succes!
mihilc
30th October 2008, 21:32
Multumesc. Rezultatul o sa fie multumitor? adica comparabil cu lemnul vopsit?
mutulica_41
31st October 2008, 09:21
multumitor, da, dar nu comparabil cu lemn, pt ca e altceva, eu lemnul l-as da cu bait, nu cu email, ca sa se vada fibra ca e lemn; in alta ordine de idei, eu nu le-as face lucioase baghetele, e chestie de gusturi aici
Pe de alta parte, eu nu mi-as pune baghete de lemn baituite in apartament, poate daca as fi stat intr0o casa din lemn, cabana, ceva, sau intr-un ambient mai rustic, cu mult lemn natural in jurul meu, parerea mea..., tot la gusturi ajungem...si mie imi place lemnul natural, dar nu in orice conditii, la bloc nu prea are haz(pt mine)
mihilc
31st October 2008, 12:29
Eu la asta ma refeream. Sa fie albe si lucioase ca astea:
mutulica_41
31st October 2008, 14:48
Am inteles din prima la ce te refereai, dar eu nu le-as face lucioase, ci cu lavabila, de fapt asa am si facut, ca n-aveam o muchie dreapta in toata casa; dar nu e musai sa te iei dupa noi, faci cum iti place
am-draci
16th November 2008, 13:11
este vreo smecherie la taiatul acelor baghete de polistiren ? imi spune si mie cineva cum sa o fac? nu reusesc sa le tai frumos ca sa faca unghiul de 90
adi_master
16th November 2008, 14:25
foloseste un vinclu de taiat plinta la parchet.Are acele pre-taieturi la 45°.
mutulica_41
16th November 2008, 14:44
Ca sa te prinmai bine, iei 2 baghete, te sui pe scaun si le potrivesti la olnita, una peste alta, apoi rogi pe cineva sa ti le tina pe pozitie, si faci semn cu creionul, dupa care tai cu cutter-ul; n-o sa-ti iasa din prima, dar le pui iar pe pozitie, si din aproape in aproape le tai pana le nimeresti. Spor!
MirelaLucia
17th November 2008, 12:47
QUOTE (mutulica_41 @ Nov 16 2008, 14:44)

Ca sa te prinmai bine, iei 2 baghete, te sui pe scaun si le potrivesti la olnita, una peste alta, apoi rogi pe cineva sa ti le tina pe pozitie, si faci semn cu creionul, dupa care tai cu cutter-ul; n-o sa-ti iasa din prima, dar le pui iar pe pozitie, si din aproape in aproape le tai pana le nimeresti. Spor!
si mai pui 2 insi sa invarta de masa ca sa poti da semne mai bine, altul sa tina creionui si altul cutterul
. Glumesc acuma.
Cred ca solutia data de adi este mult mai simpla si mai curata. sau daca ai scule profi de taiat lemn, potrivesti unghiul la 45 grade si tai
.
Dupa parerea mea, acele baghete din SUA care se vad in casele lor sunt mai aproape de ghips decat de polistirenul asta ieftin care se comercializeaza la noi. Eu am pus in camera tipul cel mai simplu de bagheta si pot sa spun ca arata urat, este subtire, se deformeaza cand le lipesti. Nu stiu ce sa zic, dar nu sunt incantata de ce se gaseste la noi in magazine.
Poate cele de la firme importatoare de asa ceva si in special de cele pentru exterior sa fie mai bune, dar nu am incercat.
mutulica_41
17th November 2008, 19:28
Nu merg taiate fix la 45 gr, am incercat eu, tre s-o iei pe bajbaite, daca vrei sa nu fie nici un luft la imbinarea lor la colt; Mirela are dreptate cu degetul, am uitat sa mentionez asta, nu tre sa faci presiune mare cu degetul intr-un loc cand le lipesti, te plimbi cu mana pe o carpa/ buretel, pe toata lungimea lor. nu e nevoie sa apesi tare
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.