ideasbox
28th October 2008, 08:33
Am intrat in vizorul vecinilor de cand mi-am luat masina din cauza locului unde parchez (pe de alta parte sunt proaspat in bloc.....asa ca intelegeti aversiunea). Problema este ca altundeva chiar nu am loc iar acest bloc are in jurul sau nu mai mult de 4-5 locuri de parcare restul fiind in imediata proximitate a blocurilor vecine. Una pe alta am zgaraieturi mai fine sau destul de adanci (se vede putin chitul) de la aripa spate pana la aripa fata. Vopseaua este metalizata. Ce pot face? Se revopsesc zonele respective? Sa contactez pe cei de la CASCO? Sa iau pastile pt migrene.....? Masina are 3 luni....
melcu79
28th October 2008, 09:41
Nu prea ai ce sa faci, decat sa ii prinzi si sa vorbesti cu ei.
De revopsit , oricum nu se opresc din zgariat, deci degeaba.
Da, mai simplu sa iei pastile.
Iuliutz
28th October 2008, 10:40
urmaresti pana ce prinzi pe careva si ii bagi pe gat toate zgarieturile, chiar daca au fost mai vechi. Sa le plateasca sa se invete minte
Cutzu
28th October 2008, 10:46
)))
cu siguranta este unul din vecinii tai
am vazut o parcare undeva intr-un cartier bine vazut aici
un tip cu un mercedes clasa E nou nout a intrat sa parcheze intre doua masini, una din ele fiind un golf 5
vreau sa spun ca se misca golful ca drq cand a inceput tipul cu mercedesul sa intre intre masini
dupa ce a parcat masina trec pe langa el, golful avea o zgarietura de la bara spate pana la bara fata
eu intodeauna am fost adeptul revansei
daca il gasesti pe respectivul care ti-a facut
iei o caramida si o trantesti in parbriz, sa probezi si tu daca e securizat
ideasbox
28th October 2008, 11:05
Se pare ca mai bine iau pastila pentru ca raul este facut. Problema mea este sa vad cum fac sa scap de aceste semne care sunt destul de adanci....se vede putin chitul in unele locuri. Se poate rezolva doar cu vopsitul? Se vopseste toata usa sau numai zona zgariata? Se merita sa merg pe casco? Inca ceva...am luat masina asta de noua si nu vreau sa o tin mai mult de 2 ani.....deci vreau sa arate bine ... pana la urma eu nu am mai zgariat o masina de mai multi ani si peste 100k km....
akajohn
28th October 2008, 12:35
cel mai sanatos incearca cu pastile... nu are sens sa deschizi un conflict pentru ca prostii "e multi"... daca zgarietura e pana la chit eu zic sa astepti primavara pentru ca la iarna oricum vor mai aparea si altele... nu te sfatuiesc sa mergi la CASCO pentru ca anul urmator polita se va scumpi si per total tot tu vei plati mai mult... deci, mergi la un atelier specializat, o vopsesc ei si pana atunci se calmeaza si lumea... scandalul doar intarata spiritele si genereaza situatii nedorite... gandeste-te ca tu ai o masina noua si te certi cu unul care are o cazatura din 1980... pai pe ala il doare in fund de zgarieturi si alte... nu cred ca rugineste pana la primavara masina pentru ca majoritatea masinilor noi au tabla galvanizata...
ideasbox
29th October 2008, 08:53
Din cate am inteles trebuiesc revopsite integral toate piesele zgariate: aripa fata, portiera fata, portiera spate si aripa spate. Eu cred ca daca merg fara casco ma costa destul. Cat poate sa-mi creasca polita pt care platesc acum cca 600-630Euro/an full casco cu franciza de 100E daca valoarea acestei reparatii sa spunem ca va fi in zur de 500-600Euro la un service ....scump?
Mai am o intrebare: daca zgaraietura nu ajunge la statul de chit mai trebuie revopsita sau se da cu lac? Intreb asta pentru ca este cam nepotrivit (parerea mea) ca din cauza unor zgaraieturi sa revopsesc acum o parte de masina.......
valeriu.b
29th October 2008, 09:05
Oficial:
Depui plangere la politie prin care reclami vandalismele respective.
