e_lucian
24th October 2008, 18:27
Am o problema,la orice aplicatie rulata apare ecranul albastru urmat de restarturi!
Rulez Windows XP Versiunea din 2002 cu Service Pack 2!Calculatorul este destul de performant,cred ca sursa Antec este de vina,deoarece se incalzeste foarte tare...sursa este Antec Earthwatts 500W cu tehnologie 80+.Orice joc rulez se blocheaza 1-2 sec urmat de blue screen ri restart!
SISTEMUL MEU ESTE:
-case: Antec Telve Hundred
-cpu:Intel Core 2 Quad Q9300 @2500 MHz
-cpu coler:Zalman CNPS9700LED 6Heatpipes Full Cooper
-matherbord:Asus Maximum Extreme from ROG(Republic of Gamers)
-rami:Corsair 4GbDDR3 PC12800 1600MHz radiatoare DHX
-Video card Asus EN8800 GTS/HDTP/640M GF 640/320M DDR3 (aici am gresit cand l-am configurat placa video trebuia sa fie ATI Radeon HIS Radeon HD3870 X2, 1Gb, GDDR3, PCI Express sar putea sa fie probleme de compatibilitate intre VC Asus care o am acuma si platforma PCI Express care este pe MB maximus extrem deoarece este creata pt ATI) CHIAR NU STIU,poate asta este
-Hdd:WDigital 1Tb Serial-ATAII 2 300Gb/s Buffer 16Mb Enterprize Edition RE2 Green Power
Am postat pe YTube video!
http://www.youtube.com/watch?v=uuJAP7gbqGg
Modificari ale sistemului!!!
-Cooler Corsair Dominator
-2 Tuburi LED UV
-inca 2G ddr 3 in plus
Am facut teste deoarece am stiut ca o sa ma intrebe careva:
temperatura Procesor 22grade
temperatura sistem 41grade
temperatura video 50grade
temperatura rami 34grade
Am verificat cu Everest,CPU-Z .......etc
Teste:Memtest peste noapte 0 errors + testele de pe Ultimate Boot Disc V9,nu are rost sa le enumar.
Revin la sursa,cred ca ea este problema ,se icalzeste foarte tare.Oare sa fie un consum prea mare pe ea?Sa cumpar una mai mare(Sursa ATX 1000W, P IV, TUV, Antec, TruePower Quattro, ATX v2.2, Patru rail-uri independente 12V, Eficienta >85% (certificata 80+), Ventilator 80mm silentios, Advanced Cable Management)???
Sa fie vre-un condensator umflat-puscat ???Sau sa cumpar o placa video ???
Va rog sa imi dati o idee sa scap de problema asta cu restartu!
PS are rost sa pun Service Pack 3???
lawrence38
24th October 2008, 19:40
QUOTE (e_lucian @ Oct 24 2008, 19:27)

PS are rost sa pun Service Pack 3???
Nu sunt foarte pricepu, dar din ce descrii tu, probabil ca o fi sursa, nu poate suporta consumul mare de putere...
Ai incercat sa-l fortezi, dar nu in jocuri ? (Proc. 100%,memorii...poate si video)
DA, are mult rost sa pui SP3, mai ales ca pe SP2 chiar era o problema care cauza BSOD , fara sa fie vorba de alte probleme hardware. Se putea rezolva si printr-un update, fara sa treci pe SP3...dar pune mai intai aici din event viewer sau daca ai o poza la blue screen, sa vad daca e aceeasi eroare
Vezi Link Microsoft
Cel mai usor ar fi instalezi SP3, incearca in Safe Mode si vezi ce se intampla mai departe...daca merge....bine, daca nu , diagnostichezi mai departe.
P.S. 1 si eu ma confrunt acum cu BSOD-uri, Link Topicul Meu, dar la mine e mai complicat ca se intampla doar rar si chiar habar nu am ce poate sa fie
P.S. 2 WOW....tare sistemul
e_lucian
24th October 2008, 20:12
Te-ai uitat la video,poti sa iti faci o impresie de cat consuma de acolo,intradevar si eu sunt de acceasi parere, o sa incerc cu o sursa de 1000W,chesti este ca nu as investi 800ron pe o sursa noua,as putea alimenta ventilatoarele si ledurile uv de la alta sursa mai slaba.Daca nu se mai reseteaza inseamna ca ii suprasolicitata sursa!Ce parere ai?Pe viitor vreau sa schimb si video cu un HIS Radeon HD 4870 X2 GDDR5, 2GB (2x1GB), 512 (2x256) biti, 750 MHz, 3600 MHz (900x4), ce parere ai?Automat trebuie o sursa noua si acolo poate am sa mai fac si un raid la 2 HDD de 1TB!Coleru Corsair isi face treaba f bine ,nu a fost o investitie prosata.Despre problema existenta pot sa iti zic doar ca orice vide-o accesez ,film ,videoclip etc se produce restartul si asta ma deranjeaza la fel si in jocuri cand intru!Poate pot afla de la cineva cum sa procedez ,sa ma apuc din nou de investit,sau sa verific cu o alta sursa adica sa alimentez separat.
lawrence38
25th October 2008, 01:09
QUOTE (e_lucian @ Oct 24 2008, 21:12)

