DDuras
2nd November 2009, 21:46
CITAT (roandre @ 2nd November 2009, 22:36)

Eu sunt la capitolul parchet acum si manopera mi s-a cerut 8 ron/mp.
Acum am cu cine sa pun parchet dar nu stiu de care sa pun

.
pai iti ia acelasi pret indiferent ce fel de parchet pui ?
roandre
2nd November 2009, 22:27
Pretul este pt parchet laminat...nu conteaza dc sunt placi lungi/inguste sau alt fel.
mutulica_41
3rd November 2009, 08:14
Eu l-as lua pe cel mai gros
PUERTAS
3rd November 2009, 08:48
Quick-step e cel mai bun din Europa alaturi de Pergo- tu alegi
roandre
3rd November 2009, 09:13
Da, am citit si eu ca e cel mai bun dar totusi clasa de rezistenta este C32 pe cand la cel kronotex este C33 (deci dupa aceasta clasa pare mai rezistent decat primul).
In cazul asta, de ce e mai bun quick step sau pergo (despre Pergo nu auzisem si la o prima cautare pe net am gasit ca e printre cei mai mari producatori de perii si maturi
)? Deci ce are asta si celalalt nu are ca pana acum balanta inclina spre kronotex (grosime mai mare, clasa de rezistenta la zgarieturi mai mare)?
PUERTAS
3rd November 2009, 18:46
Nu totdeauna conteaza C32-C33 ai multe chestii in mijloc
-1? quick-step are .scrath guard. super rezistenta la abraziune( verificata de mandea personal ) noutate in domeniu, iar de IC2 sau IC3 ai auzit? masoara rezistenta la lovituri iar quik-ul are MASTER CORE -in eligna- adica peste valoarea ceruta de normativa IC3. Dupa aia are forta la rupere de 450kg / metru liniar de imbinare( depasit de PERGO con 600kg/ml) garantie pe viata la imbinare( ca nu se desface pentru prima montare) si nu ai parchet care sa imite mai bine lemnul-parerea mea.
Despre colegul pergo gasesti informatii la GOOGLE-PERGO.COM-ENTER alegi europa si tara carei limbi o stii mai bine.
roandre
4th November 2009, 17:59
PUERTAS, multumesc pt raspuns! Chiar as fi vrut sa citesc anumite avantaje ale quickstep-ului caci eu una la parchet nu ma pricep ci doar am citit vreo 2-3 zile informatii pe net si m-am uitat la anumiti indici ce se presupune ca reflecat si calitatea acestuia. Ma refer la acel C33 si AC5 (rezistenta la abraziune). La kronotex scrie AC5 dar nu stiu dc este vorba despre aceeasi clasa de care spuneai tu si care e notata cu IC2-3. Cu forta de rupere nu mi-am batut capul insa
.
Despre Pergo am reusit sa citesc de ieri dar spuneam ca la prima cautare mi-a dat producatorul de perii si maturi
.
Acum ce sa zic, poate quickstep este mai bun dar e si destul de scump asa ca pt moment am luat decizia de a merge pe varianta kronotex, 12 mm (avand vreo 135 mp) pt mansarda si etaj (dormitoare) iar la parter inca mai analizez dc sa iau in living quickstep. Faza aiurea este ca se aduce numai prin comanda dupa 4 saptamani. Si dc descoperi ca iti mai trebuie o placa, mai astepti inca 4 saptamani. Destul de neplacut!
Pt parchet am luat si folie PEE de 3 mm. La imbinarea foliei se foloseste vreo banda adeziva sau se suprapun foliile pe o anumita suprafata?
PUERTAS
4th November 2009, 18:41
Pt parchet am luat si folie PEE de 3 mm. La imbinarea foliei se foloseste vreo banda adeziva sau se suprapun foliile pe o anumita suprafata?[/quote]
banda adeziva de 5 cm ( cea cu care lipesti cutiile) maron , pui fasiile de spuma cap l cap fara sa le suprapui.
roandre
5th November 2009, 11:16
Ok, am retinut ideea si am sa cumpar banda adeziva pt imbinarea foliei de parchet.
