Casa AMVIC personalizata
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6

ciopy

Gata!!!!

Am deschis un nou Topic despre casa AMVIC.M-am apucat pe 09.10.2008 de casuta si promit sa postez cat mai multe poze.
Va invit la discutii !!

Bafta tuturor!

Primele poze cu terenul in Faza de masuratori.
Cu ocazia asta o sa vedeti si voi cat dureaza o casa Amvic de aproape 280mp.
roandre
Bafta multa sa termini repede casuta si sa nu ai deloc probleme!
Unde construiesti? Nu ai planurile casei sa ni le arati si noua?

ciopy
La PERIS..... dupa Snagov,Tancabesti....PERIS.
Va postez o poza cu casuta....cum va arata!
conu71
QUOTE (ciopy @ Oct 13 2008, 21:44) *
Cu ocazia asta o sa vedeti si voi cat dureaza o casa Amvic de aproape 280mp.

nu te supara dar nu de timp ducem noi lipsa. ci de bani:)))
succes la casa si sa te bucuri de ea
marian.bazavan
bafta si bine ai venit!
loloi
bafta multa in constructia casei.
si dorim mai multe informatii preturi si poze decat in celalat totpic tongue.gif
ciopy
Multumesc de urari!
Pe masura inaintarii lucrarilor am sa postez si poze si preturi.Daca va intereseaza ceva anume astept intrebarile voastre.
Bafta tuturor!

Azi am fost si mi-am cumparat acoperisul de la LINDAB....de fapt e o firma care e agreata de Lindab.Am studiat piata vreo 4 luni si am vazut ca e oferta
de la 1.09 pana la 31.10 cu reducere 20%.
La suprafata mea de 217mp de invelitoare. am platit 23.000 lei.In oferta asta intra si 3 ferestre de la VELUX - 80/140 si mai am de plata 4400 lei manopera.
Pentru ca am achitat integral am mai obtinut un discount de 5% si montajul ferestrelor inclus in manopera acoperisului. coolspeak.gif
Per total m-am incadrat in bugetul programat.
Deci........mi-am tras caciula,vere.
Am fost si la AMVIC si am dat planurile sa-mi calculeze cofrajele.
Noi stiri in editia de maine a topicului biggrin.gif

loloi
nici o noutate??
ce suprafata va avea casa, compartimentare, ceva planuri dc ai si la cat crezi k te va duce cu totul....
ciopy
QUOTE (loloi @ Oct 16 2008, 12:04) *
nici o noutate??
ce suprafata va avea casa, compartimentare, ceva planuri dc ai si la cat crezi k te va duce cu totul....

279mp!
loloi

ce tip de fundatie vei folosi :in sistem amvic cu cofraje de 20 sau 25 sau tip clasica??
un pret estimativ pe mp2 construit sau manopera cam cat te ar costa??
ciopy
QUOTE (loloi @ Oct 17 2008, 11:22) *
ce tip de fundatie vei folosi :in sistem amvic cu cofraje de 20 sau 25 sau tip clasica??
un pret estimativ pe mp2 construit sau manopera cam cat te ar costa??

Am sa folosesc o fundatie in sistem clasic.Pretul am sa-l dezvalui un pic mai incolo,fac cu o firma si nu vreau sa-i fac reclama,dar promit ca am sa va spun pretul corect.
Bafta tuturor!
ciopy
Am ajuns si in ziua de 20.10.2008.
Fundatia este terminata si astept echipa sa vina.Tocmai ce au terminat o casa in Bragadiru si au si ei 2 zile de repaus.De Miercuri 22.10.2008 intram tare in paine
numai sa tina vremea cu noi.Mi-au adus lemn pentru cofrare la fundatie si mai astept fierul.
Sambata am fost si la AMVIC si am achitat cofrajele...pret 55.000 lei,plus inca un rand de Neopor ptr. izolare exterioara - 6000, am obtinut si un discount frumusel.
In pretul cofrajelor se regaseste desigur, spuma,pistolul,coliere,inchirierea stalpilor de sustinere,etc....

Deci total pana acum LINDAB/23.000( manopera 4400) + Cofraje-61.000 = 88.400 lei...undeva la 23000 Euro pana acum, la un curs mediu de 3,7, tinand cont ca au luat-o razna cursurile astea.

