Despre Parchet
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

dressel

am cumparat si eu un apartament la parter si vreau in bucatarie sa pun parchet. Problema e ca pardoseala este din mozaic si umezeala e la ea acasa, in consecinta vreau sa pun mai intai o izolatie si apoi parchet. Din pacate nu am cunostinte in domeniu si nu stiu care este solutia cea mai buna din punct de vedere al materalelor( izolatie + parchet). Aveti ceva sfaturi pentru mine ? Va multumesc.
stalker7
Am nevoie de un sfat , am in camere un parchet din lemn masiv vechi de vreo 30 si ceva de ani , ultima oara a fost raschetat acum vreo 15-20 de ani , arata cam rau cei drept , ma gandesc sa nu il mai reconditionez ci sa pun peste el un parchet laminat hdf de 8 mm pe o placa de extrudat , ce ziceti ? sau e mai bine sa il raschetez pe cel vechi ?

mutulica_41
CITAT (stalker7 @ 12th August 2009, 18:53) *
Am nevoie de un sfat , am in camere un parchet din lemn masiv vechi de vreo 30 si ceva de ani , ultima oara a fost raschetat acum vreo 15-20 de ani , arata cam rau cei drept , ma gandesc sa nu il mai reconditionez ci sa pun peste el un parchet laminat hdf de 8 mm pe o placa de extrudat , ce ziceti ? sau e mai bine sa il raschetez pe cel vechi ?

E mai scump sa-l raschetezi pe cel vechi, dar e de preferat, daca permite bugetul, se subintelege ca si un lac de calitate

CITAT (dressel @ 10th August 2009, 20:17) *
am cumparat si eu un apartament la parter si vreau in bucatarie sa pun parchet. Problema e ca pardoseala este din mozaic si umezeala e la ea acasa, in consecinta vreau sa pun mai intai o izolatie si apoi parchet. Din pacate nu am cunostinte in domeniu si nu stiu care este solutia cea mai buna din punct de vedere al materalelor( izolatie + parchet). Aveti ceva sfaturi pentru mine ? Va multumesc.

Daca in bucataria aia chiar se gateste, e cam riscant cu parchetul, chiar daca sa zicem ca bucatareasa e extrem de atenta si nu varsa nimic pe jos, e ft greu sa-l tii si curat, repet, daca chiar se gateste...
Georgii
Eu am parchet in bucatarie si chiar gatesc...nu a suferit nici un damage, e perfect dupa mai bine de 1 an.
mosh
Sunt in faza de renovare un apartament de 3 camere si doresc sa reconditionez parchetul existent care este intr-o stare relativ buna. Suprafata din parchet masiv este de cca 45 mp. Va rog sa imi transmiteti un pm cu firme sau persoane fizice autorizate care sunt profesionisti in reconditionare de parchet.

Multumesc,
Marius
wefarmer
Am urmatoarea problema: dusumea faltuita,vopsita cu mult timp in urma si care acum scartaie si a devenit usor concava, asezata peste planseu din grinzi de lemn de 30-40 cm intr-o camera de 14 mp.
Eu am gasit pana acum urmatoarele variante:
1. prinsa la cuie sau holzsuruburi acolo unde scartaie + +slefuit + chituit rosturile + finisat si lacuit
2. prinsa la cuie sau holzsuruburi acolo unde scartaie + lefuit pt indreptat + placa PEE 3/5 mm + parchet laminat de 6/7/8mm
Nu stiu care varianta ar fi mai buna sau poate exista si altele si nu le-am luat eu considerare.
nick_florin
buna,
am si eu nevoie de un mic ajutor....se da un living de 6,8 metri / 4 metri si un hol de 1,9 m / 4,5 m unde se vrea a fi montat parchet laminat de 7-8 mm.....asta cam peste vreo 2-3 saptamani....
am gasit un parchet care ne place mult si e la oferta.....
sotia vrea sa puna parchetul laminat de 7 mm oblic.....cine ma poate ajuta cu un calcul sa stiu cat sa cumpar nici sa nu raman cu vreo 3-4 cutii dar sa imi ajunga ca poate pe cand il montez peste 2-3 saptamani sa nu mai gasesc daca nu imi ajunge.....multumesc mult si astept un ajutor.....

hardc0r3
buna ziua,
doresc sa imi pun parchet in 3 camere, m-am orientat spre cel laminat, ma intereseaza sa fie cat mai rezistent la abraziuni, inchis la culoare maro inchis , negru, si ca pret pana in 80 de lei/mp2. M-am gandit sa fie undeva intre 10 si 12 mm grosime. Puteti sa imi da-ti niste recomndari ? Nu sunt din Bucresti, sunt din Baia Mare, deci eventual ceva caraceristici pe care sa le aiba, eventual producator, fonoizolnat cat de cat.
Ce imi recomndati sa pun sub el, fiindca mesterii mei mi-au tras sapa din nisip facuta cu betoniera in partament
nirosbog
E vreo problema daca montez parchetul peste linoleum? Am parchet laminat de 12 mm grosime.
mutulica_41

CITAT (nirosbog @ 28th October 2009, 11:23) *
E vreo problema daca montez parchetul peste linoleum? Am parchet laminat de 12 mm grosime.

