DOD FX86 Death Metal

co2laser

Salutare! N.am mai trecut de ceva vreme pe aici biggrin.gif
Uitati cum sta treaba. M.am gandit sa imi construiesc singur pedalele pentru chitara. Am inceput cu un celebru (si foarte simplu) FF (Fuzz Face) insa intentionez sa trec la ceva mai ...ambitios, si anume pedala de la DOD, Death Metal FX86.

Am gasit o schema, destul de detaliata, insa nu inteleg unde "se leaga" montajul de sub schema principala (partea cu integratul 4007U) de restu' circuitului rolleyes.gif.(schema atasata)

PS: daca are cineva un link, ceva detalii in plus ar fi perfect, eventual o imagine cu PCB-ul (mi.ar fi mai usor decat sa lucrez pe placi de test biggrin.gif)
Astept sfaturile voastre biggrin.gif (pline de profesionalism desigur laugh.gif)
bit 61
Modulul de comanda "la picior" nu se conecteaza la partea de schema postata de tine.
Probabil schema completa mai contine si partea de "by-pass" a acestui efect care poate fi scos sau introdus
in lantul de amplificare al chitarei de catre instrumentist prin simpla apasare a unei pedale "de picior".

co2laser
aa...deci sa inteleg ca schema principala este doar efectul in sine dry.gif ma gndeam eu smile.gif) ms
bit 61
In mare asa arata schema de conectare .
Click pentru a vizualiza atașamentul
Instrumentistul poate folosi chitara fara "efect" (direct) ,daca doreste introducerea unui efect
apasa foot switch-ul (pedala) si in acest fel cele 2 comutatoare (by-pass 1 si 2) comuta semnalul de
la preamplificator spre intrarea circuitului care creeaza efectul si iesirea acestuia pe intrarea amplificatorului de putere.
co2laser
Am pus pe swich iesirea efectului, si direct intrarea in pedala. Acum dupa terminarea montajului, ar fi o problema...imi baga niste oscilatii cam deranjante, mai ales pe frecvente joase, care insa dispar imediat ce folosesc chitara. Intrebare...asa trebuie sa se comporte, sau posibil sa fie ceva in neregula ?dry.gif .
Am atasat si ceva imagini sa va faceti o idee in leg cu ce a iesit laugh.gif (imi cer scuze de calitatea deplorabila, sunt facute cu webcamul...am camera defecta biggrin.gif )
mister_rf
Eu consider ca la un astfel de montaj trebuiesc folosite fire ecranate pentru intrare/iesire, legaturile la potentiometre
si atentie la circuitul de masa cum este realizat.
co2laser
m.am gandit si eu sa fac asta, sa nu apara interferente, dar m.asi fi complicat prea mult...si asa e facut in graba laugh.gif. Eh, poate pe viitor le inlocuiesc pe toate cu ecranate biggrin.gif . ms de sfat

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.