Alta intrebare este referitoare la plinta. Ce plinta este mai potrivita? cea de pvc (arata a plastic curat dar se poate mula dupa perete in cazul in care acesta nu este perfect drept) sau mdf (arata mai bine dar e rigida si dc peretele nu e perfect atunci raman spatii intre plinta si perete) sau ...?
La usile care dau spre exterior (usa de la living catre terasa sau usile care dau in balcoane) ce fel de plinta se foloseste si unde se gaseste asa ceva?
hulutag
5th November 2009, 18:36
recomand sa nu te grabesti cu plinta,termina cu parchetul de montat si incearca cumva sa aduci acasa 2-3 culori de plinta si le asezi sa vezi cum vin.Asta mai ales daca esti in dubii cu mai multe culori.De cateva ori m-i sa intamplat sa merg sa le schimb iar de atunci vorbesc cu vanzatorii sa-mi lase cateva modele pentru o ora sa zic.
dann1n
5th November 2009, 23:46
roandre
6th November 2009, 09:19
hulutag, eu ma gandeam sa iau o bucata dintr-o placa de parchet si sa ma duc cu ea in magazine ca sa gasesc ceva cat mai apropiat ca nuanta. Ideea era ca nu prea stiu ce plinta sa aleg (material) si unde se gasesc acele plinte pt usile care dau in exterior.
Inca o intrebare, dc nu este casa incalzita se poate monta parchetul? Casa este f bine izolata dar inca n-am dat drumul la centrala.
hulutag
6th November 2009, 19:19
Eu am luat plinta odata cu parchetul dar nu s-a potrivit atunci cand am intins o plinta pe jos cu parchetul montat,doar daca esti in dubiu cu mai multe nuante de plinta atunci platesti sa spunem 3 plinti si le spui ca 2 le vei schimba si mai departe cumperi deferenta.cred ca merge asa dar la un magazin mai mic,dar poti sa incerci asta si la cele mari gen Practiker,Baumarkt etc.
Ca este plastic sau mdf nu stiu daca este mai important decat sa iei nuanta care se potriveste cel mai bine.La cele din plastic ai coltare,imbinari,terminatii,la cele din mdf nu am prea vazut sau foarte rar si atunci trebe sa le tai la unghi.
Cred ca nu are o importanta atat de mare chestia cu caldura atata timp cat sta aproximativ 48 ore in casa (incaperea) unde se monteaza,sapa sa fie uscata si spatiul de aproxim.1cm la margini,asta scrie si in recomandarile lor.
Problema care o pui cu caldura poate fi problema pentru parchetul masiv,cel ce trebe raschetat,lacuit etc.,el este foarte pretentios.
AlexandraDP
10th November 2009, 15:50
Buna,
Suntem in faza de amenajare a unui apartament la rosu, si nu ne putem decide asupra parchetului.
Am primit pareri pro si contra parchet laminat/ stratificat.
Poate experientele voastre imi vor face alegerea mai usoara.
claudiu.matei
10th November 2009, 17:01
Intrebarea asta ar suna cam asa logan/mercedes?
Dar de ce stratificat si nu masiv? Ca sa ti faci o idee, cel mai bun ar fi parchetul masiv. Este din lemn natural, trebuie sa fie foarte bine uscat si il vei avea o vesnicie, izolatie termica, fonica, toate avantajele. Stratificatul are un suport de rasinoase peste care se vine cu un strat subtire de masiv pentru a da culoarea dorita. Izolare termica.. tralala. toate conditiile iar ultima gaselnita este laminatul care este din MDF cu un print atasat peste el , acest print invelit intr-un lac si este varianta cea mai ieftina.
Diferenta o faci tu!
georgetocila
11th November 2009, 17:41
Parchet bambus mai ieftin pe unde se gaseste?
cbodnara
11th November 2009, 19:58
am o problema cu parchetul laminat montat si poate ma ajutati cu un sfat. Asta e secventa de actiuni:
1. cumparat apartament nou, semifinisat
2. finisat asta vara, pus laminat de 8 mm si 5 mm extrudat in dormitor si sufragerie, luat la oferta in bricostore 20 ron/mp, ceva nemtesc parca
3. trei saptamani nici o problema, toate bune si frumoase
4. plecat o saptamana in concediu in septembrie, toate geamurile ramase inchise
5. ajuns acasa, parchet umflat la intrarea in sufr si la intrarea in dormitor(nu aveam usi de interior atunci)
6. intre timp am pus usi de interior, cumparat dezumidificator, dat drumul la centrala excesiv, aerisit pe cat posibil
7. la dormitor la intrare si-a revenit, s-a umflat la geam si in coltul opus; la geam ba scade ba creste.
