Despre Parchet
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

traffictours

Bineinteles ca mesterul nu a venit, am sunat la 2 centre de vanzare si montare parchet unde tipii nu prea aveau chef sa intervina, si atuncim-am apucat singur, am dat jos plintele din partea laterala dinspre ultimile placi montate, le-am dat jos una cate una pana aproape de buba, acolo am desfacut pe jumatate din cele din-prejur, ce mai, nici nu ma asteptam sa-mi iasa(noroc ca pentru montaj mi-a ramas z-ul si placa de lemn pt. batut de la cel care l-a montat si a disparut fara sa termine de zugravit). S-au mai exfoliat vreo doua placi la demontare, le-am inlocuit, citisem pe udeva ca la remontarea parchetului cu click trebuie sa folosesti si ceva aracet, dar am renuntat ca nu se stie ce se mai intampla-fiind vorba de un birou unde intra tot felul de oameni cu noroi, cu apa pe incaltaminte.
mutulica_41
ai vazut ca nu-i asa greu? e mult pana incepi; lasi rosturi de dilatatie de jur-imprejur, nu te mai gandi ca poate scapi, ca nu scapi!

traffictours
Nici usor nu e cand ai alte treburi, dar legat de rosturi: am cea mai mica distanta cam de 2-3 mm fata de perete in ambele laturi, ce zici, dupa 4 luni de la montaj e de ajuns sau sa mai tai din ele? eu sincer le-as lasa asa, dar daca ma atentionezi cu viitoare umflaturi va trebui sa-mi schimb atitudinea. Mersi!
mutulica_41
Fata de 8-10 mm cat ar trebui, e cam putin...esti cam la limita, nimeni nu-ti poate da garantii; stiu ca e cam mare deranjul, de obicei treburile astea se planifica...; ma gandesc daca nu ar merge sa tai cativa mm cu un ferastrau normal, fara sa-l mai desfaci, 2 mm e aproape lipit de perete; la servici am vazut ce inseamna sa nu lasi rosturi de dilatatie: in mijlocul incaperii 2 lamele care s-au impins una intr-alta s-au ridicat in sus! si daca mi-aduc bine aminte, nici la noi nu s-a demontat parchetul, s-au scos plintele si s-a taiat marginea pe toata lungimea, nu stiu cu ce, n-am urmarit lucrarea, dar stiu sigur ca nu s-a demontat parchetul
traffictours
Cand e deja montat nu merge cu fierastraul, am taiat in zonele unde am dat jos plinta(ca parchetul l-am ansamblat deja dupa inlocuirea placii gaurite) cu....flexul. A facut fum si praf ca la balamuc, dar macar am rezolvat inspre usa si geamuri, ca pe-acolo vine umezeala mai multa...In rest, merg la risc, m-am saturat de renovari, am luni de zile cu garsoniera asta transformata in sediu de firma..M-am gandit ca stand acolo zilnic, daca observ ceva suspect, intervin atunci, bineinteles ca nu e cea mai buna varianta, dar sunt totusi aproape 4 luni de la montajul initial, a mai "lucrat" ceva parchetul in tot timpul asta...
antoniodaros
As dori sa gasesc o solutie de imbinare intre parchet si placa de gresie; nu cele gen plinta metalica de care sa ma impiedic, ceva foarte finut , discret? Poate ma poate ajuta cineva. Multumesc
john_otto
Inca nu am reusit sa trec de capitolul parchet in locuinta mea. sad.gif
Ma tot uit la parchetu de bambus si nu pot sa imi iau ochii de la el.
Am citit pe net la pareri de ma doare capul. Va pun si voua ceva detalii ce mi se par mai importante:

"Parchetul de bambus poate fi instalat aproape in orice camera, peste sau sub nivelul solului, peste lemn, peste placi de OSB, sau peste linoleum.

Parchetul de bambus nu se zgarie, si nu capata patina atat de repede fata de alte tipuri de lemn masiv. Ca si pardoseala, el poate fi pus in orice loc cu trafic cum ar fi coridoarele sau camerele de zi in case. Parchetul de bambus se foloseste de asemenea in birouri, scoli, sali de hotel, sali de conferinte si restaurante.

Lemnul de bambus este in mod natural rezistent la umezeala pana la un anumit punct datorita provenientei sale tropicale. De asemenea, prin modul in care este prelucrat industrial, ii este sporita rezistenta la umezeala. Exista cateva locuri unde nu se recomanda folosirea parchetului de bambus.

