He he, exact asta am facut eu acum un an de zile, ca n-am vrut sa dau banii unui "meserias", si bine am facut.
Incerc sa-ti spun cate ceva:
Ia-ti parchet cat mai gros, de 8mm daca ai bani, si neaparat "click", deci fara lipire. Umbla si tu prin magazine si vezi ce-ti face cu ochiul, al meu a fost foarte ieftin, dar produs in Franta, cel putin din ce scrie pe pachet, si nu am avut probleme cu el pina acum. Uita-te bine la clasa de trafic din care face parte, sa fie cel putin trafic domestic intens, sau comercial scazut. Cum se monteaza:
Se lasa podeaua goala complet in camera o zi macar, sa se "zvante", dupa care faci curat bec, si lasi cutiile de parchet pe jos 12 ore sa ajunga la temperatura podelei. Acoperi o parte din podea cu folie de plastic gros, peste care pui polietilena groasa de 2-3 mm. Incepi cu montajul parchetului, perpendicular pe ferestre, dupa ce te-ai uitat in prealabil cum se incadreaza, si daca nu cumva trebuie sa incepi cu o bucata taiata, ca sa ajungi frumos in dreptul usilor/peretilor ramasi descoperiti. Ai grija sa bati bine cu un ciocan lamele, sa se imbine bine, ca altfel se casca in timp si se umplu de jeg.
Ideea de baza este sa studiezi de zece ori camera, intinzi pe jos fara sa le prinzi lamele dintr-o cutie, si te lamuresti cum trebuie sa le prinzi si cum sa incepi. Daca ai spirit practic, te descurci, daca nu, nu te baga ca e destul de greu. Inca ceva, lasa intre marginile parchetului si pereti un luft de cam 8-10 mm, pentru dilatare. Succes.