Iei numar de inregistrare la acea plangere, ca sa fii sigur ca nu "se pierde".
Cauti sa identifici faptasul, sigur va recidiva.
CASCO te va despagubi, dar cel vinovat va plati la CASCO si se poate alege si cu dosar penal.
Neoficial:
Daca iti zgarie masina, e un individ nu neaparat fricos, dar nu are curaj sa iti spuna de la obraz sa dispari.
Asta e un avantaj, in cazul in care pui mana pe el ai sanse mari sa ii rupi TOATE falangele degetelor.
Dupa 15 zile de ghips si 2 luni de dureri articulare, isi va da seama ca nu renteaza.
Nu lua pastile, da-i-le lui. Cat mai multe.
spare-me
29th October 2008, 09:36
QUOTE (valeriu.b @ Oct 29 2008, 09:05)

Oficial:
Depui plangere la politie prin care reclami vandalismele respective.
Iei numar de inregistrare la acea plangere, ca sa fii sigur ca nu "se pierde".
Cauti sa identifici faptasul, sigur va recidiva.
CASCO te va despagubi, dar cel vinovat va plati la CASCO si se poate alege si cu dosar penal.
Neoficial:
Daca iti zgarie masina, e un individ nu neaparat fricos, dar nu are curaj sa iti spuna de la obraz sa dispari.
Asta e un avantaj, in cazul in care pui mana pe el ai sanse mari sa ii rupi TOATE falangele degetelor.
Dupa 15 zile de ghips si 2 luni de dureri articulare, isi va da seama ca nu renteaza.
Nu lua pastile, da-i-le lui. Cat mai multe.
Oficial :
Ala depune plangere pentru vatamare corporala, tu nu ai dovezi ca ALA ti-a zgariat masina si atunci vezi in ce belele intri !
Succes
valeriu.b
29th October 2008, 10:00
Fiecare cu norocul lui.
_Smiley_
29th October 2008, 10:51
QUOTE (spare-me @ Oct 29 2008, 09:36)

Oficial :
Ala depune plangere pentru vatamare corporala, tu nu ai dovezi ca ALA ti-a zgariat masina si atunci vezi in ce belele intri !
Succes
poti sa ai si dovezi, nu or sa conteze. fiecare raspunde pt ce a facut. in cel mai bun caz pt agresor, victima primeste amenda pt vandalism iar agresorul dosar penal.
Fox_28
29th October 2008, 11:20
Incearca o polisare profesionala. In cazul in care zgarieturile nu sunt foarte adanci (ajunse la tabla) s-ar putea sa ai noroc sa rezolvi problema doar cu o polisare.
Eu asa am scos multe zgarieturi superficiale ... Facute de diversi "prieteni" - daca lumea e individioasa
ideasbox
29th October 2008, 11:59
O sa fac niste poze in weekend si o sa le pun sa le vedeti. Ar fi super daca as scapa asa pt ca m-am interesat la asiguratorul unde am CASCO si una peste alta tot eu platesc....sa va explic:
- platesc franciza de 100Euro. Apoi o sa mai platesc la anul in plus cca 15% peste nivelul de rata de acum asta in cazul in care ai un singur dosar de dauna in cursul anului. Daca ai doua dosare atunci o sa-ti creasca rata cu ~60%, la 3 daune...cica te dau afara....
. Sa luam cazul in care creste cu ~15% la mine inseamna cca 100Euro in plus pe care ii dau la anul. Deci sunt 200Euro. Mai trebuie sa tin cont de faptul ca asigurarea pe acest an a inceput de aproape 4 luni.....deci este mai am inca 8 luni in care sa ma feresc de orice idiot sau rauvoitor ca altfel daca deschid un nou dosar o sa creasca rata cu 60% la anu'.
