RDS Wireless ?
Pagini: 1, 2

adi-10

Salut,

Treaba sta cam asa : am vorbit cu cineva care mi-a spus ca el are de un timp relatov scurt internet wireles de la RDS si nu prin router wireless. coolspeak.gif

Am stat sa ma gandesc - mult - si am zis ca nu se poate. Mai zice cineva ca nu se poate ? biggrin.gif
Mai multe detalii nu stiu.

All the best. Z
MAVERICK_SS
Eu nu am auzit de internet wireless de la RDS inca, dar am sa intreb pe cativa care lucreaza acolo si daca aflu ceva interesant, voi posta.

Stima.

a_d_y
QUOTE (adi-10 @ Oct 5 2008, 22:37) *
Salut,

Treaba sta cam asa : am vorbit cu cineva care mi-a spus ca el are de un timp relatov scurt internet wireles de la RDS si nu prin router wireless. coolspeak.gif

Am stat sa ma gandesc - mult - si am zis ca nu se poate. Mai zice cineva ca nu se poate ? biggrin.gif

All the best. Z

Apropo de acest lucru. Sa va povestesc ceva foarte ciudat. Momentan , stau in podul ros ( Iasi) si aici, am wireless . Ideea este ca , atunci cand ma conectez, nu merge internetul. Cum ma duc pe conexiune PPOE si ma conectez cu username-ul si parola de la fiberlink, surpriza! MERGE!.
Am ramas uimit! se poate asa ceva?
juannn
QUOTE (a_d_y @ Oct 5 2008, 23:31) *
Apropo de acest lucru. Sa va povestesc ceva foarte ciudat. Momentan , stau in podul ros ( Iasi) si aici, am wireless . Ideea este ca , atunci cand ma conectez, nu merge internetul. Cum ma duc pe conexiune PPOE si ma conectez cu username-ul si parola de la fiberlink, surpriza! MERGE!.

Inseamna ca au montat AP-uri prin zona sau vecinii tai si-au montat un rooter wireless prin casa si asa reusesti sa te conectezi la retea. Ai placa de retea wireless? Eu stau in nicolina si nu am auzit inca sa mearga si prin zona asta.
a_d_y
sunt pe laptop . am wireless integrat. Oricum nu am semnal bun si raman pe vodafone .
adi-10
Haideti va rog eu sa ramanem la subiect.
a_d_y
QUOTE (adi-10 @ Oct 5 2008, 23:43) *
Haideti va rog eu sa ramanem la subiect.

pai nu-i legat de subiect? Poate sunt teste wireless de la rds . In loc de cablu, intrii doar cu user si parola.

Blackhawk
QUOTE (a_d_y @ Oct 5 2008, 23:31) *

Sa intelegem ca la tine este semnal de la o retea wireless la care merge sa te autentifici cu username/parola de la FL. Ce nume poarta reteaua?
Bobby_ro
QUOTE (adi-10 @ Oct 5 2008, 22:37) *
Salut,

All the best. Z

Cum se conecteaza la internet? ce setari / configurari, etc, de unde a contractat el acest internet wireless de la RDS?

Cu siguranta a prins vreo retea nesecurizata din blocurile / case, etc din imprejurimi. RDS nu ofera nici un internet wireless asa cum sugerezi tu dar mai ales nu la intamplare ... asa de la un timp sleep.gif
a_d_y

QUOTE (Blackhawk @ Oct 5 2008, 23:46) *
Sa intelegem ca la tine este semnal de la o retea wireless la care merge sa te autentifici cu username/parola de la FL. Ce nume poarta reteaua?

EXACT!. Eu am contract la Bacau pentru fiberlink si folosesc user si parola + wirelessu pentru a ma conecta la net. Practic , prima data ma conectez la wireless iar apoi la Pppoe. Daca raman doar cu wirelessu deschis, nu-mi merge . Ma rog, in poza sunt conectat la vodafone.

tu_bizon
QUOTE (Bobby_ro @ Oct 5 2008, 23:47) *
Cu siguranta a prins vreo retea nesecurizata din blocurile / case, etc din imprejurimi.

Daca ar fi fost asa, nu crezi ca datele de conectare prin PPPoE ar fi trebuit date in setarile AP-ului?
adi-10
Nu, ca are desktop, nu laptop si mai multe detalii nu stiu. Doar ca are wireless d ela rds, ceea ce nu se poate INCA.
dreaQ
Iar subiecte de genul "am auzit că cât de curand" bla bla...?
worm
Daca ar fi fost asa, nu crezi ca datele de conectare prin PPPoE ar fi trebuit date in setarile AP-ului?

