boriss2oo6
7th December 2007, 11:49
from ssreload
A...am uitat.
Ce voiai sa zici cu "sunt involuate"?
Intr-adevar, modelul cu oled pare mai elegant...
Ideea e ca evoluat / involuat sau cum o fi...nu prea gasesc deloc ceva interesant pe piata din tara la acest capitol... iar preturile sunt cam maricele pentru nivelul nostru financiar. Adica pe telefon inteleg sa ma gandesc la vreo 15 milioane, dar pe casti la inca vreo 3,5-4 ...parca nu ma indur usor. Oricum, ai mai vazut ceva interesant la acest capitol? Mersi fain.
am primit pm de la tine, si ca sa inteleaga toti cititorii la ce am vrut sa me refer, vroiam sa spun ca ele sunt involuate unul fata de celalalt adica hbh-ds980 am inteles ca are o autonomie mai mica decat hbh-ds970. la calitatea sunetului nu pot sa zic acelasi lucru ca nu le-am incercat. normal ar fi trebuit ca hbh-ds980 sa aibe o autonomie peste hbh-ds970 dar asta este.
pimpey
8th December 2007, 01:49
K850 .. este al 4-lea telefon cand vine vorba despre calitatea pozei (ceea ce este cel mai important)
1.N95 8GB
2.N82
3.Samsung G800
4.K850
la telefoane mobile pt muzica ...
1.W910
2.W960(a pierdut din cauza designului:P)
3.Iphone
4.N81
sursa www.gsmarena.com
.pacat de noul ca K850... ca nu a continuat ceea ce a reusit sa faca K800(sa ramana pe primul loc)
ssreload
10th December 2007, 17:20
Salutare prieteni...
pana la urma m-am hotarat si io sa iau k850, acum dispun si de fonduri...
Am o mare rugaminte la voi cei care folositi deja acest model...sa postati si voi:
>>Peste ce buguri ati dat? (nu despre ce ati citit...ca io m-am speriat un pic de cate povesti am citit pe forumuri de afara...majoritatea fiind cauzate de softuri particularizate gen O2 si altele).
>>Vi s-a intamplat sa va dea erori la deschidere de aplicatii si mai ales SA NU VI SE SINCRONIZEZE FLASHUL CU CAMERA FOTO astfel incat pozele sa fie aiurea?
Ma multumesc si astept nerabdator raspunsuri (de bine sper)/
corneliu_pintilie
11th December 2007, 16:15
QUOTE (ssreload @ Dec 10 2007, 17:20)

Salutare prieteni...
Am o mare rugaminte la voi cei care folositi deja acest model...sa postati si voi:
>>Peste ce buguri ati dat? (nu despre ce ati citit...ca io m-am speriat un pic de cate povesti am citit pe forumuri de afara...majoritatea fiind cauzate de softuri particularizate gen O2 si altele).
>>Vi s-a intamplat sa va dea erori la deschidere de aplicatii si mai ales SA NU VI SE SINCRONIZEZE FLASHUL CU CAMERA FOTO astfel incat pozele sa fie aiurea?
Salut!
Mi-am luat si eu unul pe data de 08.12 si am reusit sa mi-l configurez (internet, mail, contacte ...). Am ramas surprins cand am putut sa-mi recuperez contactele de pe M2-ul pe care l-am folosit la k610i ("restore contact from MS" sau cam asa ceva).
Observ un mic delay in navigare prin meniu comparativ cu K610i. Am facut upgrade software dar nu am sesizat deocamdata nimic deosebit (abia astazi l-am facut)
Nu sunt un fotograf, asa ca nu pot sa fac aprecieri asupra calitatii fotografiilor. Cert este ca imediat ce l-am luat l-am pus la incarcat si dupa 3 ore am inceput sa fotografiez in casa cu blitz-ul pe o lumina rosie-albastra de la niste tuburi fluorecente ambientale (era ziua juniorului si avea "show"). Au iesit bine - nici urma de culori rosii sau albastre - cu toate ca nu am facut nici o corectie, totul era pe automat. Chiar pe cele mai intunecate (blitz-ul merge cam la 3m max) cu Photoshop le-am putut repara. Am facut mai mult de 100 fotografii fara sa termin acumulatorul.
Ecranul este bestial, toata suprafata fiind activa (fara margini lipsite de imagine).
Cand se tasteaza un numar, se afiseaza din memorie persoanele care au numerele de telefon incepand cu cifrele tastate - simpatic!
Cand mai observ ceva deosebit in afara de aplicatiile standard pe care le aveam la k610 vi le impartasesc.
just_bizzare
14th December 2007, 21:25
Nu mai vorbeste nimeni de minunatul Cyber-Shoot ???
pimpey
15th December 2007, 12:32
e doar un telefon cu Emblema Cyber-Shot , nu este minunat !
poate urmatorul telefon de 5 MP o sa fie minunat
jafpefata
15th December 2007, 13:15
QUOTE (robertbogdantiberiu @ Dec 2 2007, 10:04)

