fotojunior
28th April 2009, 21:07
Salutare tuturor,
Mi-am instalat incalzire in pardoseala la parterul casei si acum cautam cea mai buna varianta pentru a placa pardoseala. Cel mai bun transfer termic o are gresia, dar nu ne place si mai ales ca stam la Brasov, vara pardoseal va fi rece. Urmeaza parchetul triplustratificat, dar din experienta a doi prieteni care si-au montat incalzire in pardoseala si au pus parchet triplustratificat, s-a uscat in ambele cazuri si nu arata foarte bine ( vorbim de parchet triplu de 60 Euro/mp.). Varianta care ne-a facut cel mai mult cu ochiul este parchetul din pluta.
Am gasit mai demult pe net un tip de parchet din pluta care semana ca aspect vizual si finisaje cu cel laminat sau triplustratificat, cu ultim strat de finisaj din lemn diferite esente. Arata foarte bine.
Problema mea este ca nu mai dau de acel site si nici altceva asemanator nu am gasit, de aceea va rog pe voi daca ati vazut pe undeva sa imi comunicati si mie, caci sunt interesat.
Va multumesc.
claudiaradu
29th April 2009, 08:04
cand intri pe internet explorer si iti apare google vezi ca sus langa favorite ai history,arata ca un ceas cu sageata indreptata invers fata de acele ceasornicului,iar acolo iti arata pe ce link-uri ai intrat.
sper sa te ajute sa iti gasesti acea pagina.
spor,
fotojunior
29th April 2009, 18:10
QUOTE (claudiaradu @ Apr 29 2009, 09:04)

cand intri pe internet explorer si iti apare google vezi ca sus langa favorite ai history,arata ca un ceas cu sageata indreptata invers fata de acele ceasornicului,iar acolo iti arata pe ce link-uri ai intrat.
sper sa te ajute sa iti gasesti acea pagina.
spor,
multumesc, dar eu mi-am reinstalat tot sistemul si am gasit pana la urma pagina, pentru cei interesati http://www.artdesigncork.ro/parchet1.html
clear_sky
1st May 2009, 23:04
Imi puteti spune, cei care se pricep la parchet me-laminat, ce anume sa urmaresc la placile de parchet inainte de a le cumpara ?
Ma refer aici la:
1. Incercarea de a zgaria putin placa ptr a vedea calitatea lacului, eventual daca zgarietura devine alba, cat de gros este stratul
de lac, etc.
2. Tipul de imbinare intre placi; Care sistem de imbinare previne scartaitul sau deplasarea placilor, in timp. Ma gandesc ca meseriashii care au lucrat
cu zeci de tipuri de parchet au observat avantaje si dezavantaje in modul de imbinare lamba-uluc.
3. Are rost flexarea placii ptr a vedea cat de rezistent e materialul din componenta placii respective ? Sau simuland apasarea cu un obiect dur, se poate observa daca lacul de protectie sau chiar placa insasi se deformeaza (operatie ce poate arata daca parchetul respectiv e un material moale, deci slab calitativ) ?
4. Lungimea prea mare a placii poate constitui un dezavantaj ? Ma gandesc ca cu cat e mai lunga o placa cu atat se poate comporta ca un balansoar in cazul in care suprafata de sub parchet nu e dreapta sau daca intr-un capat se aseaza un corp de mobila mai greu.
5. Porozitatea parchetului se poate observa ochiometric ?
S-ar putea sa-mi spuneti ca m-am uitat prea mult la emisiuni de genul "Myth Busters" sau "Top Gear", lucru care e perfect adevarat
Daca exista si alte criterii care pot fii luate in calcul la achizitionarea parchetului laminat, in afara de pret, va rog sa-mi spuneti.
mutulica_41
3rd May 2009, 17:05
Urmarirea in exces a acelor emisiuni tv, poate crea tulburari de personalitate...La parchet laminat conteaza grosimea, cu cat mai gros, cu atat mai rezistent; in ziua de azi se gaseste doar cu imbinare clic, sau dublu-clic decin-ai la ce sa te uiti. Mai conteaza cat de dreapta e pardoseala, dar asta e importat pt orice fel de parchet.Mai sunt mici detalii si smekerii care le poti afla citind pagini din urma din acest topic...daca citeai nici nu mai era nevoie sa te deranjezi sa ne intrebi...
clear_sky
5th May 2009, 08:54
QUOTE (mutulica_41 @ May 3 2009, 18:05)