Mai multe detalii despre firma si pretul meu pe mp o sa aflati pe parcurs.Daca v-as spune totul de la inceput,ar fi un topic anost.
Astept de la voi detalii despre finisari interioare,firme care comercializeaza usi,parchet,centrale,gresie,faianta...etc,dar ceva despre care ati fost multumiti si recomandati la randul vostru.
Desigur raportul calitate/pret sa fie avantajos.Am si eu cativa furnizori, mai ales ca din Ianuarie pana acum am participat la ceva targuri de bunuri de consum.
De ex: am cel mai tare furnizor de usi de intrare, in Februarie 2007 apartamentul de langa mine a luat foc si am fost nevoit sa schimb usa metalica cu alta.Dupa indelungi cautari am gasit ceva ce nu are rival pe piata romaneasca.Costa in jur de 2500 lei dar credeti-ma ca merita.Am sa va dezvalui fiecaruia dintre voi,cei care doriti sa stiti,doar pe PM.
Nu pot sa dezvalui nume de firme pe site,risc sa fiu banat.
Va mai pun 2 poze si tinem legatura

Bafta!
cpecete
QUOTE (ciopy @ Oct 13 2008, 22:34) *
La PERIS..... dupa Snagov,Tancabesti....PERIS.
Va postez o poza cu casuta....cum va arata!

Buna!
Am urmarit din afara toate discutiile, de pe cele trei forumuri, legate de constructiile in sistem "AMVIC", dar fara sa ma implic.
Incepand din primavara anului viitor doresc sa incep constructia unei case AMVIC.
Am deja proiectul, mai am de obtinut un aviz, apoi voi depune cererea pentru obtinerea autorizatiei de constructie.
Deoarece voi construi in Peris, doresc sa aflu exact unde este localizata constructia pentru a vedea cum decurg lucrurile si pentru a obtine anumite ponturi la fata locului (asta daca nu cumva te deranjeaza).
Multumesc!
ciopy
QUOTE (cpecete @ Oct 21 2008, 06:15) *
Buna!
Am urmarit din afara toate discutiile, de pe cele trei forumuri, legate de constructiile in sistem "AMVIC", dar fara sa ma implic.
Incepand din primavara anului viitor doresc sa incep constructia unei case AMVIC.
Am deja proiectul, mai am de obtinut un aviz, apoi voi depune cererea pentru obtinerea autorizatiei de constructie.
Deoarece voi construi in Peris, doresc sa aflu exact unde este localizata constructia pentru a vedea cum decurg lucrurile si pentru a obtine anumite ponturi la fata locului (asta daca nu cumva te deranjeaza).
Multumesc!

Nu ma deranjeaza deloc,chiar pot sa te ajut cu cateva chestii legate de autorizari.Am sa-ti dau pe PM datele mele de contact.
Sanatate!
valik09
bafta multa ciopy. eu am inceput constructia casei acum o luna si suntem deja la montarea cofrajelor de la mansarda. cred ca lucram cu acelasi constructor.
ciopy
QUOTE (valik09 @ Oct 22 2008, 12:01) *
bafta multa ciopy. eu am inceput constructia casei acum o luna si suntem deja la montarea cofrajelor de la mansarda. cred ca lucram cu acelasi constructor.

Unde construiesti si cu cine?
valik09
QUOTE (ciopy @ Oct 22 2008, 15:36) *
Unde construiesti si cu cine?

casa este in comuna Berceni si lucrez cu dl. Zdrascovici Cristian. tu lucrezi tot cu el?
ciopy
QUOTE (valik09 @ Oct 23 2008, 06:05) *
casa este in comuna Berceni si lucrez cu dl. Zdrascovici Cristian. tu lucrezi tot cu el?

Yes!
valik09
QUOTE (ciopy @ Oct 23 2008, 15:06) *
Yes!