Va laudati cu o firma care in secolul 21 a scos doar 9 telefoane pe symbian.
O fi fost inventată de hristos platforma aia. Eu dacă vreau o platformă mobilă serioasă folosesc Linux de ex, nu symbian și alte făcături. Un telefon e un telefon și decât să faci o platformă inutilă, mai bine o cameră bună și niște funcții utile.
Sany
18th December 2007, 19:42
QUOTE (pimpey @ Dec 15 2007, 12:32)

e doar un telefon cu Emblema Cyber-Shot , nu este minunat !
poate urmatorul telefon de 5 MP o sa fie minunat
Poate un up-grade de soft o sa il faca mai bun !
capuera
22nd December 2007, 11:04
QUOTE (Sany @ Dec 18 2007, 19:42)

Poate un up-grade de soft o sa il faca mai bun !

eu am R1CA037...am inteles ca a aparut R1DA038...o are cineva pe tel?
cojobest
23rd December 2007, 00:20
salut.
bateria la k850 trebuie formatata? daca da, cat timp trebuie lasata la incarcat?
in manual zice ca pentru o incarcare completa e suficient sa lasi telefonul la incarcat 2.5h, insa nu mentioneaza nimic special legat de formatare.
unde gasesc modelul pe verde? stiu ca la Germanos au avut un stoc minim, insa a tinut doar cateva zile. eu am cautat ca nebunul si am gasit doar albastre, desi pe cutie si in brosura e modelul cu verde.
si inca ceva, dunga albastra/verde de pe laterale se ilumineaza in anumite situatii? in pozele oficiale arata f "intens" ca si cum ar fi aprinsa.
ScytheZ
23rd December 2007, 01:14
QUOTE (cojobest @ Dec 23 2007, 00:20)

salut.
bateria la k850 trebuie formatata? daca da, cat timp trebuie lasata la incarcat?
in manual zice ca pentru o incarcare completa e suficient sa lasi telefonul la incarcat 2.5h, insa nu mentioneaza nimic special legat de formatare.
unde gasesc modelul pe verde? stiu ca la Germanos au avut un stoc minim, insa a tinut doar cateva zile. eu am cautat ca nebunul si am gasit doar albastre, desi pe cutie si in brosura e modelul cu verde.
si inca ceva, dunga albastra/verde de pe laterale se ilumineaza in anumite situatii? in pozele oficiale arata f "intens" ca si cum ar fi aprinsa.
nu trebuie formatat, avand in vedere ca are baterie Li-Po, lasal la incarcat 2,5 h si ajunge
nu cred ca e animata banda aia verde, desi ar fi fost o chestie interesanta, ar fi consumat bateria inutil
Dante_Sparda
24th December 2007, 11:19
De ieri sunt si eu proaspat posesor al unui K850i Velvet Blue. E liber de retea, insa branded Vodafone DE. Software version: R1CA029 (prg12004394_VODAFONE_SO R1CA029) - habar nu am ce e asta.
Pana acum nici o problema de soft, iconitele sunt cele specifice Vodafone, dar nu deranjeaza cu tema flash Laser Precision. Am incercat update cu SEUS .. cica e la zi.. bla bla bla (parca la cele branduite dupa debranding mergea update cu SEUS). Accelerometrul functioneaza perfect. Poze si filmulete inca nu am apucat sa fac pt ca ieri am avut treaba toata ziua, insa am ascultat muzica all day. In casti si difuzor nu mi se pare mare diferenta decat K800, decat ca se aude MULT MAI CLAR! Pacat ca vine cu aceeasi pereche de casti idioata, incarcatorul e la fel ca cel de la K800, cablul de date vad ca e f scurt (cred ca 30 cm are), are alta curelusa (piele intoarsa), card M2 512MB (o sa imi iau microSD 2GB). Media managerul e super misto, Music Player 3.0 cu MegaBass™ e bestial. Nici o problema cu nesincronizarea xenon-ului cu senzorul. NU am intampinat nici o problema software/hardware pana acum. O sa fac azi poze si filmulete, si o sa le pun mai tarziu. Cheers!
rreddo
25th December 2007, 17:29
Am SE K850 de vreo 3 saptamani si pot sa zic ca e super telefon.Poze superbe,filmulete...ok,se aude bine si foarte clar,dar asa cum zicea si Dante,au gresit cu castile,sunt nasoale(eu le-am pastrat pe cele de la SEW800),bateria rezista cam 2-3 zile(vorbit "la greu") fara sa ascult muzica.Nu am avut nici o problema cu telefonul,nu s-a blocat niciodata,nu s-a "restartat" ...totul ok...pana aseara.Am facut cateva poze si...surpriza,telefonul s-a inchis...si asa a ramas.Oricum.d'abia astept sa deschida service-ul gsm al persoanei de la care am cumparat tel. ca sa pot sa ma mandresc iar cu el.
Dante_Sparda
26th December 2007, 11:02
Back! Craciun Fericit, Sarbatori Fericite tuturor, multa sanatate si fericire.
In arhiva e un filmulet, iar langa sunt 2 poze.. ce le-am facut de dimineata. Toate au fost facute cu setarile Auto. Cheers!!!
capuera
26th December 2007, 19:34
QUOTE (Dante_Sparda @ Dec 24 2007, 11:19)

