Despre Parchet
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

mutulica_41

CITAT (lightpawn @ 5th July 2009, 20:53) *
Pai am avut sapa autonivelanta... parea drept... in fine, nu ne deranjeaza, abia ii da un aer "mai natural" smile.gif

So, WITEX anyone? Sau raman la QUICK STEP? Sau o iau iar de la capat cu parchetul masiv/stratificat...

Pana la sfarsitul lunii trebuie sa ma hotaresc.

Pui problema de parca bugetul nu ar conta...in cazul asta ia-o de la capat cu cel clasic!
lightpawn
Conteaza bugetul, iti dai seama... pe de alta parte, as investi mai mult pentru parchet din lemn ca doar nu-l schimb din 3 in 3 ani... si e un material natural mult mai placut decat orice parchet cu "poza".

Parca ceva-ceva ma retine totusi sa nu merg catre lemn... eu nu am vazut in viata mea parchet de lemn care sa nu aiba "lufturi" sau sa nu se miste deloc dupa cativa ani de la montare. In fine, inca ma mai gandesc...

mutulica_41
CITAT (lightpawn @ 6th July 2009, 13:14) *
Conteaza bugetul, iti dai seama... pe de alta parte, as investi mai mult pentru parchet din lemn ca doar nu-l schimb din 3 in 3 ani... si e un material natural mult mai placut decat orice parchet cu "poza".

Parca ceva-ceva ma retine totusi sa nu merg catre lemn... eu nu am vazut in viata mea parchet de lemn care sa nu aiba "lufturi" sau sa nu se miste deloc dupa cativa ani de la montare. In fine, inca ma mai gandesc...

Inseamna ca n-ai umblat destul...daca pardoseala e pregatita cum trebuie, daca se foloseste adeziv bicomponent si daca parchetul are la montare umiditatea care trebuie, nu ai probleme nici cu luftul, nici cu scartaitul! daca faci lucrarea cu o firma specializata, inseamna ca ai o garantie specificata in contract...mai mult n-am ce sa zic, alege cu intelepciune!
PUERTAS
CITAT (lightpawn @ 6th July 2009, 12:14) *

Sa lasam lucrurile clare
AVANTAJ PARCHET LEMN NATURAL-lipit asa cum zice cartea de acu 50 de ani nu are moarte daca stii ce sa-i faci-o data la an intretinut cu ceara si o data la cativa ani curatat de stratul de lac reparat smirgheluit si inca o data lacuit ç
AVANTAJ PARCHET DE LEMN STRATIFICAT putine incearca timid sa ofere ceea ce ofera lemnul 100% si avantajele parchetului sintetic la montaj.
DEZAVANTAJE ASTEA DOUA- lemn 100% moale se marcheaza orice cade si orice zgarieturica, intr-un an te uiti cu mila la el, stratif-cam la fel si mai si scartaie din cand in cand ( nu e obligatoriu) e mai scump decat cel 100% si mai prost da mai rapid
cel 100% daca te saturi de el vreodata( chestie de presupus in anii nostri-parintii nostri zugraveau de doua ori casa in 40 de ani( dadeau calciu saracii si-il ingrijeau ca pe sfintele moaste) noi o data la 4-5 ani dam peretii ) muncesti ca naiba sa-l scoti
AVANTAJ LAMINAT QUICK_STEP cel mai bun din EUROPA ( nu zic lume pt. motive demne de observat) la ora actuala, se monteaza super repede si usor ( cel mai simplu sistem de prindere patentata din europa UNILIN GRUP, AC4 dar atinge limita superioara-in practica e un AC5, desene identice cu realitatea pana la confuzie-imita pana si defectele nodurilor, usor de intretinut cu anii ( nu tre sa stea nevasta cu gura pe copchii sa se descalte( aici la noi zici la unu sa se descalte si nu-ti mai trece pragul in viata) si daca te saturi de el se dezmonteaza usor si in timp ce dezmontezi montezi altul la loc- rezulta- viteza
garantie de 25 ani
DEZAVANTAJE nu e de lemn
cel ceti place tie e ELIGNA COUNTRY cam 25€+TVA / m2
Poze de la un magazin amenajet in ianuarie si cu parchet din lemn masiv lipit reconditionat si lacuit nou.
mariancristian_mc
Ce plinte sunt acelea albe? Din ce material sunt? Exista si alte culori?
PUERTAS
CITAT (mariancristian_mc @ 6th July 2009, 19:29) *
Ce plinte sunt acelea albe? Din ce material sunt? Exista si alte culori?