Noi suntem foarte multumiti de ceea ce a facut pana acum. Este un super profesionist (si echipa la fel). Finisajele le vom face tot cu el. Poate imi spui si mie, te rog, furnizorul de usi de intrare.
supy_t
Buna...bafta cu lucrarile......totusi...o mica observatie...daca puteti faceti o fundatie amvic....va iesi dreapta si nu va mai trebui izolata....eu am facut una clasica si acuma, sincer, imi pare rau....
Legat de Lindab...atentie la accesorii...ca sunt teribil de scumpe....
Spor la construit!
vimp
nu numai lindab au accesorii scumpe ci in general firmale "cu nume".
ciopy
QUOTE (supy_t @ Oct 25 2008, 17:56) *
Buna...bafta cu lucrarile......totusi...o mica observatie...daca puteti faceti o fundatie amvic....va iesi dreapta si nu va mai trebui izolata....eu am facut una clasica si acuma, sincer, imi pare rau....
Legat de Lindab...atentie la accesorii...ca sunt teribil de scumpe....
Spor la construit!

Pai la pretul pe care l-am platit nu se mai adauga nici un fel de accesorii,ce accesorii....
Am cumparat pachetul complet....tabla,burlane,jgheaburi,coame,coliere,etc....plus manopera.In contractul pe care l-am semnat nu vad sa mai scrie ceva de accesorii!!!
Si vis-a-vis de fundatie,asa a fost facuta de structurist si eu respect proiectul.....si cred ca echipa lui Cristi va lucra atat de bine ca nici nu se va observa...sper.
supy_t
ok...pare a fi bine. Dar mai am o intrebare....de ce a trebuit alta firma care sa faca acoperisul? cea care construieste nu face si acoperisul???? La mine asa s-a intamplat...o singura firma a dus toata constructia de jos pana sus, cu acoperisul montat, ce-i drept, fara scurgeri si burlane....ca nu au mai fost bani si pentru ele...

si inca ceva...e normal ca fundatia sa fie facuta de un inginer structurist, dupa un studiu geotehnic....asa se face....nu e nici o diferenta intre o structura de fundatie amvic si una clasica, doar forma etrierilor, si materialul din care sunt facuti...la clasic sunt din fier de 6 iar la amvic din plastic. Chiar nu conteaza...etrierii nu sunt elementi de rezistenta, ci doar de contur... Elevatia mea nu a iesit super dreapta, in comparatie cu ziduriel, si acuma sunt necesare unele retusuri....( ce sa fac scandurile nu sunt rigide). si inca ceva...scandura care o folosesti la cofrarea vundatiei e ca si pierduta....pana o sa ajungi la asteriala, daca respecti termenele dupa turnarea betonului de 21 de zile, toate scandurile alea se vor incovoia si vor crapa.
A si inca ceva....trebuie sa fiti atenti ca la fiecare turnare cu pompa de beton, raman 0.3 mc de beton in pompa care trebuie folositi...asa ca trebuie sa fi pregatit de turnari auxiliare...trotuare prin curte, trotuarele din jurul casei, gropile din jurul casei (caminele) etc., iar la pretul betonului e pacat. Si inca ceva verifica personal sigiliul manetei de sens la fiecare cifa...(cere statiei de betoane ca cifa sa vina sigilata).....soferii, nu toti, descarca pe drum, din beton, si daca nu esti atent, platesti gardurile altora!!!!! Asta ar trebui sa stie dirigintele de santier...dar atentie sunt cu totii in cardasie!!!!
doua exemple concludente
- cand mi-au adus fierul in curte, reprezentantul firmei nu cunostea cifra 3...adica numara aiurea....poate din gresala...
- una din cife a venit desigilata, dar nivelul era Ok...dar cand am inceput turnarea....betonul era mult prea fluid...adica avea multa apa...asa ca am refuzat betonul ala..cu scandal...am aflat pe urma ce s-a intamplat...am aflat nude a vandut din betor...si l-a completat cu apa...
A si inca ceva...cand soferul de pe cifa zice ca e gata betonul cere-i sa mai invarta doua ture bena....atentie la sens...sa fie la fel...ca mai sunt unii care nu descarca complet... ei bine nu o sa faca toate nebuniile astea de la prima turnare....desi la mine asa au facut!!!dar s-au cam fript.
ciopy
QUOTE (supy_t @ Oct 26 2008, 14:06) *
ok...pare a fi bine. Dar mai am o intrebare....de ce a trebuit alta firma care sa faca acoperisul? cea care construieste nu face si acoperisul???? La mine asa s-a intamplat...o singura firma a dus toata constructia de jos pana sus, cu acoperisul montat, ce-i drept, fara scurgeri si burlane....ca nu au mai fost bani si pentru ele...

