Miros urīt in casa

vareg07

Buna seara,

Va supun atentiei urmatoarea problema cu care ma confrunt. Am o casa in curs de finisare iar la sfirsitul lunii iulie am zugravit cu lavabila Kraft. In living, la doi pereti am folosit o nuanta de rosu inchis. Inca de cind am dat culoarea am observat ca respectivul rosu are un miros accentuat de chimicala sau ceva in genul acesta. Atunci nu am dat importanta, crezind ca mirosul va disparea cu timpul. Toata luna august si jumatate din septembrie geamurile au stat deschise, facindu-se curent in toata casa.
De curind am inchis geamurile si am avut neplacuta surpriza sa descopar ca acel miros nu a disparut. S-a mai atenuat, dar in casa miroase urit, un miros greu si foarte deranjant. Mentionez ca acum casa nu este locuita.

Ce pot face? Va iesi mirosul in cele din urma sau trebuie sa dau alta culoare? Daca trebuie sa zugravesc din nou, culoarea cu probleme trebuie spalata sau pot sa dau peste ea?
Mentionez ca si celelalte lavabile din camere si holuri sint tot aceeasi marca.

Multumiri anticipate pentru raspunsuri !!!
c-site
Si in celelalte camere sunt probleme de acest gen?

vareg07
Miroase in toata casa dar mai pregnant in lliving.
bogdanan
dar daca incerci cu un odorizant anti-tabac?
mutulica_41
Nu e normal ce povestesti, dupa 24h, hai 2 zile ar fi trebuit sa dispara mirosul! Marca KRAFT nu am testat, doar am auzit de ea; singura explicatie e ca peretii nu s-au uscat bine, altfel nu-mi explic; eu mi-am dat o velatura in casa si pute aia de-ti muta nasul cand o aplici, dar dupa uscare, gata, nu mai simti nimic. Ai 2 variante: continui sa ventilezi, sau revopsesti, dar din pacate, alti bani, alta distractie; eu as lua legatura cu cineva din conducerea firmei, si l-as chema sa amusineze si el prin living, sa se explice si sa ofere solutia (sub amenintarea cu ANPC-UL)
Daca e sa rezugravesti, poti da linistit alta lavabila peste ea, dar intai pune mana pe perete, si daca il simti rece, mai asteapta 1-2 saptamani
D_G_N
QUOTE (vareg07 @ Oct 8 2008, 19:18) *
Buna seara,

Va supun atentiei urmatoarea problema cu care ma confrunt. Am o casa in curs de finisare iar la sfirsitul lunii iulie am zugravit cu lavabila Kraft. In living, la doi pereti am folosit o nuanta de rosu inchis. Inca de cind am dat culoarea am observat ca respectivul rosu are un miros accentuat de chimicala sau ceva in genul acesta. Atunci nu am dat importanta, crezind ca mirosul va disparea cu timpul. Toata luna august si jumatate din septembrie geamurile au stat deschise, facindu-se curent in toata casa.
De curind am inchis geamurile si am avut neplacuta surpriza sa descopar ca acel miros nu a disparut. S-a mai atenuat, dar in casa miroase urit, un miros greu si foarte deranjant. Mentionez ca acum casa nu este locuita.

Ce pot face? Va iesi mirosul in cele din urma sau trebuie sa dau alta culoare? Daca trebuie sa zugravesc din nou, culoarea cu probleme trebuie spalata sau pot sa dau peste ea?
Mentionez ca si celelalte lavabile din camere si holuri sint tot aceeasi marca.

Multumiri anticipate pentru raspunsuri !!!

cauta in spatele la calorifer cursing.gif
vareg07
QUOTE (mutulica_41 @ Oct 9 2008, 22:02) *
Nu e normal ce povestesti, dupa 24h, hai 2 zile ar fi trebuit sa dispara mirosul! Marca KRAFT nu am testat, doar am auzit de ea; singura explicatie e ca peretii nu s-au uscat bine, altfel nu-mi explic; eu mi-am dat o velatura in casa si pute aia de-ti muta nasul cand o aplici, dar dupa uscare, gata, nu mai simti nimic. Ai 2 variante: continui sa ventilezi, sau revopsesti, dar din pacate, alti bani, alta distractie; eu as lua legatura cu cineva din conducerea firmei, si l-as chema sa amusineze si el prin living, sa se explice si sa ofere solutia (sub amenintarea cu ANPC-UL)
Daca e sa rezugravesti, poti da linistit alta lavabila peste ea, dar intai pune mana pe perete, si daca il simti rece, mai asteapta 1-2 saptamani

Nu am dat drumul inca la incalzire in casa. Pina la ce temperatura interioara pot zugravi? Peretii sint cam reci, dar in orice caz sint uscati. Daca dau cu alta lavabila peste, nu risc ca mirosul sa treaca prin cea noua, nu stiu ce proprietati au aceste vopseluri.
Multumiri !

