Tenerife
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

morogan
Anul asta am o excursie free in Tenerife. De fapt 7 nopti cazare in Regency Resorts pt 2 persoane. Acum intrebarile firesti:
1. Cand e perioada optima de mers
2. Care curse sunt mai ieftine
3. Alte sfaturi??

Multam
morogan
Chiar nu a incercat nimeni? Voi pleca in August.
Courage
A.. si noi tot in August insa cautam oferta smile.gif
MadMax
Nu cred ca se pune problema de perioada optima, deoarece Insula Tenerife e considerata insula primaverii eterne smile.gif
Am fost acolo in mai si am avut parte de temperaturi de 24-25 grade Celsius, umezeala cam mare, dar in general foarte placut. Prin august va arde soarele mai tare, dar si apa oceanului va fi mai calda...Pentru mai multe informatii despre insula: http://www.canaries-live.com/UK/index.html

Noi (sotia si cu mine) am fost in nordul insulei, din pacate prea multe de vazut prin zona aceea, nu sunt sad.gif Mai ales ca nu avem carnet de conducere, nu am putut inchiria masina acolo si am folosit autobuzul pentru a merge la Puerto de la Cruz (2 ore dus-intors). Aici e destul de ok, statiune, plaja (atentie la termenul de "playa"!!! puteti gasi "playa" si sa fiti dezamagiti, vazand ca sunt numai bolovani pe acolo si nisip deloc), Loro Parque (a must see!). Daca ar fi sa aleg zona, as alege partea de sud vest. Playa de las Americas, Los Cristianos...Acolo e "distractia", plajele cele mai cautate, Aqualand. Daca nu se poate totusi, si aveti carnet de conducere, inchiriati masina! Am vazut la 200 euro/1 sapt. masini bunicele...Asa puteti merge oriunde pe insula, pe autostrada se circula bine smile.gif

Deoarece am cumparat biletul din Germania, a avut inclus si biletul de avion dus-intors..."Condor" stiu sigur ca fac curse regulate zilnice Muenchen(Stutgart) - Tenerife si retur. De altundeva din Linz parca se mai poate pleca.

Din pacate o saptamana nu ajunge sa vezi toate locurile interesante de acolo sad.gif

Distractie maxima! smile.gif
Zerank
QUOTE(MadMax @ Jun 21 2005, 10:08)
nu avem carnet de conducere, nu am putut inchiria masina

Oricum nu a-ti fi putut inchiria vreo masina deoarece v-ar fi cerut permis spaniol.
MadMax
Se poate...Uite ce scrie pe site-ul la care am dat link-ul mai sus:

" Theoretically you require an International Drivers licence to rent a car in the Canary islands. However, in practice you can make a rental with a standard valid driving license."

Dar cum nu am fost in situatia sa inchiriez o masina de acolo, nu pot sa bag mana in foc ca asa este cum scriu ei pe site.
morogan
Eu in unul din apartamentele astea voi sta
http://www.regencyresorts.com/clubeng.htm
E la Playa de las Americas
MadMax
Fericitilor! smile.gif Aveti distractia la picioarele voastre...sunt si terenuri de golf pe acolo
mmariusel
QUOTE(Zerank @ Jun 21 2005, 10:27)
Oricum nu a-ti fi putut inchiria vreo masina deoarece v-ar fi cerut permis spaniol.
*

Se cere doar permis EU si daca ai ceva experienta se accepta si cel romanesc. Eu am vazut si permis romanesc refuzat si acceptat deci depinde de om.
cosx
QUOTE(morogan @ Jan 11 2005, 08:20)
Anul asta am o excursie free in Tenerife. De fapt 7 nopti cazare in Regency Resorts pt 2 persoane. Acum intrebarile firesti:
1. Cand e perioada optima de mers
2. Care curse sunt mai ieftine
3. Alte sfaturi??