si inca ceva...e normal ca fundatia sa fie facuta de un inginer structurist, dupa un studiu geotehnic....asa se face....nu e nici o diferenta intre o structura de fundatie amvic si una clasica, doar forma etrierilor, si materialul din care sunt facuti...la clasic sunt din fier de 6 iar la amvic din plastic. Chiar nu conteaza...etrierii nu sunt elementi de rezistenta, ci doar de contur... Elevatia mea nu a iesit super dreapta, in comparatie cu ziduriel, si acuma sunt necesare unele retusuri....( ce sa fac scandurile nu sunt rigide). si inca ceva...scandura care o folosesti la cofrarea vundatiei e ca si pierduta....pana o sa ajungi la asteriala, daca respecti termenele dupa turnarea betonului de 21 de zile, toate scandurile alea se vor incovoia si vor crapa.
A si inca ceva....trebuie sa fiti atenti ca la fiecare turnare cu pompa de beton, raman 0.3 mc de beton in pompa care trebuie folositi...asa ca trebuie sa fi pregatit de turnari auxiliare...trotuare prin curte, trotuarele din jurul casei, gropile din jurul casei (caminele) etc., iar la pretul betonului e pacat. Si inca ceva verifica personal sigiliul manetei de sens la fiecare cifa...(cere statiei de betoane ca cifa sa vina sigilata).....soferii, nu toti, descarca pe drum, din beton, si daca nu esti atent, platesti gardurile altora!!!!! Asta ar trebui sa stie dirigintele de santier...dar atentie sunt cu totii in cardasie!!!!
doua exemple concludente
- cand mi-au adus fierul in curte, reprezentantul firmei nu cunostea cifra 3...adica numara aiurea....poate din gresala...
- una din cife a venit desigilata, dar nivelul era Ok...dar cand am inceput turnarea....betonul era mult prea fluid...adica avea multa apa...asa ca am refuzat betonul ala..cu scandal...am aflat pe urma ce s-a intamplat...am aflat nude a vandut din betor...si l-a completat cu apa...
A si inca ceva...cand soferul de pe cifa zice ca e gata betonul cere-i sa mai invarta doua ture bena....atentie la sens...sa fie la fel...ca mai sunt unii care nu descarca complet... ei bine nu o sa faca toate nebuniile astea de la prima turnare....desi la mine asa au facut!!!dar s-au cam fript.

Ma bucur ca v-am starnit interesul.Hai sa-ti raspund pe rand.
Am cumparat acoperisul de la o firma partenera Lindab,cu tot cu manopera si cred ca asa e si normal,daca se pricep sa faca un lucru bine eu zic ca e bine sa-i lasi sa-l faca.Asa cum fiecare dintre noi exceleaza in meseria lui cred ca a fost cea mai buna alegere.Punct.....pana aici!
Desigur ca am avut si studiu GEO si ridicare topografica,altfel nu se poate,toate actiunile pe care le-am intreprins au fost cat se poate de legale si de transparente.Am facut exact ce m-a sfatuit arhitectul.Constructorul meu construieste casa pana la astereala inclusiv,iar fierul beton si betonul sunt raspunderile lui.Eu am platit un pret pe mp si nu fac decat sa verific ca proiectul se respecta.
Am un om de incredere,din familie "TATA",care a lucrat ani de zile in constructii si care acum e un fel de diriginte de santier si el verifica, ca toate lucrurile sa se desfasoare conform proiectului.
Nu stiu cu cine ai construit tu CASA,dar la mine e vorba de seriozitate in primul rand si daca ai sa cauti referinte despre Cristi Zdrascovici ai sa vezi ca nu vorbesc in vant.Am studiat destul de mult piata inainte sa ma apuc de constructie si am cautat in primul rand o firma care sa fie pe aceeasi lungime de unda cu ideea mea de CONSTRUCTOR.Adica....sa fie seriosi,sa nu fie 'tepari",sa respecte termenele.....si sa stii ca am semnat un contract,asa ca nu vad de ce mi-as face griji in privinta lucrarii?
Si daca scandura folosita la fundatie se stramba,s-au se crapa iti dai seama ca vor folosi una noua,nu?
Oricum mersi pentru grija pe care mi-o porti,dar cred ca ai observat ca nu fac o lucrare de mantuiala cu o firma de doi lei,da?
Am sa postez cateva poze cu mersul lucrarilor.
Bafta tuturor!

