savum35
4th June 2009, 17:50
CITAT (mariusnt @ 20th May 2009, 23:49)

Am rasfoit topicul acesta si am vazut ceva oameni bine informati p'aici (nu dam nume

). Ma apuc luna viitoare de renovat apartamentul de aprox. 56 mp. si am inceput sa ma uit dupa parchet. Buba este ca tot ce am gasit frumos este si foarte costisitor. Ma uitam la bambus, care este mai ok ca pret, dar am inteles citind parerile ca este destul de pretentios. Rugamintea este daca imi puteti recomanda (eventual PM ca sa nu fie vorba de reclama) de unde sa iau parchet de lemn (triplu stratificat sau masiv) la un pret bun. Nu vreau ceva de calitate proasta, ca toata lumea caut ceva bun si ieftin

. Va multumesc pentru ajutor si astept cu nerabdare sugestiile voastre.
eu mi am pus parchet triplu stratificat ,am fasit o firma care aduce din Germania si are pe stoc ,iar oferta este cu 50% sub pretul pietei. Este undeva pe Traian Popovici ,daca vrei detalii ma mi un email nu mai stiu exact:)
good luck
raicon
4th June 2009, 22:03
CITAT (savum35 @ 4th June 2009, 18:50)

eu mi am pus parchet triplu stratificat ,am fasit o firma care aduce din Germania si are pe stoc ,iar oferta este cu 50% sub pretul pietei. Este undeva pe Traian Popovici ,daca vrei detalii ma mi un email nu mai stiu exact:)
good luck
'
si eu am cumparat tot de la dansii, intr-adevar pretul este asa cum ar trebui sa fie la toata firmele " CORECT " lucru mai rar intalnit la comerciantii din tara noastra. ii gasesti la usata.ro in cazul in care mai au stocul!!!
dmx85
10th June 2009, 11:44
dati-mi si mie un PM va rog frumos cu numele firmei
Korinthya
13th June 2009, 10:43
o oferta cu reducere destul am gasit si eu la decora-house.ro
eu am luat un stejar de 15mm uleiat la 110 ron/mp
BlueSky2009
13th June 2009, 10:49
Dar la reconditionare parchet masiv, se pricepe cineva cu sfaturi, idei ?
cretu22
15th June 2009, 20:40
Cum este mai bine sa pui parchetul masiv la o casa:lipit pe sapa sau pus pe dusumea ooarba?
Multumesc
Petross
19th June 2009, 18:59
Buna ziua. Acum un an am montat parchet laminat iar recent am observat ca au inceput sa apara intre spatii intre lamelele de parchet, adica nu mai sunt imbinate perfect. Poate sa-mi spuna cineva de ce au aparut si ce pot face sa remediez situatia? Ce tipuri de inmbinari ale lamelelor de parchet laminat exista? Am citit undeva de dublu click iar omul care mi-a instalat parchetul mi-a spus ca al meu este cu click simplu. Multumesc
septimiu80
20th June 2009, 15:33
QUOTE (cretu22 @ 15th June 2009, 21:40)

Cum este mai bine sa pui parchetul masiv la o casa:lipit pe sapa sau pus pe dusumea ooarba?
Multumesc
ideal este pe dusumea oraba, dusumeaua realizata din placi de osb de 15-18mm grosime, daca sapa este buna poti folosii 15mm grosime, daca mai are denivelari 18 sau mai mult.
osb-ul il poti lipii si/sau prinde in dibluri, panotarea se va face respectand regulile de intretesere.
parchetul il poti lipii cu adeziv normal sau bicomponent de osb. rezultatul este garantat in timp.
mutulica_41
24th June 2009, 08:06
CITAT (BlueSky2009 @ 13th June 2009, 11:49)

Dar la reconditionare parchet masiv, se pricepe cineva cu sfaturi, idei ?
reconditionare presupune raschetat, chituit - daca e cazul, si lacuit din nou; simplu de scris, greu de facut ( sa arate si frumos)
lightpawn
24th June 2009, 13:18
Au trecut mai bine de sase luni de cand am inceput cautarile (si) pentru parchet, la vremea aia cautam masiv/stratificat, inca nu sunt hotarat dar am intrat in linie dreapta desi ne-a intarziat criza... 
In maxim o luna trebuie sa iau o decizie... si tocmai am dat peste o oferta interesanta in Bricostore - parchetul laminat quick step (detalii aici).
Stie cineva mai multe despre acest parchet? Pretul e cam piperat - in jur de 120 RON/m2 dar parchetul chiar arata super bine, zici ca e lemn, au si variante in care parchetul are profil de lemn (adica nu e doar poza).
Va rog... orice parere e binevenita! Multumesc!
PUERTAS
25th June 2009, 13:22
CITAT (lightpawn @ 24th June 2009, 13:18)

Au trecut mai bine de sase luni de cand am inceput cautarile (si) pentru parchet,
la vremea aia cautam masiv/stratificat, inca nu sunt hotarat dar am intrat in linie dreapta desi ne-a intarziat criza...