MDF lacuite cu alb, poti sa le faci in ce culori vrei tu
A_Ionut
Va salut.
Trebuie sa elimin parchetul vechi din living si am nevoie de sfaturi(este mancat de carii si in unele locuri ars nu se mai poate reconditiona)
As vrea sa merg tot pe varianta de parchet masiv din fag/stejar sau dusumea din aceleasi esente.
Cum recomandati sa fie facut montajul in ambele cazuri?(se exclude varianta sapei de orice fel)
Daca merg pe varianta de dusumea dupa x ani voi putea sa o raschetez si sa dau iar lac?
Cum nu am incredere ca parchetul/dusumeaua e bine uscata credeti ca sunt deajuns 8-10 luni pentru ca aceasta sa se usuce complet inainte de montare?
Multumesc

lightpawn
Eu cred ca materialul ar trebui uscat de producator inainte sa produca parchetul, din ce m-am informat ar fi bine sa fie sub 10% umiditatea. Pentru aclimatizare nu ai nevoie de atatea luni... cred ca o luna e suficient. Corectati-ma daca gresesc... la restul intrebarilor nu ma pronunt.

@my problem: am gasit o lichidare de stoc la un producator de usi si parchet din moldova: parchet masiv de stejar, cu nut-feder, grosime 21 mm, latime 50 mm, lungimi variate intre 300-600 mm, selectat (adica fara noduri). Doua chestiuni:
1. Pretul: 22 EUR/m2 (TVA inclus). Cum vi se pare?
2. Pentru montaj producatorul imi recomanda o firma cu care colaboreaza ei de obicei. Pentru toti binevoitorii dar in special mutulica_41: ce intrebari sa le adresez / ce finisaje sa le solicit - ma refer la utilaje finisare, baituri, lacuri, adezivi etc. O sa vin dupa aia cu raspunsurile pe forum si va stresez din nou smile.gif
mutulica_41
Din punctul meu de vedere: adeziv bicomponent (care se simte bine la buget, dar nu degeaba), grund de imbibare pt lemn, si lac de parchet poliuretanic ( bicomponent) Poti tocmi manopera si cu 'aia' din Plopeni, parca ziceai ca ai casa in Gageni (sau Gagesti), pot sa spun ca baietii lor cunosc meserie, eu fiind furnizorul lor, le-am vazut cateva lucrari, stiu ca au avut lucrari si la cateva persoane publice, cu pretentii cat cuprinde...

A Ionut: daca dupa scoaterea parchetului vechi, meseriasul constata ca e nevoie de sapa autonivelanta, dar tu o excluzi din start, cam ce sfaturi astepti de pe forum...? daca pardoseala nu e dreapta, cum ai vrea tu sa fie parchetul drept, sa nu vezi colturi iesite in sus sau sub nivelul celorlalte placi? Daca e vb de bani, pune dusumea, , oricum pe oricare din ele le poti rascheta si relacui cand vrei, de cate ori vrei, buzunarul sa te tina....!
A_Ionut

Nu e vorba de bani, ma gandeam la aspect si rezistenta in timp. Camera are ~23mp.
Legat de sapa problema e ca incarc structura de rezistenta. Si nu vreau asta. Pentru ca daca nu ma interesa lucrul asta puneam si incalzire in pardoseala.
Intrebarea mea era daca e mai rezistent sa se monteze pe placa OSB sau direct pe sapa(veche/noua)
mutulica_41
Dusumeau are un aspect mai rustic, dupa mintea mea merge acolo unde e creat un ambient rustic; uneori e deajuns o sapa autonivelanta de cativa mm, nu inseamna neaparat ca incarci structura, ma rog, nu intotdeauna, dar e ft folositor pt parchet sa aiba un suport stabil ( plan) Planeitatea pardoselii e ft importanta pt durata de viata a parchetului, asta e ideea pana la urma. Daca il pui peste OSB nu se cheama ca te ridici cu structura?
A_Ionut
Nu era vorba ca ma ridic cu structura. Nu sunt conditionat de asta. Era vorba de incarcarea placii(greutate)
Oricum voi ramane la parchet din lemn masiv.
Voi elimina parchetul vechi si cred ca va trebui autonivelanta.
Dupa aceasta recomandati prinderea pe osb sau direct pe sapa?
Ma refer strict la rezistenta in timp.
mihilc
Am o problema:

