yuppy
4th February 2009, 20:25
QUOTE (lightpawn @ Jan 18 2009, 12:08)

Explorez in continuare... si am gasit cateva variante de parchet stratificat din bambus.
Dilema: am vazut cateva pareri pe aici care afirma ca se zgarie repede.
Pe de alta parte, dupa cum declara intr-un articol cei de la misiuneacasa.ro (s-a mai discutat despre ei si pe alte forumuri din arie deci nu fac reclama!): "O alternativa excelenta la parchetul din lemn masiv o reprezinta parchetul din bambus. [...] unul dintre cele mai dure materiale naturale disponibile pentru podele." si il mai lauda si pentru stabilitate in timp, rezistenta la umezeala etc.
Deci se zgarie usor sau nu? Exista vreun anumit tip de parchet din bambus care e mai dur si mai rezistent decat altele? E ceva legat de modalitatea de finisare?
Multumesc!
Salutare tuturor,
Doresc si eu sa-mi pun parchet din bambus in casa. Am vazut la o firma s arata foarte bine (apropos' exista si nuanta wenge - ca to intreba cineva). Ei mi-au spus ca se monteaza identic cu cel laminat, deci nu se lipeste cu adeziv si se monteaza sub el folie de amortizare !!!....
Cei care au acasa parchet din bambus pot spune cum se comporta acesta? daca se zgarie usor, daca scartaie.. cum se intretine? Mentionez ca doresc sa montez asemenea tip de parchet in dormitoare (acolo nu va fi un trafic foarte intens).
tyby8
4th February 2009, 20:55
... am gasit instrutiuni de montare si pachet la un pret mai bun, depinde ce dresti http://www.parchetbambus.ro/instructiuni-m...het-bambus.html deci se lipeste altfel nu se va ridica la nivelul asteptarilor. Ultima mea nedumerire este rezistnta in timp a parchetului.
mutulica_41
5th February 2009, 09:15
Orice parchet se zgarie fratilor! puneti pasla sub mobila daca nu vreti sa plangeti! si tabla se zgarie, dar un lemn...si vedeti ca e topic dedicat pt parchet, nu e nevoie sa deschideti altul! scartait nu o sa apara niciodata la un parchet laminat!
PUERTAS
5th February 2009, 11:47
QUOTE (mutulica_41 @ Feb 5 2009, 10:15)

Orice parchet se zgarie fratilor! puneti pasla sub mobila daca nu vreti sa plangeti! si tabla se zgarie, dar un lemn...si vedeti ca e topic dedicat pt parchet, nu e nevoie sa deschideti altul! scartait nu o sa apara niciodata la un parchet laminat!
din cand in cand se mai intampla sa mai si scartie in functie de cat de multa libertate de miscare are o lama fata de alta , conditii de umiditate etc, dar cel triplu stratificat mai bine puneti aracet la imbinari chiar daca e clik daca nu e podeaua perfect plana are prostul obicei sa mai scartie asa ca aracet da nu mult ca strica.
cct
15th February 2009, 11:13
QUOTE (livia_dobre @ Oct 22 2008, 11:11)

Am reusit sa luam parchetul.Tripu statificat, culoare stejar natural, 15 mm, 94 de ron/m2, cu accesorii incluse si montaj. Cred ca e bun pretul. Acum sa vedem si montat cu e, ca asa in raft arata foarte bine.
Cred ca multora ne-ar fi utila informatia legata de locul de unde ai achizitionat acest parchet.
Ce zici, ne scoti din dilema? Multumesc.
john_otto
20th February 2009, 18:23
de cativa ani buni in camera unde am biroul am pus parchet laminat si nu am avut pb cu deteriorarea lui. Oare daca pun parchet de bambus in locul celui laminat mai pot sa folosesc scaunul ergonomic (are roti) ? In timp oare nu apar adancituri de la plimbatul scaunului pe podea?
mutulica_41
20th February 2009, 20:45
nu apar adancituri, dar se zgarie; dar exista pasla autoadeziva, cu care poti inveli rotile, azi am mai luat si eu o coala din Brico Baneasa; baga la cap: orice parchet se zgarie, indiferent cum e finisat ! Smecheria e cum il feresti !
john_otto
21st February 2009, 18:00
Cu parchetul laminat ce il am acum montat chiar nu am avut pb cu uzura. Nu trebuie sa stau stresat ca imi intra musafirii cu tocurile pe el si imi face numai adancituri. Sunt constient ca orice piatra prinsa intre incaltaminte si parchet lasa urme, o mobila taraita pe suprafata lui il deterioreaza. Dar sa stau stresat ca se aseaza cineva pe scaunul de la birou si imi face numai dare pe parchet, sau ca o cucoana nu si-a lasat tocurile acasa .... asta nu mai e treaba calumea, ci sadomasochism....
Chiar am facut un mic "test" pe mostrele de parchet expuse intr-un magazin. Parchetul din lemn stratificat se zgarie foaaaarte usor (pelicula de contact e moale), pe cand unul laminat mult mai greu.