mutulica_41
daca peretii sunt reci, e ft probabil ca nu sunt uscati in profunzime, chiar daca la suprafata e uscat, uscarea incepe de la suprafata, in profunzime dureaza mai mult pana iese apa, de aia se lasa o sapa sa usuce 30 zile inainte sa pui parchetul!
conditii ideale de zugravit sunt la 15-20 gr C si umiditatea de vreo 50 % (max 80 %) io zic mai ventileaza (ziua);
daca peretii sunt reci, lavabila nu acopera, pt ca nu se usuca in profunzime, si tre sa dai 3-4 straturi, mai bine nu te grabi!!! cred ca din cauza asta persista mirosul, vopseaua nu poate usca pe un perete umed; daca poti pune o folie de plastic de vreun metru patrat pe perete, si s-o izolezi de jur-imprejur cu banda de hartie, dupa 24 h poti avea duvada, daca condenseaza pe folie (daca banda nu sta lipita, e posibil tot din cauza umezelii)
Mediana24
poate e doar mare umezeala la tine in casa si se instaleaza mirusul ala de statut...poate nu vopseaau e de vina ci peretii,izolatia...

Verifica gradul de umiditate,apoi dai iar cu vopsea daca constati ca sigur e de la vopsea mirosul
Eu cred ca e de la peretele in sine,neizolat,rece si umed.
vareg07

QUOTE (Mediana24 @ Oct 15 2008, 21:46) *
poate e doar mare umezeala la tine in casa si se instaleaza mirusul ala de statut...poate nu vopseaau e de vina ci peretii,izolatia...

Verifica gradul de umiditate,apoi dai iar cu vopsea daca constati ca sigur e de la vopsea mirosul
Eu cred ca e de la peretele in sine,neizolat,rece si umed.

Tencuiala interioara si exterioara plus finisajul cu glet au fost terminate in noiembrie anul trecut. Zugraveala a fost data intii la etaj, mirosea normal, a var si apoi la parter. Livingul a fost ultimul zugravit, iar cind am dat cu acel rosu am simtit imediat mirosul acela de chimicala. Nu cred ca dupa 8 luni de la terminarea tencuielii si o vara trecuta peste casa in care geamurile au fost deschise tot timpul, mai este cazul sa discutam despre umezeala. Caramida este porotherm de 38. Cred ca de vina este pigmentul folosit pentru acel rosu.
Am hotarit sa dau jos lavabila rosie, nu vreau sa dau peste ea, ca sa elimin orice risc. Va voi tine la curent cu ce se va intimpla.
mutulica_41
nu-i nevoie sa dai lavabila jos, e de munca la slefuit, dai alta, chiar rosie, dar alta marca, 2 straturi, si NU are cum sa mai miroasa, astupata de noua pelicula;Pan-la urma nu-i imposibil nici ce zici tu, cred ca nu a fost facuta pe masina colorimetrica, caci toti folosesc cam aceiasi pigmenti (din Olanda), si nu se intampla asa ceva; noroc ca nu se pot folsi alte porcarii in masina colorimetrica, ca sigur s-ar fi gasit cativa baieti destepti sa-si ingroase buzunarele...io zic asa, ia o alta vopsea (buna), o sa-ti dai seama dupa pret care-i mai buna, si o sa vezi ca nu mai miroase, ai incredere, nu munci in plus!
Super Chief
Vezi sa nu fie de la amorsa, daca zici ca ai dat ultimul livingul. La mine am dat ultima oara in dresing ( am chemat doi baieti ) si normal cum merge treaba la noi tot eu a trebuit sa fac curat. La sfarsit am luat galetile de lavabil si amorsa sa le duc in garaj. Inainte sa le stivuiesc am zis sa fac si ordine prin ele asa ca m-am apucat sa le deschid si am ajuns la un bidon de amorsa. Te rog sa ma crezi ca au facut rocada mica ficatul cu splina la cum mirosea.
In dresing nu era pronuntat mirosul dar oricum era dubios rau de tot. Dupa 3 zile de ventilare fortata a disparut mirosul.

Am mai intrebat in stanga si in dreapta dupa incident si intradevar: daca nu consumi repede amorsa incepe sa se imputa, la propriu. Acum nu stiu daca toate "face asa".
mutulica_41
Cu amorsa e alta treaba, ea contine mai multa apa din procesul de fabricatie, si se mai si dilueaza de 2-3-4 ori, si dupa vreo luna-doua dezvolta bacterii, de-aia pute a hoit, la fel si lavabila care e diluata, dar omu zicea ca pute a chimicale, ceva, si asta-i alta problema, in plus, cum ai zis, amorsa sau vopseaua care e imputita dupa uscare dispare mirosul
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatć a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.