Multam
*

Ai ales bine !
La care din complexe stai . Regency Heights ? Eu le stiu pe tipele de la rezervari de acolo si sunt super amabile iar conditiile sunt bune.
Ca si variante ai KLM in primul rand(cam 480 Euro). 2 escale (Amsterdam si Madrid). Ideal ar fi sa aterizezi pe Tenerife Sud (ca e la 20 km de complexul Regency). Daca ajungi pe Tenerife Nord, e la 75 km. Ti se poate asigura transfer insa. De pe TFS te costa vreo 50-60 euro/masina/sens iar de pe TFN te duce pe la vreo 90 Euro/masina/sens .
Ca si vreme .. stai linistit .. ca si de revelion ai 17-20 grade acolo... deci in August e ok smile.gif
morogan
Regency Club probabil. Mai mult inca nu stiu, rezervarea va fi dupa achizitia biletelor de avion.
In final am gasit transport via Buterfly tours, charter, cu Europa Air, fara escala!
Aterizarea pe Reina Sofia
Courage
Unde gasesc o ofera de Tenerife buna calitate/pret ?
cosx
Charter-ul pentru Tenerife este organizat de Kara Travel. Au numai hoteluri in oferta. Daca vrei apartamente iti sugerez varianta aleasa de morogan.
Mai este un charter pentru Palma de Mallorca organizat de Ont.
MadMax
QUOTE(Courage @ Jun 26 2005, 23:25)
Unde gasesc o ofera de Tenerife buna calitate/pret ?
*

Daca stii pe cineva in Germania care poate face rezervare de acolo, arunca o privire aici:
http://www.last-minute.de/

PS: Daca merge careva in Tenerife, imi cumpara niste condimente de acolo? biggrin.gif
Courage
In Tenerife care e moneda de plata?

EURO, USD ?
Exste destul de civilizat sa platesti cu cardul ?
Cu ATM-urile cum stau si ce moneda iese din ele ?

Also, ce stiti de COSTA ADEJE?
Mi-a fost recomandat "Hotel H10 Gran Tenerife"
Courage
morogan tu te-ai uitat la vreme ?
Eu am taiat de pe lista Tenerife

http://romanian.wunderground.com/cgi-bin/f...?query=tenerife

Vreau caldura !
Plaja !
Courage
Eu sunt in ceata total..
Se pare ca in Tenerife asa sunt temperaturile tot anul, sau mai bine zis in perioada calda a anului...