AP-ul ala face doar conversia de la ethernet (semnal pe cablu) la unde electromagnetice. In el e bagat direct un cablu ce vine din cutia RDS-ulu. Autentificarea o face calculatorul.
FireEyes
In perioada cat am stat in Dristor, in spate la pizzeria TipTop, timp de 3-4 luni, am avut internet wireless de la rds. gratuit.
era in zona in hot spot cu acces liber, neparolat.
iar viteza nu era buna ci era foarte buna. prindeam metropolitan si 6-7mB/s la fel si extern. (pentru necunoscatori bytes, dinaia mari ! ) smile.gif
nivelul semnalului era ridicat, ceea ce insemana ca ap-ul era undeva destul de aproape de mine.

sa fie aiba legatura ce spui tu cu ce am beneficiat eu ? smile.gif
adi-10
QUOTE (FireEyes @ Oct 6 2008, 11:56) *
In perioada cat am stat in Dristor, in spate la pizzeria TipTop, timp de 3-4 luni, am avut internet wireless de la rds. gratuit.
era in zona in hot spot cu acces liber, neparolat.
iar viteza nu era buna ci era foarte buna. prindeam metropolitan si 6-7mB/s la fel si extern. (pentru necunoscatori bytes, dinaia mari ! ) smile.gif
nivelul semnalului era ridicat, ceea ce insemana ca ap-ul era undeva destul de aproape de mine.

sa fie aiba legatura ce spui tu cu ce am beneficiat eu ? smile.gif

Da, foarte posibil. Stii cumva unde era hot spot-ul de care ziceai ?. Ca de ex daca era in pizzerie era al pizzeriei si e alta treaba aia.
FireEyes
QUOTE (adi-10 @ Oct 6 2008, 19:17) *
Da, foarte posibil. Stii cumva unde era hot spot-ul de care ziceai ?. Ca de ex daca era in pizzerie era al pizzeriei si e alta treaba aia.

Cred ca era pe un bloc sau pe terasa unui apartament din zona, din spatele blocului. (semnalul era mereu bun 70-90% )
Eu stateam spre sud si nu vedeam bulevardul ci doar parcarea dintre blocuri.
w3b3r
Hmmm...motiv de fericire! Si eu trec prin acelasi fenomen...si fiti atenti ca treaba nu are cum sa fie facuta decat de cei de la rds.Eu acasa am conexiune rds prin ftp...insa de cand mi-am luat laptop am observat ca merge sa am net wireless folosind pppoe.Routerul sau acces point-ul la care ma conectez eu se numeste la fel("default"), ca si in cazul lui a_d_y.Nu tin sa cred ca e o simpla coincidenta...si eu care aveam de gand sa-mi cumpar router cool.gif
DeeJay
scrie in browser adresa 192.168.0.1 sau 192.168.1.1, si o sa vezi router-ul zapacitului smile.gif

multi isi iau routere din supermarket si uita de securizarea wireless-ului
vasilemadalincristian
CITAT (w3b3r @ 7th August 2009, 17:50) *
Hmmm...motiv de fericire! Si eu trec prin acelasi fenomen...si fiti atenti ca treaba nu are cum sa fie facuta decat de cei de la rds.Eu acasa am conexiune rds prin ftp...insa de cand mi-am luat laptop am observat ca merge sa am net wireless folosind pppoe.Routerul sau acces point-ul la care ma conectez eu se numeste la fel("default"), ca si in cazul lui a_d_y.Nu tin sa cred ca e o simpla coincidenta...si eu care aveam de gand sa-mi cumpar router cool.gif

Orice router wirelss ai folosi initial numele retelei este: "default"
Eu merg pe ideea ca un vecin avea net prin fiber infipt intr-un router si nu s-a mai obosit sa schimbe numele retelei sau sa aplice filtru pe MAC sau encriptie.
Se intampla foarte des.
cipy1185
nici eu nu mi-am securizat routerul, stau la casa smile.gif nu are rost pentru ca nimeni din vecini nu are un laptop si nici routerul meu nu cred ca bate pana la ei.
inside_spy
Eu zic că ar trebui să-l securizezi.

Poate că nu au laptop, dar telefon? smile.gif
cipy1185
nici din ala n-au biggrin.gif... care-s mai tineri la mine pe strada au internet. restul sunt pensionari.
AcidMan
ce-i iubesc eu pe aia care nu isi securizeaza retelele. uite asa avem si noi free hot spoturi prin tot orasul.

la liber toata lumea smile.gif

joystick
Dintre toti, nimeni nu a reusits a dea un rapsuns pertinent....worm, s-a apropiat...
De mod Bridge ati auzit?
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.