De ieri sunt si eu proaspat posesor al unui K850i Velvet Blue. E liber de retea, insa branded Vodafone DE. Software version: R1CA029 (prg12004394_VODAFONE_SO R1CA029) - habar nu am ce e asta.

Pana acum nici o problema de soft, iconitele sunt cele specifice Vodafone, dar nu deranjeaza cu tema flash Laser Precision. Am incercat update cu SEUS .. cica e la zi.. bla bla bla (parca la cele branduite dupa debranding mergea update cu SEUS). Accelerometrul functioneaza perfect. Poze si filmulete inca nu am apucat sa fac pt ca ieri am avut treaba toata ziua, insa am ascultat muzica all day. In casti si difuzor nu mi se pare mare diferenta decat K800, decat ca se aude MULT MAI CLAR! Pacat ca vine cu aceeasi pereche de casti idioata, incarcatorul e la fel ca cel de la K800, cablul de date vad ca e f scurt (cred ca 30 cm are), are alta curelusa (piele intoarsa), card M2 512MB (o sa imi iau microSD 2GB). Media managerul e super misto, Music Player 3.0 cu MegaBass™ e bestial. Nici o problema cu nesincronizarea xenon-ului cu senzorul. NU am intampinat nici o problema software/hardware pana acum. O sa fac azi poze si filmulete, si o sa le pun mai tarziu. Cheers!

R1CA029 e versiunea de soft si e prima versiune scoasa pt k850i...ce iti scrie cu Vodafone, inseamna ca e customizat pt Vodafone...ceea ce duce la faptul ca vei gasi update pe SEUS numai daca aproba Vodafone DE noua versiune de soft. Momentan exista versiune mai noua R1CA037 si se pare ca pt anumite regiuni si retele a aprut si R1DA038. Eu am o versiune generica care a venit din fabrica cu R1CA037 si nu am incercat inca SEUS, dar prin FOTA nu imi gaseste firmware nou...astept cu interes, pt ca noua versiune updateaza soft-ul camerei foto la versiunea 3.4, de la 2.9...asta inseamna imbunatatiri...sper
lucicam
26th December 2007, 20:44
QUOTE (Dante_Sparda @ Dec 24 2007, 11:19)

vezi , Dante Sparda ca pana la urma tot ti-ai luat K850 cu toate ca dupa ce ti-ai luat Htc-ul ai zis ca te-a dezamagit
Dante_Sparda
26th December 2007, 21:00
corneliu_pintilie
27th December 2007, 10:34

Salutare prieteni...
Am observat de cateva ori ca pozele facute cu blitz-ul erau total intunecate. Probabil din cauza desincronizarii?! Oricum, urmatoarele au iesit corect. Il urmaresc sa vad in ce conditii se intampla asta.
Dante_Sparda
27th December 2007, 17:54
QUOTE (corneliu_pintilie @ Dec 27 2007, 10:34)

Am observat de cateva ori ca pozele facute cu blitz-ul erau total intunecate. Probabil din cauza desincronizarii?!
Nope. Ai tinut degetul in dreptul senzorului de langa cele 3 LED-uri.
corneliu_pintilie
28th December 2007, 08:52
QUOTE (Dante_Sparda @ Dec 27 2007, 17:54)

Nope. Ai tinut degetul in dreptul senzorului de langa cele 3 LED-uri.