- concluzie: trebuie sa-mi repar masina cu 200Euro sau o mai las pana spre sfarsitul anului pe care am contract sa vad daca nu cumva mai apare un eveniment (sper ca nu.....) si atunci sa repar si aceste zgaraieturi. Dar se poate asa? Adica sa aduni mai multe probleme si sa te apelezi o data la CASCO? Trebuie sa ai pe cineva la ei......
Inca ceva: asiguratorul a spus ca la deschiderea unui dosar de dauna nu conteaza ca esti tu vinovat sau nu (dpdv al lor e teapa ta daca se tine ghinionul dupa tine
), si nici nu conteaza valoarea daunei (adica apelez la ei de 2 ori pt sa spunem 4000RON si creste rata la fel ca la unul cu daune de ori in valoare totala de 30000RON?....ce este asta, pensie de stat?)........chiar nu este acceptabil asa ceva. Adica tin casco numai daca am probleme grave.....restul platesc tot eu ..... cam mult. Dar daca la anul ma mut la alt asigurator? O sa ma penalizeze si celalalt?
Intreb pt ca pana acum mai multi ani am avut o masina dar fara CASCO, restul de la servici....asa ca nu prea m-a interesat subiectul.
valeriu.b
29th October 2008, 12:11
Ori asiguratorul minte, ori tu.
Marius3k
29th October 2008, 12:28
Eu nu inteleg un lucru la oamenii ce-si fac casco: de ce isi repara masina pe bani grei de frica ca le va "creste" cota de asigurare la anu' ? Sunt zeci de firme de asigurari din care puteti alege, nu pot sa-mi dau seama de ce va cramponati atat pe tema asta.
cutler
29th October 2008, 12:31
toate companiile au o baza comuna ceea ce duce la cresterea ratei anul viitor daca anul asta apelezi la CASCO
VipeR85
29th October 2008, 12:36
QUOTE (cutler @ Oct 29 2008, 12:31)

toate companiile au o baza comuna ceea ce duce la cresterea ratei anul viitor daca anul asta apelezi la CASCO
nu e adevarat. am casco, si e fara franciza.
am beneficiat de el pentru o oglinda exterioara sparta. nu mi-a crescut rata la casco de atunci nici macar cu 1 leu.
cititi cu atentie contractul, si veti afla toate raspunsurile acolo.
akajohn
29th October 2008, 12:39
QUOTE (ideasbox @ Oct 29 2008, 11:59)

eu stiu ca daca nu esti de vina Asiguratorul tau repara masina dar isi recupereaza banii de la Vinovat... asta e valabila in cazul unui incident auto in care tu primesti polita RCA a vinovatului si vrei sa-ti repari masina pe CASCO-ul tau... nu stiu cum se face in cazurile de vandalism...
cea mai simpla verificare este sa dai cu unghia peste zgarieturi, usor sa nu iei mai mult din vopsea, si in acest fel sa-ti dai seama cat de adanca e zgarietura... din ce spui tu eu cred ca vopsita ca lumea nu ar trebui sa coste peste 200 de Euro... totusi tabla nu e strambata... daca nu a ajuns la tabla eu zic sa stai calm pana la primavara... si apropos, vezi ca exista un termen limita pentru deschiderea unui dosar... nu poti sa stai 6 luni cu masina si apoi sa mergi la CASCO cu procesul verbal ca s-ar putea sa ai probleme... verifica si asta oricum ca nu stiu cum mai e....
valeriu.b
29th October 2008, 12:41
Adevarata problema nu e la CASCO, ci la Dorelii din service-uri
akajohn
29th October 2008, 12:43
QUOTE (Marius3k @ Oct 29 2008, 12:28)

Eu nu inteleg un lucru la oamenii ce-si fac casco: de ce isi repara masina pe bani grei de frica ca le va "creste" cota de asigurare la anu' ? Sunt zeci de firme de asigurari din care puteti alege, nu pot sa-mi dau seama de ce va cramponati atat pe tema asta.
nu stiu daca s-a pus la punct asta dar stiu ca se lucra la o baza de date comuna pentru asigurati... si apropos, pentru CASCO sunt doar 3 firme serioase, din punctul meu de vedere, care platesc dauna si nu fac nazuri: Generalli, Alliantz-Tiriac si Omniasig... Chiar si la acetsia exista cazuri si cazuri... Deci, CASCO il faci pentru situatiile nasoale in care ai masina distrusa rau (macar un far spart si o capota indoita grav) sau furata si nu pentru orice zgarietura... parerea mea...
