Pentru ca sunt multi utilizatori care solicita acelasi gen de informatii, cred ca ar fi binevenit acest ghid. Rog completari.
Premisa este ca cei care au ajuns sa citeasca mesajul au decis sa-si cumpere singuri bilete (nu mai vor sa paltesca agentiilor) si au bunavointa sa-si dedice 5-10 minute din timpul lor cautand oferta.
Prima verificare ce trebuie facuta este "cu cine". Cine ma duce unde vreau sa ajung? Toate companiile low cost, ofera pe site-urile lor o harta cu destinatiile oferite. Siteuri de verificat, in ordinea destinatiilor oferite: BlueAir WizzAir MyAir easyJet SkyEurope RyanAir clickAir germanwings
In cazul destinatiilor care sunt deservite de o singura companie (cu preturi mai mari) sau de nici o companie: se poate calatorii ieftin si daca ajung la destinatie prin doua zboruri. Cam toate companiile low-cost au anumite puncte de interes, "hub-uri", care binenteles sunt conectate si de orasele noastre. Putem zbura intr-un asemenea hub (Milan, Pisa) iar de aici sa iau un alt avion spre destinatia dorita. Pentru asemenea solutii va recomand sa va interesati de punctualitatea companiei utilizate.
Bun, am verificat si gasit companii care ma pot duce la destinatie, a 2-a intrebare ar fi asupra costului. Ar fi bine de stiut ca in domeniul acesta cumpararea din timp a bietului inseamna de cele mai multe ori un pret mai bun. Exceptie ar fi "oferta", exista perioade in care operatorii ofera bilete la pretui reduse pentru anumite destinatii (motivele sunt variate, pentru informatii despre oferte consultati siteul companiei regulat sau abonativa la newsletter).
Presupunand ca am gasit compania si imi surade si pretul, doresc sa-l cumpar. Operatorii low-cost sunt in general companii care nu ofera un bilet propriu zis, ci un "tichet de imbarcare". Pana acolo mai e putin, insa e bine de stiut. E bine ca acesta sa fie cumparat imediat dupa ce ne-am hotarat asupra zborului, e posibil ca peste cateva minute/ore/zile sa fie mai scump (in funtie de cate persoane achizitioneaza "bilet" pentru zborul respectiv). Pretul afisat pe site include toate taxele de transport si de aeroport, peste acest pret se pot adauga sume pentru: plata cu cardul (~3euro pe bilet, depinde de companie), plata pentru imbarcare prioritara (pentru cei care vor sa fie #1) si taxa pentru bagaj de cala (cel in plus fata de bagajul de mana). Plata se face cu orice card ce are activata optinea de plata pe internet (un simplu telefon la banca lamureste problema) iar pagina finala afisata pe monitor dupa ce am introdus toate datele cerute este cu un cod (referinta de cumparare bilet), se primeste si pe mail. In baza acestui cod, sau cu o copie a mailului care contine codul impreuna cu actul de identitate/pasaportului se primeste la aeroport tichetul de imbarcare, necesar pentru accepul in avion. Tichetul de imbarcare se primeste in aeroport incepand cu 2ore 40minute inainte de ora de decolare timp de 2ore.
Calatorie placuta.
ANDOX
11th November 2008, 21:10
Bump!
Informatii foarte utile pt incepatori
moschino
12th November 2008, 03:15
bravo,sper sa ii ajute pe cei care sunt incepatori
Reclama
A minute ago
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.