Am instalat parchet laminat, dar din motive estetice am optat pentru o plinta din lemn de stejar de 10 cm inaltime si 2 grosime.

Problema a aparut la taierea acestei plinte la diverse unghiuri (45gr) deoarece parchetarul nu are si nici eu nu am gasit un fierastrau unghiular cu panza suficient de mare cat sa poata taia toata plinta. Poate taia aprox 9,3 cm.

Ma poate ajuta cineva?

A, si inca o intrebare. CUm se monteaza plinta asta din lemn de 10 cm?
Am primit mai multe sugestii: cu holzsuruburi, lipite dar impreuna cu niste cuisoare de lemn...

Pareri? Multumesc.
mutulica_41
Eu am luat de La Brico niste panze de 9 cm, si parca imi aduc aminte ca erau si mai lungi, dar m-am gandit atunci ca nu am nevoie de mai lungi
hulutag
Am si eu nevoie de ajutor tehnic : peste cateva saptamani am de montat la un client peste 200 mp parchet laminat,la un nivel v-a fi pe polistiren extrudat de 3 cm iar la alt nivel v-a fi peste 2 randuri de polistiren extrudat ,unul de 3 mm si unul de 6 mm, Stiu ca si polistirenul extrudat are densitati diferite (cel de 3cm sigur) problema care am auzit- ar fi ca nu ar conta densitatea ,sau in mica masura conteaza, cu toate acestea in timp ,1-2 ani prin locurile unde se circula frecvent polistirenul s-ar tasa si in timp raman gropi(santuri) in polistiren si parchetul se v-a curba la fiecare trecere prin zona. Va rog sa-mi spuneti si mie cat adevar este aici.Multumesc
PUERTAS
CITAT (hulutag @ 19th July 2009, 13:08) *
Am si eu nevoie de ajutor tehnic : peste cateva saptamani am de montat la un client peste 200 mp parchet laminat,la un nivel v-a fi pe polistiren extrudat de 3 cm iar la alt nivel v-a fi peste 2 randuri de polistiren extrudat ,unul de 3 mm si unul de 6 mm, Stiu ca si polistirenul extrudat are densitati diferite (cel de 3cm sigur) problema care am auzit- ar fi ca nu ar conta densitatea ,sau in mica masura conteaza, cu toate acestea in timp ,1-2 ani prin locurile unde se circula frecvent polistirenul s-ar tasa si in timp raman gropi(santuri) in polistiren si parchetul se v-a curba la fiecare trecere prin zona. Va rog sa-mi spuneti si mie cat adevar este aici.Multumesc

Fals in 99%. Gandestete ca atunci cand calci pe parchet greutatea se distribue pe toata placa si pe cele din jur
uledu
eu la parter (pt ca nu exista nici un fel de izolatie termica) vreau sa pun polistiren extrudat de 3 cm. M-am gandit sa il lipesc cu adeziv, sa il spacluiesc si armez cu plasa de fibra si apoi sa trag un strat de 1 cm de sapa autonivelanta. Abia apoi sa pun folia si parchetul laminat. toate astea le fac ca sa nu se lase in timp polistirenul, in special unde este greutate mare.

Acum daca cineva din experienta lui a montat parchet laminat direct peste polistiren de 3 cm si l-a observat in timp, si nu s-a lasat parchetul sa ne spuna.

Multumesc.
arhciprianpopescu
CITAT (uledu @ 20th July 2009, 14:29) *
eu la parter (pt ca nu exista nici un fel de izolatie termica) vreau sa pun polistiren extrudat de 3 cm. M-am gandit sa il lipesc cu adeziv, sa il spacluiesc si armez cu plasa de fibra si apoi sa trag un strat de 1 cm de sapa autonivelanta. Abia apoi sa pun folia si parchetul laminat. toate astea le fac ca sa nu se lase in timp polistirenul, in special unde este greutate mare.