Iuliutz
29th October 2008, 12:48
Depinde de polita Casco pe care ai incheiat-o. Si eu am avut Casco pe o supernova. Mi-am luat o piatra in far, l-am schimbat pe Casco si nu am platit in plus anul viitor. Singurul lucru la care am pierdut, a fost ca nu mi-au mai facut reducere. Fara sa fac reclama, am avut la Omniasig, si din punctul lor de vedere m-au rezolvat rapid. Am intrebat inspectorul de daune daca e mai rentabil sa fac pe banii mei farul iar el mi-a zis ca " Atunci de ce ti-ai mai facut Casco?" . Mai mult am umblat pe la politie dupa autorizatia de reparatie decat la firma de asugurari pentru dosarul de dauna.
Cu franciza, nu stiu ce sa zic. Nu mi se pare corect. Acum mi-au lovit Fordul la aripa dreapta. Paguba e undeva la 500 de ron. Daca mi-as face pe casco ar trebui sa pun eu 370 ron iar casco 130 ron? Mai bine o fac pe banii mei si cu asta basta.
Citeste bine polita, s-ar putea sa nu acepere vandalismul.
ideasbox
29th October 2008, 14:06
Multumesc pt raspunsuri; am sa vin cu cateva concluzii:
- vizavi de modul in care creste polita in anul urmator - am sunat la Asig - G.... si asta mi-au spus telefonic.
- in polita am si clauza de vandalism....daca se incadreaza aici, pt ca agentul (care a facut asig) a spus ca vandalismul insemna ceva mult mai rau.
- asa cum banuiam exista o baza de date comuna (sau e in constructie) si chiar daca merg la alt asigurator o sa-mi stie antecedentele.
valeriu.b
29th October 2008, 14:09
Nenea, stai mai putin de vorba cu dobitocii aia, altfel ajungi ca ei...
Parerea mea de om patit cu ei
aeon
29th October 2008, 15:41
ideea de caco este sa-ti repari masina in caz de avarie majora
la noi casco inseamna fiecare zgarietura sau tripla sparta
in colaborare cu dorel care spune ca repararea zgarieturii costa 1000 eur si tripla sparta "doar" 500, a iesit casco cu fransiza de 100 eur cam pe la toti
sa nu mai vina tot romanul pentru fiecare prostie
am stat la politie 6h ultima data, si eraula coada destui soferi care aveau de declarat zgarieturi de-a dreptul ridicole
si le placea se pare sa zaca cu orele pe acolo
din punctul meu de vedere, as lasa sa se mai adune ceva daune si apo as merge sa le declar pe toate odata
asa ai o reparatie de cateva sute de eur, platesc eu 100, dar am rezolvat tot
invatare de minte de la vecinul care a stat cu masina in service 1 sapt pentru o zgarietura cu cheie/cui pe portiera si in prima noapte dupa ce a adus-o acasa un idiot a aruncat o cutie de vopsea pe masina (de fapt pe mai multe)
_Smiley_
29th October 2008, 19:00
pai tocmai firmele de asigurari ne obliga la chestia cu "casco inseamna fiecare zgarietura sau tripla sparta" 
ideea ta nu e prea buna. pentru ei,nu conteaza de cate ori vi, ci cate evenimente ai avut. daca ai 2 zgarieturi pe fiecare aparte a masinii si o tripla sparta, asiguratorul o sa considere ca sunt 3 evenimente si o sa te puna sa platesti fransiza de 100 de euro pt fiecare din cele 3. adica un total de 300 de euro.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.