caddylak
22nd October 2008, 07:37
Salutare, ma intereseaza de unde pot achizitiona (daca se poate in Romania), o placa gen starter kit.
Cerinte:
1. Sa fie facuta pe ATMEL, deoarece stiu ca aceste microcontrollere le pot achizitiona direct din CJ (eu sunt din Zalau).
2. Programmerul sa fie pe USB.
Daca nu stiti ceva de genul macar ceva apropiat. Multumesc.
tehnics
3rd November 2008, 20:11
De ce neaparat pe USB ?
Eu am avut 2 variante de programatoare dar erau pe paralel si am fost foarte multumit de el.
Faza e ca eu mi-am construit programatoarele si asta foarte repede si cu componente f putine
caddylak
28th November 2008, 13:50
Multumesc mult la toti cei care mi-au raspuns.
Doresc sa fie pe USB deoarece imi da libertate la mici modificari si facute rapid si cu laptop, etc. Motive ar fi destule, ideea e sa fie cat mai simplu si mai aproape de ce inseamna "plug and play".
XAN
29th November 2008, 09:05
E foarte de inteles de ce vrea omu pe usb, LPT si COM sunt porturi moarte, tendinta e sa dispara, laptopurile sunt din ce in ce mai mult prin casele noastre etc.
Eu iti recomand acest programator http://www.fischl.de/usbasp/ sa ti-l faci singur. Este pe USB, merge excelent pe laptop inclusiv pe Vista, programeaza foarte rapid. Exista pentru el program de windows foarte prietenos mai ales la fuse biti. Mai simplu decat acel programator pe usb nu cred ca se poate, atmega8 e si ieftin. Singura piesa critica de acolo e quartzul, sa fie musai de 12,0MHz, dar se gaseste nu e problema .
ilya
29th November 2008, 12:27
nu cred că îi e prea util să facă un programator care conține un chip care la rândul lui trebuie programat
XAN
29th November 2008, 13:29
e nu. Eu am propus un programator care se merita sa-l ai si e practic in utilizare. Programarea unui avr fie el Atmega8 din acest programator nu prezinta o problema, cel mai simplu programator de AVR se stie ca poate consta si in doar 5 fire de la LPT. De exemplu aici http://www.myplace.nu/avr/yaap/ este un soft ce programeaza atmega8 si programatoarele hardware suportate, inclusiv legarea prin 5 rezistente (protectie) la LPT a controlerului. Deci printr-o improvizatie de moment (daca nu are acces la programatorul vreunui amic) se programeaza controlerul folosit intr-un programator mai adevarat .
tehnics
29th November 2008, 14:01
XAN are dreptate, acel programator merge 100% si l-am facut si eu. Mai e o varianta cu at2313 care si acela merge sigur.
Cat despre LPT si serial, eu inca nu le consider porturi moarte. Cel putin pentru mine LPT-ul in domeniul microcontrolerelor inca valoreaza mult. De ce ? Pentru ca pot foarte usor sa comand microcontrolere si invers direct din computer cu softuri facute de mine care functioneaza pe LPT...inca nu am ajuns sa invat sa programez USB-ul.
...atunci ma voi descotorosi de LPT...dar pana atunci...