Nu cred, mi-am facut un obicei sa tin telefonul cand fotografiez de partile laterale. Voi fi mai atent de acum. Merci!
Dante_Sparda
28th December 2007, 10:02
QUOTE (corneliu_pintilie @ Dec 28 2007, 08:52)

Nu cred, mi-am facut un obicei sa tin telefonul cand fotografiez de partile laterale. Voi fi mai atent de acum. Merci!
Stai linistit, am patit-o si eu si ma speriasem. Dupa aceea mi-am dat seama care era problema. Cu placere!
cojobest
28th December 2007, 12:01
cateva pareri:
-blocarea tastaturii; pe auto-lock timpul pana la blocare e f mic si nu am gasit sa il pot modifica, pe manual, daca ecranul s-a stins deja, trebuie intai sa apesi orice tasta sa activezi ecranul si abia apoi * + Blocare; evident daca apesi din prima * telef va intelege ca formezi un nr, si da-i cu Erase si apoi inca o data
-m-am obisnuit mai greu cu cele 3 butoane "touch screen", la inceput senzorul mi se parea destul de sensibil si rigid si mi se parea ca trebuie sa apas mult mai ferm decat ma asteptam (e drept nu m-am prins din prima ca de fapt nu se apasa pe ecran ci pe senzorul gri);
-tastele mi se par micutze si am o senzatie ca imi aluneca degetul de pe ele (desi nu am degete groase, se intampla sa ating din greseala tasta situata imediat sub)
-materialul din care sunt facute cele 2 taste gri mi se pare prea ieftin pt pretul telefonului si asteptarile legate de K850
si-acum de bine:
-excelenta faza cu activarea camerei din butonul lateral, chiar daca tastatura e blocata
-f utila posibilitatea schimbarii SIM fara OFF/ON
-imi place de mor capacul de pe spate si faptul ca e uniform si solid
-inainte (de vreo 4 ani
) am avut un Nokia 6610; ca si coloristica meniu, SE e net peste (bine, nici nu stiu daca e corecta comparatia, tinand cont de diferentele de timp/ tehnologice)
legat de camera, intai sa fie clar ca nu ma declar vre-un expert foto, dar la lumina de interior (bec/neon) parca sufera la claritate , desi am incercat diverse variante; la lumina zilei, numai respect.

si acum o problema, legata de corelarea blitz-poza. am avut cateva situatii in care, la poza cu blitz, imaginea iese f intunecata (atentie, nu neagra, deci nu se pune probl de acoperit flash/obiectiv), daca te uiti f atent se disting cateva contururi. va atasez cateva exemple, poate va sunt de folos (primele 2 poze sunt cu blitz, a 3a e fara). Am citit pe undeva ca SE salveaza si niste informatii aditionale despre poza (luminozitate, expunere, etc)..astea sunt inglobate in poza sau sunt salvate intr-un alt fisier?
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul
legat de filme, cu ce program imi recomandati sa decomprim/recomprim fisierele astfel incat sa le fac avi sau mpeg? (MP4 nu e f popular)
Dante_Sparda
28th December 2007, 19:11
My K850i is now debranded.
Versiune soft: R1CA029. Oare daca o sa fac update cu SEUS cand o sa apara noul f/w se va intampla ceva?..sau va merge fara nici o problema..?
Dante_Sparda
28th December 2007, 20:43
LE: Am incercat cu SEUS si mi-a facut update la R1CA037.
boriss2oo6
28th December 2007, 22:33
dante_sparda zine si noua cam cat te tine bateria si in ce conditii, cum filmeaza, ce plus-uri are fata de fratele sau mai mic K800i, ce simti lipsa la el cel mai mult, am auzit ca are si PAN, e adevarat ? in legatura cu PAN-ul, bluetoothul ce viteza "prinde" si cam care e raza maxima daca ai testat.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.