Noua Skoda Superb vs Noua Honda Accord
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5

richelieu

In mintea mea, alegerea e clara...in momentul de fata, inca nu vad, pentru mine, o optiune mai buna in clasa respectiva, decat Honda Accord. Are cam tot ce-mi trebuie, ba chiar mai mult, la un pret mai mult decat decent pentru clasa asta.

Voi? smile.gif

L.E. Am o durere de cap cumplita...si vad ca nu prea gandesc. Trebuia sa-l fac Poll.....sad.gif
Chiril
vrei sa faci doar un versus intre astea 2 ? o mazda 6 noua nu ar intra si ea bine acolo ?

da strict dintre acelea 2 parca honda accord suna mai bine

ionut_ionut
skoda superb nu este clasa mare adica din clasa (a6,seria 5,etc) iar accord clasa medie (seria 3,a4,etc) ??
Mig VWFan
Superb chiar daca e frumoasa e mai de familie, au loc copiii in spate sa dea din picioare fara sa te loveasca in coaste mereu smile.gif
Accordul e mai mic si mai sport.
richelieu
QUOTE (ionut_ionut @ Oct 17 2008, 15:42) *
skoda superb nu este clasa mare adica din clasa (a6,seria 5,etc) iar accord clasa medie (seria 3,a4,etc) ??

Sincer, desi dimensiunile spun altceva, conform dotarilor, preturilor....etc, tind sa cred ca producatorii le vor in aceeasi clasa.

Accordul e mai mic si mai sport.

E mai mic....intr-adevar. Dar sa stii ca nu se pune problema de a te lovi copiii in coaste ...sau chestii de-astea? Accordul meu, desi e mult mai mic decat actualul, are spatiu interior suficient pentru 4 persoane adulte si mai mult decat decent pentru 5 persoane....desi bancheta nu prea e profilata pentru 3 pasageri. Asta nou, e zdravan mai mare iar spatiul interior e si el mai mare. Numai latimea a crescut de la 176 la 183 cm.....
Mig VWFan
N-am vazut superbul nou dar asta vechi era identic passat pana la stalpul din mijloc, apoi parca era un passat lungit in photoshop smile.gif. E nesimtit de mare in spate, am vazut masini mai pricopsite din clasa mare care aveau loc mai putin in spate smile.gif
kahn_2
QUOTE (richelieu @ Oct 17 2008, 15:49) *
Sincer, desi dimensiunile spun altceva, conform dotarilor, preturilor....etc, tind sa cred ca producatorii le vor in aceeasi clasa.

E mai mic....intr-adevar. Dar sa stii ca nu se pune problema de a te lovi copiii in coaste ...sau chestii de-astea? Accordul meu, desi e mult mai mic decat actualul, are spatiu interior suficient pentru 4 persoane adulte si mai mult decat decent pentru 5 persoane....desi bancheta nu prea e profilata pentru 3 pasageri. Asta nou, e zdravan mai mare iar spatiul interior e si el mai mare. Numai latimea a crescut de la 176 la 183 cm.....

Eu as zice invers, ca nu prea e loc in Accord. Crede-ma, mi-am dorit enorm masina aia, am testat-o in primavara, dar mi s-a parut insuficiant spatiul (in familia mea suntem, deja, 3 adulti si inca unul e pe aproape). Am asteptat cu speranta noul model, dar cand a aparut - in iunie - am fost profund deceptionat: desi cu 9 cm mai lunga, acest lucru nu se reflecta deloc la interior, care este identic (spatial) cu cel precedent. Asa ca a trebuit sa renunt si sa aleg altceva (desi e off-topic, va spun ca am luat un Outlander, povestea cum am ajuns acolo e prea lunga). Pacat, altfel e o masina excelenta!
Asa ca, daca pe tine te multumeste spatiul, nu inteleg de ce mai eziti.

Giobica
Honda mai sportiva, foarte bine dotata, super senzatie la volan, bord SF scaun confortabil. In schimb loc in spate confusedsmiley.png si portbagaj la fel. Pret/dotari excelent.

Superb oarecum invers, exceleaza prin loc in spate si portbagaj. Mie imi place si motorul mic 1.4TSI.