Mai sunt mici detalii si smekerii care le poti afla citind pagini din urma din acest topic...daca citeai nici nu mai era nevoie sa te deranjezi sa ne intrebi...
Smekeriile de montare le-am vazut pe topic (am citit tot topicul), insa nu am gasit smekerii de alegere a unui tip de parchet.
Din raspunsul tau, inteleg ca un criteriu determinant in alegerea tipului de parchet, e grosimea, desi la un parchet de 12 mm, densitatea materialului ar putea fi mai mica decat la unul de 8, putand fii un material mai poros sau mai moale sau nu asa de compact.
Lungimea placii e de preferat sa fie mai mica, ca la parchetul masiv ?
mutulica_41
5th May 2009, 09:09
QUOTE (clear_sky @ May 5 2009, 09:54)

Smekeriile de montare le-am vazut pe topic (am citit tot topicul), insa nu am gasit smekerii de alegere a unui tip de parchet.
Din raspunsul tau, inteleg ca un criteriu determinant in alegerea tipului de parchet, e grosimea, desi la un parchet de 12 mm, densitatea materialului ar putea fi mai mica decat la unul de 8, putand fii un material mai poros sau mai moale sau nu asa de compact.
Lungimea placii e de preferat sa fie mai mica, ca la parchetul masiv ?
Daca pardoseala e dreapta, chiar nu conteaza lungimea placii, cu cat mai lunga, cu atat mai udor de montat; nu prea cred ca o sa gasesti un laminat cu gros de 12 cu densitatea mai mica decat unul de 8 mm...dar pot sa spun ca grosime mai mica de 8mm nu merita, indiferent ce oferte gasesti, e o porcarie, daca vrei sa ma crezi!
clear_sky
5th May 2009, 10:14
QUOTE (mutulica_41 @ May 5 2009, 10:09)

...dar pot sa spun ca grosime mai mica de 8mm nu merita, indiferent ce oferte gasesti, e o porcarie, daca vrei sa ma crezi!
Te cred, ptr ca sigur esti mai bine documentat ca mine.
Parchet mai subtire de 8mm nu o sa pun.
Ma intereseaza si o termoizolare relativ buna; crezi ca o folie din PEE, caserata, ar fi cu mult superioara celei necaserate ?
Multumesc ptr raspunsuri.
mutulica_41
6th May 2009, 12:30
Treaba cu termoizolarea se abordeaza in f de locuinta: pentru parter ( bloc sau casa), eu as pune placi de polistiren de 5mm; pt camerele de la etaj, sau apartament la bloc mai sus de parter, as pune (am si pus de fapt) folie de aia ondulata la sul subtire de 2 mm (parca, nu mai retin exact). Folia ppe e pt condens, eu stiu ca se foloseste la placari cu gipscarton sau vata minerala (aia caserata cu AL la mansarde), nu la parchet, daca pardoseala e uscata in profunzime, nu mai are ce condens sa faca. Daca e vb de casa noua, lipesti un mp de folie pe pardoseala cu banda da hartie, cu grija sa nu mai aiba pe unde sa ia aer, lasi 24 h, si daca nu face condens sub folie, inseamna ca n-ai treaba cu pardoseala, e uscata sapa; daca apare condens, mai astepti o sapt-2-3 in f de anotimp, ca altfel o sa ai probleme indiferent ce pui pe pardoseala. Chestia cu rizuri pe parchet e pur estetica, dar indiferent ce parchet alegi, trebuie sa-ti protejezi mobila cu pasla (gasesti in hipermarchet) ca nu s-a inventat parchetul care nu se zgarie, si de la mutatul mobilei si roti de plastic (masute, comode) se zgarie cel mai rau si urat. Multe ' succesuri" !
miflore
11th May 2009, 14:56
Buna, as vrea sa aflu niste preturi actualizate legate de raschetat/chituit/lacuit parchet masiv din stejar. Am 40mp (3 camere) si-as vrea sa-l reconditionez, are 15ani vechime si n-a fost raschetat niciodata.
In alta ordine de idei as vrea parchet in toata casa adica si pe holuri, bucatarie si balcoane. Momentan am gresie pe ele, suprafete relativ drepte zic eu. E posibil sa se monteze viitorul parchet peste gresia actuala? Ce se pune peste gresie pana-n parchet? As vrea sa sar etapa cu spartul gresiei, cea plina de praf si moloz. Sunt ceva contraindicatii? Nu ma deranjeaza din punct de vedere al usilor, usile se deschid spre camere unde exista parchet iar la bucatarie este o distanta mare acum pe verticala intre usa si gresie ceea ce-mi permite sa ma inalt destul. Problema ar fi intre camere si holuri dpdv al diferentei de nivel. Stiu ca exista baghetele-acelea dar care ar fi diferenta maxima care se accepta? Ca sa stiu spre ce inaltime maxima de parchet sa ma orientez. Multumesc!
distiller
15th May 2009, 07:35
Salutare,
Ma poate lamuri cineva daca merita pusa pasla sub parchet sau placa din aceea de polistiren de 5 mm?
Parerile sunt impartite, unii sustin ca pasla retine umezeala, polistirenul nu. Pasla izoleaza mai bine? Polistirenul provoaca lasarea parchetului in timp pt ca are aer inauntru? Astea sunt cateva din opiniile auzite, evident ca se bat cap-n cap.
Sapa este turnata de mai mult de o luna.
Multumesc
mutulica_41
16th May 2009, 09:17
In primul rand trebuie sa mentionezi despre ce parchet e vb!!!! laminat, clasic, triplustratificat??? apoi defineste conceptia ta despre pasla...ca pasla aia la care ma gandesc eu nu se foloseste ca izolatie la parchet!
distiller
16th May 2009, 19:57
QUOTE (mutulica_41 @ May 15 2009, 23:17)