Daca pardoseala e dreapta, merge, nu ca ar fi ca la carte, dar la noi in Romanica se poarta, chiar si eu am facut asa, dar daca ai gropi...nu are viata prea lunga in zona aia...
raduk
CITAT (nirosbog @ 28th October 2009, 10:23) *
E vreo problema daca montez parchetul peste linoleum? [...]

Problema pe care o întrevăd eu nu sînt "gropile", ci ceea ce s-ar putea afla sub linoleum. wink.gif
ciandreiciu
Am o intrebare:

cam pe unde se invarte, ca pret, un metru patrat de turnat sapa autonivelanta?

Merci.
hulutag
CITAT (raduk @ 28th October 2009, 20:06) *
Problema pe care o întrevăd eu nu sînt "gropile", ci ceea ce s-ar putea afla sub linoleum. wink.gif

Pai da-l jos si eventual trage un strat subtire de autonivelanta fiindca cred ca vor ramane urme urate de adeziv,sau verifica cat de bine este lipit si daca doar marginile "flutura"taiele si niveleaza spatiul cu extrudat de 2 sau 3 mm echivalentul la grosimea linoleului.Verifica si denivelarile cum spunea colegul mai sus ,daca sunt gropi,sa spunem (parerea mea) la 1 metru o diferenta de 1cm,atunci foarte indicat ar fi sa-l dai jos pe linoleum si sa nivelezi .
mutulica_41
raduk: adica te gandesti ca in afara de prenadezul de la linoleu ar putea fi mucegai sau cuib de gandaci? mucegai ar fi posibil daca s-a lasat cu inundatie, altfel nu prea cred, cat despre goange...fiecare le stie pe ale lui...
subscriu la parerea lui Hulutag; daca pe mp are denivelari de 1 cm, mai intelept e sa scoti linoleul si sa dai cu zeama de autonivelanta. Vreau sa spun ca eu NU am facut asa, drept urmare la vreo 4 ani dupa ce am pus parchetul (8 mm) peste linoleu, acuma tre sa-l schimb si sa scot linoleul, sa fac pregum zice in 'reglement'...asta desi am incercat sa reduc denivelarile cu ziare/ reviste. Deci, concluzia mea: cand te scumpesti la tarate...esti mancat de godac!
ciandreiciu
Salutare,

As vrea sa imi pun parchet triplustratificat de 15 mm in apartament si am inteles ca trebuie turnata o sapa autonivelanta. Am inteles rostul acestei operatiuni, insa as vrea sa stiu daca inainte de asta si dupa turnarea sapei autonivelante ar mai trebui sa faca mesterii care se ocupa si altceva?

Merci,
hulutag
CITAT (ciandreiciu @ 31st October 2009, 10:37) *
Salutare,

As vrea sa imi pun parchet triplustratificat de 15 mm in apartament si am inteles ca trebuie turnata o sapa autonivelanta. Am inteles rostul acestei operatiuni, insa as vrea sa stiu daca inainte de asta si dupa turnarea sapei autonivelante ar mai trebui sa faca mesterii care se ocupa si altceva?

Merci,

Cred ca inainte sa dea cu autonivelanta ar trebui sa mature bine cu o bidinea sau o matura deasa si sa amorseze iar dupa doar trebuie asteptat sa se usuce.acest lucru depinde de grosimea stratului de autonivelanta,de umiditatea din casa ,de tempaeratura .Chestia cu amorsa este buna ca poti sa nivelezi bine autonivelanta dar pe de alta parte se usuca mai greu fiindca nu mai are absorbtie podeaua.
lightpawn
CITAT (nirosbog @ 28th October 2009, 10:23) *

Uita de varianta 'peste linoleum', parerea mea. Scoate linoleumul. Ia un meserias sa puna dreptarul si sa-ti zica ce si cum... Daca e mult de umplut, sapa autonivelanta nu e prima solutie (costa mult!). Rezolvi cu ciment si nisip si eventual partea fina cu sapa autonivelanta.