QUOTE (ciopy @ Oct 26 2008, 22:14) *
Ma bucur ca v-am starnit interesul.Hai sa-ti raspund pe rand.
Am cumparat acoperisul de la o firma partenera Lindab,cu tot cu manopera si cred ca asa e si normal,daca se pricep sa faca un lucru bine eu zic ca e bine sa-i lasi sa-l faca.Asa cum fiecare dintre noi exceleaza in meseria lui cred ca a fost cea mai buna alegere.Punct.....pana aici!
Desigur ca am avut si studiu GEO si ridicare topografica,altfel nu se poate,toate actiunile pe care le-am intreprins au fost cat se poate de legale si de transparente.Am facut exact ce m-a sfatuit arhitectul.Constructorul meu construieste casa pana la astereala inclusiv,iar fierul beton si betonul sunt raspunderile lui.Eu am platit un pret pe mp si nu fac decat sa verific ca proiectul se respecta.
Am un om de incredere,din familie "TATA",care a lucrat ani de zile in constructii si care acum e un fel de diriginte de santier si el verifica, ca toate lucrurile sa se desfasoare conform proiectului.
Nu stiu cu cine ai construit tu CASA,dar la mine e vorba de seriozitate in primul rand si daca ai sa cauti referinte despre Cristi Zdrascovici ai sa vezi ca nu vorbesc in vant.Am studiat destul de mult piata inainte sa ma apuc de constructie si am cautat in primul rand o firma care sa fie pe aceeasi lungime de unda cu ideea mea de CONSTRUCTOR.Adica....sa fie seriosi,sa nu fie 'tepari",sa respecte termenele.....si sa stii ca am semnat un contract,asa ca nu vad de ce mi-as face griji in privinta lucrarii?
Si daca scandura folosita la fundatie se stramba,s-au se crapa iti dai seama ca vor folosi una noua,nu?
Oricum mersi pentru grija pe care mi-o porti,dar cred ca ai observat ca nu fac o lucrare de mantuiala cu o firma de doi lei,da?
Am sa postez cateva poze cu mersul lucrarilor.
Bafta tuturor!

supy_t
stai linistit ca nu vreau sa reprosez nimica constructorului meu.....tot ce am scris anterior le-am invatat in primul rand de la el....asa ca, acum ca lucrarea s-a finalizat, nu am ce sa-i reprosez....poate doar depasirea bugetului, si asta nu pot sa i-o impun, ce as fi putut sa fac...nici o firma de betoane din Buzau nu a accepta plata anticipata a celor 98 mc de beton care i-am folosit!!! asa ca am fost dependent de cresterea pretului....si nu a fost una mica....de la 220 lei la 340 lei/mc, si asta in doar doua luni...Ei bine cresterea asta de pret mi-a mancat bugetul tencuielii exterioare, iar acum constructia sta in bataia vremii ce va sa vina, doar cu cofrajele la exterior. Mai mult, inca nu am gasit o banca dispusa sa accepte un credit ipotecar pe constructia noua....asa ca..va mai ramane asa ceva timp. Mai mult, nu pot vinde amarata aia de garsoniera....ca parca toate au inghetat....poate intr-adevar mult mediatizata criza vine si la noi, desi noi traim de ceva timp intr-o criza continua.
Inca o data....am vrut doar sa te fac atent la ce se poate intampla....si pe mine m-au facut atent altii, si eu zic ca mi-a prins bine. In romania poate fi mama constructorilor, eu unul tot nu as avea 100% incredere....(poate asa sunt eu, dar am vazut mult prea multe....)
Spor la construit.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.