Suspensiile la Accord mi s-au parut mult prea tari pentru drumurile noastre si zgomotul la trecerea peste orice canal de neacceptat. Nu stiu cum sunt la Superb probabil ceva mai moi.

Concluzia personala: hai sa testam C5, si poate sa asteptam Insignia si noul Avensis.
kodiak
Concluzia care se impune e urmatoarea: daca ai nevoie de o masina pentru familie,mare, incapatoare si cred ca si confortabila, dar fara personalitate, iei Superbul, daca nu te intereseaza spatiul si vrei o masina mai frumoasa, iei Accordul!
Eu as lua Accordul fara sa stau pe ginduri!
shadow_x3x

Accord pt motor, fiabilitate si design interior/exterior...Cred ca asta conteaza cel mai mult.
Marius3k
QUOTE (richelieu @ Oct 17 2008, 15:08) *
L.E. Am o durere de cap cumplita...si vad ca nu prea gandesc. Trebuia sa-l fac Poll.....sad.gif

L-am rezolvat eu. Nu votez, amandoua imi plac tare mult si mi s-ar fi potrivit daca aveam cativa ani in plus.
Asa, pentru mine merge de minune combinatia doua usi+doua pedale la viitoarea masina. smile.gif
Octavian___28
Se poate vota la ambele buftoane? happy.gif
Superbu l-am vazut si studiat de aproape (le-am vandut la o reprez. ceva chestii pt atelieru de tinichigerie). E mare, parca mai mare ca un Passat, bine finisata, interior placut si spatios.
Accordu...aspect mai tanar dar in acelasi timp serios, interior mai frumos pt mine, cu multe butoane biggrin.gif , mai agresiv, bord+consola bine conturata, foarte frumoasa. Si desigur, e o Honda.
Deci mi-ar place un pic mai mult un Accord, chiar daca nu e spatioasa ca o Superb, castiga prin formele mai bine conturate, design mai reusit. La Superb se vede stilu nemtesc, totul e foarte ''clar'', bine pus.
Gata, m-am hotarat, Accord!
richelieu
QUOTE (Marius3k @ Oct 18 2008, 01:23) *
L-am rezolvat eu. Nu votez, amandoua imi plac tare mult si mi s-ar fi potrivit daca aveam cativa ani in plus.
Asa, pentru mine merge de minune combinatia doua usi+doua pedale la viitoarea masina. smile.gif

Las ca ajungi tu la varsta noastra laugh.gif
Referitor la spatiu. Evident, asta e o chestie relativa si tine mult de nevoi si asteptari. Sincer, Accordul vechi, este perfect pentru mine ca spatiu. In majoritatea timpului, fac deplasari de 3 adulti +catzel (adica 4 adulti laugh.gif ca-i mare animalul) si bagajele aferente <- tineti cont ca, din aia 3 adulti, 2 sunt femei biggrin.gif. E adevarat ca, nici unul dintre noi nu e nici inalt, nici excesiv de lat sau gros tongue.gif , dar avem spatiu suficient in masina, fara a lipsi ceva, dar si fara a excela ceva.Cand am luat masina, am fost initial neplacut surprins ca spatiul la picioare in spate, e mai mic decat in fostul Nissan Primera. Dar cu toate astea, din cauza sezutului mai prelungit si mult mai bine profilat, spatiul pentru pasageri in spate este mult mai bun iar deplasarile la drum lung sunt mult mai comode. In concediu, am fost 4 adulti in masina si nu s-a pus problema de lipsa de spatiu. Dar, e adevarat, o parte din bagaje le-am aruncat in bena unui L200 biggrin.gif. Superbul castiga la acest capitol, detasat. Are portbagaj mult mai mare, are spatiu mai mare. Dar....overall, tot Honda as alege.
ncristi
Accord fara sa clipesc smile.gif ... net superioara. Legat de superb...spatele este naspa rau. Pacat de grila fata care este reusita.