Nu este recomandata montarea parchetului de bambus in locuri expuse la umiditate excesiva cum ar fi baile, spalatoriile, saunele, verande, sau orice alt loc unde este nevoie de spalare cu mopul ud sau alte tipuri de umiditate. Expunerea la umiditate excesiva poate cauza incovoierea, curbarea sau umflare lemnului de bambus.

"

La capitolul duritate vad ca e peste fag, stejar. Celebrele esente autohtone sunt surclasate de bambus.
Oricum, pe parchet nu se intra incaltat, mobilierul are pasla.... Nu stiu cum o sa fac cu scaunul de birou.
Voi ce decizie ati lua in locul meu? sad.gif

mutulica_41
M-as baga la ' prima dragoste', ca sa nu-mi para rau dupa aia cativa ani; daca se zgarie asa usor cum se zice, bagi mana in buzunar si dai bani la lautar ( slefuit, lacuit) dar asta dupa macar 2 ani, pana atunci muncesti la refacerea bugetului si a PIB-ului...
hulutag
QUOTE (antoniodaros @ Mar 15 2009, 19:27) *
As dori sa gasesc o solutie de imbinare intre parchet si placa de gresie; nu cele gen plinta metalica de care sa ma impiedic, ceva foarte finut , discret? Poate ma poate ajuta cineva. Multumesc

eu am facut la un client curbat la intrare in apartament,am folosit ceva plinta de trepte care se prinde sub gresie.Mie cam greu sa explic,daca nu este urgent voi atasa foto,trebuie sa caut filmul (negativul),am avut un album si ....,in fine o plinta o fost sub parchet si una sub gresie si la imbinarea lor nu se vedea decat doua dungi de cate 2mm de aluminiu.
antoniodaros

super, astept filmul. multzam
Cristi1923
Salutare tuturor. Vreau sa apelez la un ajutor in privinta unei probleme. Orice idee este binevenita.
Asta vara mi-am montat un parchet laminat de 12,3 mm dublu click intr-un apartament intr-o cladire noua.Nici acum nu m-am mutat acolo din unele considerende ce nu tin de mine.Acum 3 zile am avut insa o surpriza, si anume vecinul de deasupra m-a inundat in living, hol, baie si bucatarie.Problema este ca livingul e cel mai afectat apa infiltrandu-se prin tevile de plastic de electricitate si curgand ca la robinet pe parchetul din living. Prin urmare o zona de 5 m patrati aproximez, a ramas acoperit de un strat alb asemanator calcarului, si n-am putut reusi nicidecum sa-l scot cu niciun fel de solutie.Daca aveti vreun sfat pentru mine m-as bucura sa mi-l sugerati.Multumesc mult.
zippo68
QUOTE (Cristi1923 @ Mar 19 2009, 22:21) *
Salutare tuturor. Vreau sa apelez la un ajutor in privinta unei probleme. Orice idee este binevenita.
Asta vara mi-am montat un parchet laminat de 12,3 mm dublu click intr-un apartament intr-o cladire noua.Nici acum nu m-am mutat acolo din unele considerende ce nu tin de mine.Acum 3 zile am avut insa o surpriza, si anume vecinul de deasupra m-a inundat in living, hol, baie si bucatarie.Problema este ca livingul e cel mai afectat apa infiltrandu-se prin tevile de plastic de electricitate si curgand ca la robinet pe parchetul din living. Prin urmare o zona de 5 m patrati aproximez, a ramas acoperit de un strat alb asemanator calcarului, si n-am putut reusi nicidecum sa-l scot cu niciun fel de solutie.Daca aveti vreun sfat pentru mine m-as bucura sa mi-l sugerati.Multumesc mult.

Trebuia sa aduni dovezi cum ca te-a inundat vecinul si sa-l dai in judecata.Sa-ti puna alt parchet.Halal vecin ai
Cristi1923
Nu asta-i problema, ca a fost si el si alti vecini si-au vazut ce s-a intamplat si am avut noroc ca nu s-a umflat parchetul, si va suporta chiria dezumidificatorului (care pana acum a colectat vreo 20 l de apa). Pentru parchetul ala am avut de asteptat 5 luni dupa o comanda la ambient, iar de atunci nu am mai vazut nicaieri, si luna viitoare trebuia sa ma mut...
mutulica_41
Spune ce solutii ai incercat, poate ne mai vin si noua idei
ivan6666
john_otto

Bambusul chiar arata f. bine (in special cel semimat). Culoarea si tonurile sunt mai placute decat cele ale esentelor clasice.

Chiar daca se spune ca e mai rezistent la umezeala, montajul trebuie facut numai cu adezivi poliuretanici (bicomponent) si suprafata de montaj pregatita corespunzator (=costuri).