Acum problema e ca nu reusesc sa-l fac sa-si revina de tot si nu stiu ce sa-i mai fac. In locurile alea parca sta un pitic cu pompa si-l tine umflat.
A mai patit cineva asa ceva cu laminatul? Sa fie placa inca uda?
Corina2009
11th November 2009, 21:37
CITAT (georgetocila @ 11th November 2009, 17:41)

Parchet bambus mai ieftin pe unde se gaseste?
Nu iti recomand.
Se zgarie in ultimul hai si daca dai doar cu unghia.
mutulica_41
12th November 2009, 08:53
@cbodnara: in zonele unde e umflat, scoate plinta si verifica rostul de dilatatie, daca nu exista si placa vine pana in perete, ai gasit raspunsul, daca exista ceva luft, atunci e vb de umiditate; la bloc e putin probabil sa fie placa umeda, mai ales daca zici ca ai pus extrudat, dar numai la umezeala se umfla parchetul
AlexandraDP
12th November 2009, 09:52
CITAT (claudiu.matei @ 10th November 2009, 17:01)

Intrebarea asta ar suna cam asa logan/mercedes?
Dar de ce stratificat si nu masiv? Ca sa ti faci o idee, cel mai bun ar fi parchetul masiv. Este din lemn natural, trebuie sa fie foarte bine uscat si il vei avea o vesnicie, izolatie termica, fonica, toate avantajele. Stratificatul are un suport de rasinoase peste care se vine cu un strat subtire de masiv pentru a da culoarea dorita. Izolare termica.. tralala. toate conditiile iar ultima gaselnita este laminatul care este din MDF cu un print atasat peste el , acest print invelit intr-un lac si este varianta cea mai ieftina.
Diferenta o faci tu!
Multumesc pentru raspuns claudiu.matei, stiam ca parchetul masiv este cel mai bun, insa este totodata si cel mai scump 
Ma intreb daca un parchet laminat de 12mm ar merita, desi pretul nu este deloc mic, sau sa investesc dublu si sa pun parchet stratificat. Cred ca pana la urma am sa decid sa imi iau "mercedes" asa cum ai spus foarte bine tu.
roandre
12th November 2009, 12:03
Revin cu o intrebare legata de montajul parchetului pe hol unde latimea acestuia este mai mica decat o placa de parchet.
Cum montez parchetul in situatia asta? Se mai face teserea placilor (o placa aproape intreaga apoi 2 jumatati de placa, iar placa intreaga)?
Holul are 1100 iar placa de parchet are 1385 mm lungime.
In cazul in care se pun placi intregi doar fara sa se mai teasa, ce probleme ar putea sa apara?
mutulica_41
12th November 2009, 16:07
Problema e de estetica, eu le-as tese...
roandre
12th November 2009, 16:45
Multumesc! Deci nu apar alte probleme ci totul tine de estetica.
raduk
12th November 2009, 20:03
Dacă tot a venit vorba de estetică, pe un hol lung și (ceva) mai îngust, eu aș monta (ca regulă generală) parchetul laminat cu plăcile în lungul holului, nu de-a latul. Dar nu este un postulat, pentru că situațiile pot diferi de la un caz la altul (intrările în încăperile adiacente, sursele de lumină etc.).
matzu_2003
13th November 2009, 03:13
cea mai importanta problema pe care ai omis sa ne spui roande este ce fel de parchet este acela pe care vrei sa il montezi in acel hol
parchet laminat
parchet stratificat in doua sau mai multe straturi
parchet masiv
daca este vorba de parchet laminat acesta trebuie tesut exact ceea ce a spus mutulica
iar ca o regula pe care putini o stiu despre parchetul laminat se incepe si se monteaza pe latura mai scurta a incaperilor,nu cum da mai bine lumina sau la intrarea in incapere...sunt si distante care trebuiesc respectate intre decalajele rosturilor(rosturile de la un rand si rosturile de la urmatorul rand)cel putin 40 cm
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.