Chiar sunt im mari dubii.... Parchet aspectos, dar cu stresul pe cap ca se zgarie, sau laminat, dar mai rezistent....
mihilc
22nd February 2009, 10:01
Se poate face un model, de fapt delimitarea aia ma intereseaza dintr-o lamela de alta culoare de parchet, din parchet laminat?
LED
22nd February 2009, 10:24
Se poate face, pur si simplu folosesti acelasi model, dar alta culoare/esenta. Am insa dubii in ceea ce priveste estetica. In poza pusa de tine este totusi parchet masiv, vorbim despre cu totul altceva.
mihilc
22nd February 2009, 10:37
Ideea e sa nu se vada taietura, adica sa nu trebuiasca sa folosesti banda din aia de mascare.
LED
22nd February 2009, 11:00
Nu stiu la ce taietura te referi. Vorbim despre parchet laminat si am scris destul de clar, folosesti acelasi model. Placile se imbina clic.
mihilc
22nd February 2009, 19:17
Nu, eu ma refer la modelul acela, romburile alea de culoare mai inchisa in mijlocul parchetului mai deschis la culoare.
Cristist50
23rd February 2009, 04:51
Pana la urma si-a pus cineva bambus? Sunt curios despre evolutia acestuia, am de pus cam 120mp si ma gandeam ca e aratos.
LED
23rd February 2009, 10:56
Am fost la un amic in casa de vacanta, avea bambus. Pot sa spun ca se zgarie de nu se poate. In cazul lui, fiind la munte, ma gandesc ca totusi se intra (e inevitabil) cu incaltaminte cu talpa mai dura, dar nici sa stai cu tarlici de lana prin casa, vorba cuiva de pe forum.
Cristist50
23rd February 2009, 20:55
Am vazut si mesteacan prin comert, din acela si-a pus cineva? Sau numai cel laminat e mai dur ca cele din lemn masiv?
mutulica_41
23rd February 2009, 21:30
Bre Cristist si 50, conteaza finisajul cu care sunt tratate, daca dai niste pagini in urma, ai sa mai vezi pareri si de la altii ca parchetul clasic e cel mai durabil, cel mai frumos, cu conditia sa aibe un finisaj de calitate, adica o pelicula uniforma si un lac de calitate- cel mai teapan e cel poliuretanic, dar si intre ele( lacuri) sunt oarecari diferente, nu mari; bineinteles ca varianta asta e si cea mai scumpa; mai jos ca pret este parchetul triplustratificat, apoi cel laminat, ambele pot fi solutii viabile; din experienta mea umila, si din ce-am vazut si pe la altii, iti spun doar ce nu se merita : parchet mai subtire de 8 mm, scoateti-l din cap indiferent ce promotii gasesti, parerea mea! decizia se ia de regula in f de buget, ca daca ar fi dupa vrute...acuma, daca ti s-a pus pata pe bambus si bugetul permite, eu iti spun ca indiferent cu ce lac e dat, il poti lacui din nou cu un lac de calitate top, lucios sau mat; trebuie doar o slefuire usoara ( dupa ce l-ai montat bineinteles) si apoi 2 maini de lac la interval de o zi ; putoarea de la solvent e spaga ta...; chiar daca recurgi la varianta asta, tot de locatarii casei depinde cum se pastreaza...o fi lacul cel mai dur, dar tot se zgarie daca nu-l menajezi, intelegi acum situatia geo-politica? ce-ai votat aia mananci!
Cristist50
23rd February 2009, 21:52
Ma rog, ideea e ca am primit o oferta de 6500 euro + TVA de la cineva, parchet de frasin, lacuit, grunduit, ma rog, toate cum trebuie. Pentru 120mp de parchet, masiv, mi se pare o suma enorma aproape 280 lei/mp. D e aceea ma agit. Eu inteleg ca se face o munca, insa sincer, nici sa ne furam unii pe altii.
Imi place bambusul, am comandat niste mostre pe net, vreau sa iau masiv din bambus, ma duce cam 100 lei/mp si 150 e bine daca e finisat si il montez eu. Ideea e ca n-am mai pus niciodata, nu sstiu cum se face, e usor sa spui insiri adezivul si il lipesti. Daca pun lamelele aiurea cum o sa iasa? Oricat de mult talent as avea, oricat de mult as dori, exista un risc foarte mare sa o dau in bara si sa am niste lemne scartaitoare in loc de parchet ...
Apropo, pe asta din bambus masiv il pot lacui cu un lac sin ala de care spui tu?