In maxim o luna trebuie sa iau o decizie... si tocmai am dat peste o oferta interesanta in Bricostore - parchetul laminat quick step (detalii
aici).
Stie cineva mai multe despre acest parchet? Pretul e cam piperat - in jur de 120 RON/m
2 dar parchetul chiar arata super bine, zici ca e lemn, au si variante in care parchetul are profil de lemn (adica nu e doar poza).
Va rog... orice parere e binevenita! Multumesc!
E cel mai bun parchet laminat care se poate cumpara de pe piata , dar la aproape 40€ e un NOBLESS sau ELEGANCE caci ELIGNA e 20€/m2 iar CLASSIC 14€/m2, PERSPECTIVE cam 26€/m2 cu TVA inclus.
E si singurul parchet care garanteaza imbinarea pe viata( 33 ani )
Eligna dupa parerea mea e cel mai complet si cel mai bun raport pret calitate vizuala si calitate overlay.
Total general -cumpara cu incredere- nu o sa te dezamageasca.
In poze U995 stejar vintage
uledu
25th June 2009, 22:37
cum montezi parchetul?
din poza se vede ca prima data potrivesti la capat si apoi pe lungime sau cum?
PUERTAS
26th June 2009, 12:28
CITAT (uledu @ 25th June 2009, 22:37)

cum montezi parchetul?
din poza se vede ca prima data potrivesti la capat si apoi pe lungime sau cum?
Toata treaba-i din buric- n-ai buric nu faci nimic¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
Se baga prima oara latura mica sub un unghi de 30-45º si apoi cu o miscare brusca din incheietura se ridica putin 10-15º cu forta tot randul deja montat si tragi cu putere spre tine de placa si intra in cea de jos.
Pare complicat da nu e.
lightpawn
28th June 2009, 16:55
CITAT (PUERTAS @ 25th June 2009, 14:22)

E cel mai bun parchet laminat care se poate cumpara de pe piata , dar la aproape 40€ e un NOBLESS sau ELEGANCE caci ELIGNA e 20€/m2 iar CLASSIC 14€/m2, PERSPECTIVE cam 26€/m2 cu TVA inclus.
E si singurul parchet care garanteaza imbinarea pe viata( 33 ani )
Eligna dupa parerea mea e cel mai complet si cel mai bun raport pret calitate vizuala si calitate overlay.
Total general -cumpara cu incredere- nu o sa te dezamageasca.
In poze U995 stejar vintage
Nu mai stiu din ce gama era cel care mi-a placut mie, omul din Bricostore "mi-a facut capul calendar" vreo 15 minute si ala e pretul de mi-a ramas in cap - ~120 RON/m2. Daca le cunosti oferta, parchetul care mi-a placut cel mai mult a fost cel cu "santuri" la imbinare, dar nu cel cu santuri adanci, cel putin mai "tesit"... scuze, nu stiu cum sa explic altfel...
Anyway, ai idee, e mai ieftin la Proges decat in Bricostore? Am vazut ca in Ro doar la ei se gaseste.
PUERTAS
29th June 2009, 17:57
CITAT (lightpawn @ 28th June 2009, 16:55)

Nu mai stiu din ce gama era cel care mi-a placut mie, omul din Bricostore "mi-a facut capul calendar" vreo 15 minute si ala e pretul de mi-a ramas in cap - ~120 RON/m2. Daca le cunosti oferta, parchetul care mi-a placut cel mai mult a fost cel cu "santuri" la imbinare, dar nu cel cu santuri adanci, cel putin mai "tesit"... scuze, nu stiu cum sa explic altfel...
Anyway, ai idee, e mai ieftin la Proges decat in Bricostore? Am vazut ca in Ro doar la ei se gaseste.
Sorry sunt din Barcelona.
Poate sa fie un ELEGANCE sau PERSPECTIVE.
gabinechita
29th June 2009, 20:27
a-ti vazut vreodata (mai recent) parchet rezistent la umezeala in magazine gen praktiker,bricostore,dedeman ?
din ce e facut,din pluta?
la ce pret?
merita sa pun in bucatarie in loc de gresie(avantaj ,cel putin ,montaj mai rapid-curat ,per total poate chiar si la pret)
mihilc
30th June 2009, 13:45
Laminatele marea majoritate (din HDF) sunt rezistente la umezeala.
PUERTAS
30th June 2009, 19:22
CITAT (mihilc @ 30th June 2009, 13:45)