Te-ai uitat la video,poti sa iti faci o impresie de cat consuma de acolo,intradevar si eu sunt de acceasi parere, o sa incerc cu o sursa de 1000W,chesti este ca nu as investi 800ron pe o sursa noua,as putea alimenta ventilatoarele si ledurile uv de la alta sursa mai slaba.Daca nu se mai reseteaza inseamna ca ii suprasolicitata sursa!Ce parere ai?Pe viitor vreau sa schimb si video cu un HIS Radeon HD 4870 X2 GDDR5, 2GB (2x1GB), 512 (2x256) biti, 750 MHz, 3600 MHz (900x4), ce parere ai?Automat trebuie o sursa noua si acolo poate am sa mai fac si un raid la 2 HDD de 1TB!Coleru Corsair isi face treaba f bine ,nu a fost o investitie prosata.Despre problema existenta pot sa iti zic doar ca orice vide-o accesez ,film ,videoclip etc se produce restartul si asta ma deranjeaza la fel si in jocuri cand intru!Poate pot afla de la cineva cum sa procedez ,sa ma apuc din nou de investit,sau sa verific cu o alta sursa adica sa alimentez separat.
Pai mai intai zic sa incerci totusi ce se intampla cu SP3 ala, sa fie up-to-date windowsu' si daca asta nu rezolva nimic, incearca si cu alta sursa...
Un simplu calcul facut aici Vezi Link imi arata ca necesar cam peste 550 W...deci clar sursa aia e gatuita de componente, mai ales ca pe langa componentele de acolo mai sunt si venltilatoare, etc...
Cel mai bine sa verifici cu o sursa mai intai...parerea mea, ca mai ales daca vrei sa mai investesti si in alte componente care vor aduce consumul mai sus, neaparat sa te orientezi la ceva de 800-850W...minim...ca sa poata duce astfel de configuratie. Un Antec TruePower Quattro se vinde pe la vro 650 RON si are 850W...deci reali probabil undeva la vreo 700 si ceva, ar trebui sa fie destul...Oricum depinde ce mai pui in el...daca pui si 2 harduri, 2 placi video
etc. clar 1000+ Wati....Un Corsair CMPSU-1000HX ar fi indicat, e vreo 900 RON. Astea de care ti-am zis au amandoua 5 ani garantie !
e_lucian
29th October 2008, 10:53
Multumesc pentru ajutor.
Problema rezolvata!!! Service pack 3 a rezolvat problema!!
Topic Inchis!
burebista
29th October 2008, 11:13
LOL, mi-a scapat topicul tau, ca vroiam sa-ti spun ca EA500 mai duce inca o placa video d'aia pe linga ce ai.
Curios e ca se incalzeste, n-ar trebui.
In general e bine sa ai sistemul de operare cu patch-urile/SP-urile la zi si la fel si drivere video incercate mai multe sa vezi care te satisfac.
e_lucian
29th October 2008, 11:21
QUOTE (burebista @ Oct 29 2008, 11:13)

LOL, mi-a scapat topicul tau, ca vroiam sa-ti spun ca EA500 mai duce inca o placa video d'aia pe linga ce ai.

Curios e ca se incalzeste, n-ar trebui.
In general e bine sa ai sistemul de operare cu patch-urile/SP-urile la zi si la fel si drivere video incercate mai multe sa vezi care te satisfac.
Curios ca se incalzeste puternic ,nu cred ca face fata dupa cate are puse pe el!O sa iau o sursa noua!antec 1000 w!Ai vaz in video de pe you tube?!
Ciao ms!
burebista
29th October 2008, 11:46
Calculatorul tau nu are nevoie de mai mult de 250W in jocuri.
In fine, daca vrei alta sursa mare ti-as sugera Antec Signature 850 sau Corsair HX1000.
e_lucian
29th October 2008, 12:54
Dar ce zici de o placa video noua????
HIS Radeon HD 4870 X2 GDDR5, 2GB (2x1GB), 512 (2x256) biti, 750 MHz, 3600 MHz (900x4) merita?
burebista
29th October 2008, 13:05
Normal ca merita daca esti gamer si joci in rezolutii mari si full AA/AF.
Numa' ca o sa te-mpiedici intr-un cablu PCI-E cu 8 pini ca nu vine in cutie la toti producatorii si EA500 n-are.
e_lucian
29th October 2008, 13:22
Ms stiam are 2 alimentari
-una cu 6 pini
-una cu 8
cere un sistem minim alimentat cu 600W!
Daca o cumpar o perioada de vreme nu mai am treaba cu jocurile!
MS
burebista
29th October 2008, 13:57
Ei, nu chiar 600. Se poate si cu 500 de calitate.
Processor: Intel Core 2 Quad Extreme QX9770 @ 3.852Ghz
Memory: G.Skill 2x 2GB DDR2-1000 @ 1052Mhz DDR
Motherboard: DFI LanParty DK X38 T2R
Disk Drive: Pioneer DVD Writer
Hard Drive: Hitachi Deskstar 320GB SATAII
Fans: 2X Yate Loon 120mm @ 1200RPM
A consumat din priza cam asa:

Translatat in DC vine cam: 428x0.8=343W din sursa.
e_lucian
29th October 2008, 14:50
Merci,am un adaptor de 8 pini cu iesire normala pe 4 oare merge asa???
daca merge nu mai cumpar sursa!
Si asa placa video HIS Radeon HD 4870 X2 GDDR5 costa 1800 ron!
Ce spui?
burebista
29th October 2008, 15:05
QUOTE (e_lucian @ Oct 29 2008, 14:50)

Merci,am un adaptor de 8 pini cu iesire normala pe 4 oare merge asa???
In niciun caz! Ala e adaptor pentru mufa EPS12V de la 4 la 8 pini. E alimentarea suplimentara a procesorului! Mare atentie sa nu-ti pirlesti 1800 lei inainte de a incepe. 
In poza de aici se pare ca are un adaptor dar pare de 6 pini. Sorry, n-am apucat sa vad f'un HD4870X2 live.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.