E rezistent, mai putin lacul cu care vine finisat (pelicula e prea subtire pentru a prelua socuri si zgarieturi - dar chestia asta e valabila pentru toate tipurile de parchet pre-finisat).

Oricum, daca nu ii dai ulterior un strat suplimentar de lac poliuretanic (de care vrei, lucios, mat, semimat) trebuie evitat mersul cu tocuri cui. E devastator!

Pentru scaunele ergonomice poti schimba rolele cu unele cu banda cauciucata (se gasesc la magazinele de bricolaj).

IvanG
postdan
Imi cer scuze de la inceput daca nu e topicul potrivit si rog indrumare. Eu zic ca tine de finisaje la parchet.
Am montat parchetul dar am diferente de nivel intre camere 1,8cm, 2cm, 4cm. Se gasesc praguri de trecere pentru astfel de diferente? Cea mai mare dif. pe care am vazut-o eu este de 15mm. Ce solutie sa adopt ptr. asa ceva? Poate imi dati voi o idee ca eu n-am gasit solutie sad.gif
cristimate
rog si eu de unde sa-mi iau un parchet de stejar brazilian - tauari - pret bun - cat b (cu noduri)...

merci de ajutor
john_otto
multumesc pt pareri.
la ce te referi ivan cand spui "parchet pre-finisat". Sa inteleg ca dupa ce cumperi parchetu asta ii mai trebuie un strat de lac? Poate nu e prea ortodoxa comparatia, dar e ceva asemanator mancarurilor semi preparate? biggrin.gif

La capitolul suprafata nu ma plang. am sapa finisata cu masina. La o prima verificare pare plana....
Daca tu zici ca exista roti cauciucate pt scaune, o sa caut pana daud e ele....
In camerele cu parchet nu o sa se intre lumea incaltata....
mcasa
Salut
Se poate monta parchet laminat de 8mm dublu clic direct pe mocheta?
zugravu2009
QUOTE (mcasa @ Apr 7 2009, 13:54) *
Salut
Se poate monta parchet laminat de 8mm dublu clic direct pe mocheta?

NU NU NU poate sa puta dupa mun timp- nu se recomanda
mihilc
Dupa cum poate ati observat, au inceput reduceri la parchet si masiv si stratificat. La o firma am gasit parchet stratificat exact cum imi place mie (merbau) dar este facut in China. Ce parere aveti? Daca nu e bun, nu-i imic ca am mai gasit si stejar in culoare apropiata de merbau cu un pic mai mult.

Dupa ce sa ma uit sa nu iau plasa? Multumesc.

Mentionez ca as vrea totusi stratificat.
costyn_man
Haide sa va cer si eu o parere, am facut un zid din rigips, mai precis am creat un dulap. Interiorul nu am pus nimic deocamdata dar pentru ca mai am cam 12 mp de parchet laminat m-am gindit daca interiorul dulapului, in loc sa pun rigips, as putea pune parchetul respectiv si sa-l prind in holtzsuruburi pe profilul de tabla! Chiar daca vi se pare o prostie eu cred ca ar fi destul de dragut interiorul acestuia. Exista inconveniente in acest caz? Orice sugestie este binevenita!
Weekend placut!
m3th0dman
Cum aș putea scăpa de cariile din parchet?
mutulica_41
QUOTE (m3th0dman @ Apr 20 2009, 16:38) *
Cum aș putea scăpa de cariile din parchet?

De gaurile deja facute nu vad cum ai putea scapa; exista impregnant protectiv (ca un bait) care asta face, dar daca parchetul e lacuit ar trebui demontat tot si impregnat pe dedesubt, pt ca prin lac nu poate penetra. Daca incerci sa chituiesti gaurile de la carie, impregnantul nu penetreaza prin chit de cutit; daca parchetul e ft afectat de carie, ar trebui sa iei in considerare schimbarea lui, si tratarea imediat dupa montaj, cum ar trebui facut, dealtfel, inainte de lacuire
Omidutz
Va salut. Ce ar trebuisa am in grija la montarea unei podele? Este luata din Praktiker, de pin, aprox 2 cm grosime. A stat o luna in camera in care urmeaza sa fie montata, scoasa din ambalaj, cu geamurile inchise si fara sa o bata lumina soarelui. Sapa exista, destul de plana, oricum o sa lucrez cu pene. Ce cuie imi recomandati sa folosesc si cam care ar fi distanta optima dintre ”carioajului”? A, intentionez ca intre elementele carioajului sa indes vata bazaltica.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.