Acum daca cineva din experienta lui a montat parchet laminat direct peste polistiren de 3 cm si l-a observat in timp, si nu s-a lasat parchetul sa ne spuna.

Multumesc.

pot sa montezi direct pe polistiren extrudat mai ales dacae este doar de 3cm. ar fio bine totusi sa pui folia specifica parchetului laminat si polistirenul sa fie lipit.
hulutag
Mai astept un raspuns convingator inca,stiu si de densitatea lor chiar daca este extrudat deoarece am montat in baile de la parter polistiren de 3 cm peste care am trecut cu plasa de fibra si apoi am montat gresia.Acolo am intalnit 3 densitati diferite si mi-a spus cineva ca ar fi si mai bun decat ce-am folosit eu.Mi-as dori sa primesc un raspuns tehnic sau din experienta.Parchet montez de 11 ani,de pe vremea cand eram cu strangatori,nu exista click sau dublu click,problema cu polistirenul nu am intalnit-o inca dar imi pun semne de intrebare,mie-mi pasa de clientii mei.Apeleaza la mine si acei clienti de acum 12-13 ani.Multumesc pentru intelegere.
voicul
Tarfa mica, tot te lauzi atat pe forum
mutulica_41
I-auzi Hulutag ce prieteni ai... laugh.gif
hulutag
Nu am eu cine stie ce vechime pe forum dar e prima oara cand deranjez pe cineva,am recitit postul meu si intr-adevar am "deraiat " de la subiect,poate si din cauza berii de aseara.Am simtit ca trebuie sa fac acea remarca mai mult din cauza raspunsulului primit de Puertas "Fals in 99%. Gandestete ca atunci cand calci pe parchet greutatea se distribue pe toata placa si pe cele din jur".Nu spun ca nu are dreptate,este adevarat pentru o perioada scurta de timp.pot sa afirm din experienta ca la o denivelare (groapa) sa spunem de 1 cm la 2mp,imediat dupa montarea parchetului cand calci in zona se simte sau mai bine zis se vede dar dupa o perioada ,sa spunem 1 an,parchetul ia forma podelei si nu se mai vede denivelarea cand calci in zona.Din acelasi motiv gandesc ca pot aparea in timp (tot dupa vreun an) denivelari in polistiren.
deann
Polistirenul,la un anume model,pe una din fete este striat... Aceasta fata striata vine in contact direct cu parchetul sau cu sapa? Motivatia?
reghinaflo
CITAT (miflore @ 1st July 2009, 09:43) *
Buna dimineata.
Am nevoie de un sfat relativ legat de parchet: intre camera si balcon am o treapta de 11 cm, in balcon parchet, in camera parchet. Nu stiu cum sa imbrac aceasta treapta in asa fel incat sa nu se mai vada zugraveala. Exista niste plinte mai late care sa se prinda si de partea de sus, un fel de L? Si care sa ajunga pana la baza camerei? Pe bucata aceasta sa renunt la plinta normala din camera si sa pun acest ceva? Parchetul pe balcon inca nu e pus, as putea lasa vreo 2cm pana la marginea treptei astfel incat sa se continue cu plinta asta? Sau exista niste coltare mai late? Mi-ar place ceva rotunjit. Imi pare rau ca n-am o poza, nu stiu dac-am fost explicita. Astept sfaturi! Multumesc!

Nu stiu daca am inteles bine, dar iti dau o idee. Eu am "mbracat" pragul usii de la balcon in parchet, am decupat o placa de parchet laminat. Mi-au iesit 2 bucati cu care am invelit pragul(in unghi de 90 grade) si arata foarte bine.
mariuspet
cat costa montajul unui parchet din lemn masiv? parchetul il am de la "Diana Forest" pentru cei care cunosc in zona Bacaului, sunt bare la 2 metri si un pic. Cam cat e metrul pentru montaj, caci pana acum am primit de la diferiti "mesteri" o sumedenie de preturi.

Multumesc mult.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.