Valabil pentru orice discutie legata de nivelare / sapa autonivelanta.
DDuras

cat se mai ia pentru montat parchet laminat ? stie cineva ?

lightpawn
9 lei/m2 o sa ma coste pe mine la o garsoniera, plinta inclusa.
PUERTAS
CITAT (hulutag @ 31st October 2009, 15:49) *
Cred ca inainte sa dea cu autonivelanta ar trebui sa mature bine cu o bidinea sau o matura deasa si sa amorseze iar dupa doar trebuie asteptat sa se usuce.acest lucru depinde de grosimea stratului de autonivelanta,de umiditatea din casa ,de tempaeratura .Chestia cu amorsa este buna ca poti sa nivelezi bine autonivelanta dar pe de alta parte se usuca mai greu fiindca nu mai are absorbtie podeaua.

Nu stiu daca sa ma bag in seama ca stiu ca poate ma ia lumea la suturi -
1º-parchetul laminat poate sa preia din fabricatie deznivelari liniare de 1mm/ml( metru liniar) tradus -daca la o camera de 4m lungime pui un dreptar de 4m( sau 3,5m) de care ai si gasesti sub el 4-5mm de deznivel dupa fabricant nu trebuie sa faci nimic dar ca sa stai tu mai limistit pui o folie de 3-4mm PEE si e suficient.
2º-daca masori sii gasesti pardoseaua ca are 3cm deznivel la cumpana dintr-o parte in alta a camerei dar sub dreptar ai 3-4mm de gol nici asa nu e nevoie de sapa( decat in cazul in care tu vrei expres caz in care nu ne bagam) pentru ca ajungem la cazul 1º
3º- pui dreptarul si observi ca in camera ai locuri precise unde ai goluri mai mari dar camera in general nu arata ca o mare valurita - pregatesti un saculet mai mare de nisip trecut prin ciur( sita) fina si bine uscat insemni cu o carioca pe unde sunt gaurile si cand ajungi la ele piu frumos nisip, nivelezi cu dreptarul puyi lamina imediat si incerci sa nu calci pe gaura asa astupata cand pui parchetul dupa ce ai pus parchetul nisipul dev acolo nu are cum sa se miste neam( doar in cazul in care calci tu cu 1tona pe pantof in locul respectiv) eu personal folosesc praf de marmura pt asa ceva
4º cazul in care arata camera ca o mare valurita - sapa sub orice forma vrei dumneata.
Se apreciaza cum colegul meu masoara solul cu un dreptar.
matzu_2003
de acord  bogdane cu ceea ce ai spus mai sus peacefingers.gif
DDuras
CITAT (lightpawn @ 1st November 2009, 01:09) *
9 lei/m2 o sa ma coste pe mine la o garsoniera, plinta inclusa.

Nu stiu , parca mi se pare cam mult. E totusi parchet laminat.

Asta e pretul, sau a gasit @lightpawn meseriasi mai scumpi ?

PUERTAS
CITAT (DDuras @ 2nd November 2009, 19:25) *
Nu stiu , parca mi se pare cam mult. E totusi parchet laminat.

Asta e pretul, sau a gasit @lightpawn meseriasi mai scumpi ?

Un bun meserias scuteste clientul de niste cheltuieli degeaba dar si incaseaza.
Poti plati mai ieftin dar sa-ti incaseze banii ca sa-ti toarne nu-s ce sape sau balarii cand o poate rezolva mai simplu mai repede si castigand mai bine, iar tu mai ieftin.
Ca sa pui plinta bine e cam 1/4 din timpul necesar montarii parchetului iar eu stiam ca se incaseaza cam 2€/m2 pe montaj parchet.
DDuras

nu e vorba de sape sau altele; strict parchet si plinta, bineinteles.

roandre
Eu sunt la capitolul parchet acum si manopera mi s-a cerut 8 ron/mp.
Am vazut pe net ca sunt firme care pun parchetul cu 6 ron/mp.
Acum am cu cine sa pun parchet dar nu stiu de care sa pun biggrin.gif .
Initial am zis ca in living o sa pun parchet triplustratificat (in jur de 100 ron/mp) dar si cel de la greenket si cel de la barlinek (15 mm) aratau la fel de prost placile. Am luat prin sondaj cateva placi si niciuna nu a fost dreapta (erau curbate) asa ca parca nu mai sunt la fel de incantata de tipul asta de parchet.
Cel masiv iese din calcul in cazul meu.
Acum ramane laminatul la care am 2 variante.
Kronotex Robusto (12 mm, C33) la 57 ron/mp sau Quickstep (8 mm) cam la 70-110 ron/mp. Citind pe aici am inteles ca mai bun ar fi cel din urma dar comparand cele 2 tipuri de parchet selectate de mine, care ar fi o optiune mai buna?
Primul avand clasa C33 inteleg ca e destul de rezistent la trafic intens, zgarieturi si este si o idee mai gros. Cel din urma este mai subtire dar ar fi f rezistent la zgarieturi.

Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.