In primul rand trebuie sa mentionezi despre ce parchet e vb!!!! laminat, clasic, triplustratificat??? apoi defineste conceptia ta despre pasla...ca pasla aia la care ma gandesc eu nu se foloseste ca izolatie la parchet!
Laminat de 8mm dublu-click
Oricum, am luat placi de polistiren de 5 mm.
Pasla de care intrebam nu e conceptia mea. Mi-a recomandat-o un vanzator la Proges, are 6 mm grosime,e tot placa, dar altcineva mi-a spus ca nu e ok la o eventuala umezeala.
Multumesc oricum
mutulica_41
16th May 2009, 20:05
Totul e bine cand se termina cu bine...! nu mai conteaza ce-i cu pasla aia
miflore
18th May 2009, 14:56
Mutulica 41, am si eu cateva intrebari enumerate putin mai sus, pe pagina. Ma poti ajuta cu un raspuns?
Multumesc anticipat!
mutulica_41
18th May 2009, 17:19
QUOTE (miflore @ May 18 2009, 15:56)

Mutulica 41, am si eu cateva intrebari enumerate putin mai sus, pe pagina. Ma poti ajuta cu un raspuns?
Multumesc anticipat!
Parchetul clasic se monteaza prin lipire iar adezivul nu face priza pe o supr lucioasa! Dupa mintea mea, peste gresie ai putea pune parchet laminat, bineinteles cu folie de polistiren inainte, dar intre laminat si clasic e dif maaare, si la pret si la rezistenta si la estetic. Daca iti poti permite parchet clasic, atunci tre sa dai jos gresia, fara discutie, fara alta varianta, partea neplacuta e molozul care se face si trebuie evacuat, nu ca se da greu jos.In privinta diferentei de nivel intre camere, peste 10 mm bate la ochi si se vede urat, 5 mm mi se pare mai rezonabil. In privinta manoperei la raschetat parchet si restul, nu mai sunt la curent decand cu criza asta, dar iti pot da un contact pe PM, si ceri o oferta pt ce te intereseaza, stiu doar ca lucreaza bine, cu profesionalism, dar nu pt spune ca au/ nu au preturi bune...intotdeauna se poate si mai bine, dar si mai rau
( sunt si producatori de parchet printre altele)
mutulica_41
18th May 2009, 17:20
QUOTE (miflore @ May 18 2009, 15:56)