Stiu din experienta ca faceam baie iarna in Egipt la 20 de grade, era ok, insa la limita...
morogan
Tocmai m-am intors din Tenerife.
Voi incerca sa va povestesc ce si cum.
Pe scurt: vacanta ideala! Ca sa va dati seama cat de mult mi-a placut, mi-am luat un apartament acolo!!! coolspeak.gif Lifetime!
Un lucru extrem de important, e vorba de Tenerife Sud. Diferentele climatice sunt uriase. In N ploua mereu, in sud de 2-3 ori pe an, iar temperatura e 25-28C ziua si 24 noaptea. Tot Anul!
Acum detaliat:
Am zburat cu Futura International, cursa charter. Zbor Ok, avionul cu echipaj spaniol, un 737-800. Am avut inclusa o masa, suc si cafea. Bagajele in limita a 20kg/pers dar am constatat la intoarcere ca nu conta, depasind cu circa 3kg, pretul afisat: 6e/kg.
Am aterizat la 11 ora locala . Am fost asteptati de un autocar, in ciuda faptului ca eram doar 2 persoane catre aceeasi destinatie (Regency resorts club)
Primul soc: Autostrada! Au o infrastructura impresionanta, practic toata insula fiind strabatuta de autostrada
morogan
Cazarea: apartamente de 5 stele, complet utilate cu vedere la ocean. Aveam tot ce trebuie in camera, inclusiv acces wifi la net, gratuit. Din pacate nu am stiut si nu mi-am luat laptop-ul de acasa sad.gif
Apartamentul avea dormitor, living, baie, bucatarie, balcon. Toate complet utilate (ex bucataria cu cuptor cu microunde, plita electrica, vase, pahare, farfurii, cani and so on)
Mancarea: foarte buna, dar cu cateva diferente fata de la noi. In primul rand trebuie sa spun ca erau extrem de multi englezi si irlandezi, asadar restaurnatele/barurile erau orientate catre traditia engleza death.gif . Nu se servea paine nicaieri, trebuia sa ceri si daca aveau te costa in jur de 1e batonul. Cartofii erau exclusiv la punga, congelati. Gustul pe masura. Mancarea era foarte putin condimentata/sarata. Se manca mult peste.
Bautura: berea 2,5-3e halba death.gif , cafeau 2e, vinul cam 3e sticla de 1/2 in restaurant sau 1-2e in supermarket. Vorbim de vinuri ieftine nu de cele de top. Berea era ori irlandeza, ori locala (foarte buna asta!) ori Heineken/Beck's/Carlsberg. In supermarket mai scadea putin, dar nu sub 2e/sticla sau doza de 0.33
Taxiurile: albe, toate cu piele si cu lcd, costau cam 1.45e/km. Daca faceai comanda telefonic mai scoteai 3e pt asta. Ca masini erau 80% mercedes c & e klasse, daca nu PGT 407SW, 406 break, Octavia, Superb
Bacsisul la restaurant era uneori inclus in bonul fiscal, de 5%
Magazinele: punct forte al Tenerife. Sunt Tax Free. Parfumeriile erau uriase ca suprafata si impresionante ca numar. Cam cate baruri (si erau!!) tot atatea parfumerii. Nu ma intrebati de preturi ca nu stiu cat erau la noi ca sa compar. Si in + erau milioane de produse.
Bauturile si tigarile: idem, peste tot. Bautura destul de ieftina (ex. Jack Daniels 1l 16-17e), in schimb tutunul in ciuda tax free-ului era scump. Pachetul de tigari era undeva la 1.5-2 e
morogan
Magazine cu electronice (camere foto/video/dvd players/telefoane) erau iarasi imens de multe. Toate cu angajati si patroni pakistanezi. Aici e de cascat ochii ca altfel belesti punga. Ti se spuneau preturi imense first, apoi iti faceau un discount cam de 30%. Daca nu stiai pretul real al produsului luai o teapa imensa. Sa va povestesc pataniile mele, ca am avut parte de ceva show.
Am vazut Canon 300D, am intrebat pret, au zis first 600e. Am dat sa plec, au zis 400. IN final ajunsese negocierea la 190e!!! Cand sa batem palma, imi zic: dar de ce nu iei EOS350 ca e mai noo si mai buna. ZIc ok, cat peste. Pai 300e. No way. Negociem again, ajungem la 450e. Imi zice ok, zic si eu ok, imi zice sa vin in juma de h. Peste acea jumatate, sa vin maine, and so on. De fapt el nu avea camera la pretul ala, sub 650 nu scadea, dar ma facea sa vin in shop poate mai luam ceva. M-am enervat.. nu va zic.
Asta se intampla in genere la camerele scumpe. La cele ieftine erau pe stoc si negocierea era identica. Ex Sony T33. Cere 600, ajungem la 100, ii dau $$, imi da cutia dar scoate bateria si cardul death.gif Ca cica la banii astia nu mi-o poate da completa. Daca nu obsevam o luam asa death.gif death.gif
Asadar la electronice mare atentie la preturi/produce and so on
morogan
Continuam:
Masini de inchiriat: se preferau cele mici evident, parcarea fiind foarte limitata. Se parca, incredibil, bara la bara.. Am vazut un C2 cum a iesit avand in fata si in spate 10 cm
Combustibilul foarte eften: 0.64e litrul de benzen si 0.56 diesel. Nu are sens sa va mai zic ca 90% erau benzen.
Un Micra era 23e/3 zile, cu 7e/zi assurance
Courage
Asa, da te rog detalii
- unde ai stat
- cat a costat cazarea
- daca nu ai glumit, cat a costat locuinta cumparata acolo ? smile.gif
morogan
Am stat la Regency resorts Club, apartamente de 5 stele
A fost free cazarea si pot oferi invitatii si eu, oricui, free
Locuinta a costat 11.000 euro cu toate taxele incluse (impozit, assurance, notariat and so on) si e complet utilata, mobilata and so on.
E cumparata in timesharing, practic eu am titlu de proprietate lifetime, pt 1 sapt/an (iulie). Pe langa asta beneficiez de:
Membership la IceGallery, o linie de croaziera de lux, la preturi extraordinar de mici (ex 50USD/zi all included, Caraibe)
Membership RCI - stiti si voi ce inseamna asta, gratuit sau aproape, oriunde in lume
Un apartament in tenerife, cumparat pe perioade normale, aka 365 zile/an al tau, e undeva la minim 250.000euro. Chiria pe luna e 800 euro
morogan
Conditii de achitare: integral sau rate pana la 2 ani, astfel: 200e la semnarea contractului, diferenta pana la 25% din valoare in max 3 sapt, apoi rate egale pana la 24 de luni. NU se percepe dobanda, se poate achita in avans
Courage
Interesant !
Cate camere are apartamentul ? Ai ceva poze ?