Laminatele marea majoritate (din HDF) sunt rezistente la umezeala.
HDF-high density fiber - nu scrie nicaeri ca e hidrofug(rezistent la umezeala-mare atentie -nu la apa) scuze-fibre de mare densitate
Pt a fi hidrofug trebuie sa fie de color verde materialul din care e facut miezul parchetului.
Pt a fi rezistent la apa trebuie sa fie din plastic sau hartie presata imbibata cu rasini speciale.
gabinechita
1st July 2009, 00:28
azi la dedeman,am vazut 2 feluri de parchet hdf (8mm) rezistent la apa
1-imitatie placi gresie-marmura ceva mai lungi cu niste membrane albastre la capete (classen-palazzo seria 26401.8mm,culori dif,aspect ceramic,clasa abraziuneAC 4,clasa trafic AC 32,fuga in v,isovaxx(protectie la umezeala,mega loc,garantie 15 ani)=52 ron
2-aceleasi specificatii,dar lamela lunga(laminat normal) acelasi pret
am inteles de la vanzatori ca merge in bucatarie(nu in baie!) ,poti sa izolezi extra inbinarile cu o solutie lichida la tub(special pt hidroizolatie pt laminate)
ce parere aveti?
sa pun varianta 1 in buc sau sa pun totusi gresie (care rezista in timp mai bine la uzura din bucatarie)?
la un calcul rapid ,costul lambriului hidrofug+plinta+solutie hidrofuga=gresie de 24-30ron+adeziv+manopera(in plus ar fi mizeria!)
miflore
1st July 2009, 08:43
Buna dimineata.
Am nevoie de un sfat relativ legat de parchet: intre camera si balcon am o treapta de 11 cm, in balcon parchet, in camera parchet. Nu stiu cum sa imbrac aceasta treapta in asa fel incat sa nu se mai vada zugraveala. Exista niste plinte mai late care sa se prinda si de partea de sus, un fel de L? Si care sa ajunga pana la baza camerei? Pe bucata aceasta sa renunt la plinta normala din camera si sa pun acest ceva? Parchetul pe balcon inca nu e pus, as putea lasa vreo 2cm pana la marginea treptei astfel incat sa se continue cu plinta asta? Sau exista niste coltare mai late? Mi-ar place ceva rotunjit. Imi pare rau ca n-am o poza, nu stiu dac-am fost explicita. Astept sfaturi! Multumesc!
mariancristian_mc
1st July 2009, 12:03
Salut,
Ieri am fost la un magazin specializat pe parchet, in Constanta. Am ramas impresionat de multitudinea modelelor (laminat, stratificat, masiv, ieftin sau scump). Preturi pentru toate buzunarele. Asigura montaj si dau garantie. Am stat o ora acolo si am incercat sa fur informatii in legatura cu montajul parchetului. Il aduc din Italia. Nu fac reclama, dar e bine de stiut ca exista si altceva in afara de marile magazine, care o data ce ai iesit cu parchetul din magazin nu-i mai intereseaza..
raduk
2nd July 2009, 19:11
CITAT
[...] Parchetul din lemn masiv are doua modalitati de montaj (ma refer la cazul clasic, fara incalzire in pardoseala). Pe suport de sapa, lipit chiar pe suport. Sau, pe pat de nisip (de fapt acesta e modul indicat de montaj) unde lamelele sunt imbinate cu adeziv la nut si feder. Astfel i se da si posibilitatea lemnului de a "lucra" in timp. [...]
Este cineva (dintre specialiștii pe acest domeniu) care îmi poate confirma sau demola această metodă de montare a parchetului? Personal, mi se pare cel puțin fantezistă, dar aștept o părere autorizată.
Mulțumesc anticipat penzru ajutor.
lightpawn
2nd July 2009, 22:00
CITAT (PUERTAS @ 29th June 2009, 18:57)

Sorry sunt din Barcelona.
Poate sa fie un ELEGANCE sau PERSPECTIVE.
Am fost la PROGES. Pe scurt, gama care ma intereseaza e COUNTRY desi si PERSPECTIVE e draguta. Pretul - 115/m2, dar mi-au zis ca in functie de cantitate si depinzand si de accesorii (adica sa iau totul de la quick step) preturile sunt negociabile.
Mai tre' sa ajung si cu nevasta sa-si dea cu parerea...
Despre parchetul laminat WITEX stie cineva detalii? Eu am in apartament si s-a comportat foarte bine pana acum (are peste 3 ani de cand e montat) dar cred ca nu prea a fost pus cum trebuie, sau folia e aiurea, nu stiu... cateodata se cam simte/aude cand calci in anumite zone, parca scartaie... o fi de la montaj, ce ziceti? Macar sa stiu pentru casa...
mutulica_41
3rd July 2009, 09:20
Acolo unde se simte/ aude este denivelare
lightpawn
5th July 2009, 19:53
Pai am avut sapa autonivelanta... parea drept... in fine, nu ne deranjeaza, abia ii da un aer "mai natural" 
So, WITEX anyone? Sau raman la QUICK STEP? Sau o iau iar de la capat cu parchetul masiv/stratificat...
Pana la sfarsitul lunii trebuie sa ma hotaresc.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.