Multumesc anticipat!
Parchetul clasic se monteaza prin lipire iar adezivul nu face priza pe o supr lucioasa! Dupa mintea mea, peste gresie ai putea pune parchet laminat, bineinteles cu folie de polistiren inainte, dar intre laminat si clasic e dif maaare, si la pret si la rezistenta si la estetic. Daca iti poti permite parchet clasic, atunci tre sa dai jos gresia, fara discutie, fara alta varianta, partea neplacuta e molozul care se face si trebuie evacuat, nu ca se da greu jos.In privinta diferentei de nivel intre camere, peste 10 mm bate la ochi si se vede urat, 5 mm mi se pare mai rezonabil. In privinta manoperei la raschetat parchet si restul, nu mai sunt la curent decand cu criza asta, dar iti pot da un contact pe PM, si ceri o oferta pt ce te intereseaza, stiu doar ca lucreaza bine, cu profesionalism, dar nu pt spune ca au/ nu au preturi bune...intotdeauna se poate si mai bine, dar si mai rau
( sunt si producatori de parchet printre altele)
miflore
19th May 2009, 10:53
Ma gandeam sa pun laminat pe unde am gresie acum, stiu ca ideal ar fi sa pun parchet masiv dar costa muuuult. Ma mai gandesc. Cred ca se vad urat parchetul masiv continuat cu unul laminat...
Multumesc frumos si pentru raspuns si pentru PM, m-ai ajutat!
mutulica_41
19th May 2009, 15:04
Si eu cred ca nu are ce cauta sub acelasi acoperis si laminat si clasic
mariusnt
20th May 2009, 22:49
Am rasfoit topicul acesta si am vazut ceva oameni bine informati p'aici (nu dam nume
). Ma apuc luna viitoare de renovat apartamentul de aprox. 56 mp. si am inceput sa ma uit dupa parchet. Buba este ca tot ce am gasit frumos este si foarte costisitor. Ma uitam la bambus, care este mai ok ca pret, dar am inteles citind parerile ca este destul de pretentios. Rugamintea este daca imi puteti recomanda (eventual PM ca sa nu fie vorba de reclama) de unde sa iau parchet de lemn (triplu stratificat sau masiv) la un pret bun. Nu vreau ceva de calitate proasta, ca toata lumea caut ceva bun si ieftin
. Va multumesc pentru ajutor si astept cu nerabdare sugestiile voastre.
dianagal
25th May 2009, 10:18
Buna,
am si eu o intrebare - are cineva montat pachet din bambus? Ma intereseaza daca scartaie
si daca se curbeaza de la caldura, in ideea in care punem incalzire in pardoseala (sotului nu ii place laminatul, iar masivul nu e tocmai cea mai buna alegere pentru incalzirea in pardoseala... si nici gresia in dormitor
)
cbodnara
28th May 2009, 12:29
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat despre poliestiren extrudat intre sapa si parchet laminat la un apt in bloc nou.
Ma gandesc la o grosime de 5-10 mm, care ar fi dezavantajele?
Avantajele cred ca sunt izolatia fonica si termica mai buna
Multumesc
voicul
29th May 2009, 08:22
QUOTE (rll @ 16th January 2009, 11:47)

Nu am mai scris demult aici, dar cand am avut nevoie , la sfarsitul anului trecut mutulica m-a ajutat. asa ca revin cu poze, asa cum am promis, cu ce a iesit din parchetul si scara mea. sunt cam prafuite ca nu apucasem sa-l stergem. parchetul a fost de stejar rustic, lipit cu adeziv bicomponent pe sapa autonivelanta indicata pentru asa ceva, inainte de ea am dat cu rasina, am dat cu grund tratament inainte de lac, lacul a fost poliutetanic bicomponent. sper ca am facut totul asa cum trebuie, acum sa vedem si in timp cum se comporta, ca sa nu avem necazuri cu rosturi sau cu altele. o zi buna la toata lumea.
Traba facuta cu scarba, nu vezi ce jeg e pe langa plinte? Blah, nici lacul de pe lemn nu arata mai bine...ptiu
cbodnara
3rd June 2009, 11:01
CITAT (cbodnara @ 28th May 2009, 12:29)

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat despre poliestiren extrudat intre sapa si parchet laminat la un apt in bloc nou.
Ma gandesc la o grosime de 5-10 mm, care ar fi dezavantajele?
Avantajele cred ca sunt izolatia fonica si termica mai buna
Multumesc
chiar nu stie nimeni daca-i bine sau nu sa pun extrudat sub parchet?
mutulica_41
3rd June 2009, 21:36
Nu ai nuci un dezavantaj; deja se gasesc niste placi pt parchet, sunt vreo 2 grosimi, daca stai la parter se justifica mai gros ( nu mai stiu ce grosime are); si ala tot extrudat este, e verde
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.