Care e faza cu Membership RCI ?
Planuiesc sa dau o tura in octombrie prin Tenerife.
morogan
Apartamentul cumparat de mine are 1 camera si bucatarie. Cel in care am stat sau in care se poate sta for free are in plus un dormitor. In genere regula e de 10.000e/camera.
Poze am dar nu tocmai reusite ca am facut cu un obiectiv wide si nu m-a dus capul ca ala va bloca blitz-ul sad.gif
RCI e cea mai mare organizatie de turism din lume si concentreaza sute de mii de oferte de turism. Astfel, iti pot gasi cea mai buna varianta de cazare/calatorie in ce perioada vrei tu. In cazul in care ai apartament in Tenerife care e cotat la Golden Crown (aka 5 stars) sunt obligati sa iti gaseasca in aceleasi conditii dar la pretul pt cele mai slabae. Adica cel mai mic pret pentru cele mai bune conditii. Daca renunti in un an la apartamentul tau, atunci poti merge 7 zile cu RCI absolut gratis absolut oriunde in lume.
Pot oferi invitatii pt cazare free, dar daca mergi in septembrie trebuie sa te grabesti ca e scurt timpul pt rezervare
Courage
Vreau in Octombrie biggrin.gif
Vb la telefon biggrin.gif
mirelamuresan
QUOTE(morogan @ Aug 23 2005, 19:02) *
Apartamentul cumparat de mine are 1 camera si bucatarie. Cel in care am stat sau in care se poate sta for free are in plus un dormitor. In genere regula e de 10.000e/camera.
Poze am dar nu tocmai reusite ca am facut cu un obiectiv wide si nu m-a dus capul ca ala va bloca blitz-ul sad.gif
RCI e cea mai mare organizatie de turism din lume si concentreaza sute de mii de oferte de turism. Astfel, iti pot gasi cea mai buna varianta de cazare/calatorie in ce perioada vrei tu. In cazul in care ai apartament in Tenerife care e cotat la Golden Crown (aka 5 stars) sunt obligati sa iti gaseasca in aceleasi conditii dar la pretul pt cele mai slabae. Adica cel mai mic pret pentru cele mai bune conditii. Daca renunti in un an la apartamentul tau, atunci poti merge 7 zile cu RCI absolut gratis absolut oriunde in lume.
Pot oferi invitatii pt cazare free, dar daca mergi in septembrie trebuie sa te grabesti ca e scurt timpul pt rezervare

Buna ziua !

Am mai auzit de niste cunoscuti care au fost la acelasi resort din Tenerife cu sejur free, dar am crezut ca e vorba de o gluma.
Imi puteti da mai multe informatii, va rog?
Cam cat v-a costat avionul pana acolo?
As vrea sa mergem prin martie-aprilie.

Multumesc !
morogan
QUOTE(mirelamuresan @ Jan 24 2006, 14:19) *
Buna ziua !

Am mai auzit de niste cunoscuti care au fost la acelasi resort din Tenerife cu sejur free, dar am crezut ca e vorba de o gluma.
Imi puteti da mai multe informatii, va rog?
Cam cat v-a costat avionul pana acolo?
As vrea sa mergem prin martie-aprilie.

Multumesc !

500e de persoana
mirelamuresan
QUOTE(morogan @ Jan 24 2006, 15:39) *
500e de persoana

Multumesc de raspunsul prompt !

Am gasit site-ul www.teneriferesorts.com cu oferta de 1$ cazarea pentru 7 zile, dar nu am putut trimite formularul din cauza unor erori sql. Imi puteti trimite va rog invitatie pentru cazare free? Si orice alte informatii considerati ca ar mai fi importante sunt binevenite smile.gif

Multumesc !
danutr
Salut,

As dori sa stiu si eu cum se poate face rost de o invitatie free in Tenerife, care ar fi cea mai buna ruta de zbor, preturi, ce clima este pe acolo...

Ma poate ajuta cineva?

Multumesc anticipat

cool.gif
Be cool!
morogan
Invitatie pot oferi eu.
Detalii despre clima sunt si aici si in genere net-ul e full
Ruta de zbor ideala e bucuresti - Tenerife Sur; a fost charter si a costat cu toate taxele 500euroi/pers dus - intors
buubuu
Helllo!

Morogan, esti 'tatic' in ale Tenerife-ului... eu am gasit pe net asa o oferta, adica cazare moka la cu conditia sa asistam la o prezentare a unor apartamente. Probabil asa ti-ai luat si tu casa. Nu-mi vine totusi sa cred... Nu mai stiu, initiasl ai stat tot la Regency?
Invitatia pe care o poti face tu este tot aici?

Merci frumos si daca ne hotaram, poate iti dau adresa mea de mail sa discutam 'mai pe indelete'.

Merci!

Mihaela
morogan
da, Regency resorts
buubuu
Super, cumva prin tenerife-online .ro / ds-turism?

Legat de charter, ti l-a gasit agentia sau l-ai cautat tu pe net?

