laracroft
20th October 2008, 21:25
Buna.
Va sunt recunoscatoare pentru o opinie vis-a-vis de problema mea.
Doresc sa ma angajez si nu am foarte multa experienta "oficiala".
Problema mea e urmatoarea: in paralel cu job-ul "oficial", pentru care am avut contract de munca, am prestat exact aceeasi activitate pentru o alta firma, insa fara nici o dovada ca as fi colaborat cu ei, fara nici un contract. In timpul facultatii am lucrat tot in domeniul meu, insa de asemenea fara nici un contract, pentru o perioada scurta, de cateva luni. Daca nu-mi listez toate joburile avute, experienta mea s-ar reduce la mai putin de un an, insa daca trec si experienta "neoficiala", este imposibil cred sa dovedesc ( pentru ca au trecut niste ani si n-am tinut absolut nici o legatura cu firmele respective) si mi-e teama sa nu fie interpretata drept minciuna.
Ce parere aveti? Ce ar fi mai bine sa trec in CV?
Merci.
idiana
4th January 2009, 01:13
Din punctul meu de vedere daca nu poti sa faci dovada ca ai lucrat undeva mai bine nu scrii pe cv .. mai bine aduci vorba la interviu despre ce ai facut .. daca ai facut ... decat sa dai impresia ca minti si ca nu ai putea fi de incredere ... eu stiu ca daca faci voluntariat esti inscris ca membru intr-o organizatie .. iar daca e vorba de practica e vorba de o foaie cu stampila lasata la facultate de la acea firma .. daca ai lucrat la negru ... din punctul meu de vedere ai ajutat la savarsirea unei ilegalitati ..
noha_1508
5th January 2009, 00:20
Sotul meu a lucrat "la negru" la 3 firme. La ultimul interviu a fost intrebat foarte multe detalii despre acele joburi, iar la angajare i-a cerut recomandari de la acele firme. Norocul lui a fost ca a tinut legatura cu acestia si a putut sa obtina acele recomandari, caci altfel cred ca il luau drept mincinos.