Later Edit: Trebuie sa pun parchet de 15 mm ca atat sunt ridicat cu gresia
mutulica_41
23rd February 2009, 22:03
Omule, ca sa scapi de frica asta, pui 2 randuri fara sa le lipesti ! care-i problema? dupa ce le-ai pus de proba, ai scapat de stresul asta, si eu am trecut prin asta prima oara; riscul s-o dai in bara nu e asa mare cum crezi; ia adeziv bicomponent ( special pt parchet) si iti garantez eu ca n-o sa ai lemne scartaietoare! alea se intampla cand isi mananca unii de sub unghii si folosesc aracet de constructii...sau alte porcarii de adeziv; crede-ma, partea mai dificila e la slefuit, la lacuit, nu la lipit/ montat; se zice ca noaptea e un sfetnic bun...
mutulica_41
24th February 2009, 09:43
Mai tre sa-ti spun ceva: la parchet clasic, cand il achizitionezi, trebuie sa te asiguri ca e uscat, daca asta e rezolvata, trebuie sa depozitezi parchetul timp de vreo 2-3 sapt in camera unde va fi montat; apoi tre sa te interesezi cu ce finisaj (lac) se va aplica, sunt tot felul de saracii pe piata, afli natura rasinii, imi spui, si te consiliez; btw, si mie mi se pare enorm pretul ala, dar nici nu cunosc piata de parchet
Cristist50
24th February 2009, 23:08
Iti trimit oferta, nu lua in considerare treptele de la scara, pentru acelea am batut deja palma pe un pret diferit cu alte angarale. Nu stiu ce inseamna toate alea pe acolo dar poate ma luminezi si pe mine.
Maine vine un pachet cu mostre de parchet de bambus precum si plinte, sa vedem ce imi spune sotia. E parchet masiv ... sper ...
Cu montatul asa o sa fac imi iau inima in dinti si ma apuc eu si baietii ce fac acum finisajele. Ei au spus ca au mai montat insa nu lipit de sapa. Sapa e buna zic ei, au denivelari de 1-2 mm la 2m, au spus ca unde trebuie o sa puna niste sapa autionivelanta dar s-ar putea sa nu fie nevoie.
O sa iti cer detalii adezivul ala bicomponent si niste lacuri bune.
mutulica_41
25th February 2009, 08:53
Ai raspuns pe PM; nu stiu daca m-am facut bine inteles: montajul e una, finisatul e alta, la stratificat, care e finisat din fabrica l-ai montat si gata, la clasic, abia dupa ce l-ai montat urmeaza partea mai grea, pe care nu-ti recomand s-o faci tu: slefuirea, chituirea si finisarea ( grund de imbibare si lac)
Cristist50
26th February 2009, 00:04
L-am citit, vezi ca ai gresit undeva la calcule. Eu le-am facut de doua ori. Preturile sunt asemanatoare, tine cont ca restul pana la total este scara care deja e pe vine.
helloween
26th February 2009, 14:39
Hello,
Sa va povestesc experienta mea cu parchetul de bambus, caci am vazut ca se vorbeste de asa ceva. Noi am avut in jur de 30 de metri patrati, nu mare branza, dar ne-a mancat zilele. Parchetul este foarte aratos, are un impact vizual foarte bun asupra privitorului, dar este INCREDIBIL de pretentios, se zgarie si daca te uiti la el. In 2 luni de zile deja scaunul de la calculator a facut santuri in locul unde are contact cu parchetul - nu este din cel cu role ci de lemn. Iar noi nu avem o greutate atat de mare incat sa exercitam o presiune asupra parchetului foarte mare. Conditia ca parchetul sa se pastreze frumos, ca dupa montare, parerea mea, este sa-l feresti de absolut orice contact cu obiectele dure, colturi, pietricele etc. Asta e, e un material destul de pretentios.
Ce vroiam sa va spun insa este ca ne-a mancat incredibil de mult adeziv la montare. Nu am avut un parchetar specializat, dar nici un novice. Cateva lamele le-am stricat cand am montat parchetul si adezivul conform instructiunilor de pe cutia de adeziv (bicomponent neaparat) si scartaia in asa hal incat nu se putea calca pe el si se auzea a gol cand bateam in lamela lipita. Asa ca am decis sa punem mai mult adeziv pt a fixa mai bine lamela pe sapa. Am dat pe adeziv cat am dat pe parchet!!! La fiecare cutie de 2 metri patrati puneam o cutie de 10 l de adeziv!! Asta in conditiile in care producatorul adezivului (si producatorul parchetului) recomanda o cutie adeziv la 10 metri parchet.
Asa ca trebuie luat in considerare si adezivul neaparat, sa nu patiti ca noi.
Cristist50
27th February 2009, 03:47
Ai avut sapa autonivelanta? Eu inclin sa cred ca ai umplut denivelarile din suprafata camerei cu adeziv. Mi se pare ciudat un consum atat de mare. Totusi in ofertele ce le-am primit eu, cantitatea de adeziv, este intradevar mare, la 120 mp, s-au trecut aproape 150kg de adeziv. Deci se consuma, e adevarat. Pretul insa nu e comparabil, 550 euro adezivul si 2800 euro parchetul.
In general trebuie sa ai grija de parchet sunt de acord. Eu acum am lamelar in sufragerie si am aceleasi probleme. S-a zgariat cand am tras o masa, deci nu vad diferente mari. Deocamdata.
Alte idei, oferte ceva? Raman la laminat???
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.