Imi poti trimite o invitatie, daca te rog frumos? kisstogether.gif

A, si inca ceva: as vrea sa mergem prin mai, dar am inteles ca in martie la inceput este carnaval. Ai idee, imi ingheata sufletzelul pe acolo in martie? Am cautat pe net cate ceva, dar am gasit temp. pt acum doar.
morogan
Temperatura este constanta tot anul, 24-26C ziua, 20-22 noaptea. Si acum, si de revelion, si in iulie.
Nu e nimic luat prin o agentie ci am primit si eu, la randul meu, invitatie.
Greu de gasit locuri de carnaval. Si in afara de asta trebuie trimisa invitatia cu minim 1 luna inainte.
Invitatie nu iti pot trimite ca nu ai ce face cu ea. Eu trebuie sa o completez, ti-o trimit, o semnezi si tot eu o trimit prin fax acolo
Charter am gasit eu. Oricum, inainte de a stabili perioada in care sa te duci trebuie sa stabilesti transportul exact (fara sa platesti inca, evident), apoi sa avem confirmarea cazarii acolo
buubuu
Am inteles, nu stiam ce e cu invitatia. Ti-am trimis si un PM. Sper sa nu te superi ca 'tabar' pe tine asa, dar ma cam maninca in talpa... biggrin.gif
Transportul o sa-l caut si eu, am gasit ceva bucuresti-tenerife la 470e, ma mai uit o data.
olivette
w00t.gif Mai baieti, voi vorbiti serios? o saptamana intr-un apartament de 5 stele pe degeaba? pai vreau si eu, dar nu inteleg care e spilu'. Ca trebuie sa fie ceva, ca e prea frumos sa fie adevarat. Cu ce companie se poate merge acolo, care e mai ieftina (ma refer la avion+taxe)? merci smile.gif
morogan
In 13 martie plec din nou in Tenerife, impreuna cu inca 2 familii.
Transport Tarom pana in Madrid si apoi Madrid Tenerife Sud cu Iberia. Pret total 480eur/pers dus intors cu toate taxele
Greuceanu
Daca vreunul din membrii acestui forum dispune de receptor GPS Garmin, ii pot incarca gratuit harta pentru Tenerife.
morogan
Nu am Garmin, asadar am facut rost de TomTom. Frumoasa initiativa oricum
CAlex
Morogan, tu esti cumva cel care tine site-ul ala cu "Pachetul Turistic Special"?

Iti spun sincer ca am mai auzit de combinatii d-astea ceva ani in urma, dar nu am auzit pe nimeni sa fi fost acolo prin programele astea, cineva care sa nu se intample sa fie ruda de gradul I cu organizatorii.

Sincer, sunt dispus sa vin si eu la o prezentare d-aia, dar voi fi primul care va pleca de acolo daca se lasa cu incantatii si chestii d-astea ciudate.

Daca nu este deloc asa, da-mi si mie te rog pe PM o invitatie din aia si povesteste-mi te rog care a fost "spilul".

Mersi,
Alex
morogan
LOL
Nu tin nici un site. M-a 'pacalit' si pe mine cineva si am cumparat. In Martie plec din nou. Nu toata lumea cauta sa fure, trust me. La prezentare si eu am plecat cu ideea never buy, dar .. am cumparat si ma bucur ca am facut asta
Invitatie nu pot da just like that, eu tre sa o trimit, iar conditiile de calificare sunt prezente. Nu orice negru care vrea poate ajunge. Spilul e simplu: mergi acolo, stai 7 zile in apartament, petreci 1 zi la prezentare, daca iti place cumperi, daca nu, nu-i bai. E treaba lor sa te convinga. Nu ai nici un fel de obligatie cand pleci
dan2
morogan te inteleg ca poti oferi invitatii free, dar intrebare e , cate poti sa oferi ? nu exista o limita cumva ?

~dan
morogan
Ca sa citez din clasici in viata, fara numar
Ari
Stie cineva cum se poate ajunge in Tenerife cu vaporul ?
Noi nu mergem cu avionul si aceasta ar fi singura solutie pentru a ajunge in Tenerife .

Multumesc
morogan
Tocmai am venit de 1 saptamana din Tenerife. Recomand in continuare cu caldura (la propriu): 25C ziua, plaja, baie ocean! Ospitalieri, amabili, curatenie. Singura problema afost ca s-au mai marit putin preturile, ca s-a introdus un fel de tva de 5%. In rest .. Anytime. Am fost cu sotia si inca 2 familii, toti stand evident free
gentry
morogan, ai idee daca exista vreo restrictie legata de fumat in localuri/cluburi, sau altfel de restrictii?
morogan
Se fumeaza in draci, oriunde, inclusiv pe strada. Toata lumea e bucuroasa ca e tigarile efteneala (tax free) Englezoii cumpara cu baxul
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.