Intr-o alta ordine de idei nu-mi plac marcile cu garantii de kkat gen 2 ani si 20000la trenul de rulare. 20000km sdau 30000km la bucsi in ro. este un mare fas.
richelieu
Sa inteleg ca te-ai vindecat si de Renault ? laugh.gif (joking tongue.gif)
ncristi
Renault si-a marit garantia happy.gif

Sincer...noul accord arata demential smile.gif...bordul si senzatia la volana sunt greu de exprimat in cuvinte. Mai sunt cateva plastice mai naspa prin interior dar le poti trece usor cu vederea.

... pacat de pretul cam marice. Am configurat ceva si am ajuns pe la 27000E instantaneu sleep.gif
richelieu
QUOTE (ncristi @ Oct 18 2008, 15:17) *
Renault si-a marit garantia happy.gif

Really? smile.gif Eh..un punct in plus pentru ei. Cum arata garantiile acum?
ncristi
Laguna 3 la 27000E cu CVA 2l 150 Hp 5 ani garantie inegrala cu limitare la amortizoare 50000km. Maina est apropape full in banii astia. Mi-au facut o oferta ca vreau sa dau meganul...inca nu sunt foarte hotarat ce si cum o sa iau... sunt o gramada de factori care este posibil sa-mi mareasca sau sa scada bugetul smile.gif

Garantia asta incepanad doar cu L3 si probabail M3. Din ce stiu la megane si clio este 2 ani + extindere la 4 ani dar contra cost. Vro 800E parca...
filipxxx
Daca nu cari prea des cate 2 grasi in spate nu vad de ce ai avea nevoie de atat spatiu pentru pasageri. Doar nu cumperi masina in care sa fii soferul personal al unuia ci o iei ca sa te simti bine in ea, iar cu Honda noua sigur te simti bine. biggrin.gif
Eu oricum n-as lua niciodata in considerare Superbul ca nu-mi place de nici o culoare la aspect exterior, asa ca pot fi considerat subiectiv. tongue.gif
PwR
In vara am facut si eu test-drive cu noul Accord .
+
Masina mi-a placut cum se comporta pe viraje, motorul puternic .
Scaunele...sunt SUPERBE. Nu am mai stat in nici-o masina ca in scaunele alea.Te imbraca intr-un mod elegant si sport in acelasi timp.
Materiale bune
Zgomot mic la rulaj.

-
motorul mai galagios fata de precedentul model..vb de diesel aici.
Un mare minus....zgomotul de vant in zona oglinzilor si stalpului central de pe la 100>..zici ca ai geamurile deschise...sau ai uitat usa intredeschisa.
Lucru de neacceptat..parerea mea.

De Skoda nu am ce sa zic nu am mers cu ea.

P.S. Inca nu am votat..poate cand o sa fac test cu Skoda o sa votez.
Oricum ..pentru cutia DSG si motoarele TSI..inclin spre Skoda...dar.....mai vedem..are totusi aproape 2t masina
NetFlow
Nu am mers cu noul accord insa opinia mea despre noul superb aici http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=5397652
In afara de cutie si motor as alege vechiul accord fara sa clipesc fata de noul superb. Banuiesc ca noul accord si mai bun.. asa ca din pacate pt mine superb pierde in fata la accord. (totusi trebuie sa merg cu noul accord)
richelieu
Cutia automata a noului Accord, se pare ca e un mare pas inainte fata de precedenta. Are si mod sport si review-urile spun ca e mult mai rapida deca precedenta. Desi ma indoiesc, ca ar fi mai buna sau comparabil de rapida cu DSG-ul, poate fi ok. Mai ramane intr-adevar carenta la motorizari. Are si VAG avantajele lui.....trebuie s-o recunoastem smile.gif
A_Ionut
Skoda: spatiu dsg si motor tsi
Honda:fiabilitate
As vota ambele dar am un plus pentru superb.
Chiar daca e deajuns honda momentan cu timpul cererile de spatiu vor creste.
xtremdriving
TD-ul Skodei il vei vedea zilele astea. La Acord sa fac o propunere. Daca sar cu ceva "malai" le fac si la acord si apoi putem compara...
Mie mi-a placut superb-ul. bate la portile clasei premium, in varianta elegance.
xtremdriving
Nu am votat inca. Nu ma pot exprima decat unilateral. deocamdata... Richelieu, uite aici sa iti faci o parere... http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=5401874
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.